Botrány: ezer szálon kötődik a Fideszhez a Hallgatói Hálózat

Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett konzervatív és jobboldali politikai szervezetek holdudvarához.

G. Szabó Dániel, az  ELTE-ÁJK hallgatója nem titkolja, hogy Martonyi János külügyminiszter volt irodájában, később pedig a kormány párizsi nagykövetének jelenlegi irodájában gyakornokoskodott. Azt is büszkén vállalja, hogy együtt síelt, sőt, táncolt is Orbán Ráhellel, Orbán Viktor miniszterelnök lányával. A kétszer is a Fideszre szavazó ifjú cserkész közösen dolgozott az EMMI jogelődjével, a NEFMI-vel egy ENSZ ifjúsági programon.

orban-haha.jpg

kép: Medvegy Gábor


Kóbor Andrea, a Hallgatói Hálózat ismert arca annak ellenére tartja magát függetlennek, hogy 2010-ben a belgrádi követségen a polgári kormány Külügyminisztériumának alkalmazottjaként dolgozott. Az ifjú Ákos-rajongó hölgy 2011-ben a Fiatal Európa Szerkesztőség tagjaként tudósított a jobboldali kormány EU elnökségéről a hivatalos honlapon.

De a Hallgatói Hálózat aktivistái nem csak a jobboldali, konzervatív holdudvarhoz kötődnek, hanem személyesen a polgári oldal vezető politikusaihoz is. Taibouni Chanez, a cívis város szülötte, Kósa Lajos különböző beruházásainak lelkes rajongójaként nőtt fel. A Fidesz ügyvezető igazgatója, a város polgármestere rendszeresen mondott beszédeket az akkoriban gyakran Heti Választ is olvasó egyetemista lány iskolájának évnyitóin. Ezek után már azon sem lepődhetünk meg, hogy Turai Eszter Korrina apja Pokorni Zoltán fideszes országgyűlési képviselővel, az oktatási bizottság elnökével, az első Orbán-kormány oktatási miniszterével, míg Szilágyi Áron András apja Áder János jelenlegi köztársasági elnökkel, az Országgyűlés volt elnökével együtt volt katona. Az erdélyi származású Birtalan Gyula Gergő apja viszont Kövér Lászlóval, az Országgyűlés jelenlegi elnökével, Németh Zsolttal - a Johannita Lovagrend tagjával - és Tőkés Lászlóval ápolt baráti kapcsolatot a romániai rendszerváltás idején.


A HaHások persze a kormányzati munkát sem vetik meg: Prinz Dániel például a jelenlegi EXIMBANK és MEHIB vezérigazgató, volt helyettes államtitkár Nátrán Roland és a jelenleg az EMMI költségvetési helyettes államtitkáraként tevékenykedő, akkoriban az NGM helyettes államtitkáraként dolgozó Bathó Ferenc beosztottjaként gyakornokoskodott  Matolcsy György Nemzetgazdasági Minisztériumában 2010 nyarán, a szavazófülkékben lezajlott forradalom hajnalán, amikor hazánk az IMF hazazavarásával elkezdte szabadságharcát. Az sem lehet véletlen, hogy a gazdasági miniszter pénzügykutatóbeli kollegájának fiát, Türei Dénest is a diákszervezet soraiban találjuk.

A HaHások persze már neveltetésüknél fogva a konzervatív oldal indoktrinációja alatt állnak. Tóth Fruzsina Márta annak a debreceni gimnáziumnak a falai között tanult, amelynek Kósa Lajos is tanulója volt korábban, történelem tanára pedig képviselő volt. Hasonlóan Tóth történetéhez, Erős Bence testnevelés tanára is Fideszes képviselő, akárcsak Prinz Dániel általános iskolai tanítójának fia, akinek ráadásul férje már az első Orbán kormány alatt is a környezetvédelmi minisztérium kabinetfőnöke volt. Utóbbi aktivista történelemtanárának férje, Lenkovics Barnabás, a polgári oldalhoz köthető alkotmánybíró. G. Szabó Dániel pedig abba a gimnáziumba járt hat teljes éven keresztül, ahol Tarlós István főpolgármester fia tanított.

Barabás Richárd színész, szintén a magyarországi reformátusok központjának szülötte. Nem véletlenül a szavazatával is a Fideszt támogató fiatalemberre esett a választás, hogy a március 15-i hivatalos városi ünnepség alkalmával a főtéren elszavalja a Nemzeti Dalt.

A felvidéki kötődésű Kremmer Sarolta, aki templomban ministrált korábban, élete egyik meghatározó élményeként írja le, amikor a Mária Valéria híd megnyitásán Orbán Viktor miniszterelnök megsimogatta a fejét. A jobboldali miniszterelnökhöz több Hallgatói Hálózatos álfüggetlen aktivista is hasonló módon viszonyul. Palotai Nándor a miniszterelnök futballtudásáért rajong, és máig őrzi azt a lufit, amelyet Orbán Viktor fújt neki egy kampányrendezvényen. Egy másik ifjú ,,független aktivista’’ hölgy, Balta Fruzsina nagyanyja már a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban egyengette az ifjú Orbán Viktor politikai karrierjét. Az egész család büszke rá, hogy a tizenéves Orbán KISZ-szel szembeni lázadását kihasználva, iskolai párttitkárként elindította őt a Fidesz megalapítása felé vezető úton.

Leplezhetetlen keresztény-jobboldali kötődéseivel, s a Fideszbe, illetve annak szellemi holdudvarába való beágyazottságával a Hallgatói Hálózat inkább tűnik a kormánypártok által hátulról mozgatott bábnak, mintsem pártfüggetlen, szakpolitikai érdekképviseletnek. Azonban azt csak találgathatjuk, miféle hátsó szándék, politikai taktikázás húzódik meg a botrányoktól hangos tevékenységű diákszervezet futtatása mögött.

(Itt a savanyú verzió, ha valakinek nem jött volna le az irónia...)

2013.01.28. 17:18 sokkishal


292 komment

Címkék: pártok

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr655049525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:06:16

Faszául bejönne ez a kommunikációs trükk, hókuszpókicsekek! -de akkor Gács Anna néni, mint felszopó? És az a sok-sok jóoldali politikusnénibácsi ott körülöttetek, mér' lihegnek meg interpretálnak olyan nagyon? Ez a Gács Anna néni már 1998-ban azt mesélte nekem, hogy az Orbáncigány kormányőrökkel veretteti a kölykeinek a kisdiáktársait meg a tanítónéniket, annyira elfogulatlan az Anna néni, szegény.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 11:07:17

@Foxtrotty:

Te mennyit lopsz ki az államkasszából, élősködőkém?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 11:11:28

@Foxtrotty:

És ha belegondolok, épp a Fideszben ül a legtöbb olyan élősködő, aki huszonéve ebből él! A faszverésből, hazudozásból, lopásból, gazemberségből, a magyarok összeugrasztásából!

Mi lenne, ha a büdös kommunista bandájuk elmenne kapálni?
Vissza a putriba, disznóólba, istállóba ahonnan Kádár kivakarta őket!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:12:24

@Foxtrotty: Gyurcsány Magyarország 300 legokosabb emberétől tanult -de Megyó bácsi nem szerepel a néávsorban. Tabzult Ferge Zsuzsa nénitől, Vitányi Tanár Úr báűúcsitől, Kéri bácsitól, Petschnig nénitől és hagy nesoroljam a legfényesebb magyar elméket. Ideológiája, na, az tényleg nincsen neki, hacsak nem nevezthetjük ideológiának azt, hogy ami kicsiben párszázmilliárd Ft-os körben bejött nekik, azt kipróbálták nemzetgazdasági méretekben és nekik be is jött, de sokat köszönhettek ám az újságíróbácsiknak meg néniknek, akik önzetlenül segítették őket benyalván azt a "reform" dumcsit.

Sok Felnőtt Bácsi rájött, hogy a 2002-ben még a Magyar Politika Miszter Bénjét tettető Ferike megszívatta őket, de az ő mikrofonjaikat gyorsan ki is kapcsolják a Felnőtt Bácsik, mint Kéri bácsiét meg a feleségéjét is elhallgattatták szépen.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 11:14:57

@Frick László Emlékzenekar:

Hehe, te összekevered Orbán és a Fideszes komcsik tanárait Gyurcsányéval.

Épp az általad felsoroltak tanítottak a Ménesi úti MSZMP káderképzőben.

A Kéri még könyvet is írt róla.

Foxtrotty 2013.01.29. 11:16:05

@Anyád, a szúnyogok!!!:
""De én itt félanalfabéta egyetemi hallgatókat látok"

Szerintem ez szimpla mocskolódás.""

Tud valaki valamit válaszolni a korábbi kérdésemre:

"Foxtrotty 2013.01.29. 08:33:44
@trabant:

..."

Nem másolom be, mert túl hosszú. A lényeg, hogy az egyetemisták se magyarul, se angolul nem tudnak

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:18:16

Ja, ha valakit érdekel, föl lehet nálam venni a Frnak Zappa ideológiai hatása a Csikágói Gipszöntőkre, különös tekintettel Christine Frkára és Miss Pamelára című "ruhatár" jellegű tárgyat, 10 órára nem kell bejönni, de aláírom, 300000 Ft nettó. 10 fővel is indul!

egy kis ínycsiklandatás:

en.wikipedia.org/wiki/The_GTOs
wiki.killuglyradio.com/wiki/The_Plaster_Casters_Of_Chicago

Gács Anna néni is ilyen plasters baby-je Bajnai bácsinak

www.rockpaperphoto.com/media/catalog/product/images/landing_pages/groupies/images/ph_08.jpg

Vélhetően Jimi Hendrix mintaöntvényével a néni:
25.media.tumblr.com/tumblr_ltjgb2VYio1qd72llo1_500.jpg

maroz 2013.01.29. 11:20:10

@Foxtrotty: Úgy, ahogyan oda van írva: voltam. Junó, szokásos ballib koktél: egyéniben a szadesz jelöltjére (ha éppen volt), listán a maszopra. De hogy még jobban bírj borzongani: valamikor az ezredfordulón még azzal is kacérkodtam, hogy belépek az SZDSZ-be.

Ezek ilyen folyamatok, gondolj bele, nyakunkba kaptuk ezt az egész képviseleti demokrácia nevű izét és lófaszt se értettünk belőle. Idő kellett, hogy kiismerjük és hogy rájöjjünk, hogy nekünk, polgároknak, civileknek hol lehet ebben helyünk, szerepünk. Szükségszerű, hogy egy ilyen keresés során az ember követ el hibákat, rosszul érti meg nagy rendszerek és kisebb alrendszerek működésének a logikáját, így szükségszerűen hoz rossz döntéseket is.

A dialektika, elvtársam, a dialektika, az a fontos! Magyarán: az ilyen dolog, mint ez az "mszp-szavazó vagyok" idővel és kellő mennyiségű, megfelelő minőségű kávé szakszerű elfogyasztása révén elmulasztható. Na jó, egy Szanyi azért ezen sokat bír lendíteni, ezt is ismerjük el. ;)

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:23:48

@Anyád, a szúnyogok!!!: De mikor! -te meg a naptárakat kevered össze! Olyan, mintha 2005-ös naptárról aszondanád, hogy azon Pataki Ági fabulonabőrepőréz. 1984. az 1984-ben volt, 2004. meg 2004-ben. Gyurcsány Ferike 1975-ben még hejjhittlerezett és Goebbels doktor volt a példaképe. De pl 1995-ben már nem így volt, érted?

Először Kéri bácsi Orbánékat tanította még fiatal tanseg lacikorában.

Aztán Orbánék nem osztottak le neki elég zsét meg állást.

Akkor jól megsértődött és bosszút állt Orbánékon. Közben eltelt 20 év.
Egyre inkább megveszekedett a Laci bácsi, meg tüzelték is a barátai.

Aztán rájött, hogy Gyurcsány bránerét cumizta meg.
De ekkor már késő volt és feleségestül (aki Vitányi bácsi köréhez tartozik, ők találták ki Gyurcsányt, mint a demagóg [Orbán] ellen való kellően demagóg áfiumot.

Ez a rövid történet.

maroz 2013.01.29. 11:25:15

@Frick László Emlékzenekar:

"föl lehet nálam venni"

Én a múltkor megpróbáltam, de azt mondta a portás, hogy jöjjek vissza kedden vagy csütörtökön. Mikor egy kicsit ingerülten követeltem, hogy mégiscsak engedjen be most, mert én jelentkezni szeretnék Frick László Emlékzenekar kurzusára a homlokára csapott és azt mondta: -Jaaa, hogy hozzá? Hát, oda még kedden és csütörtökön sem, sajnos a zártosztály egyáltalán nem látogatható!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:25:32

@Foxtrotty: mi a faszért kéne bármilyen nyelven tudni? mire való az internet, maga buttus! Szmályliul elég tudni a jutyúbizált faszbúkizációban! Meg kopipasztázni.

Foxtrotty 2013.01.29. 11:49:47

@Frick László Emlékzenekar:
Olyan önzetlenül segítették Gyurcsányt ezek a Lukács óvodában felnevelkedett ELTE BTK kiválóságok, hogy rögtön meg is dobta őket 450 millió forinttal

Nem csodálom, ha fáj a szívük látván ami most folyik

Illetve látván hogy most nem folydogál

Foxtrotty 2013.01.29. 11:56:30

@maroz:
Nem leptél meg a szavazói preferenciáddal. Én speciel személyesen kaptam mintát belőlük, ezért '90-ben már fel se merültek mint lehetőség nálam

maroz 2013.01.29. 12:06:51

@Foxtrotty: Szűrös? Pozsgay? Hát, igen, megértelek. ;)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 12:28:40

@Foxtrotty:

Mondok neked jobbat, III/IIIas amúri partizánkám!

Orbán Viktort 10 évig tanította Németh Erzsébet logopédus magyarul, mert képtelen volt a civilizáció ugrásra és nem bírta levetkezni a felcsúti putriszlenget, a szocializációs környezete anyanyelvét. Hadart, raccsolt. Ekkor már jogi doktor volt, de képtelen volt a magyar nyelven való helyes artikulációra, normális magyar beszédre. Az írása ma is csapnivaló, a magyar nyelv logikai rendszerét máig nem érti, nem ismeri.
Orbán angoljára 100 milliós nagyságrendben költött a Párt, egyszer hallgasd meg az eredményét.

Ugyanez a Német Erzsébet logopédus két évig próbálkozott Dájcstomival, aztán mint reménytelen esetet feladta. Azóta se tanult meg Dájcssoknevű Tomi magyarul beszélni.

A Fidesz frakció 80%a ugyanilyen eset. Kontraszelektált vadbarmok, a legalja. Dr. Schmitt helyesírásáról biztos hallottál vagy Áder angoljáról, Kövér pedig egyenest büszke rá, hogy semmilyen idegen nyelvet nem beszél.

Amúgy van egy méretes csúsztatásod, ugyanis a diplomát egy időben csak 2 nyelvvizsga letétele után adták ki, 2010 után elsők között törölte el ezt az Orbán kormány, egy kis talmi népszerűségvásárlás keretében.
A fenti feltételek alapján Orbánék közül ma egynek se lenne diplomája és nem meresztenék a valagukat a parlamentben, állami bürokráciában, hanem mehetnének 47 ezerért kapálni.

A nyelvoktatás pénzbe kerül, Orbánék oligarcharendszere viszont PÉNZT VON KI AZ OKTATÁSBÓL!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 12:40:42

@Frick László Emlékzenekar:
NEM BARÁTOM, A DÁTUMOKAT TE KEVERED!

Kéri még 1994ben is Orbánt futtatta:
moly.hu/konyvek/keri-laszlo-orban-viktor

2008ban pedig ő fogadtatta el a pesti liberális szalonokkal. Kéri nyugtatta meg a liberálisokat, pénzes zsidókat, hogy Orbán majd két pofonnal hazazavarja a Jobbikos csürhét.
"A Magyar Gárdával kapcsolatban Orbán állítólag kijelentette, hogy úgy fog velük bánni, ahogy Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket"

Ezért csináltak neki 2/3ot a liberális média segítségével. Lásd dr. Spéder és az Index és a CEMP médiacsoport.

Hendrixxel jöhetsz, Zappától ma már csak a Csend hangjait tudom elviselni :O))))

Foxtrotty 2013.01.29. 12:48:30

@maroz:
Rossz helyen keresgélsz. A kommerekről mindenki tudta hogy kicsodák, tisztességes embernél szóba se jöttek. De a nagy SZDSZ dumát azért beszopták sokan. Párat ismertem közülük régebbről, onnantól nem változott a véleményem. Azokat sajnálom akiket bebugáztak

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 12:48:59

@maroz:

Hát igen, Pozsgay elvtársnak máig katedrája és faszverő állása van Debrecenben, és tudtommal a kiemelt kommunista nyugdíj mellett tavaly löktek neki egy milliárdocskát egy saját homokozóra, egy elvtársai által önmaguknak kiadott havilapra.

Pozsgay elvtárs jó elvtárs, Horváth István volt belügyminiszter ivócimborája, a Párt megbecsült tagja.

Foxtrotty 2013.01.29. 12:52:39

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Van annyi nyelvvizsgám amiből páran megkaphatnák a diplomájukat. Csupa olyan nyelvekből amiket nem tanítottak a suliban

De nyomasd csak tovább a hülyeségeidet, biztos népszerű leszel a diákoknál vele

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 13:05:03

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ja, és a nagy liberálisvadászathoz egyszer majd előások egy 1972es MSZMP párthatározatot, amelyet a Biszku csoport vert át Kádáron.

Azóta is ez a kottája az elvtársaknak ott a Pártban.

Ebben döntötték el Brezsnyev hatalomra való jutása után, hogy a pesti liberális értelmiség megtörésére megindítandó hadjáratban megalapítják a szakkollégiumi rendszert, amely keretében "egészséges, romlatlan, liberális és zsidó fertőzéstől mentes vidéki proli és paraszti származású gyerekeket" fognak kiemelt sulikban kádereknek kinevelni.

Így került a felcsúti putriból a Teleki Blanka sulin át a Ménesi útra Orbán Viktor.
De volt még néhány ilyen elit kádersuli.

A projekt egyik felelőse Horváth István Ifjúságért felelős MSZMP KB tag volt, az ideológiát Pozsgay elvtárs adta mögé, a Lenin később Filozófiai Intézet lapjában megjelent írásával.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 13:11:13

@Foxtrotty:

Ezek szerint te lennél Orbán elvtárs, aki kilop az oktatásból 50 milliárdot, hogy odaadja az oligarcha haverjainak :O)))

Háááát elvtársam, ekkora coming out után szerintem neked esik itt pár diák, akinek tönkrebaszod az életét, ellehetetleníted a tanulását, csakhogy klientúrát építhess!

Ja, és hátrább az agarakkal, először lássuk azokat a nyelvvizsga papírokat, hogy nem loptad, copy-pasztáztad-e valahonnan :O))))

Ad Dio 2013.01.29. 14:09:43

@Erdőtársulás: Nagy baj van a Te fejedben Barátom.

Mondta valaki hogy tapsoltam a Fidesznek 208-ban? Hátnem. Én 2008-ban (is) tandíjpárti voltam. Egyébként egyetemista korom óta az vagyok. Mert meggyőződésem hogy sem a hallgató sem az oktató nem motivált a jelenlegi rendszerben.

"Tragédia lenne, ha ilyen gerinceleten lenne a következő generáció.
Őszinteség, transzparencia!"

Hajrá! A cél adott. Eléggé nagy még a távolság.

"Igyekszünk megfontolni, és nem olyanná válni mint te. :-)"

Kérdez, beszél. Kár megfordítani a sorrendet, mert csak ilyen kínos helyzetek lesznek belőle, amikor jólneveltségi alapon elnézést kellene kérni. Szkippeld nyugodtan, nem ragaszkodom hozzá ;).

Ad Dio 2013.01.29. 14:15:35

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Te tényleg beteg vagy. Nem mondták még hogy lejáratod a szeretett pártodat ezzel a stílussal? Kívülállók még azt találják gondolni - szemet sem helyénvaló általánosítással - hogy a baloldali szavazók ilyen primitívek mint amilyennek Te igyekszel látszani.

Nemá. Nekem vannak értelmes balra szavazó barátaim. A nevükben kikérem magamnak.

maroz 2013.01.29. 14:24:25

@Foxtrotty: Ja. Az mdf-et is beszopták, a fideszt is beszopták, lassan jönnek azok, akik elmondják, hogy a jobbikot is beszopták és persze sorszámot húznak azok is, akik majd később azt fogják elmondani, hogy az lmp-t is beszopták. Az Együtt2014-et meg már be se kell szopni ahhoz, hogy be legyen szopva, mit hagytam ki? Megvan: Torgyán! Emlékszik még valaki a kisgazdákra? :)

Erdőtársulás 2013.01.29. 14:27:32

@Ad Dio: Nem mondtál, persze, hogy nem mondtál olyat, hogy nem vagy tandíjpárti. De a HaHa-t balra toló panelt pártpreferenciának megfelelő módon alkalmaztad. Mint ahogyan azt is, hogy tandíjpárti vagy. Éppen ezt firtatom. Milyen furcsa, hogy a kormány szimpatizánsai mind tandíjpártiak lettek. Igazán kíváncsi lennék hol találok egy olyan kormányszimpatizánst, aki bevallaná, hogy a tandíj ellen szavazott, mikor most mellette van.
Képtelen küldetés lenne, ugye? :-P
Na ez a komoly erkölcsi kihívás.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 14:29:37

@Ad Dio:

Azt kérsz ki amit akarsz, pártcsicska, veled ellentétben nekem nincs szeretett pártom, se szeretett vezérem akitől függök és akinek a farkára vagyok bekötve :O)))

Talán foglalkozz a lényegi mondanivalómmal!

Kölkökre titkosszolgálatot, médiahiénákat, bértollnok sereget uszítani diktatúrákban szoktak!
A lejáratás, befeketítés, megfélelmlítés, egzisztenciális zsarolás a III/III műfaja!

Ha te ezt nem látod, akkor önmagad minősíted, akkor is, ha modoros szüzet játszol és cérnakesztyűben veszed kezedbe a Párt farkát!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 14:35:24

@Ad Dio:

Ja, és ha ennyire zavar a stílusom, akkor a bazi nagy szemforgatás közben talán neveld meg a Twitteren kiafaszomozó Dájcstomit vagy a a nálánál is undorítóbb színvonalon mocskolódó Bayerzsocát!

MINDKETTŐ EGY ORSZÁGOT JÁRAT LE!
Mindkettő közpénzekből teszi!

Ad Dio 2013.01.29. 14:38:45

@Erdőtársulás:

Hogy jobban értsük egymást. A körülöttem levő dolgokat nem "párt preferenciák" alapján szemlélem és értékelem, hanem a józan eszem alapján. Nagyon mélyen nem érint hogy Te mit hiszem vagy mit sem, de nekem nincs "pártpreferenciám". 2010-ben Fideszre szavaztam azonban nem vagyok elégedett a kormányzati teljesítménnyel, több ponton nagyon elhibázottnak gondolom. Sajnos egyelőre még nem látok jobbat a palettán. Pedig ha látok, váltani fogok.

A HaHa-t nem a pártmédia tolja a szememben balra - fogalmam sincs mit ír a pártmédia. Nem járatom, TV-nk nincs, egyedül netes hírcsatornákat olvasok, amik jobbára liberális/balliberális beállítottságúak. Összevetem őket, elosztom kettővel és kapok valamit ami általában megáll. A HaHa balosságát előttem a viselkedése igazolja a balhék kezdete óta.

Ad Dio 2013.01.29. 14:42:21

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Se Deutsch Tamást, sem Bayer Zsoltot nem szívelem (meg Rogánt sem, meg Szíjártót sem stb). De erről (sem) kérdeztél, csak árad felőled az igazság ha köll ha nem. Leginkább is nem.

Részemről Veled ennyi.

Gaius Plinius Secundus 2013.01.29. 14:44:01

Akkor most tul. képpen minden diákszervezetet az internacionalista zsidók (i.e. Soros és tsa) fizetnek?

Hát akkor innentől passzolok.

Erdőtársulás 2013.01.29. 14:47:43

@Ad Dio: Így szemlélve bizony balosak. Nem fogadják el a tandíjat! Az egész társadalmi mobilitás versus viszonyok feudlisztikus konverválása bal-jobboldali kérdéskör. Igaz, sem a kereszténydemokrata, sem a szociáldemokrata rendszerekben sem tipikus a tandíjfizetés (illetve inkább teljes költségtérítés), nem is beszélve a röghöz kötésről.
De itt nem ez az izgalmas téma, nem akarok eltérni az eredetitől.
Ha nem tudod mit ír a pártmédia, akkor ezek szerint nem tudod, hogy ez a poszt mire született válaszként, mihez szóltál hozzá... Sürgősen tessék pótolni, majd visszatérni a vitához.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 14:53:37

@Ad Dio:

Ez a lényeg, jómunkásemberelvtársam!

"Talán foglalkozz a lényegi mondanivalómmal!

Kölkökre titkosszolgálatot, médiahiénákat, bértollnok sereget uszítani diktatúrákban szoktak!
A lejáratás, befeketítés, megfélelmlítés, egzisztenciális zsarolás a III/III műfaja!
"

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 15:02:25

@Ad Dio:
"A HaHa balosságát előttem a viselkedése igazolja a balhék kezdete óta."

Akkor ezek szerint 2008ban a Fidesz is balos volt, amikor a Párt a tandíj ellen szervezett népszavazást.

Úgy látszik a hatalom, a források osztogatása, az ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁS haveri zsebekbe való átirányítása tesz "jobboldalivá" valakit.
Én pedig egyszerűen bolsevik gondolkodásnak hívom:
Miénk a hatalom, tiétek a lekvár, örüljetek, hogy nem lövetünk...
"Aki nincs velünk, az ellenünk", az ellenség, és az ellenséggel szemben minden eszköz megengedett, hisz háború van, "szabadságharc", "forradalom".

Mert ezt mondod!

Bertalan Kiss 2013.01.29. 15:31:32

Ha-ha-ha! Ezt a sok baromságot, amivel jobboldali szálakat igyekeznek bizonyítani, csak az ilyen – nyilvánvalóan – baloldali, álliberális neveltetésű, nagyképű és nagypofájú éretlen tacskók képesek leírni. Sunyiságuk, az, a tény, hogy 18 éven aluli kis éretlen gimnazistákat vonnak be –mintegy fedezékként – akcióikba, nekem azt sugallja, ezeknek a valódi tanuló diákokhoz semmi közük. Zömükben provokátor és nyilvánvalóan kormányellenes ballibes titkos aktivisták, egyetlen céllal – zavarkeltés, a kormány aláásása, megbuktatása, ellehetetlenítése még lehetőleg a választások előtt. Ez ugye igen demokratikus – nyilván a ballibes oldal szerint – akárcsak a taxis sztrájk. Nem megegyezni akarnak, ez nyilvánvaló! Szerintük ebbe belefér egyetemek, közintézmények elfoglalása, a közrend megzavarása. Remélem a kormány felkészül, és ilyen cselekmények esetére a megfelelő intézkedéseket meghozza – bárhogyan is fog visítani a ballibes oldal – beleértve a felbujtók kiderítését, a felelősök bíróság elé állítását. Joguk van tüntetni – a törvények szerint – és szét kell őket verni, ha nem tartják be a szabályokat! Már csak azt nem tudom, mikor tanulnak, készülnek a vizsgákra – ha Soros- pénzelte amerikai kiképzők előadásait hallgatják a kormány megdöntéséről? Ezt a „demokratikus” illegitim Haha-s bandát a szélsőséges balliberális erők pénzelik és készítik fel – jó lenne, ha a kormány végre észrevenné ezt!

Bertalan Kiss 2013.01.29. 15:32:08

Nem ártana, ha a szülők gimnazista gyermekeiket - védelmük érdekében - távol tartanák ettől a felforgató, gátlástalan bandától! Ezek csak arra használják az éretlen, politikailag képzetlen (korlátozottan cselekvőképes) gyerekeket, hogy nyugodtan balhézhassanak mögöttük, mert egyébkánt gyáva férgek, akiknek jól jön a gimnazisták védőfala. Szeretném már látni, hogy a Ha-ha kijelenti, maradjanak távol a tüntetésektől a 18 éven aluli gimnazisták, és ténylegesen távol is tarja őket a tüntetésektől! Addig csak gyáva férgek, akik el akarnak bújni a fiatal gimnazista gyerekek mögé, felbujtva őket!

bgp 2013.01.29. 15:36:22

@Gaius Plinius Secundus: Orbánt is ők nevelték, sőt a Jobbikban is ott vannak az ügynökeik.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 15:45:18

@Bertalan Kiss:

Nem a szülők mocskolják és járatják le a gyerekeiket, hanem a közpénzekből működő Magyar Nemzet, Magyar Hírlap és kuruc.info módjára működő bértollnokhiénáik!

Az egész mno-s szemétség a Hunhir.hu-n jelent meg először, amelyet a Fidesz vett meg egy volt III/IIIas besúgónak Kovács "Kucu" Gézának.
Ők már egy hete zsidóznak, szdszeznek, mocsokolják a diákokat.
Kovácsnak ugyanez volt a feladata 1989 előtt, a III/III fizetett alkalmazottjaként.

Bertalan Kiss 2013.01.29. 15:56:08

„Nem a szülők mocskolják és járatják le a gyerekeiket” – ilyet hol írtam, kedves hozzászóló?( már hogy a szülők mocskolnak?)
Arról írtam, hogy a HA-hás nagyhangú csoport mit művel és mire akarja használni a korlátozottan cselekvőképes 18 éven aluli gimnazistákat – őket a szüleiknek kell távol tartani ettől a csoportosulástól!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 16:20:30

@Bertalan Kiss:

Nem ők mocskolják a diáktársaikat, hanem közpénzekből fizetett besúgók, hivatásos lejáratók, közpénzekből élősködő médiahiénák!

A diákoknak nem tetszik, hogy a Fidesz pénzt von ki az oktatásból és százezrek életét akarja tönkretenni, megfosztani őket a tanulási lehetőségtől.
Joguk van ez ellen tiltakozni minden DEMOKRÁCIÁBAN!

Az államnak, a hatalomnak nincs joga törvénytelen és illegális módszereket alkalmazni ellenük, egy DEMOKRÁCIÁBAN!

Aztán javaslom a kormány programját a figyelmedbe, mert ennek a betartását követelik tulajdonképpen a diákok!

A Nemzeti Együttműködés Programja

"Az oktatás-nevelésnek kiemelt feladata van a társadalmi szolidaritás, az
egyenlőtlenségek kiegyenlítésében. A tenniakarás és a tisztes munka, a tudás és a művelt fő érték, ezért az iskola feladata az, hogy ezek kibontakoztatására lehetőséget
biztosítson mindenki számára ."

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 17:36:12

Gyerekek, néhány okos és csinos csajszi tartson már tükröt ez elé a kövérseggű, öntelt és buta banya elé, akinek Foxi-Maxi sulija és gyorstalpalón végzett orosztanár végzettsége van!

"Hoffmann hájas, lúdtalpas és nem túl okos gyerekekről beszélt
2013. január 29., 17:19"
privatbankar.hu/karrier/hoffmann-hajas-ludtalpas-es-nem-tul-okos-gyerekekrol-beszelt-254625

Totya_botya 2013.01.29. 18:18:27

@Anyád, a szúnyogok!!!: Barátom szunyog! Hogy te mekkora barom vagy! Hoffman francia-orosz szakon szerzett egyetemi diplomát és doktorátust. Ha nem lennél ennyire primitív, magad is utána tudnál nézni. Másrészt egy 64 éves nőtől ne várj el szuper szépséget, viszont korához képest jól néz ki. Sajnálatos módon sok mindenben igaza van – csak az ilyen sörivó, tv-t bámuló ökrök beszélnek ilyen stílusban, mint te.

Ad Dio 2013.01.29. 18:20:03

@Erdőtársulás:

"Ha nem tudod mit ír a pártmédia, akkor ezek szerint nem tudod, hogy ez a poszt mire született válaszként, mihez szóltál hozzá... Sürgősen tessék pótolni, majd visszatérni a vitához."

Ott a link a cikk alján. Innen mentem oda és elolvastam. El szoktam mindent olvasni mielőtt hozzászólok valamihez.
Kiegészítem a nemrégen ajánlott olvas-ír sort olvas-gondolkodik-ír sorra :(. Ezért se kérj elnézést.

"Így szemlélve bizony balosak. Nem fogadják el a tandíjat! Az egész társadalmi mobilitás versus viszonyok feudlisztikus konverválása bal-jobboldali kérdéskör."

Te ellenben úgy látom képben vagy a legalja pártsajtó anyagával. Ezt ilyen primitíven látni igazán "eredeti". Fel sem merül hogy a tandíj és a minőség vagy esetleg a tandíj és az igazságos közteherviselés, esetleg a független egyetem és a tandíj valamiféle kapcsolatban lehet egymással ugye... Faxt. Mindenki hülye aki nem ért egyet a balos megmondókkal. Derék...

"Nem is beszélve a röghöz kötésről."

Az általad "röghöz kötésnek" nevezett dolog nagyon is helyénvaló és társadalmilag igazságos. Sajnos gyakorlatilag kivitelezhetetlen - ezért hülyeség erőltetni. A normális megoldás egy jól eltalált arányú tandíj-ösztöndíj rendszer, a miben a teljesítményt felmutató hallgatók az ösztöndíjon keresztül lennének tandíjmentesek.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 18:35:36

@Totya_botya:

Nesze, az imádott kövér és buta, keményvonalas MSZMP káder Madonnád:
"Ő már csak tudja mi történt '56-ban, hisz a rendszerváltás előtt számos olyan pedagógiai témájú művet sikerült összehoznia, amik arról szólnak hogyan lehet szocializmusra fogékonyabb embereket nevelni, azaz elkerülni a következő esetleges ellenforradalmat."

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/hoffmann-a-fiatalok-hajasak-es-nem-tudjak-mi-tortent-56-ban-396659

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.29. 18:47:44

@Ad Dio:
"A normális megoldás egy jól eltalált arányú tandíj-ösztöndíj rendszer, a miben a teljesítményt felmutató hallgatók az ösztöndíjon keresztül lennének tandíjmentesek."

Ezt mondjuk kezdjétek azzal, hogy ti alte trottelek, akik az elmútthatvanévben elqrtátok az országot, hogy mind visszafizetitek a tandíjat, elvégre megbuktatok a legnagyobb iskolában, az Életben és generációk életét tettétek tönkre!

A fiatalokról meg lehet leszállni és nem rabszolgát csinálni belőlük!

Totya_botya 2013.01.29. 18:53:37

Ja, jó kis érveid vannak! Ilyenkor jut eszembe szeretett gyurcsid, anno a lelkes KISZ-titkár, a szocializmus hős védője. Mintha erről elfelejtkeznétek. Persze, amilyen sötét vagy ez fel se tűnik neked – az atv baromságai jól megtöltötték azt az üres kis fejedet – legalább van benne valami, mi? Próbálj már meg tényszerűen gondolkodni, sajnos Hoffman –sok hibája ellenére – jól látja, hogy a mai generáció fizikailag, és szellemileg is tompul. Alig tudnak olvasni, számolni, történelemismeretük hiányos. Tagadhatatlan tények, elég néhány ortopéd és reumatológus orvost megkérdezni, vagy a tanárok véleményét kikérni. Nem is értem, hogy azok után, hogy a kormány gyakorlatilag meghátrált, mit is reklamálsz. Az u.n. „röghöz” kötés pedig igazságos – ne mán mi neveljünk orvosokat drága pénzen a norvégoknak. Bár szerintem uniós szinten szabályozhatnák, hogy aki fogadó országként felsőfokú végzettséggel rendelkezőt akar alkalmazni, az fizesse meg a képzési költséget a másik országnak – kivéve, ha elengedő hozzájárulást kap.

Totya_botya 2013.01.29. 19:02:00

@Anyád, a szúnyogok!!!: Basszus haver! Január 1 óta vagy tag, s már 620 bejegyzést tettél! Vagy megfizetett bértollnok vagy, vagy ráérő nyugdíjas – úgy, hogy ne az idősebb generációra fenekedj. Sajna az ilyen seggfejek miatt állunk így, akik a maszopos bandára szavaztatok lelkesen, most meg fújjátok a nótájukat. Ha 2002-ben nem a labanc maszopos-szadesz banda kerül hatalomra, most nem itt tartanánk. 8 év garázdaságát nem könnyű helyrehozni, pláne, hogy a Fidesz is sokat hibázik, de legalább megpróbál az ország érdekében cselekedni. Ti meg – megvezetett kórusként – lelkesen hozsannázzátok a maszopot, ahelyett, hogy leköpnétek őket.

maroz 2013.01.29. 19:06:33

@Bertalan Kiss: Ez a "korlátozottan cselekvőképes" egy jogi, és nem egy pedagógiai kategória.

Az pedig, hogy szülőként távol akarod tartatni kábé azt jelenti, hogy elbasztad a gyereked nevelését. Hogy nem tudtad felkészíteni arra, nem tudnál neki eszközöket a kezébe adni, amelynek segítségével ő maga is képes arra, hogy eldöntse, miszerint egy dolog helyes vagy helytelen.

Totya_botya 2013.01.29. 19:45:58

Hülyeségeket beszélsz, komám! Esetleg adjunk a kezébe géppisztolyt, vagy mit? Egy 14 max 18 évet még be nem töltött gyerek – élettapasztalat híján igencsak befolyásolható. Pláne a ballibes maszlagok kiváló előadókkal. Másrészt, nehogy már tanulás helyett az utcán lógjanak, mert néhány szemét maga előtt akarja őket tolni, mint egy védőfalat.

maroz 2013.01.29. 22:35:56

@Totya_botya: Komád neked a dízelaggregátor. :)

A gyerekeket naponta több tucat - de talán jobb becslés a több száz - befolyásolási kísérlet éri. Például a reklámok nem csak egy terméket akarnak eladni nekik, hanem sokszor egy életstílust is. Mit csinálsz? Búra alatt tartod őket, amelyet csak a 18. szülinapjukon veszel le róluk?

Szerencsésebb sorsú társadalmakban kifejezetten jellemző az, hogy már 14 éves kortól bekapcsolódnak mindenféle közösségi dolgokba, igen, akár mozgalmakba is, és az a tapasztalat, hogy egyrészt ezen tevékenykedésük során sokkal többet tanulnak, mint amennyit az iskolában ülve a fejükbe tölthetnének, másrészt pedig bevonódnak, aktív, tudatos polgárokká cseperednek ez által.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 12:22:38

@maroz: Maga múltsöpredéke, Reform (alias Zseniális) Ferenc eltörölte a zártosztályokat, azóta alapvető emberi szabaságjogunk az egészségesek között zombimozdulatokkal kóborolván kéregetni acetátszagotlehellve vidékivonatjegyre!

Erdőtársulás 2013.01.30. 12:22:52

@Ad Dio: Hú, jól összekeverted a szezont a fazonnal, miközben gyakorlatilag semmi újat nem mondtál.
Én jeleztem, hogy nem akarok nagyon elmélyedni a tandíj kérdésébe, ezért csak egy aspektust vettem számításba, pont azt, amivel te hozakodtál elő. Te erre nem reagálsz, sőt leegyszerűsítésnek bélyegzed. Helyette előhozakodsz egy másik vetülettel. Van még vagy ezer, menekülhetsz a konkrét válasz elől bármelyik mentén. De azért vigyázz! Mert mi lesz ha rosszul választasz? A minőség kérdése például máris az első rossz választás. Van összefüggés a fizetős képzés és a minőség között. Csak pont a fordítottja, mint amit te szeretnél elhitetni. Már több mint egy évtizednyi tapasztalatunk van arról, hogy mennyivel jobb a fizető Pannon Egyetem az ELTE-től, vagy mennyivel jobb a Gábor Dénes a BME-től... hát igen. És nem ez az egyetlen dolog, nyugodtan elő lehet venni a posztgraduális képzések példáját is. Én az alapdiplomám mellé két másik teljesen eltérő szakma alapképzését végeztem el, természetesen mindkettőt feles költségtérítés mellett. Mindazok a tanárok, akik nappalin szivatták az emebreket, itt rötön úgy indítottak, hogy fizetős a képzés, felnőttoktatás, stb, ezért bukás nincs, nehogy megijedjünk. A harmadik dolog ezzel kapcsolatban az, hogy a hallgatók által befizetett forintok elszámolástechinkailag sem felsőoktatásba folynak, hanem a kormány egyéb intézkedései miatt, a központi kormányzati költségvetésen keletkezett lyukak foltozására. Ilyen módon javítja a tandíjbevezetés felsőoktatás minőségét. Mesebeli a kapcsolat a kettő között. :-) Pláne, ha még azt is hozzávesszük, hogy közvetlenül a felsőoktatási intézmények támogatásának keretét is szűkítették 30%-kal. Minőség? Az!

Most legyél szíves kiválasztani egy másik aspektust, és azzal támadni.

A röghöz kötés helyénvalóságát és társadalmi igazságosságát nem akarom etikailag, gazdaságilag és filozófiájában boncolgatni, mert teljesen feleslegessé teszi a tény, hogy egyedül a demokrácia fellegvárának számító, és OECD rangsor szerint a világ legfejlettebb országának tekinthető Fehéroroszországban honos.

Visszakanyarodva az eredeti felvetésedre, az etikai felvetésekre, a napokban elhangzott miniszteri kijelentés - miszerint nincs tandíj, mert ahol hitelt lehet rá venni, ott az nem tekinthető tandíjnak - az, ami kijelöli az erkölcsi mérce egyensúlyát? Ez lenne az a startvonal, ami mellé szerinted a hallgatói szervezeteknek igazodnia kellene? Legyenek becsületesek, és lássák be, hogy ez nem tandíj?

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 12:26:54

@Anyád, a szúnyogok!!!: Bazdmeg, de előtte megalkottuk még a Magyar Bálinti Felsőoktatási rendszert, aminek köszönhetően mennyien kaptak diplomát, mennyien! ...trotty... most pedig utrottyy... nunktrotty a trottytrotty... majd Gács néni megtrottyja nektek, mi tro...ttyhh..
Mert gondolom nem azt akarod mondani hogy a tavaly diplomázottak már a Hoffmann picsától kapták a fasza sokatérő diplomájukat!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 12:33:07

@Anyád, a szúnyogok!!!: szerinted az index FIDESZ befolyás alatt áll , állt valaha ios, írod ezt pont ezalatt a bejegyzés alatt? A Nagy LMP sirató nap alkonyán?

Nesze Zappa:
www.youtube.com/watch?v=5wDDoKpVd8s

Ad Dio 2013.01.30. 12:34:07

@Erdőtársulás:

Levezetésed a tandíj-minőség kapcsolatról impozáns, csak sajnos hamis. Ugyanis a diplomavásárlás csak abban az esetben működik, ha a TÖBBSÉG ingyenes, míg egy PÁR fizetős. Ebben az esetben sem egyértelmű a lefelé gravitálás ld Corvinus. Ez mellément.

Ha minden képzés fizetős, akkor az a minőségre csak jó hatással van. Ebben a rendszerben ugyanis egy kialakuló rossz reputáció szöges ellentétben van az intézmény verseny-törekvéseivel.

Finktvájsz.

"Én jeleztem, hogy nem akarok nagyon elmélyedni a tandíj kérdésébe, ezért csak egy aspektust vettem számításba, pont azt, amivel te hozakodtál elő. "

Így történt volna. Lehet, de hálás lennék ha idéznéd hogy hol hoztam elő a társadalmi mobilitást a tandíjjal kapcsolatban.

"A röghöz kötés helyénvalóságát és társadalmi igazságosságát nem akarom etikailag, gazdaságilag és filozófiájában boncolgatni, mert teljesen feleslegessé teszi a tény, hogy egyedül a demokrácia fellegvárának számító, és OECD rangsor szerint a világ legfejlettebb országának tekinthető Fehéroroszországban honos."

A változások korát éljük. Lehet nem tűnt fel, de így van.

Egyébként miért védené magát mondjuk a francia rendszer. Hogy eljönnek a Sorbonne-on tanult orvosok magyarisztánba praktizálni.

Finktvájsz.

"Most legyél szíves kiválasztani egy másik aspektust, és azzal támadni."

És ezt Te úgy meggyőződésből felnőtt szintnek tartod? Ez nem harc cimbi, ez egy szimpla diskurzus.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 12:36:47

@Foxtrotty: Pedig Dr Prokopp Dóra nem is sejthette, hogy Jávor Bencuska még mimindenre is képes lesz létezőpénzért

REÁLISAN 2013.01.30. 14:51:09

@Trompf: @Bertalan Kiss:
Így van nem is sül ki belőle semmi jó dolog, ha a külföldiek veszik kézbe a dolgokat. Megint összeuszítják a gyűlölet kampányukkal az embereket.

REÁLISAN 2013.01.30. 15:02:47

Bizony a hülye is tudja, hogy a HAHÁ erős balliberális befolyás alatt álló szerveződés.Nem gondolhatja senki komolyan, hogy a FIDESZ saját maga ellen hozta létre ezt a szervezetet. Érdekes amikor a balliberá
lis kormányok voltak hatalmon és bevezették a tandíjakat és több száz milliárdot vonatak el az oktatásból akkor ezek a diáktársak nem lázongtak.

Különben szerenécsére nem a Gyurcsány féle alakok vannak hatalmon, mert azok már régen szétverték volna a diáktüntetéseket. Kilőtt szemek, eltört kezek, lábak, bordák, véresre vert diákok jelezték volna a demokráciát. Na,de a pislogó Gordonkát sem kell félteni, ő mint a Gyurcsány kormány volt tagja nem piskóta. Majd meglátjátok ha hatalomra kerül hogyan nyírja a népet és a hallgatókat. Tőle aztán semmi jó nem várható. Ja, hogy megváltozott ugyan mitől és miért, pont olyan gyenge minőségű ember mint azelőtt volt.

Erdőtársulás 2013.01.30. 18:47:03

@Ad Dio: Remélem nem fogsz megsértődni, ha én maradok saját, szép magyar nyelvem területén, és azt használva válaszolok neked. Véleményem szerint elég változatos, sőt, csodálatos nyelv ez, amelyben megtalálhatóak mindazok a kifejezések, amelyekkel választékos módon írhatom le gondolataimat. Néha az is zavar, hogy szakkifejezéseket kell használnom, de lendüljünk ezen túl.
A tandíj-minőség párosról nem végeztem levezetést. Tényeket közöltem arról, hogy jelenleg még van van ingyenes, és van fizetős alternatíva. És jelenleg az ingyenes jobb is egyben. Te azt állítod, hogy az ingyenes alternatíva megszüntetése javítja a minőséget valamiféle versenyen keresztül. Én úgy gondolom, hogy ezt alá kellene támasztanod. Mert ha én racionálisan közelítek a kérdéshez, akkor pont az én felvetésemet igazolom:
Ha hallgatóként ugyan annyit kell fizetnem biztos és bizonytalan diplomáért, akkor a biztosat választom.
A minőség több tényezős, például a fizetős egyetemek sokkal jobb felszereléssel és technológiával dolgoznak, mert ők a befolyt díjakat nem a költségvetésbe (mint ahogyan már jeleztem, a költségvetés lyukainak foltozására) utalják át, hanem az adott intézményben marad. Ez amúgy eddig is így volt, a magánintézmények jobb feltételeket tudtak biztosítani.
Abban tehát igazad van, hogy változást hoz a rendszerben: még jobban a magánintézmények malmára hajtja a vizet. A diplomagyárak javára. Tehát hogyan is van ez a minőség dolog?

A társadalmi mobilitást közvetlenül nem hoztad elő, azt én említettem meg, mivel többször is felmerült a baloldal kifejezés használata. A baloldali idealizmus része a társadalmi mobilitás fenntartása és kiépítése, amely kizárja a tandíj bevezetésének ezen formáját. Aki a tandíjat ebben a formában támogatja az a társadalmi mobilitást támadja, nem pedig a kormányzati retorikában megjelenő 8 évnyi képzést igénybe vevőket. Tudod, te említetted az őszinteséget és transzparenciát. Ez annak a kérdése. A 8 éves bent rothadás egy hazug retorika, kollektív bűnösség hirdetése, amellyel ez a kormány előszeretettel operál (multik, bankárok, rokkantnyugdíjasok, szolgálati nyugdíjasok, segélyből élők, spekulánsok, hogy csak a néhányat említsek). Fontos hogy megemlítsem a 2005. évi CXXXIX. törvényt, ami rámutat ezen kommunikáció hazug mivoltára. Transzparencia, tudod! Még ha kínosan kerülöd is néhány felvetésemet.

Bár állítottad, hogy nem pártpreferencia, pláne nem fideszes pártpreferencia vezérel a gondolkodásban, ezt sok mellett a "változások korának" említése is cáfolja. Ez ugyanis kifejezetten egy fideszes kommunikációs panel. Nem jobboldali, hanem kifejezetten fideszes. Nem akarom elmagyarázni, hogy miért, sokkal lényegsebbnek tartom, hogy arról beszéljek, ez csak egy kommunikációs eljárás, semmi több. Nem lehet tartalommal megtölteni, és nem lehet olyan tételes elemekre bontani, amivel alá lehetne támasztani a kormány egy-egy intézkedését, nem hogy rendszerbe szervezve arra használni, hogy a kormány ambivalens cselekvéssorozatai mögé egy nem létező startégiát vetítsen. Az általam ismert társadalomtudományok területén legalábbis egészen biztosan nem.
Mégis, a legbizarrabb használata az antidemokratikus rendszerekkel való takarózás olyan kérdésekben, mint a röghöz kötés. Mert Fehéroroszország sikeressé vált a röghöz kötéstől? Miben mérhető le ez a siker? Esetleg olyan siker ez, mint amilyen a magyar gazdasági csoda, miről ma Orbán Viktor nyilatkozott?
A röghöz kötés nem más, mint az alkalmatlan emberekből épült alkalmatlan rendszer rossz válasza egy valós problémára.
Meglehetősen tréfás azt mondani, hogy a világ változik (?), ezért mi (nem bizonyított hatású) antidemokratikus mintákat veszünk át. És utána csodálkozunk, ha az emberek, akikre rá akarjuk kényszeríteni, nem hálásak érte, hanem éppen hogy az ellenkezőjét érjük el: eszeveszett menekülésbe kezdenek a hanyatló nyugat irányába... Talán nem volt elég az 500 ezer, amiről maga a gazdasági miniszeter a minap nyilatkozott? Ejnye...

Ad Dio 2013.01.30. 18:56:06

@Erdőtársulás:

Mondták már Neked hogy a komment nem kisregény :)?

Igyekszem rövidre fogni és szétszedni inkább több részre. Nem udvarias dolog ilyen szóhalmazzal árasztani el a partnereidet.

Elsőnek a pártosságról. Erről nemigen tudsz leszakadni. Pedig jó volna. Én nem párt-elven gondolkodom, hanem józan ész elven. Ez néha egyezik az aktuális kormányok tevékenységével, néha nem. Tudtam tapsolni a Gyurcsány-kormány bizonyos lépéseihez/terveihez is. Szerintem komoly jellemfejlődés lenne ha kiszakadnál ebből a kényszeres körből. Ez olyan előítélet, ami ma nem nagyon segíti egymás megértését.

Finktvájsz.

Ad Dio 2013.01.30. 19:05:35

@Erdőtársulás:

Örülök hogy egyetértünk abban hogy a társadalmi mobilitás témakörét nem én hoztam fel amint nemrég még állítottad. A társadalmi mobilitás ugyanis egy nagyon kényes téma. Valójában leginkább a gumicsont kategóriába sorolható.

Valaha volt egy szocializmus, amikor mesterséges módon uniformizálák az embereket és a körülményeiket. Ebben a helyzetben ideig-óráig így-úgy de működött a "társadalmi mobilitás". A lehetőségek közelebb álltak egymáshoz. A jogok persze nagyon nem :), de ez egy másik mese. Aki kilógott az megkurtították vagy kizárták. Mindezt jelentős kölcsönökből is csak rövid ideig tudták fenntartani, mert magasról tett a piaci versenyre.

Ma ezek az alapok teljesen hiányoznak. Akik hátrányos helyzetűek, azok azok bármit is állít róluk egy-egy politikus. Attól mert kiosztanak pár milliót segélyben, még nem lesz jobb semmi.

Az általam legjobbnak ítélt tandíj-ösztöndíj rendszer tudná csak ezt a helyzetet megfelelően kezelni imho. Aki hátrányból indul, annak bizonyítani kell. Eleinte alkalmasint többet mint a jobb helyzetű társainak. Ezt tagadni igazi vérbullshit populizmus.

Aki megtanul küzdeni, az valami nagyon fontosat tanul meg. Főleg ha hátrányból indul.

Ad Dio 2013.01.30. 19:08:00

@Erdőtársulás:

Röghözkötés.

Ha visszaolvasol, a legelső hozzászólásomban azt írtam, hogy társadalmilag igazságos, de kivitelezhetetlen, azért ostobaság erőltetni. Olvass vissza czimbi.

A megoldás amint említettem, a tandíj-ösztöndíj rendszer általánossá válása, ahol a teljesítményt felmutató hallgató a tanulmányaikat az ösztöndíjuból fedezik.

dvhr 2013.01.30. 19:11:30

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Nem is tudtam, hogy az ismert orosz szinész, Zsérár Dépárgyjő is magyar iskolában tanult.

Ad Dio 2013.01.30. 19:18:59

@Erdőtársulás:

Minőség-tandíj.

Több ponton is hibás a gondolkodásod a dologgal kapcsolatban. Jártam amerikai, német fizetős egyetemen, és ott tapasztaltam mennyire más a szemlélet.

A hallgatók ugyanis - skandallum - nem diplomáért mennek, hanem tudásért. Nem jó nekik az olyan diplomagyár, ahol "biztos" a diploma, de holtbiztos hogy munka nem lesz utána. Ezért a kevés is sok. Persze a fizetős rendszer is megszülné a diplomagyárait, de ebből a kasztból hosszú távon minden intézmény kitörni igyekezne. Akinek mégis "könnyűdiploma" kell, aztán meg a koppanás, lelke rája. Selejt.

Ezek a fiatalok úgy voltak vele, hogy ha már fizetnek valamiért, kapjanak is valamit. És nem mindenki hajlik a kisebb ellenállásra... Van aki képes távlatokban is gondolkodni. Főleg ha otthonról "segítik" (gondolkodni is).

Ez a szemlélet - végre - nyomás alá helyezi az oktatókat is. A Maryland-en nem késhetett az oktató, nem térhetett el a sillabust-tól, nem adhatott le "elavult" anyagot, mert az évfolyamfelelősök szóltak neki azonnal: itt kérem minden hallgató minden óráért x dollárt fizet...

Ad Dio 2013.01.30. 19:22:38

@Erdőtársulás:

A kormányzattal kapcsolatos kérdéseidet meg nem véletlenül ignorálom - semmi közöm hozzájuk. Tedd fel annak akit illet.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.30. 23:44:05

@Frick László Emlékzenekar:

Igen, Spéder és üzlettársai jobboldaliak, neoliberálisok.

Nem olyan, mint te, aki anarchista vagy :O)))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.30. 23:53:34

@Frick László Emlékzenekar:

Ezt is rosszul tudod.
A politikai elit a munkanélküliség elől terelte iskolákba a fiatalokat.
Jobb ott, mint az utcán csavarogni.

No meg a munkaügyi statisztikák is azt mutatják, hogy diplomával sokkal könnyebb elhelyezkedni. Cirka 4%os a diplomás munkanélküliség, míg az átlag 12%.

Nesze, egy kis zene:
www.youtube.com/watch?v=HWh6x4K_e3M&feature=share&list=PL0412182AAC7C24BC

Frick László Emlékzenekar 2013.01.31. 04:51:39

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Ezúton tájékoztatlak, hogy a neoliberális kifejezés szószármazástanilag a mémisztikus hasi böffenet kategóriája azaz pontosan azt jelenti, amit pl a múltszázadi popzenekritikusok "színvonalas progresszív zenét játszó banda" kifejezése vagy pl a túrós szafaládé, ami szintén nincsen, de legalább nonszensz is.

Hol tanítanak ilyen baromságokat, mint ez a "neoliberális" kifejezés.
A liberális az gördülőfogalom, kb képzelj el egy higanydumót és próbálj hozzáragasztani bármit.

Azok a geci szemétládák, akik magukat itt liebrálisnak merészelték nevezni 1994. óta részben poszmaóisták 8de őket is kinyírták a pártból) részben meg róbertgidaiánus mafflancsok, mint Fodor Gábor vagy vén korrupt geciládák, akik el is tették a korrupciós pénzeket, most meg jópofáskodva humorizálgatnak, mintha misem schwoob otatik, mint Kuncze bácsi. (a posztmaóisták zsidó pofák voltak ugyanis és Pető rájuk nézvén jó mondolatnak találta a parasztpofájú Kuncze bácsit)

Frick László Emlékzenekar 2013.01.31. 04:58:28

@Anyád, a szúnyogok!!!: Kétségtelen, hogy a hiénák egy része a csapatmunkában a terelést végzi, de azért vannak ám sokkal erősebb álkapcájú hiénák, akik a zsönge kis antilopbornyúnak az elevenmájacskáját szeretik kirágicsálni, tehát azért az egyetemi-professzori és oktatóimaffiának is érdeke volt a minéltöbb kis áldozat úgy, hogy ne kelljen nekik többé tanulni is. Ez az oka annak, hogy már a középiskolai történelemtankönyvek is alig változtak 1986 óta, csak a lózungokat kellett kicserélni. Pl Magyar irodalomból már Gács Anna néni Nappali Háztól lucskos bugyijú hallgatócska kora óta nem kell semmit se tanulni, akkor is a Kulcsár Szabó professzor úr féle NeoSpenót volt a sláger meg ma is pont ugyanazt nyomatják, akinek nem tetsuik, az lógjon a szamizdat jellegű Elektronikus Spenót -on.
Kíváncsi lennék pl irodalmár-.bölcsészhallgatók milyen plusz órákat vehetnek föl s kikből és kiktől ... gondolom ilyenek vannak mint
"Telepített méhészkedés a Tessedik Sámuel előtti Magyarországon" (vagyis amikor még az akácméz nem volt föltalálva)

Frick László Emlékzenekar 2013.01.31. 05:06:21

@Anyád, a szúnyogok!!!: Ezt a hülyítést én is hallottam a professzorbácsiktól, csak azt nem részletezik, hogy pl jogidoktorival OKJ-s jogiasszisztenseket szorítanak ki olyan melókból, mint postai meg földhivatali sorbanállás vagy bébiszitterkedés az ügyvédi iroda egyetlen olyan beírónőjénél, aki még régi mechanikus írógépen tud stencilre gépelni az okirathamisításhoz

A múltkor pl lebuktam trágyatalicskázás közben, mert a fejógépet berhelő segédtehenész fölismerte bennem a sorstársát, kiderült, hogy neki régi, pedig még valamit érő állattenyésztőmezgazüzemmérnökije van (tehát nem mezgazgépészi). Anno csak 3 évet kellett tanulni olyan szartseérő papírért, amiért ma 3+2 évet.

nesze:
www.youtube.com/watch?v=fQ4NFsw4bOU

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.31. 07:33:24

@Frick László Emlékzenekar:

A neoliberális leginkább gazdaságfilozofiai jelzőfogalom.
Az USAban neokonzervatívok a neoliberális gazdpol elkötelezettjei.

Amúgy a liberalizmushoz nem sok köze van,mert a neoliberálist csak a tőke, a pénztulajdonosok szabadsága érdekli, a jónépét leszarja.

A többit nem értem, mit is akarsz mondani, kicsit pszichedelikusra sikeredett :O))))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.31. 07:52:14

@Frick László Emlékzenekar:

Megint csak nem nagyon tudom kihámozni a mondanivalód.

Aszondják, hogy minnél többet tanul az ember, annál jobban szocializálódik és a művelt ember kevesebbet anyáz, pl. a közlekedésben.

Viccszakok minden korban, rendszerben vannak. Egyszer nézd meg Orbán diplomamunkáját. Az bizony nem jogi munka, hanem marxista foxi-maxi.
De pl. 2010ben is létesítettek vatta szakokat, lovasíjászatból.
Majd jobban elleszel egy diplomás lovasíjásszal a fejőtelepen :O)))

Frick László Emlékzenekar 2013.01.31. 08:11:34

@Anyád, a szúnyogok!!!: A tananyagot én is tudom. A liberális azonban messze nem az, amit a magyar sajtó tükörében látsz. Márpedig ugye van a jóoldali sajtó a meghatározó és a rosszoldali... aki... én szíjat hasítanék a kölyköm hátából, ha azt a kurvasok pénzt beleöltem a médiaszakos diplomájába oszt valamelyik nemjóoldali médiához állna... Naszóval ugyanaz a politikai "megfelelés" irányít ma is mindent, mint 25 éve. Tehát így, ahogy te, felmondják a leckét... aztán jött a sok bunkó tudatlan tahó jobbos és elkezdték libsizni meg neoliberálisozni is azt, ami itt folyt "gazdaságpolitika" címén 2002-2010 között. vagyis amit a "jobbosok" rámondtak a "ballerekre" vádszerűen, földicsérés volt az inkább olyasmibe, amihez semmi köze soha nem is volt ezeknek a sohasem lib és főleg pedig nem ballereknek.

Szerintem ezt a kommentem simán megérted.

Az, amit amerikában konzervatívnak mondanak, az itt ultraliberális lenne... ha lenne kihez képest ultrának lennie.
Ami Magyarországon konzervatív cimkés, az rendesen, tehát mondjuk egy francia vagy német konzervatív felől... hogy is magyarázzam, csak a hangulatát tudnám kifejezni Leopold Mozart Parasztlakodalom c. kis zenei tréfikéjével, szavak arra a későfeudális bohózatra nincsenek...

Egy előadáson a sok rizsa helyett én Leopold Mozart e művével próbálnám meg érzékeltetni, mennyire és milyen nyomorultul nem olyanok a konzervatívjaink...
hanem ilyenek:
www.youtube.com/watch?v=WNWP6g1As6I

Frick László Emlékzenekar 2013.01.31. 09:17:46

@Anyád, a szúnyogok!!!: Így egyre kevésbé fogjátok megérteni a kort, ha a tansegek ilyen hülye példákkal hergelnek benneteket.
én pl KISZ KB dicsérőoklevelet kaptam politikai vitakörvezetői munkámért, miközben politikailag megbízhatatlannak tartottak és a felvételi kérelmemhez olyan iskolai párttikári véleményt csatoltak, ami miatt elsőkörben nem is vettek föl a főiskolára. Orbánék egyetemista KISZ-esként KISZ táborokba jártak agitálni 8azaz bomlasztani) De pl amire kijött a Társasági Törvény, amit a reformkommunizmus diadalának állítanak be (mondolat volt az 1982-es államcsődre) akkorra elkezdték kirakni a főiskolákon meg egyetemeken a kari KISZ-ekből a tagokat, vagy pl a katonaságnál már a követelőzőket sem engedték belépni, zártkörű elit volt a Gyurcsányék idejében már a KISZ és egyre! Nehezebb volt 1988-ban csak úgy KISZ-taggá lenni egy új helyen, mint 1975-ben MSZMP-taggá lenni.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.31. 09:30:06

@Anyád, a szúnyogok!!!: A csúnyabeszédben majdnem igazad van, de tudnod kell, hogy a nick nem az ember (a korpusz) legalábbis ritkán ugyanaz. Másrészt a hangalakok csak a megtévesztésig azonosak a jelentéssel, az apja kaszát! ezt jól kiköpöm a számon, kb ugyanazt teszi,, mint a faszát. De ha relativistán szofisztikálnék, akkor meg el kell árulnom az igazat: szinte minden trágárságunk eufémia. A csillag pl a húgy volt egykor, a trágya pedig azt a kört nevezte meg, amit ma fűszerként illetünk. A Geci a Gedeon beceneve, ahogy a biz. tréf-ban a matyi már inkább a geci. (Tehát a Georginát is lehetett még Vajda János fiatalkorában Gecikének becézni)

de igazad van, nem kéne ennyit csúnyánbeszélnem. A tourette kór velejárója ez, egyfajta nyelvifrottőrizmus, pl mint amikor bizonyos troll bácsik zsidóznak, kommcsiznak.

Búcsúzóul egy kanyar a "marxizmusról": Már Lenin annyira feltisztította a marxizmustól az eszmét, hogy Sztalin nem tul sok kihajigálnivalót tlált.Úgy szokták becsülni, hogy az,amit nektek "marxizmus"-ként mesélnek be, az kb 5%-a a ténylegi marxi gondolatrendszernek.

másrészt sokkal komolyabb munka folyt a régi marxista tanszékeken, vitázni tanították a nebulókat, pl aki vallásfikázónak készült, annak teológiai ismeretekból is kellett vizsgáznia... egy ilyesféle mai netokratív attejista műveletlen taplótahót, mint Brendel Mátyás egy katolikus papbácsi 1973-ban kifingatott volna negyedóra alatt. Akkor még bizony előfordult, hogy egy haladó jóoldali hőúsvér klerikális barommal találkozott, akivel szemben kevés volt az az érv, miszerint az ateista fejlettebb a vallásosnál és kész. Nem volt elég aszondani, hogy a Biblia baromság úgy ahogy van, és nem feleltek meg a XIX. századi orosz diákkocsmák bibliaszerelgető érvecskéi, mert a marxizmus tananyag volt a papnöveldékben is.

A marxista filótanszékeken olyan feldatot is húzhatott ki a fejlettateistának készülő diák, hogy most ő egy katolikus pap, és a másik volt a református pap és vitatkozniuk kellett vallásuk főbb hittételein.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.31. 22:00:55

@Frick László Emlékzenekar:

A konzervativizmus nálunk totális értelmetlenség.
Mit konzerválna? - legfeljebb a kádárizmust. Annak is az élősködő, dzsentri változatát. Nekem jár kiváltság, mer a fater párfunkci volt.
Hoffman nyanya, meg a többi "jobbos" gyakorlatilag ugyanazt ugatja, teszi, mint amit 30-40 éve.

Mondjuk az USAba se sok értelme van. Az ottani konzervek, neokonok is az állami újraelosztásra hajtanak. A Csillagháborús terv, a Bushok háborúi mind-mind azt szolgálta, hogy párszáz vagyonos ipar és olajbáró család a felvett hitelekből megtömje a zsebét. A neoliberalizmus majdnem ugyanaz,mint a szocializmus. Milton Friedmann elvtársnak se volt soha egyetlen önálló vállalkozása, államcsöcsön lógott egész életében.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.31. 22:17:43

@Frick László Emlékzenekar:

Mire érted a hülye példát?

Olvas el Orbán foxi-maxi diplomamunkáját, amely a párt mozgalmi alapokon álló újraszervezéséről szól, a Szolidaritás szakszervezet felépítését és működését követendő példának ajánlva.

Ezt valósította meg a Fideszben, erre képezték ki Stumpfék és az apósa Horvát István titkosszolgálata.
Ezért védi a 89ben átmentett besúgókat a Fidesz és ezért nem borítanak a szocik sem. Egy banda. De az összes párt az.

A Duna Gateről beszélek,amelyben Orbán,pár szadeszos és a fél Fidesz közreműködésével mentették át a besúgókat és a rendszer háttérműködtetőit.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.31. 22:34:11

@Frick László Emlékzenekar:

Nem a csúnya beszédre gondolok.
Inkább arra, hogy a műveltséggel az ember felvesz egy mentalitást is, hogy az agresszió nem jó semmire, ésszel többre lehet jutni a napi konfliktusokban. Olyan huszonéves korra nő fel egy ember, ha addig iskolai közösségben van, akkor az esetek nagy részében nem lesz erőszakos. Az egyetem, fősuli pedig közösség.
Pl. nem nagyon tudok bicskás diplomás csávóról vagy falusi kötözködőről.
8 osztályosról annál többet. Ő így tud kitörni, megbecsülést,tekintélyt szerezni,aki iskolázott, az más eszközzel él, az eszével.

"Már Lenin annyira feltisztította a marxizmustól az eszmét, hogy Sztalin nem tul sok kihajigálnivalót tlált."

1921ben már totálisan lemondott a Marxizmusról, Kronstadtban kimutatta a foga fehérjét. Államkapitalizmust vezetett be és behívott egy rakás amerikai, német céget Oroszországba, technológiai transzferre. Az Ural, a szovjet Távol-Kelet ásványkincseit is amerikai cégeknek adta át.
A leghíresebb "vörös" amerikai milliárdosról,Armand Hammerről talán hallottál.

"amit nektek "marxizmus"-ként mesélnek be, az kb 5%-a a ténylegi marxi gondolatrendszernek."

Ki az a nektek?
Én én vagyok :O)))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.31. 23:40:51

"Nem tetszik a rendszer? Menj Bajorországba egyetemre!
2013. január 31., 16:55
MTI

Eltörölik a felsőoktatási tandíjat Bajorországban. Miután jóval több aláírás gyűlt össze a felsőoktatási tandíj eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezésen, mint a szükséges, a miniszterelnök azt mondta: "Vagy a nép, vagy a Landtag" döntése révén, de biztosan megszűnik a tandíj."

privatbankar.hu/karrier/nem-tetszik-a-rendszer-menj-bajororszagba-egyetemre-254707

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 01:24:14

@Anyád, a szúnyogok!!!: Megragadni a jelent a múlt fogalmaival? -dehiszen a jövőben élünk! Amiket felsorolsz, kategóriák... mind régi-történelmi mozzanatokhoz kötődnek. Bár Magyarországon pompásan működnek olyan elavult amerikai fogások, mint a Harmadi Erő támogatása[ilyenből rögtön kettőt is fejlesztenek :D ] (amit nem szoktak érteni a mi felnőtt Bácsijaink... azt nem értik, higy ha egy liberális államban letartóztatnák és börtönbe vetnék a ganyét, hogyhogy egyb olyan alakot, amikor lobbiz náluk, meg egyébként a bandáját, otthelyt még támogatják is)

Nagyon szép ez a történet, amit mesélsz a Rettenetes Orbánról. Tokfalvy bácsinak a hobbija a titkosszolgálati működések fejtegetése, fölfejt, gombolyít újraköt. Vagy horgol. A jóoldali Felnőtt Bácsik már A Sötét Erők olymértékű működését képzelik szegények Orbán köré (ennek optikai oka van, Orbán régi hosszúneve, ami tkp Történelmi Rémek Arcképcsarnoka, hogy a fa.... fa... elavult telefaXXXomba ne lenne egy ennyire hűhadenagy kombinátor Orbán, ha Napóleon, Hitler és Rákosi is... Rákosi az egyik utolsó polihisztor volt

Azt hiszem, ma is szakdolgozati témát mindenki a lehető legkönnyebbet igyekszik választani. Gyurcsány bácsi vagy Orbán bácsi a direkt morál-os korszakukban annyira elfoglaltak voltak pomntosan, mint az Észosztó Újságíróbácsik is, tehát az egyik legönnyebben leküzdhető szakdolgozati téma párt- vagy munkásmozgalmni volt,doktorátust a legkönnyebben marxista témában lehetett SZEREZNI.
Én sok-sok ilyen történetet meghallgattam már a 5rettenetes orbán ha5talmasnagy Machinációiról, az embernek leesik az álla, elkezd folyni a nyála, ámul... és amikor felérnek a csúcsra, körülnéz: hű, nincs még hegy se ekkora Magyarországon, aztaaa! Akkor tényleg igaz, hogy a jóoldali újságíróbácsik meg nénik mentették meg nekünk Magyarországot, mert ha Orbán mindezekre képes [volt...], akkor azóta a Dunai Konfederáció seregei élén partra szállt volna már Nú Oak partjainál. Orbán ekkora kombinátor, deoszt pl az orra előtt adja elő Lázár János a >>Fidesz Gyurcsányja<< című pompás kűrjét? Nagyon vigyázni kell a Felnőtt Bácsikkal, de a nénikkel is mert műalkotásaik gyakran a vágykiélés kategóriájába tartoznak... Nagyon sok néni túl korán hagyja abba a szexet s akkor úgy jár, mint Hoffmann néni vagy Csuhainé néni, mert a teste és a hormonrendszere ezzel nem ért egyet és valahol kompenzálnia kell...

Nagyon tanulságos tanítás. Szerintem:
hamvasbela.org/szavak/direktmoral.html

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 01:35:02

@Anyád, a szúnyogok!!!: Talán Buddha volt egy ilyen ideális ember, mint akiről beszélsz. Én a magyar értelmiseggeknél ez6t egyáltalán nem tapasztalom, de hogy azonnal egy, a kijelentésemet cáfoló példát hozzak fel, itt van mindjárt Tokfalvy mester. Ő Magyarország egyik legokosabb embere. Kb meg is felel ennek az ideának, amit itt felvázolsz, tényleg, a titkosszolgálatosdi ábrándozásokon kívül.

Azonban derék értelmiseggjeink jórésze a "bicskás kötözködő és heőbeörgeő kategóriája. Természetesen nem a gyakorlatban.. a gyakorlatban affognak, pöfék, pneumenális alátámasztás nélkül renyhén képzik a hangokat, mint Surányi györgy. nagyon-nagyon kevés az olyan értelmiségink, mint a hentesképű Dr Kovács bácsi, akik nem kezdik el horpuszukban megjátszani ott magukat, hogy milyen fino,m alakok, megykezemen van még pár ujj... aztán Váncsa bácsi még ilyen, látod, csupa elaggot vénember... De egyébként a többiek verbalicce bicskáslegények, csak persze papírozottságukhoz méltóan. Ezekhez képes a valódi igazi alföldi és cselédmentalitású* bicskás legény maga a becsület Don Quijotéja, hiszen ott áll fizikaicce, rálép a lábfejemre és hanyattlök, hogy akik felfigyelnek, a reakciómat akciónak tévesszék, majd "Szidod anyámat?" felkiáltással döf. Na, kob ugyanezt csinálják a derék értelmiseggjeink, csak persze nem bicskával. Provokáció -> reakció -> akció.

*Tokfalvy bácsinak gyönyörű dolgozata van erről az alföldi- és cselédmentalitásról

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 01:56:08

@Anyád, a szúnyogok!!!: Amit Lenin államkapitalizmusáról írtál és amit Goebbels doktor már mint példaképe, Sztalin egyik nagy ötleteként ismert, tehát a kibontakozását Ilf és Petrov korszakos tudományos munkáikban [Tizenkét szék ; Aranyborjú ] csodálatos, örökérvényű pannókon rögzítik.
Tessék a korszak szovjet plakátművészeténe egy ismeretlen metszete:
2.bp.blogspot.com/_xhvOoegZXTg/TTfP_MvbChI/AAAAAAAADp4/UjsevJUzN6w/s1600/429.jpg
g-to-g.com/picts/user/govern05/kakulagrem12.jpg
ezeknél sokkal faszábbak is vannak, de most nincs időm keresgélni... különösen émelyítőek a NEP-korszakból a fekete tengeri üdülésre buzdító plakátok, 8 méteres limuzinokból prémes macák és szportszmenek

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 02:18:20

@Anyád, a szúnyogok!!!: Az MTI úgy tudom , szinte azonnal elesett és a súlyosanelnyomó orbánfasiszta agitpropgépezet szócsöve.

Nyilván a Münchenben ingyen, tandíjmentesen (tökéletes & praktikus német és angol nyelvismeret) tanuló fiatal magyar zseni egyébként fotoszintézis útján folytat anyagcserét ésvagy úgy táplálkozik, meg ruházkodik és pláne közlekedik meg egyebek, mint az ég madarai és varázsceruzával rajzolja magának a kétjuró-ötveneket a sörökre a buliban... .

Nekem ezt tetszik egyébkét ebben az uszítási rendszerben a legjobban. Például Nagy-Britanniát az Afrikai tavasz mintegy 2millió "menekültje" ostromolja, felvágják aCsatornán átkelő kamionok ponyváit, elrejteznek a kamionok vázában vagy a fülkék légterelői alatt ésígytovább.. namost egy magasankvalifikált diplomás afrikai is (francia + angol felsőfok) úgy szocializálodott, hogy amikor ő álmos, akkor kakaóscsigalakzatban lekucorodik a padlóra oszt szunya. Lemosdik egy pohár vízben úgy, hogy biomódon langyosítja föl a vizet éés így egyben szennyeződésoldó anyagot is juttat a vízbe. Elképesztő spártai módokon tud kakilni, pisilni ill. mensi esetén Európában már a XIX. század végén kimúlt praktikákat alkalmaz. Vécépapírszükséglete tizedrésze a magyarénak. Egy albérlet puszta padlóján elalszik belőle húsz. Futás közben egy lépése két europidéval felér, nem kell fogorvoshoz mennie, folytassam? Öt ilyen afrikai elvan akkora konyhafelszereléssek, mint egy kamionos... és akkor szopatják nálunk az ifjúságot ezzel, hogy pizzásfiúnak... meg polcterítőlánynak Angliában meg ezzel a bezzeg Nyugaton ingyenes a felsőoktatás. Hogy a Rock'nRollba ne lenne? Ausztriában meg NSZK-ban ki akarja, hogy dolgozzon a gyereke. Ott már méga a magyar tudászintnél alacsonyabb fokon is be lehet jutni főiskolára meg egyetemre. Erről szól NSZK 70-es évek beli története! Ha leülsz a bécsi Ringen egy padra, déelőtt 10 óra körül léhűtők, vonatkerákpumpálók és Ausztria fényes napjának Fűtőit látod ezerszám futni a munkahelyre és kb 14 óratájban ugyanezt vissza, az állami beamter siserehad ... csak a mi Felnőtt Bácsijaink azt felejtik el hozzátenni, hogy egy osztrák szupermarketben az áruk 80%-a legalább osztrák, még az Ungarische Graurind Salami is. És a muravöélgyyi falvak meg városkák ezzel a táblávak fogadnak: "Unsere Dorfzentrum Unsere kaufzentrum!" Ausztria mkob olyam ívben szart az Zónijóra meg a Zónijós Ajánlásokra, amilyen ívek egy njobbikos hagymázrózsasznű szűzleányka álmaiban sem purcannak elő...
Rövidrezárva a mondandóm ívét a mai elsőkommentemmel klikk, tehát éppen ez a baj, hogy mindenki a múltfogalmaiból mazsolázgat a jövő (tehát ez a jövő MOST van, a jelenünk) tényeitől eltekintve. Én A Csúszás alatt fogalom össze ezeket... óriási rianásk, megfelelések a mai Európa szintjének és 40 évvel is elmaradt platformok. Ami pl néha jó, pl nálunk meg sem halt az a természetikörnyeze6t5, amit a német biodinamikusok immáron 40 éve próbálnának meg újraéleszteni. És még itt is: Úgy tűnik, hogy nem lehet rövidíteni, hanem A Csúszásban a rianások mentén hátrébb slisszant mezőket is végiggyalogolnunk: elpusztítani valamit ahhoz, hogy "újrafelfedezzük"

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 12:59:54

@Anyád, a szúnyogok!!!: Az USA nagy [szünet] liberális[vessző] konzervatív ország. Mivel ezt képtelenség felfogni nálunk, már innen nem sok az esélyem ... :D ... Nem az öreg Nagy-Britannia vagy Oroszország, amiknek a szolgálatai titkosan és fedetten működnek, dzsémszbondosan meg Pindúr Pandúrosan.

