Haza és Dilemma – Első rész

„Addig fogok ittmaradni, amíg minden tőlem telhetőt meg nem tettem az országért. szeretném megköszönni a Fidesznek és az őt hatalomra juttató kormányoknak, hogy visszaadták nekem a nemzettudatot és öntudatos hazafit faragtak belőlem!” :)

Mint köztudott, mi, a Hallgatói Hálózat Soros és Bajnai által fizetett aktivistái véres verejtékünket áldozzuk azért, hogy végre elhúzhassunk ebből a kurva országból, valamint kultúránkat és nemzetünket kiszolgáltassuk az izraeli karvalytőkének, hogy végre eltüntessük a népek térképéről ezt a nyamvadt embertömeget, ami körülvesz minket.

Azonban vagyunk egy páran, akik ezt nem hisszük el magunkról a Magyar Nemzetnek. Feltűnt nekünk, hogy sokak nem látják, hogyan lehetünk egyszerre magyarok és HaHások, és arra jutottunk, hogy eddig gyakorlatilag nem volt szó arról, hogyan kötődünk ehhez a néphez, ehhez a kultúrához. Úgyhogy most az 1956-os forradalom évfordulóján úgy gondoltuk, néhányan összeszedjük a gondolatainkat, és megfogalmazzuk, mit jelent számunkra magyarnak lenni. Mától naponta egy-két posztban írunk erről. És ne feledjétek: nem véletlen hogy még itt vagyunk, nem pedig valahol Nyugat-Európában süttetjük a hasunkat (például az Északi-tenger valamelyik festői kikötővárosának kellemes, vasbeton fövenyén).

Első rész.

Néhány éve, mikor meghallottam ezeket a szavakat: magyarság, nemzet, a Fidesz jutott eszembe, esetleg a Jobbik. Az ún. jobboldal nagy erőkkel igyekezett kisajátítani és saját érdekei számára prostituálni ezeket a fogalmakat, az ún. baloldal pedig készségesen vagy vonakodva, de lemondott róluk. Jó példa erre a kokárda, amit a Fidesz a 2002-es választások kapcsán tett a saját választási jelképévé. Ezt szomorúan fogadtam, de belenyugodtam – évekig nem hordtam, mert azt „a fideszesek” hordták. A hazaszeretet számomra a közvetlen lakókörnyezetemre, Budapestre, illetve a Balatonra redukálódott.

Bármennyire szánalmasnak tartom, hogy anno a nemzeti érzést elvehette tőlem néhány párt, mégis logikus, hogy ugyanezen az úton szereztem vissza: a Fidesz 2010-es kormányrakerülése által. Amióta hetente többször felb*szom magam egy-egy törvényjavaslaton, amióta a szemem láttára építik le az egyetemet, ahova járok, amióta a miniszterelnök olyan dolgokkal égeti az országomat, mint például az azeri gyilkos kiadatása, amióta a szüleimnek elvették a magánnyugdíjpénztári megtakarításait, amióta az ÉN nevemben kiadott Alaptörvény vállalhatatlan idiótaságokkal van tele – azóta tudom, hogy mit jelent számomra a hazaszeretet – azt a dühöt, amit akkor érzek, mikor látom, hogy mi történik ezzel az országgal. Miért csak most? A korábbi kormányok is szétlopták az agyukat A MI adónkból, ők is csak a saját érdeküket nézték. Az valószínűleg nem volt elég látványosan antidemokratikus és megalázó ahhoz, hogy felrázzon engem.

venni_levegot_580.jpg

A hazaszeretet számomra civil aktivitás, a rendszer elleni tiltakozás, lázadás. Egy darabig még biztosan nem fogok külföldre menni, ugyanis itt van dolgom. Addig fogok ittmaradni, amíg minden tőlem telhetőt meg nem tettem az országért. Így lehet a hallgatói szerződés elleni tüntetés hazafias cselekedet. Mivel nem akarok innen elmenni, számomra a hallgatói szerződés aláírása nem jelentett problémát. Azért küzdök ellene mégis, mert elüldözi az érettségizett fiatalokat, miközben azt az illúziót kelti, hogy az elvándorlás egyébként súlyos problémája megoldódott.

Volt pár év, amikor a Milla még nem kurvult el, és a nagy civil tüntetéseken meg tudtam élni a nemzeti ünnepeket. Ezek a napok most újra a pártpolitikai csatározásokról szólnak. Ennek megfelelően október 23-a apropóján szeretném megköszönni a Fidesznek és az őt hatalomra juttató kormányoknak, hogy visszaadták nekem a nemzettudatot és öntudatos hazafit faragtak belőlem! :)

Turai Eszter

2013.10.23. 14:13 sokkishal


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr595595638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyreo 2013.10.23. 17:04:06

Ez jó lett. Utálom, hogy én nem tudok fogalmazni. Ezeket az érzéseket én is elég pontosan megéltem, de ezt nem tudtam volna megírni :(

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 21:10:39

kié a képvers?

"magyarság, nemzet, a Fidesz jutott eszembe, esetleg a Jobbik. Az ún. jobboldal nagy erőkkel igyekezett kisajátítani és saját érdekei számára prostituálni ezeket a fogalmakat, az ún. baloldal pedig készségesen vagy vonakodva, de lemondott róluk"

a jobbik után én vesszőt raknék, de a lényeg, hogy nem lehet kisajátítani ezeket a mai ún "baloldal" nem él nemzettudattal a szívében, nincs magyarságtudatuk, nincs nemzettudatuk mert internacionlisták voltak, és kozmopolták maradtak. a fidesz is ilyen s pártban, csak a szavazói rendelkeznek magyarságtudattal

magyarság, nemzet, a Fidesz jutott eszembe, esetleg a Jobbik. Az ún. jobboldal nagy erőkkel igyekezett kisajátítani és saját érdekei számára prostituálni ezeket a fogalmakat, az ún. baloldal pedig készségesen vagy vonakodva, de lemondott róluk

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása