Éljen a megújuló Magyar Népköztársaság!

A Kommunista Ifjúsági Szövetség boldogan és reménytelien üdvözli az új tanévet, s a Pártot, mely elhozta nekünk a megújulást!

Mi, akik mindvégig hűek maradtunk az MSZMP szellemiségéhez megaláztatva és dühösen kényszerültünk hallgatásba 1989 tragikus eseményei után. Nem értettük, hogy miért kell szeretett pártunknak visszavonnia számtalan kiváló intézkedését, és hagyni, hogy kivegyék a kezéből az irányítást. Főleg, hogy amikor visszaszerezte ideiglenesen, akkor is csak félgőzzel vitte előre a kommunizmus ügyét, és a Kádár alatt olyan olajozottan működő „ügyletek” is mindenféle furcsa jelszavak („privatizáció”) alatt történtek. Persze, a földalatti mozgalom erős maradt, az egyetemeket és főleg a közép- és általános iskolákat belengte a szocializmus dicső szelleme (mint ahogy más intézményeket is), de nem tudtuk elfogadni, hogy ezután „liberális demokráciának” vagy egyenesen „polgári Magyarországnak” kell hívni a létező rendszerek legjobbikát: a megvalósult szocializmust!

fidesz-cimer.jpg

Keseredetten kacsintottunk össze tanárainkkal, hogy Magyarországon „demokrácia” van, hiszen mindannyian tudtuk, hogy a diákoknak nem szabad az iskolában politikai véleményt kifejteni – ami nagyon helyes, hiszen az egyetlen legitim vélemény a Párt programjának méltatása, amelyet népgyűléseken lehet és kell megtenni. Ám ennyi év elteltével végre megértettük, hogy mi volt bölcs vezetőink terve a kezdeteknél fogva. A régi nagyok átadták a stafétát az újaknak, s az új előőrs lerázva a megpuhult mensevikek korlátait szabadon bonthat zászlót a megújuló Magyar Népköztársaság eszméje mellett!

Az új tanévben diákjaink egész napjukat az állami kézbe vett iskolákban töltik, szorgalmukat és rendtisztelő magatartásukat munkásőrök fogják biztosítani. Ez idő alatt a tananyag mellett a szocialista erkölcsöket és tanokat is elsajátíthatják, egy kifejezetten erre szánt óra keretein belül. A szellemi fejlődés mellett a napi testnevelés-óra edzi majd testüket. Mivel a szorgalom ellensége a szabadidő, az egész napos tanulás után házi feladataikat végzik majd a diákok. Tankönyvnek csupán az Állami Tankönyvelosztó Szovjetunióból importált könyveit használhatják, nehogy a nyugati burzsoá propaganda befészkelje magát zsenge és képzetlen koponyájukba. Hoffmann Rózsa elvtársnő, közoktatásért felelős pártbizottsági államtitkár figyelmeztetett minket a szabotőrökre, akik megakadályoznák a marxista-leninista eszmék terjesztését.

A pedagógusok immár az egységes munkásosztály (milyen jó, hogy nem kell már „nemzeti középosztályt” írni!) nevelésének méltó felülvigyázói lesznek. Balog Zoltán elvtárs, oktatásért és népnevelésért felelős miniszter személyesen figyelmeztette őket, hogy „ne engedjék beszivárogni az iskolákba az ellenállást.” Csupán a legelszántabb tanárok maradhatnak a pályán – eltökéltségük próbájaként a Párt megszüntette a túlóradíjakat és a szakköri díjakat, és nem veszik figyelembe az eddig megszerzett szakvizsgákat. Több feladat és megemelt óraszámok fogják biztosítani, hogy a tanárok valóban munkájukra koncentráljanak. Bizonyára az újonnan alakuló Szocialista Pedagógusok Szabad Szakszervezetének érdekérvényesítő hatása, hogy a tanárok mind a Pedagógusi Életpályamodell legalacsonyabb bérszintjére sorolódtak, hogy később bebizonyíthassák képességeiket. A teljes béremelés akár 2017-ben befejeződhet!

Attól sem kell félni, hogy a iskolák vezetőségébe rendszerellenes elemek szivárognak. A Hoffmann elvtársnő által kinevezett 428 igazgató közül számos a helyi ellenforradalmi mozgolódások ellenére jutott sikeresen vezetői székébe, például a budapesti Kölcsey Gimnáziumban, Jászárokszálláson, Jászapátiban, Nagykőrösön, Válon, Szigetváron, és Pilisen! A népellenes hangok egyes „plagizált” nyertes pályázatokról is beszélnek, ám ez egyértelműen szándékos hangulatkeltés. A megfontolt és takarékos igazgatók csak tudják, hogy a korábbi ötleteket érdemes újra felhasználni!

Köszönjük a Pártnak, hogy immár nem kell hazudozni Harmadik Magyar Köztársaságot emlegetve, nem is szólva az elmúlt 24 év egyéb ferdítéseiről, köszönjük, hogy elhozták az igazmondást! Mindvégig azt hittük, hogy a Magyar Szocialista Párt vall végre színt, de rá kellett jönnünk, hogy a Fidesz az MSZMP méltó örököse, s Kádár stafétáját Orbán Viktor elvtárs veheti át! Ma személyesen is megköszönjük neki Törökbálinton, ahol az ő bölcs útmutatása alapján építették fel az iskola egy új épületét!

Éljen Viktor, éljen a Párt!

2013.09.02. 10:48 sokkishal


72 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr95488813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.09.03. 09:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 11:25:14

Áuáuáu - mondta Orbán Viktor.

nnnnnnnn 2013.09.02. 12:54:05

bajnaicsicskák újabb fosposztja

csárli hárper 2013.09.02. 13:00:29

ebből átnevelő tábor lesz :)
értik az elvtársak a viccet csak nem szeretik...

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.02. 13:07:29

Szánalmas Haha! 9 embert tudtatok mozgósítani a nagy akciótokhoz!

LOL, SZÁNALMAS!

barata 2013.09.02. 13:16:38

A poszt egy gyenge újságíró nevelde házi feladat szintjét sem üti meg, ahol az a feladat, hogy egy adott hírt valamilyen stílusjegyekkel felruházva kell átfogalmazni. Ez nem azt jelenti, hogy egyetértek az iskolában maradással, vagy egyáltalán akármivel is.

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.09.02. 13:28:52

Borzaszó. Mi lesz ezek után a 17 éves, iPhone-okat zsákmányoló, csicskáztató erőforrásokkal? :(( Bántani fogja őket a rendőr? Undorító!

JewRivers 2013.09.02. 13:45:50

Ezért biztosan NEM SZAVAZOK A FIDESZRE.

Pontosan miért nem? A Kereszténydemokratákért.

A kötelező egész napos szenvedésért, a kötelező lovaglásért, a kötelező néptáncért, a kötelező hittanért / erkölcstanért egyszóval a sok faxságért.

xmarcell 2013.09.02. 14:03:19

Egy Fidesz szavazót kérnék, hogy valami észérvet is mondjon, miért jó a 4 óráig bezárása a gyereknek! Az kevés, hogy köcsög ballibás vagyok.

komplikato 2013.09.02. 14:06:28

@$$$=$$$: Megszólal a gödörből a lyuk. :D

Konzervatív0 2013.09.02. 14:09:29

A poszt egy kalap bódiszilvát nem ér. Nagyon gyenge, így nem is foglalkoznék tovább vele.
Az egész napos állami iskolák.

Nos, érdekes dolog ez mert pont azok szokták kritizálni, akiknek a gyerekei egésznapos elit alapitványi iskolákban koptatják a padot, apuci A6-al viszi őket és anyuci A-osztállyal megy érte.

Az egésznapos iskola kérdése: Hát igen itt, a volt szoci országokban ennek még nem nagy hagyománya volt eddig csak az elit zseniképzőkben. A paraszt gyereke meg menjen haza délben, és ha a szüleit épp este 6-8-ig nyuzzza a multija, akkor vagy tojla a PC-n a pornót vagy menjen el bandázni, legalább lesz támogatója a könnyűdogos kampánynak.
Azért arról nem feledkeznék meg, hogy a nálunk szerencsésebb sorsú országokban ennek azért komoly hagyománya van, talán épp azért mert mind a 2 szülönek dolgoznia kell. Lehet rajta gondolkodni, hogy miért ilyen barbárok azok az országok, meg azon is miért csak most léptük mi ezt meg.