Az oroszok nem pénzelnek senkit. Hobbijuk a merényletekkel, gyilkosságokkal való szarkavarás, majd még az egésznek adnak is egy kis gekllert azzal, ahogy teljesen hamis nyomra vezetik az adott ország rendőrségét, egy semmi nekik a telefonok híváslistáit manipulálni meg a gyilkos fegyvereket ott elhelyezni, akikre az jó lesz "bizonyítéknak"

Ellenben a CIA-ról ki nem tudja, hogy az olyan, az ő szemükben koszóvóalakú pacnikban is, mint a Hungary, irodákat, fedő szervezeteket hoznak létre, gyermekjólét, gumikutyagyártás vagy implantátumfejlesztés, felzárkóztatása az adott országnak. Egyáltalán nem fedettek az ügynökeik, pl az egész diplomáciai kar tudja az adott országban, kik a CIÁ-sok.

Nálunk persze mindez az összeesküvéselméletek körébe rendelve, pedig amerikai filmes közhely.

A KGB-t inkább a szag után lehet kikövetkezteni, hol melózott, imádják pl az adott ország kisebbségiügyeiben kavarni a szart.

A CIA meg tök nyiltan, a "bimbózó demokráciába" kavar bele.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.02. 00:03:41

@Frick László Emlékzenekar:

Ez már megint kicsit zagyva, bár lehet, hogy csak fáradt vagyok.

Na mindegy, talán olvasgass utána a Duna Gatenak, nézz utána Révész Béla ez irányú kutatásainak, aztán majd rájössz.

Pl. van egy nagyon jó mondása a rendszerváltás legendájával kapcsolatban.
Az, hogy palira vettek bennünket, az nem kérdés, a mértékén van a vita a kutatók között.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.02. 02:45:15

@Anyád, a szúnyogok!!!: Élt egyszer egy könyvtáros, Szabó Lajosnak hívták.
Ő mondotta 1951-ben: "A jelenlegi rendszer legnagyobb problémája az, hogyan szabadulhatna meg a marximustól anélkül, hogy a hatalmát elveszítené" -éshát 1988-1990 erről szól.

És az "istenatta nép" ? Átverés? gaz politikusok? Egy ilyen országban, ahol a hypermarketben nincsen az a gondola, ahonnan valamit ne lopnának és rókaprémes úrinéni kiissza a joghurtcsit... majd elegant visszateszi a flakonkát... a cigányok lopnak, a magyarok ugyanezt szerzésnek nevezik. Beülök Mwambwandzsalee-ban egy taxiba és azon kezdek el rettegni, a nyonyoró sofőr hogyan s miként basz át... Holott... Beülök egy sziciliai étterembe zárás előtt öt perccel és jön a pincér és reflexszerűen azon aggódom, hogyan s miként fog átbaszni, mivel néz idióta túristának.

Politikabuzi vagyok. Köszönöm, hogy olvastatsz a DunaGate eránt, de már akkor is a könyökömön gyött ki. Ötéves korom óta naprakész vagyok politikából. A történelem is amiatt kezdett el érdekelni és valaha elhittem azt, amit gonosz és hazug történelemtanárbácsik direkt a hülyítésemre hazudgáltak nekem, miszerint a politika a jelen történelme.

Nem, a politika nem a jelen történelme, hanem a jelen elhazudozása a valóságból -és még szerencse, hogy csak a retorika eszközeivel.

Elmesélem neked, hol baszódott el a rendszerváltás:

El már ott, amikor 1988. február 18-án Dr Antall és bandája úgy akarták átvenni a kisgazda emlékegyesületben a hatalmat,. hogy addig elodázzák a párttá alakulst, egy Torgyán nevű pesti ügyvéd meg a karzatról ott hőzöngött velük.. ilyen apróságokon csesződött elo, de az igazi nagy elbaszás maga a "első demokratikus választások volt" és nem a politikusok... a poéitikus termnészete mi más lenne, mint az átverés, meg sem pillanthatsz olyan embert politikusként, aki ne gázolt volna át legalább hét emberen addig...

Szóval az első fordulóban az MDF és az SZDSZ fej-fejmellett végzett, egy icipici zsíros paraszthajszálnyival vezetett az SZDSZ előtt az MDF és akkor a sok barom, súlyos százezrek, Miskolc lakosságánál több, a második fordulóban átszavazott az SZDSZ-re. Nem "ideológiából" nem meggyőződésből, ilyen Révész béla bácsi szerű kutatók pl azt a célt szokták kitűzni maguk elé, hogy majd most ők rábizonyítják a büdös hóttifaszsita bandára, hogy antiszemiták, nem. Sokkal egyszerűbb és primitívebb volt a motívum: Az emberek a győztesekkel akarnak lenni, és a győztes pártra akarnak ők is szavazni.

Magyarországon 1990-ben profi, szakszerű, tudományos, jó politikus, komplex Homo Politicus csakis az MSZP-be volt. Az SZDSZ-ben meg a FIDESZ-ben volt pár jó rethorikus. Voltak még olcsóul beszélők (demagógok) itt ott.

A politika afféle "sport" mint a sakk. A rendszerváltás utáni "mérkőzések" úgy néztek ki, mintha a Poégár Lányok, Portisch bácsi meg Lékó Petike ellen mindenféle amatőr szakszervezetis meg üzemi meg közparkbéli lokális bajnokok ültek volna le... itt-ott részeredmények 8vagyis az MSZP-nek bizonyos pontokon hagynia kellett nyerni az ellenzéket, hogy a csődelkerülő húzások miatti népharag az ellenzéküket érje.. ismerték a magyar természetét, hogy majd jól megbüntizi azárt az ellenzéket..)

Magyarországon az is probléma, hogy a rendszerváltásban az újságírói kar is szerephez jutott és ahogy folytatták a hazudozást, az évek múlásával egyre hősiesebb színben látták magukat. A taxisblokád után a magyar újságírói kar legderekabbjai (benne az elektronikusújságírói tagozat is) kezdték azt hinni, hogy a rendszerváltást ők maguk csinálték.

Javaslom neked, valahonnan túrd elő Aczél Endre bácsi önmagát ünneplő, a Magyar Televízió fennállásának mittomén, azt hiszem 50-ik? évfordulójára készített visszateklintő műsorát, és figyeld meg, hogy kompilál és hazudozik szándékosan hamisít bele a történelmi mozaikba napipolitikai érdekből.

A felállásnak ennek kéne lennie: A politikus hazudozik - az újságíró nem csinálja a politikát, hanem tudósít, megmutat, oknyomoz, tényfeltár.

És szakmailag a politizáló újságíró ugyanolyan ember lett, mint a politikus: hazugember. De amíg a politikus létalapja a hazudozás (azaz a fedetttevékenység: azonnal megbukik, ha igazat mond, mint kozirjev Oroszországban 1997-ben)az újságíró, ha poélitikai, akár "jócél"-lal is hazudozik, akkor nem újságíró, hanem valami más... Az újságíró, ha poéitikus alakúvá válik, elvileg szakmaialkalmatlan.

Politikust le lehet váltani -de az újságírók legföljebb egymást szokták kigolyózni.

Ráadásul az újságírói kar sem számban, sem "minőségileg" nem egyenletesen oszlik el az "oldalak" között. Valamirevaló, legalább közepesen tehetséges újságíró mindig is a jóoldalra igyekezett. A rosszoldalon nem találsz tíz tehetséges újságírót, a jóoldalon a közepesek között harminc különb újságíró van, mint a rosszoldal tíz legtehetségesebbje. Egyszerűen egy médiaszakember jövője kezdett el attól függeni, , sorsa, élete, melyik oldalra áll.
és ismétlem: ez volt végig a baj, hogy CSINÁLTÁK a politikát és még nem is szégyellették magukat ezért, hanem egyre küldetéstudatosabbak lettek.

Ezért is alig találsz a sajtóban anyagot, ami történelmi szempontból felhasználható lenne. Citálhatsz bármit. reflex-szerűen az újságíró csakis a politikus had slapaja tudott lenni 1990. után is.

Kedvenc mondatom. " [Axaa] politkusnak tízszer többet engedünk meg, mint [Zazz] politikjusnak." És nem süllyedt el a gazember, nem nyílt meg a föld alatta, hanem még le is feszítette büszkeségében a tokáját, mint valami szabódezső.

Általában egy emberrel is a jószerencséje egyszer GYÖN szembe csak úgy.. így volt ez ezzel a néppel is. Egy apróságon csúszott el a rendszerváltás, azon, hogy a második fordulóban átszavaztak sokan az MDF-re. Kisakkozható, hogy a második fordulóban a "vesztes" mindenféle kis pártok és az MSZP-re szavazó gyávák kishányada is az MDF-re szavazott át, hogy a győztesekkel lehessen.

Ha 1990-ben az SZDSZ (az akkori SZDSZ, nem azonos az 1994. utáni SZDSZ-szel és végképpen nem azonos a 2000 utánival)ha 1990-ben az SZDSZ kerül kormányra, talán... talán egy kicsivel több esélye lesz a "rendszerváltó pártoknak"

Innen aztán hibák sorozata. Amatőr politikusok, tisztességes úriemberek kerültek olyan kormányra, ami az MSZP-MSZMP-től örökölt ÁllamStruktúrát vezette volna. Maga ez a Struktúra volt végig az akadály. A mindenkori kormányok nyílt vagy burkolt tevékenységének jórészét lekötötte e struktúrával való viadalozás, jó sokat, a legtöbbet egyszerre visszabontottak ezen a struktúrán maguk A Gazdáik, azaz Horn Gyuláék. De aztán a Struktúra, már mint Nyugat-Ázsiai Típusú Bürokratikus Rendszer, átörökítette magát, behozta a "gyerekeket" is a Struktúrába, a családot, hugit, öcsit meg a kersztgyerekeket és Jocó balkézi lányát meg hasonlókat.

Elmesélek neked egy vicces esetet. Dr Kóka bácsi részt vett a maradék, már nem igazi "SZDSZ" széjjelverésében.. mégis, volt őneki egy jó húzása: Kirúgta a vén picsákat a minisztériumából, mintegy kisérlet képpen, mert ő is sokáig benyalta feri barátja dumáját a reformokról.. Százával küldte nyugdíjba a léhűtőket meg rúgta ki a minisztériumábóé. És a távozások lepapírozására külsös, vállalkozó HR céget fogadott meg. A HR cég picsái azonban nagy , jellegzetesen magyarértelmiségi nagy pofával, minden szégyen nélkül fityesztve jöttek: "Itt valami olyasmiről van szó, ami nem ér föl hozzánk, speciális esetek, ezt nem lehet megcsinálni" Jó, akkor Dr Kóka megkereste a kirúgottak közül azokat a vén picsákat, akik értenek az államistruktúra személyzetis papírozásához, papírozzák le a távozásokat, a vén picsák meg beintettek Dr Kókának, meg még perrel is fenyegették, ha nem kapják meg az összes pénzt ami jár nekik.

A. variáció A Struktúra oly drága, hogy az önmagában a csődhatárig leterheli az állami költségvetést.
B. A Struktúra eltávolítása a végielégítési és egyéb búcsú-bánat pénzek miatt AZONNYOMBAN csődbe viszi az országot.

ráadásul a mindenkori kormányzópártok ijafijai buli állásai is a struktúrába ágyazódtak föl!

Így aztán mindig a maszatolást választották, illetve a "gordiuszi" megoldáskor a sajtómunkásság az élősködő bürokrácia mellé állt, mert akkor éppen az ő politikaijóbarátaiknak az kedvezett.

Átfutván ezt, megpróbáltam elképzelni, hogy a takaros kis Rendben, ami a fejecskédben van, miként zilál ez bele "zagyvaságként"

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.02. 07:59:20

@Frick László Emlékzenekar:

"A KGB-t inkább a szag után lehet kikövetkezteni, hol melózott, imádják pl az adott ország kisebbségiügyeiben kavarni a szart.
"

Ők a különféle európai nácimozgalmak és kriptofasiszta szervezetek, globalizáció és EU ellenes szervezetek, pártok támogatói. Elég sokat változtak, modernizálódtak, korszerűek, ott vannak pénzügyi műveletekben, fedőcégekben. Nálunk is.

Pl. Széles Gábor, aki a nyolcvanas évektől kezdve dolgozik nekik.
És az se véletlen, hogy mára a "jobboldal" kínai és oroszbarát, nyugat, EU és NATO ellenes és a jelszavaik az 50es, 60as évekbeli kommunista pártok antiimperialista jelszai.
A "fellazítás politikája"

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.02. 08:25:42

@Frick László Emlékzenekar:

Ne haragudj,én a Révész Béláknak jobban hiszek,mint a hozzád hasonló magas lóról a másikat lekezelő mukiknak, akiknek az írásain átjön, hogy be van időnként lőve :)

A rendszerváltás ott baszódott el,hogy nem volt, ahogy Stumpf elvtárs egyszer elszólta magát: "Mindnyájan Kádár köpönyegéből bujtunk ki", de elszólta magát Antall is: "Magyar ember lovat vagy gatyát vált, a rendszeren legfeljebb változtat, ha tud"

A szocializmusnak hazudott rendszer azért bukott meg, mert nem volt hatékony. Annyi történt, hogy a melósok rúgdosását kiadták maszekoknak, ne az állam baszkolódjon vele. Az államnak könnyebb adóban sarcolni,mint 5 éves terveket betartatni. Amúgy mára oda jutott az egész, hogy az állam a pénzbehajtást is rábízza külső cégekre,nemmegszorítások keretében bankokkal, multikkal szedeti be az adót,miközben szocializmusból átvett jelszavakkal harcol a tőkével, bankokkal és Kádáratyecos jóállambácsit játszik.

Nálunk gyakorlatilag nem volt ellenzék, 100-200 belvárosi kocsmai, belvárosi hőzöngő volt. Az ellenzéket az állampárt teremtette meg. Ők képezték ki szoros belügyminiszteri felügyelet alatt az őket leváltókat is, a Fideszt.

Amúgy javaslom neked Putyin KGBs diplomamunkáját,amely az orosz gáz és olaj nyersanyagbázis piacgazdasági viszonyok közti kiaknázásáról, eladásáról,politikai célok menti felhasználásáról szól.
A hetvenes évek végén írta. Akkor már javában készültek a "rendszerváltásra", legfeljebb a Brezsnyev, Kádár féle alte trottel hülyéknek nem szóltak erről.

Most mennem kell, este érek haza, addig lécci döntsd el, hogy hajlandó vagy-e normális stílusban társalogni avagy folytatod, a kisebbrendűségi frusztrációid elleplezésére szolgáló "nagy öreg" stílust. :O)))

Frick László Emlékzenekar 2013.02.02. 08:54:55

@Anyád, a szúnyogok!!!: Nem tudom, nekem nem jön le az, hogy a nagyöreg mellény döbrögiztetném a nemlétezőhasamon. Szerintem azok a Felnőtt Bácsik, akik megetették veled ezt a sok rizsát, sokkal nagyképűbbek, de főleg Omnipotens Superbus-abbak nálam.

Brezsnyev és Kádár nem rendelhetők egymás mellé, mint trottel hülyék. Brezsnyevnek az alkoholizmustól folyósodott el az agya, Kádár meg csak simán szenilis lett, nagy különbség.

Putyinék felismerték, hogy a "komszomolec"-ek mennyire veszélyesek, ők az ő gyurcsányjukat elintézték egy életre. Nálunk viszont a komszomolec-ben csak annyit láttak, hogy itt van egy demagóg [ akkor: a Magyar Politika Miszter Bén-je] aki majd jó lesz a demagóg Orbán ellen áfiomnak. és szépen kitaníttaták a komszomolecet, aki nemmellesleg a magyar kreatívkönyvelés pápanőjének a veje is volt... és lám, hogy elbánt velük. Elbánt velük, anyázzák is, de fognak még könyörögni neki a lábaihoz borulván.

Ismerem ezt a konteo-t, amit itt előadol nekem Tokfalvy bácsitól. Ezt a nagyszerűen összekompilált és ilyenténiségében megfellebezhetetlenül logikus kis rendszert használják a rossz lelkiismeretük kompenzálására a Felnőtt Bácsik és igyekeznek belefixálni a történelemkönyvekbe. Gondolod, hogy Tokfalvy bácsi a tükör elé úgy áll, hogy vuu, jól benéztem ezt a Sólyom Lászlót, jaj, ha mégis lettek volna előrehozott választások 2009-ben, akkor nem lett volna a FIDESZ-nek kétharmada? nem. Hanem Tokfalvy bácsi is csak olyan, mint a többi Felnőtt Bácsi és azokat a pontokat gyűjtögéli ki, amikben jól igaza lett...

itt van mindjárt a FIDESZ-milliárdos Széles esete. A Videoton a nagyon kevés sikertörténetek egyike... miért nem tanítják, miért nem beszélnek róla? Nos a Videoton vezérkara, tehát akikkel a Lordok háza rakott.. és az egykori tagüzemek menedzsmentje mind-mind bőszen apjafaszázza A Cigányt. Magánbeszélgetésekben. Nekem egy ilyen faszi mutatta meg az Öreg Cigány fiskális úti háromszobás loárkastélyát.
A Videoton óriásvállalat és ott olyasmi, hogy Széles milyenes vagy hogy amúgy a menedzsment többi főembere milyenes, ez nem hat ki... semmire sem.

Szélesnek szabadidős tevékenysége az, hogy ő konzervatív.
És hagy kérdezzem már meg, miért baj az, hogy elpazarolt egy elavult nem hatékony médiaeszközre több, mint egymilliárd Ft-ot.

Vagy lett-e baja abból a FIDESZ milliárdosnak, hogy 2003-ra negyedével, 30 milliárdra csappant a vagyona láthatórésze. Semmi, a következő évre visszaszedte, viszont az Ikaruszt azért kár volt kinyírni.. Szélesnek kutya baja nem lett tőle...

De ha te azt, amit mutatok, a stílusom elemének tudod be... Végülis nekem teljesen mindegy, hogy a szépen rendberakott és logikailag hibátlan konetó szerinti TANMENETET akarod tudni az 1990 utáni (meg előtti) történetként vagy olyan elemeket is, amik abba a "logikai rendszer"-be nem illenek bele.
Azt akarom még elmondani, hogy Putyin sem az, akinek beállítják, vagy a történet más szereplői sem. Putyinról egy nagyon könnyűkézzel fölskiccelt kis karikatúra ismeretes itt nálunk úgy, hogy a legműveltebb ruszisztikusunknak is bizony a vénülő fejével már kapkodnia kell, ha az elképesztő tempójú orosz fejlődést követné.

Nálunk meg még mindig a tanárbácsik a szovjet számítógépes viccel kezdik, ugye...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.02. 09:25:59

@Anyád, a szúnyogok!!!: tényleg, ez nagyon fontos, még újra felhívnám a megtisztelő figyelmed arr, hogy a posztszocialista KGB típusú Szolgálatok nemhogy nem vethetőek össze a konzervatív liberális amerikai típusúakkal.. de aki ooolyan szemüvegen nézné ezeket.. vagy illetni próbálná meg vélt vagy tényleg liberális mércéivel... vagy törvényileg barkácsolná át... fejlettamerikai móccerokkal.. meg külországi gyóccerokkal... nagyon vigyázni kell. Ritkán mutatják meg az efféle típusú szolgálatok csak maszk-ból is a foga sárgájukat.. se, de pl a cigánygyilkosságok ilyen ritka eset volt

szóval nagyon-nagyon veszélyes a direktmorál küldetéshevületes lendületável óvatlanul belepiszkálni

búcsúpillantással a logo-ra:
a sok kishal egy nagy befalósat alakít ugyan
de egyébként meg nyájként követi a nagy halat... és nonszensz lenne "beafalnia" (hacsaknem piráják :D)

Tehát nincsen az a zseniális ötlet, amin ne lehetne párszor elgondolkodni, mielőtt az ember hebrencsen beveti...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.02. 21:07:14

@Frick László Emlékzenekar:

Tata, elbeszélünk egymás mellett.

De ha így jó, akkor folytassuk, én élvezem:O)))

Széles,meg a konzervativizmus, jó vicc.
Nincs annak a fasznak ideológiája, ma is egy makkoscipős, fehérzoknis szocialista menager, mint Műszertechnikás korában,amikor Cocom listás cuccokat csempészett a SZU hadseregének. És még nem is csak számítógépeket, hanem pl. precíziós esztergákat Dél Koreából, amelyekkel a ruszkik halk tengeralattjárókat tudtak gyártani.
Ezért kapott kormánykitüntetést Nyikolaj Rizskovtól.
És ezért nem reklámozza a Videotont, amely nem a TViből élt sohasem, hanem a Varsói Szerződés hadibeszállításaiból. A Migek a szarjaikkal vannak tele. Ma is ez a fő profilága, Bulgária, Oroszország a fő vevői. Az állam, államok fejése, nyugatól lopott technológiai transzfereken keresztül. Amúgy a Videotonba nem sok beleszólása van, pénzt vehet ki belőle, de amúgy kuss neki, nem ő a főnök és ha ugrálna, akkor betoncipővel menne a Dunába.

A médiaholding pedig ugyanarra kell neki, mint Leninnek, manipulálásra, befolyásolásra. A külpolitikai rovatot pl. Thürmer elvtárs fiacskája vezeti, a Munkáspárt alelnöke.
Ja,és amióta Orbán osztja a zsét, azóta ebből is jól keres, akárcsak a BKVból 2001 óta.

"a legműveltebb ruszisztikusunknak is bizony a vénülő fejével már kapkodnia kell, ha az elképesztő tempójú orosz fejlődést követné."

Lószart tata, te is csak Moszkváig és pár kirakatövezetig látsz. A hozzád hasonlókat etetik meg a kínai elvtársak is amikor kísérőkkel viszik a kirakatvárosaikba, gondosan megtervezett útvonalakon :O)))

Az oroszok nyersanyagexportra rendezkedtek be, kíméletlenül kizsákmányolják az országukat és bajban vannak. Most például a Gázprom önként és dalolva csökkenti az árait a nyugati vevőinek, mert beindulóban az amerikai, sőt lengyel palagázkitermelés.

Ja, és feleslegesen fárasztasz Tokfalvival, bár hallottam róla, de nem olvasom.
És most kapaszkodj meg te Szakállas Bácsi, 1990 előtt is éltem már, és elég sok mindenre emlékszek :O)))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.02. 21:41:02

@Frick László Emlékzenekar:
"de pl a cigánygyilkosságok ilyen ritka eset volt"

Tata, most azt ragoznád, hogy az Orbán kormány falaz a KGBnek?

Zavart érzek a logikai rendszeredben, talán óvatosabban kéne bánni, azokkal a külországi gyógyszerekkel :O)))

Frick László Emlékzenekar 2013.02.03. 03:15:23

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Közhelyesen, a magadfajta korszerű szellememberei (tehát KORszerű, érteeed :D ) állandóan azt firtatják, mivel anyagozom. Az FLZ ugyanis egy afféle gonzó-nick vagyis szerep. És a magyar gonzó abban a szörnyű tévedésben adja meg magát a drognak, meg a piának, hogy az anyagozás stimulál a frenetikus (Szily László-féle) stílushoz. Nos a szomorú vaéóság: a legfrenetikusabb stílusú írók a piálás és anyagozás ELLENÉR tudták kihozni magukból remekeiket...
Az egyik stimulánsom a zene. Előszöris ha rádiót, csak a bartók rádiót hallgatom, 6-7 éve már mást, mint azt, amit a koöznyelv "komolyzene" címen kategóriáz. Nem látszik az írottnyelvi attac-jaimból ez nem tűnik ki, de LIVE! szelíd ember vagyok, aki szinte semmin se húzza fel magát. És ebben a "kolyozene" hallgatás sokat segít. Elmélyíti a gondolkodásiképességet.
"Crack" szerű gyorstíóként nagyon ritkán, évente párszor meghllagatok valami nagyo nagy hangerővel Frank Zappa Shut Up 'n Play Yer Guitar című tripla komolyzenéjéből . Maga Zappa e gógyszere kisérőlapjárta azt írja, hogy naponta legföljebb 2-3 darabot hallgassunk meg, nos, ha megvesz a függés, én egész lemeznyiket veszek magamhoz.
Néha csak bedobok egy ilyet, mint más valami feles pályinkát:
www.youtube.com/watch?v=ZXo-ACXBSp8

Volt idő, amikor eljutottam az alkoholizmus III-IV. fázisának határára, elégé nehezen, de lejöttem. Ha érdekel... beszélhetek erről is.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.03. 04:06:26

@Anyád, a szúnyogok!!!: Kb 33-38 éves tansegnek képzellek, aki szivacsként itzta magába a Felnőtt Bácsik (szakállas pulóveres bácsik) napipolitikai [kétségtelenül jószándékú] kompilációit. Úgy vannak vele, ha mémelnek egy Orbán vagy Széles képet ... tkp inverzében ezt az eljárást leleplez ni sokkal célszerűbb is, tehát amikor Orbánék (főleg Kövér) úgy gondolja, hogy a baromságok, amiket beszél, "idegesítik a kommunistákat"
Nos a "kommunisták" nem azok a büdös barna nejlonzoknis hülyebácsik, akiknek a Szakállas Pulóveres bácsik őket elképzelték. Berecz János volt egy effélének beállított "barom" 25 éve, mos az ő könyvtárát bármelyik szakállas pulóveres megirigyelné és berecz a kor szexszimbólumát tocskolta abban a könyvtárban az antik bőr szofáján és természetesen a lábán olívzöld biosockerli-vel, zene Christoph Willibald Gluck. .

Nekem több sajátélményem is van A Szolgálatokkal. Pl a Szolgálatok a laktanyákban un elhárítótiszteket tartottak. Tiszt a laktanyában -de nem a HM hanem a Belügy alkalmazásában. Ennek ellenére ezek a csávók pl ha kedvük arra szottyant ÜTI-t is adtak. Egy ilyen faszi a lehúzott sliccén kihúzta a tisztiing sarkát, ami fasz-szeráűen fityeget. Ady verseket szavalt (olvasta a személyi lapomat :D) a pofámba és hosszú szakaszokat idézett gróf Dr Esterházy Mátyás híres anekdotagyűjteményéből, amit a tehetséges író fia, Péter jegyzett le a Kis magyar Pornográfia című művében. És közölte velünk, hogy ez az utolsó ÜTI, amit ad, itthagyja ezt a szart, mert jobb állást kapott a Belügynél.

Vicces eset: Be volt szarva a rendszer Magyarországon 1986. októberében, főleg 20-a után HKSZ THKSZ. Nos a Szolgálatok egy tréfát eszeltek ki a HM-s [büdösparasztok] felidegesítésére, pár belügyes elfoglalta a kecskeméti mlaktanya ütiszobáját, megkötözték az ÜTI-t meg ÜTIh-t és sprével lefújkálták a HKSZ-THKsz táblézatoikat meg kifüggesztett utasításokat, eztazt, fekete kommandósruhában.

A Társasági Törvényróüól mit összehazudoznak szánt szándékkal a Felnőtt Bácsik! - 1985. után a budai jobb részeket a rendszer telepötyögtette részvénytársaságokkal. Mkint említettem a proifi szocialista poluitikailogika egy célt nem tart célnak, 2+n cél esetleg egy-egy rész-cél még alterbatívákkal, tart észerűnek. Nos ezek az állami részvénytársaságok értékes ingatlanokat foglaltak el, hugit, öcsit meg a gyertekeket kamu állásokban állami pénzből fizették és apu pedig.. 1990-ben... plimmm... de érdekes.. egy KÉSZ részvénytársaságban találta magát. A Nagyok a Máté László féle és Vitányi Ivánéktól (tehát nem ám a jobbosoktól!!! Antall a politikai pornográfia körébe rendelte a szocialisták pusztító lopharácsolásairól szóló jelentéseket) tehát Vitányi bácsi leplez [tet]te le a legordenárébb rablásokat a Mozgó Világban 1993-ban)

Aztán már civilben volt szerencsém efféle belügyesekhez, nem csak az olajszőkítés volt ám a kedvelt vállalkozási területük, hanem a környezetvédelem is. Nos egy ilyen belügyes nyugdíjas, akkor lehetett a faszi olyan szűk 42 éves parasztházát Ambrus lajos bácsi is megirigyelné, az utcai szobában négy fal könyve volt, de csupa-csupa olyan könyvek, amikre nekem is akkor még csak fájt a fogam és irodalmár bölcsész gyönyörű feleség, meg ami kell.

És még valami A Szolgálatok politikai beállítottságáról... Gondolod, hogy ilyen profi életművészek, művelt úriemberek egyáltaklán szóba álltakl akkora balfaszokkal, mint a magyar "jobboldal".

Ez a Szolgálatokkal Fonódó RémOrbán kép akkora történelmi alakzatot vesz, hogy ha kb a fele igaz lenne, amivel hüölyítenek a felnőtt Bácsik az Orbán-mémjükben .. akkor a mai Orbán nem csak mémeltségében, de gyakorlatilag is putyinalakú rendíthetetlen óriás és a magyar középosztály már a lakossáég egyharmadáűt teszi ki. Ne haragudj, de csupa légbőlkapott baromságot sorolsz Oroszországról, mentséged az, hogy akoik ezt napipolitikai céllal mémelik, már a Szovjetúniót se ismerték... xsak egy példa amiről fogalmad se lehet, ne sértődj meg ezen Moszkva A Világ egyik fő Egyetemi Városa. Dollár milliárdokat talicskáznak a világ szüléi oda, hogy a gyerekük erős ütős valódidiplomát küzdjön össze magának. Pl ha valaki ntényleg diplomatát szeretne a gyerekéből, akkor Moszkvában taníttatja

Az állami beruházásokat lehúzó vállakozók a szocialistáknak 40%-ot adtak, a zseniális kormányzás alatt már svájci frankban, svájci bankszámlára kellett fizetni. Honnan veszem? -ez akkora titok, hogy még egy autópályaépítés al-al-al-al-al-al-al-al-al-alvállalkozójának alvállalkozója, a lassú járműre vizsgáztatott szippantós IFÁból alakított locsolóautó gumicsizmás egyénivállalkzó-tualjodnosa is tudja. Ez olyan "titok" amit 5-6000 emebr ismer Magyarországon.
A FIDESZ 10 %-ot vett le és a többi párt is, tehárt pl az SZDSZ-nek, bár a Tocsik ügyből ez másként rajzolódik, de az SZDSZ-nek is lófasz járt, nem 40% csak 10%.. de egy olyan kis pártnak/apparátusnak elég volt az!

Amit a Videotonról írsz, abból szinte semmi sem igaz. A Holding az ingatlanoikat, a termelőeszközöket, a know-howt és mindent, pl a régi eszközöket vagy pl a régi termékek alkatrészeit az Omega Vállalatban egybentartotta. Csak bérelni lehet tagüzemet a Videoitontól és kikötés, hogy a Ho9ldingtól kell doilgozókat bérelnie. És nyugati, nyugati, nyugati, japán és nyugati és nyugati, valamint nyugat (vagy volt pl magyar bűnszövetkezet a játékautomata iparból :D ) és nyugati bérlők vannak, orosz egy se. A Videotonnak még a spájzában is franciák vannak. Inkább tanítani kéne, nem pedig elhallgatni, hogyan sikerült nem a Csepel Művek sorsára juttatni a vállalatóriást. Én sokszáz doilgozóval is találkozta,m, akik a kurva annyát mondják a fidesznek, vérszocialisták és cigányozzák Orbánt -de meglincselnékj azt, aki szélesre roszat mond. Mit gondolsz, a Vidám Fiúk mért nem riportoztak Szélest apjafaszázó dógozót? Amikor egy kieddi napon a VIDEOTON az összes dolgozóját elküldte, kint volt a tévé. De pénteken nem mentek visza, amikor a Holding az összeset visszavette!!!

Keveset mondok, ha azt állítom: az összes gazdasági újságírónk szendvicsben a Felnőtt Bácsikkal fényes nappal, piaci napon kinyalhatja (irányultsága esetén leszophatja) Szélest. Nem a konzervatív politikusról beszélek, hanem a gazdasági szakemberről.