A másik kérdés ugye az állami.
Volt szerencsém annak idején egy kis falusi önkormányzat költségvetését közelről is követni, és bizony akkor szörnyűlködtem el milyen hátrányt jelent egy vidéki kisközségben pl. az anyagi nyomor, és menyniben hagyja nyomát ez az iskolán, és volt szerencsétlenségem belegondolni milyen esélyt adok egy kisfaluban felnevelkedő jóeszű gyereknek ilyen körülmények között, és még nem beszéltem az osztályösszetételről.
Pedig az osztályösszetétel hatása sem hutya. Egyes gyerekek szülei nem tartják fontosnak a gyerekük iskolai fejlődését, "segélyesnek nem kell iskola", így az otthon toltött időben a nebuló nem erkölcstant vagy etikát tanult hanem szitkokat vagy valami ennél is rosszabbat, amit tudatlanságból vagy poénból vicces volt a tehetetlen tanárra zúdítania másnap természetesen ezzel is időt rabolva a neveléstől.
Most lehet szörnyűlköndi hogy a gyerek 4-ig benn kell sinylődjön a vérszivó tanárok kezei között, meg jön a "náci" rendőr és az útcán csellengő gyereket meg meri kérdezni mit keres ott és hazakiséri, vagy esetleg az iskolába, de azért mindenki tegye szivére a kezért és így válaszolja meg a fenti kérdéseket félretéve mindenféle pártpolitikát vagy politikai szimpátiát.

Rókakígyó 2013.09.02. 14:10:16

Minden ellenállás hiábavaló. Még azt sem kell mondaniuk, hogy ballibás... Pont ennyit érünk.

téridő 2013.09.02. 14:12:30

Isteni! Csak így tovább, efftársak!
(bocsi, képzavar: hogyan lehet isteni, ha komenista, azaz fidesznyista?)
Más (de nem "off"!): nemrég láttam a Ceaucescu pár tárgyalását (stb). Miért volt végig az az érzésem, OV-ról beszél
az ügyész, de még a védője is??? (bevallom, aznap éjjel a TEKuritátéval _rém_álmodtam, ahol LézerJani lövette le OV-t. Borzasztó, miket tud egy álom összeollózni.) Sose álmodozzunk, efftársak!

♔bаtyu♔ 2013.09.02. 14:14:55

Szerintem ez a dolog legyen fakultatív, viszont a rá fordított pénz ugyanannyi.

Rabszolgák is kellenek, most miért baj az, ha azok az itt kommentelő ballibsik gyerekei lesznek?

♔bаtyu♔ 2013.09.02. 14:16:24

@téridő: Mi nem álmodozunk, hiszen nem vagyunk egy MSZP alapszervezet tagjai:)

Konzervatív0 2013.09.02. 14:26:43

@xmarcell: A te gyereked mit csinál délután 2 és este 6 között?
Vagy a te munkahelyeden nem kell estig maradni? És szerinted az átlag szülő mennyit tud otthon lenni ebben az időszakban?

Ok, az ujságiró gyereke kényelmes helyzetben van mert apuka tolja a süketséget a gépe mellől, közben a gyerek nyugodtan tolhatja a pornót a másik gépen, és ha apa letol egy tocksot akkor lehet olyan liberéális ujságiró belőle mint apuciból, de bizony elárolum, hogy egy átlag munkahelyen 8:20 a munkaidő.
Ez a minimum, de azt is elárulom hogy egy átlag munkahelyen pl. egy irodai munkán inkább 9-10 óra.

Nos számoljunk gyorsan.

Reggel gyorsan beteszed a gyereket az iskolába és rohansz hpogy 8-ra beérj.

8+8:20=16:20. Magyarul 16:20-kor el tud indulni a gyereket felvenni jó estben.

Miylen választása marad szerencsétlen szülőnek?
1. nagymama (ahol van)
2. napközi, vagy egésznapos iskola
3. kulcsot a gyereknek.

És mit csinál pl egy 7-14 éves gyerek ezidő alatt?
Hazamegy (a kicsiket napköze be tolják ahol este 5-kot már visit a nevelő hogy fél ötig lesz szives anyuka a gyerekért jönnniiiii!") és jó estben leül tanulni, hogy mire hazajönnek az ősök ne akkor kelljen még kinlódni, és akkor ül le még anyuci megbeszélni azokat a pontokat amiket a gyerek nem értett meg az iskolában.
Rossz esetben? Hát ezt nem részeltezném... és elárulom hogy a jó esetet a gyerekek kis %-a fogja követni.

Lehet vannak szerencsésebb helyzetű szülök akik nem kell 8-10 órát letoljanak egy kalitkában, de asszem ez a kisebbség, másfelől pedig megkérdőjelezem a munkája a hatkonyságát ha otthonról tolja ha 2 gyerek visit a fülébe.

Még egy apró megjegyzés. Minden szülönek lehetőséget biztosítnak hogy igazolással felmentést kérjen a gyerekének a délutáni bennlét alól pl ha elhorja uszni vagy bármi. Dehát ezt a részt nem szokták elolvasni, mert akkor nem volna min huhogni :)

Bretschneider detektív 2013.09.02. 14:35:26

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Ez nem számháború, látod, 9 ember csinálta és mégis itt lopod a napot.

Pamuk 2013.09.02. 14:37:31

Elnézem a kommenteket, és rettentő szellemi elmaradottságot kell megállapítanom itt magyarországon.
Ugye t. kommentelők nem gondoljátok komolyan, hogy egy gyermeknek napi 7-8 óra a normál iskolai foglalkozás? Ez inkább a vicc kategóriába tartozik.
Vekerdy mondta, hogy ahányszor nekifutottak a teljesen fölösleges lexikális tananyag csökkentésének, mindig növelés lett a vége. Sajnos most is így történt.
Győzött az ostobaság.

nu pagagyí 2013.09.02. 14:41:32

@Konzervatív0: Ez eddig úgy volt, hogy a szülő saját belátása szerint kérte a napközit, vagy nem. Ez persze csak egy dolog volt, az iskolát is ő választhatta tanterveik, irányultságuk alapján. Szóval a szülő döntött, ahogy ez egy felnőtt országban szokás. Ahogy téged elnézlek, neked viszont valóban jobb, ha megmondják mit csinálj a gyerekeddel, hülyéknek kár magyarázni, parancsba kell adni mit tegyen és kész. Azért engedd meg, hogy nekem ne tetszen ez a primitív rendszer,

xmarcell 2013.09.02. 14:43:53

@Konzervatív0:
"Most lehet szörnyűlköndi hogy a gyerek 4-ig benn kell sinylődjön a vérszivó tanárok kezei között,"
Nem érted. Elszálltál. Csak szeretnék 3-kor találkozni a gyerekeimmel. Vágod?

nu pagagyí 2013.09.02. 14:45:29

@Konzervatív0: Ez eddig úgy volt, hogy a szülő saját belátása szerint kérte a napközit, vagy nem. Ez persze csak egy dolog volt, az iskolát is ő választhatta tanterveik, irányultságuk alapján. Szóval a szülő döntött, ahogy ez egy felnőtt országban szokás. Ahogy téged elnézlek, neked viszont valóban jobb, ha megmondják mit csinálj a gyerekeddel, hülyéknek kár magyarázni, parancsba kell adni mit tegyen és kész. Azért engedd meg, hogy nekem ne tetszen ez a primitív rendszer.

Pszt! 2013.09.02. 14:45:34

Ha nekem blogom lenne simán kitorolnem az első 8 fidszes bérbeboffentest.

Konzervatív0 2013.09.02. 14:46:01

@JewRivers: sok f@szág lehet, de mi a ygerekek érdeke.
Az átlag gyerek mozgásaktivitása a testbevelés urán túl annyi hogy hazabattyog. Tényleg undorító hogy további mozgást szeretnének az életébe belevinni, ha mrá a szülejének nincs lehetősége vagy igénye erre.

Felháborítóóóó!
De nem csak az hogy választhatóan néptáncolni vagy lovagolni vagy mozogni kell a gyereknek, hanem az hogy egyáltalán van iskola. Végül is minek az. A gyereket az utca is felneveli és még tapraesdettebbis lesz ha valakinek a pénzét kell lelejmolni.

Inditsunk egy mozgalmat Le a mozgással, le a sporttal jelszót tüzve a zászlóra!

Mégiscsak felbáborító hogy a gyereknek hozzá kell érni egy piszkos lóhoz (fujj) vagy bele kell érjen a lába az uszoda vizéba (fúúúújjjj) vagy még rosszabb néptáncot tanuljon!

Fentebb irtam, ha a gyereked (bár neked érzésem szerint nincs, de ha van nagyon sajnálom)nem szeretne néptáncolni lehetőséged van beiratni zumbázni vagy bármilyen mozgásra, és ha ezt papirral igazolod nem fogják a néptánccal megtörni a gyereked liberális identitást.
(sőt bizonyára lesznek olyan felelőségteljes szülök akik annak ellenére is beadják a papirt hogy a gyerekük otthon pornót néz a gépén mozgás helyett)

2013.09.02. 14:46:24

Gondolom minden hozzászólónak általános iskolás gyereke van. Mert ha nem, akkor ne okoskodjon itt, hanem a pártközpontba írjon hasonló okos ötleteket.
Akinek van az tudja, hogy mi megy délután az iskolában. A 3-4 osztályban leginkább csak gyerekmegőrzés folyik a házi feladatok elkészítése mellett. Felsőben a tanulószoba is csak egy gyerekmegőrző, csak éppen nem figyelnek a gyerekekre. Délután történnek azok a dolgok, amelyeket a szülők leginkább el szeretnének kerülni.
És akkor még nem is beszéltem azokról a gyerekekről, akik délután járnak különórára, edzésre.
Eddig is ott lehetett hagyni a gyereket délután, de nem volt kötelező. Aki meg tudta oldani, az hazavitte, aki nem az érte ment 4-kor. Miért is nem volt jó így? Mert esetleg a gyerekek nem agymosott fideszhívők lesznek, hanem önállóan gondolkodni és cselekedni képes felnőttek?

xmarcell 2013.09.02. 14:48:04

@♔bаtyu♔:
Ezzel valóban nem lehet vitatkozni. Lehet, hogy érdemes elköltöznöd másik országba, mert szerintem a te életedben Európában már nem lesz rabszolgaság. Puszi!

pedróka 2013.09.02. 14:51:07

Amelyik szülő nem akarja, hogy a gyereke 4-ig az iskolában legyen, annak nem kell. Ez eddig is így volt, kár a huhogásért!

Bretschneider detektív 2013.09.02. 14:51:15

@Pamuk: Ráadásul azt sem fogták fel, hogy a poszt nem csak a "napközi"-ről szól. Sőt!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.02. 14:51:40

elnézést..ti lennétek a hallgatók? nem lehetne, hogy hallgattok...?!elég retard egy szint ez.
hogy is van
ha csendben maradtál volna, okosabb lettél volna...
vagy vmi ilyesmi.

Konzervatív0 2013.09.02. 14:52:21

@nu pagagyí: A szülö saját belátása szerint kérte.
1. a kevésbé felelősségteljes szülö nem kérte
2. most ez a szülö kérheti, hogy a gyereke ne maradjon 4-ig. (fentebb vázoltam hogyan)

@xmarcell: és ki tiltja meg? Senki.
Egyébként 3-kor találkozni a gyerekkel?
És 3-ig mit csinál? És te hány órát dolgozol?
Én is szeretnék 3-kor, de még 5-kor sem fogok...

kissiú 2013.09.02. 14:52:32

@Konzervatív0: 1. Szerinted pártunk és kormányunk gondolt az este 6-8-ig dolgozó szülőkre is. Oh wait, akkor miért nem este 8-ig kötelező a bennmaradás?

2. Szerinted az önkormányzati iskolában rossz volt az osztályösszetétel. De az államosítássl hogy is változik ez? Azon kívül, hogy létrejön egy jó zsíros állás a KLIK-ben.

kissiú 2013.09.02. 14:55:52

@pedróka: Igaz, de csak ha a frissen kinevezett narancsigazgató helyt ad a kérvényednek.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 14:56:26

@roli101: Most mondta Orbán, hogy vége a gyermekmegőrzésnek! (mno.hu)

Éljen a megújuló Magyar Népköztársaság!

A Kommunista Ifjúsági Szövetség boldogan és reménytelien üdvözli az új tanévet, s a Pártot, mely elhozta nekünk a megújulást!

Bretschneider detektív 2013.09.02. 14:57:07

@Pszt!: Áh, nem kéne. Így legalább látszik, hogy el sem olvassák, amihez hozzászólnak. Vagy nem értik?

Konzervatív0 2013.09.02. 14:58:12

@roli101: Igen, eddig délután csak gyerekmegörzés volt. Ha most is így marad azt mondom igazad van, ha nem akkor bizony ez már pozitiv fejlődés. Várjuk ki a tapasztalatokat mielőtt itélkezünk.

Épp azért nem volt jó ahogy eddig volt amint jómagad megfogalmaztál, hogy mit ért a délutáni gyerekmegőrzés.

Nem mondom hogy most sokkal jobb lesz, de látok rá esélyt hogy javuljon.

Ha meg valaki ugy érzi hogy az ő gyereke érdekeit ez nem szolgálja, akkor mint fwentebb jeleztem, 1 papirka 3 sor, és már mentesült is.
Mi ezzel a baj?

VacakBlogHu 2013.09.02. 14:58:46

@Konzervatív0: Itt csak az a baj, hogy KÖTELEZŐ, ami alól lehet felmentést kérni. Megmondja az állam, mint kell csinálnod. Eddig is volt napközi. Akinek szüksége volt rá, az használta. Ennyi. Ha szavazati jogom van, akkor had tudjam már eldönteni szükségem van-e arra, hogy du. 4-ig ott van a gyerek, vagy sem.

Az igazgató választásra és társaira kár mondani bármit is. Az MSZP ugyan úgy kivágott mindenkit, mindenhonnan aki FIDESZes volt. Nem történt itt semmi újdonság.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 14:59:34

Orbán véget vetne a gyermekmegőrző nevelésnek
A toldozgatás-foldozgatás nem segít, egész Magyarországot, benne az oktatási rendszert is alapjaiban kell megújítani – mondta el hétfőn Orbán Viktor.

Orbán úgy vélte, az iskola az elmúlt években puszta gyermekmegőrzővé vált. Feltette a kérdést: mit keresnek az utcán a diákok iskolaidőben?

Magyar Nemzet Online

Azért ez nem kicsit 60-as évek.
Majd beviszi a rendőr és megnyírja.

röf 2013.09.02. 14:59:57

Megjegyzem, Rozál újításain látszik, hogy soha nem tanított egy percet sem.
A magyar oktatás olyan, mint a KRESZ.
Minden évben kötelező rajta valamit újítani, hogy legyen létjogosultságuk az újítóknak jövőre is.
Nincs azzal semmi baj, hogy a tanár is ledolgozza a napi 7-8 órát.
Akkor viszont kéretik elfelejteni az otthoni munkát. Ami persze lehetetlen küldetés, mert a félév végi zárások, elektronikus napló, bizonyítványírás,
a fölvételi papírok intézése természetesen továbbra is otthon fog történni, nem egyszer este 10-ig, 11-ig.

Az iskolarendőr sajnos következmény.
A Magyar Bálint – Kuncze Gábor tandem cigányfuttató politikájának következménye.
Csakhogy ki lett engedve a szellem a palackból, és nem akar visszamenni.
Magyarul: Orsós Rómeónak tetszik a szerep, hogy bátran visszapofázik bármelyik tanárnak,. és ha kedve tartja, bárkit elverhet az osztályban.
Utána levezetésképpen elszív egy spanglit a folyosón.

A négyig kötelező bentmaradás a diákoknak nem kötelező, csak opció.
A tanárnak viszont kötelező bentmaradni, ha a gyerek bent akar maradni.

És végül.
Ez a Haha nevű űberkonda meggyőződésem szerint nem is létezik.
Van tíz elkényeztetett majom, akik szervezik a törvénytelen megmozdulásokat, odapofátlankodnak hívatlanul a HÖOK tárgyalásaira, keresik a jó kis balhékat, mert akkor velük kezdődik az ATV Híradó.
Kettőnek-háromnak ki kéne lőni a fél-szemét gumigolyóval, aztán rend lenne.
De hát sajnos a bátor rendőreink úgy vigyáznak rájuk, mint a hímestojásra.

l_andras 2013.09.02. 15:01:11

@Konzervatív0: A probléma ott kezdődik, hogy most már ugyan kötelező, de nincs. Nincs tornaterem, nemhogy ló vagy uszoda vagy múzeum vagy bármi. De. Kötelező. Kötelező a semmi. Ez pont ugyanolyan, mint az hogy 3 éves kortól kötelező az óvoda. Ja hogy nincs annyi óvoda, mint gyerek. Akkor is kötelező. Magyar narancs, az van. Kicsi, sárga és citrom, de a miénk. Meg kötelező. A körítés mentalitásban és retorikában ehhez az elhibázott és átgondolatlan törvényekhez viszont pont ugyanolyan, mint a "boldog, legvidámabb" nyolcvanas években: Pistám ez hülyeség... Nem baj a lényeg, hogy a főnök lássa, hogy mi is dolgozuk.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 15:01:39

"Orbán véget vetne a gyermekmegőrző nevelésnek

A toldozgatás-foldozgatás nem segít, egész Magyarországot, benne az oktatási rendszert is alapjaiban kell megújítani – mondta el hétfőn Orbán Viktor.

Orbán úgy vélte, az iskola az elmúlt években puszta gyermekmegőrzővé vált. Feltette a kérdést: mit keresnek az utcán a diákok iskolaidőben?"
(Magyar Nemzet Online)

Én vagyok a hülye? Erre föl csinál egy gyermekmegőrzőt, azáltal, hogy meghosszabbítja az iskolaidőt (ergo:több gyerek fog iskolaidőben kószálni)...

Azért ez nem kicsit 60-as évek.
Majd beviszi a rendőr és megnyírja.

xmarcell 2013.09.02. 15:02:05

@Konzervatív0:
A tanév elkezdődött. A kérvényről még azt sem tudták megmondani, hogy kinek kell leadni. Így vili?
"Ha meg valaki ugy érzi hogy az ő gyereke érdekeit ez nem szolgálja" ...és még mindig nem érted: nem gondolok semmit, csak szeretném elhozni a gyerekemet 3-kor, de nem tudom.

Konzervatív0 2013.09.02. 15:03:23

@xmarcell: de tudod :) meg kell próbálni.

xmarcell 2013.09.02. 15:06:26

@Konzervatív0:
Úgy látom, elfogyott az érv.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 15:06:38

Az én lányom egy órája ért haza, mindenféle kérvény nélkül. Elmesélte, hogy mind a tankönyvkiosztás, mind egyéb instrukciók úgy zajlottak, hogy az osztályfőnök elmesélte (és a tankönyvkiosztásnál ezt egy gyereken demonstrálta is), hogy miként kéne ezt hivatalosan csinálni. Aztán mondta, hogy megbízik mindenkiben, így marad minden úgy, ahogy tavaly volt. Hehe.

Az ingyenes tankönyvekre amúgy itt még egy hetet várni kell. Még jó, hogy mi fizetünk. Ja, és átnéztem a tananyagot: nagyon sovány. Remélem, a tanárok nem ebből tanítanak majd, hanem rutinból. Vagy kell majd magántanár, hogy versenyképes legyen, mire elvégzi az általánost...

xmarcell 2013.09.02. 15:07:43

@Bretschneider detektív:
Szerencséd van. A mi iskolánkban komolyan veszik a 4 órát. Röhej!

nu pagagyí 2013.09.02. 15:16:29

@Konzervatív0: Csak a te agyadban van tele az ország felelőtlen emberekkel. Nem magadból kell kiindulni. Az emberek tudnak dönteni saját dolgukban, a pénzükből fenntartott államnak meg csupán annyi a feladata, hogy szervezze meg, hogy a sokféle állampolgári igényből a lehető legtöbbet ki lehessen elégíteni. Nem kell mindent magára vállalnia az államnak. Sem a gazdaság, sem az oktatás nem kell, hogy kizárólagos állami feladat legyen, mert a végén csak egyszínű, híg lötty lesz a csajkákban.

nu pagagyí 2013.09.02. 15:22:59

@röf: Látom, szívesen átalakítanád koncentrációs táborrá az iskolákat. Az a baj, hogy megelőztek, a Fidesz új rendszere pont ilyen lett. Már csak azt nem értem, mi a bajod vele?

Erő e-meló 2013.09.02