A vállakozóknak azért smakkolt jobban a joöbboldali balfaszkormányzás, mert amennyit lenyúltak, a maradékból még ki lehett gazdálkodni egy majdnem valódi műtárgyakkal ékes szinte igazi autópályát.

Nem elméletieskedni kell itt, hanem elautózni az M6-oson, ami fizikailagtapasztalható gyönyörűpéldája annak, hogyan harácsoltak a szocialisták. (Mert azért a kisújszállási elkerülősdzakasz "túl messze van" gondolom :D ) Ők ugyabnis nem csak a politikaikommunikációban, a retorikában vagy a munkahelyi HR-ben profibbak. Elárulom neked, hogy A Struktúra, az államibürokrácia a híg fosnál jobban útálja a jobbos kormányzást, mert a jobbosok tök hülyék a személyzeti (HR) pszichológiához, rossz főnökök, úrhatnámok, döbrögiek, úgy bánnak az embereikkel, mint a kutyáikkal se, ütik vágják, lealázzák. Azok akik valaha közvetlenül Bajnai alatt dolgoztak (és ő messze nem szocialista!!!) a szó szoros értelmében zokogva emlékeznek, mennyire jó és empatikus főnök volt Bajnai. De a szocialisták is, sokkal emberségesebb vezetők, mindenben szakmaiabbak, mint a jobbosok. Az is érdekes, hogy a régi (igazi) SZDSZ-esek ugyanolyan beképzelt, gőgös, szemét és geci főnökök [voltak], mint a jobbosok.

Én a vállakozási szférában is azt tapasztalom, hogy a KÉSZ csoport kivételével a legesleggecibb vállalatok meg cégek belső PR-e meghitt, személyzetilérdésekben családias, a főnök sms-ben köszönti névnapjukon a takarítónéniket is, pompás vállalativacsorák vannak. A jobbos vállakozók java úgy viselkedik a dógozóival, mint egy mongol kéjúr a kínai kulijaival.

A magyar tényfeltáró újságírás fő jelszava: csak a kishalak akadnak a hálóra. Akkora botrányok vannak a mai kormány személyzeti munkájában, az ember nem érti, hogy nem pattannak ezek ki -de mindenféle piszlicsáréságok meg jönnek föl a néphülyítésben. Az egyik ötletem ez: nyilván az ütősebb cuccokat a fidesz hagyóimiklósairól azért a jóoldali sajtó is csak spájzolja jobbidőkre, amikor lesz kiknek szolgálni azokkal.
Azt hiszed, a levegőbe beszélek, mi? -a legtöbb fideszes balfasz futkáz ezekkel az olcsó Skoda Superbekkel. Lázár Jánosnak is ilyen van KÍVÜLRŐL szende, de belülről: 3200-as sportmotor van benne! És erre még az indexes műgecibocik nem haraptak rá!!! Ez csak egy példa, nem terhelem a becses figyelmedet, meg deee, majd ingyen adom neked a drótot, nem? Nem.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.03. 09:49:37

@Frick László Emlékzenekar:

Azért időnként olvasd már át magad.
Kurva sok betűhibát vétsz, a gondolatmeneted szétesett, zavaros.
Rendre belekötsz egy állításomba, véleményembe, aztán egy-két poszttal később magad cáfolod önmagad.
Egyfolytában bizonygatnád a "Nagy Öreg" szerepedet,mint aki látta még Lenint. Először "hülyegyerek" diáknak képzelsz, aztán tanársegédnek. Ezzel azt bizonygatod, hogy lecsúsztál valahonnan és kurva nagy önértékelési zavaraid vannak. Mint akit használtak és eldobtak és emiatt csak a revans élteti. Nem tud kilépni a depresszióból, önsajnálatba menekül és bűnbakokat keres.
Figyelmetlen vagy, nem értelmezed a másik mondanivalóját,pedig rendre elárulom magam(pl. Zappától a Silencet nem ismered vagy nem sokat mond neked).

A Szilynek pedig nincs frenetikus stílusa, ő egyszerűen csak egy infantilis, bunkó narcisztikus fasz. Tudod olyan hülyegyerek, aki olyasmivel akar imponálni a menzán a csajoknak, hogy nagyokat böfög-fingik, beleköt a konyhásnénibe.

Piálásról beszélhetsz, ha úgy érzed megkönnyebbülsz, sok újat nem tudsz mondani :O)))
Aki egyszer alkoholista volt, az élete végéig az marad, örökös függőséget okoz, akárcsak a nikotin, csak megállni lehet. Ha tönkremegy a gyomrod, akkor talán könnyebb, mert akkor be tudod magadnak dumálni, hogy nem szabad. Mindenről le lehet jönni, én ismerek olyat, aki a vörös heroinról lejött.

A többire majd este érek rá válaszolni.
Addig is:
youtu.be/lcrkIjFVQ0Q

Frick László Emlékzenekar 2013.02.04. 04:55:00

@Anyád, a szúnyogok!!!: Azt elismerem, hogy az elütések bennehagyása zavaró. Ennek az oka a lustaságom... kint kéne megírni s aztán bekopipasztázni ... pedig amúgy veszélyes is közvetlenül az ablakba beverni a választ... de a blogmotor gyakran nem hagy sok időt, hátugye a kompatibilis kommentek szmálylik meg rövid böfögések lennének.
Ezt a visszavágásod viszont eléggé üresnek és indokolatlannak is érzem, miszerint én Nagy Öregnek Aki Látta Lenint .. állítanám be magam.

Mindössze annyiról van szó, hogy az az Orbán-mém, amit használsz, kb 1998-2000-es gyártású és amikor a várvavárt eredmény ill. váteszi jóslat nem teljesült, azaz Torgyán elnöki ambíciói nem buktatták meg a Cigány-Paraszt kormányt akkor... és ezt akkor nem is értettem... ugye azt várta volna az ember, hogy a jóoldali újságíróink megkönyebbülnek, hogy mégsem gyött be a jóslatuk. Van olyan, hogy valamit jósol az ember, DE AZÉRT MÉGSEM esik kétségbe, ha nem teljesül némelyik jóslata.

Mutatok egy példát:
Történelmiigazság az, hogy Orbánék a szájukkal bőszen Bokros-ozván szépencsöndben bele is ültek a félkészbe, meg folytatták is. Ezt IS lehetett volna ellenük használni retorikailag. Politikailag indokolt volt egy kindzsával hülyíteni a népet, mint okossággal, ezt meghiszem. Azt nem látom indokoltnak.. a politika is mozog és amikor már egy szükségszerűség, ami politikai-szakmailag a kindzsát indokolja... a hazugságot csak folytatják, sőt a képet tartósítani igyekeznek úgy, hogy mára jóformán tananyag.

Az ember addig fiatal, amíg megújulni kész, amíg újítani kész a gondolatait. Nagyjából, mint egy közetréteg korát, meg lehet állapítani egy ember tudatiállapotának cementálódást. Sőt, hát bosszúból a megújulniképtelenek seggszájazzák a megújulniképest. Ha akarják. De pé Haraszti Miklóst SZDSZ-esként senki se maóistázta. ja, mert ő "védett" volt. De pl TGM-et szivesen rúgdalják irigyei (a jóoldalról!!!) változásai, meg ideológia "zagyvasága" miatt..

...tudod ez a lezavarosozás, ez is nagyon veszélyes művelet... főleg akkor, ha a zavar nincsen, csak a vevőkészülékben (a fogadásioldalon -> [Bartók zenéje mint ricsaj és zűrzavar])

nem ismerjük annyira egymást, te nem ismered minden monomániámat, két beláthatatlanul hosszú istállója van a vesszőparipáimnak, az egyik rárószínűnek az a lényege, hogy aki egyszer alkoholista volt, az potenciálisan az is marad, ha esetleg nem is piálna. Nekem sikerült eljutnom odáig, hogy pl a tömény szesz mint valami veszélyes növényvédőszer... ötlik föl bennem, bort tudok inni, de egy bizonyos mennyiség után valami undorféle foig el a gondolattól is.. ENNEK ellenére a vesszőparipám marad.

Mozaikosan igazak a "helyrerakásaid".. azt hiszed, hogy ezek "vágások" ez... mint kardvívás.. vagdalózol csak és néha betalálsz... a frusztráltságomról én magam beszéltem, sőt kisebb ménesre való vesszőparipim foglakoznak a fursztrálódsommal és megnyilvánulásaival meg az okaival. A kardvívásban tényleg úgy van, hogy a bevitt vág a nembevitt meg nem szám, de réthorikai viadalban a nembevitt-ed érvénytelenítheti a bevittet...

A lényeg pompásan zanzázza Dr Esterházy egyik mondása : "A közép-európai üldözési mánia fő oka az, hogy ott az embert: üldözik." Tehát a frusztráltságom menete a következő volt:

Amikor életkori-lag is fiatal voltam, akkor a megnyilvánulásaim (pl szövegeim) alapján olyan akkori igazi Frick László vagy Benedek Mihály szerű 50 éves alkoholista fickónak képzeltek. 30 éves koromban kb 24 évesnek néztem ki, és a szellememberei, akikkel találkoztam, lévén olyan Ficsku Pál szerű alkoholisták, akik 40 évesen már 50-nél többnek is kinéztek, szemtelen fiatal taknyosnak gondoltak, akinek a mórest meg kell mutatni. Néha ők maguk estek kétségbe, amikor kiderült, hogy kétgyerekes harmincas vagyok.

A blogoszférában pedig pont fordítva működött, 28 éves megmondóemberek taknyos18éveseztek föl. Ők gondolták: le. EMIATT aztán néha egy kicsit, kénytelenül is, adom az öreget.

Visszatérve az Orbán-mémre, amit azért én, mint ügyes kompilációt pl Tokfalvi bácsitól sokkal faszább, feszesebb, működőbb változatban ismerek , tehát ez az Orbán-mém Orbánnak egy kb 1998. körüli állapotánál müködött. A készítői pomntosan tudták, hogy kompilálnak és mint minden ilyen mém esetében a szándékuk persze jó volt és ez a jószándék szentesítette az eszközeiket, az egész engem pusztán annyiban érdekel vagy izgat, hogy derék értelmiseggségünknek már megint nem volt drága valami küsded, 2-3 évre érvényes politikai jócél érdekébe tartósan belehamisítani a történelmünkbe.
ha van valakiben egy kép. és én emellé a kép mellé egy másik képet illesztek és megmutatom a különbségeket, innen... szerintem... ami történik, nem az én dolgom.

Általában nőkkel nehéz vitatkozni, egyik nagy álmom volt egy feminimopicsoid nővel levelezni és ez sikerült is! nagyon kedves, szeretnivaló embert ismertem meg benne, tényleg, mint egy gyermekkori játszópajtást... Van őbenne egy cementálódott, súlyosan közhelyes idióma-konglomerátumokat is tartalmazó véleménytömb a prostitúcióról. Én mutattam nek.. hangsúlyozom tehát MUTATTAM neki tőlem független, kívülálló-fennálló tény-tömböket ezzel kapcsolatban. A feminista prostitúciókép nem tartalmazza a szakma valamennyi ágazatát egyszerűen azért, mert a koncepciójuk képtelen bizonyos műfajokat, pl a sápszedő erőszakos fallokrata kényszerítőállat nélküli, un lakótelepi zártkörű-ügyfeles (kismama)ágazatot. Nem fűvelfával, hanem a telefonszámát körözö, itt bővülő, ott lemorzsolódó állandó ügyfélkörrel működik, ők nem tudják, csak a közhelyes képbe illő változatokat kezelni. Primitívebb nőszemély letiltott a levelező listájáról, de ez a jó lélek csak úgy megkért, hogy ne levelezzünk többé és akkor nem leveleztünk.

Szilyről. Jóbarátomnak nevezhetem azt az illetőt, sokkal-sokkal többet olvasott a szövegeimből, mit te, aki azt hiszi, mert súlyosakat írok Szilyról, hát egyébként is ki vagyok rá rúgva. Foglalkoztam azzal is a Dezsőfi ügy [Dessewfy részegen pofán akarta verni a részeg és bedrogozott Szilyt] kapcsán, hogy a jóoldali szellemembereink egy része kirúg Szilyre meg a bandájára, az egész Kaszáló Mókus ügy erről szól. A Kaszás Mókus ugyanis a jóoldali vádakra tódító mondolat. A tódítás célja ugye az lenne, hogy az ember maga kezdje el mondogatni, hogy áááá azért nem iiiis, joooj, azért ennyire nem. Itt azonban sikerült a tódító paródiának a színtiszta hóttreált mutatni.

te mindenfélével megvádolsz engem, jórészt hamisan, aztán bemutatsz egy kűrt Szily pofáján, ami eléggé csúnya dolog tőled, hiszen efféle nagypofájúságért korholnál.
Szilyről leginkább azt tudom mondani, amit Frank Zappa sok drogosról (meg piásról) A Nagy Gitárosokról Való Interjúban: "És megint egy ember, akinek nem kéne drogozni." Amit Szily csinál, semmiben nem új, de kétségtelenül tehetséges emberről van szó. Libáért nem adnak Minőségi Újságírás díjat akkor sem, ha rosszoldali újságíró túlságosan is könnyen definiálható okban-esetben kaphat ilyen cukit.

Ha leltárszerű felvételt készítünk, mit mondasz te és mit mondok én, akkor azok, amiket te mondasz, mind gyáricuccok, a jóoldali eszme hypermarketből valóak, ráadásul nagyon sok teszkógazdaságos jellegű, mint az Orbán A Szolgálatokkal Összeesküvő Kommunista Rém című kindzsaság. (Meghagyom, sokak számára élvezetes is ez a figura, nem pusztán hatásos.) Amiket én állítok, azokban viszont nagyon sok a saját.. bio termék, kisipari... természtesen, mint minden ilyen, esendő. Nem tudom, hogy ismered-e a különbséget a háztáji aludtej kutyulásával valódi gyümölcsökből készült cuki és a bolti ízfokozós joghurt között, hát a bolti ízfokozós sokkal simább, élvezhetőbb, a bedolgozott szintetikus vanilin (a disznók nyálelválsztását is ezzel fokozzák a tápokban)

pedig szerintem az Orbánról vagy a rendszerváltásról való történelmi igaz felvetés is van olyan ütős, jól előadva szerintem ugyanúgy lehetne hőbörödtetni meg muchacháztatni vele. Viszont a történelem meg mégse lenne meghamisítva.

Nem büszkélkedésből, szárazon jegyzem meg, mindössze 13 éves voltam, amikor egy felnőttel vitázván a felnőtt képtelen volt állításomat cáfolni, miszerint Xaxx bácsin kívül, aki 19-es vetyerány, más kommunista nem él a településünkön és az elémdobált neveket mind szépen sorban oda kartotékoztam, ahová valóak, pl jobbos szocdem vagy parasztpárt-baloldali frakció. És akik napipolitikai céllal kindzsázván kommcsiznak meg kádárosoznak, ráadásul nem is buta emberek és nagyon jól is tudják hogy hazudnak. Még azt is, hogy tartósan, tehát a pillanatnyipolitikai érdek múlásával már károsan is!

A kindzsások boldogtalanok majd dühösek lesznek, ha valaki a kindzsájukat nem nyalja be.

Én elmeséltem neked néhány történelmi adalékot, ezt te kioktatásként értékelted, meg hogy nagyöregezek vele

ne hülyéskedj velem, egy Nagy Öregnek szabadinternetes felületen kétszavas kommentjei vannak, azt is kommentnickjén, irigy három eredeti kifejezést is megosztani, nemhogy bármilyen gondolatát ingyen. Önmagában amit csináltam, cáfolja a vádat, amivel illetsz.

Amikor sértve érzed magad.. vagy ahol... egyszer is álljál meg és... vizsgáld meg mégegyszer, hogy a besérülésed hol-miért-mitől is keletkezik?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.04. 05:18:36

@Anyád, a szúnyogok!!!: jaj, a lecsúszás, nemvolthonnan, a depresszió meg csak volt, de már jórégen nincs és ,ilyen jó így
a frusztráltságomban viszont benne vannak bizonyos Felnőtt Bácsik (da capo Dr Esterházy mondása)

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása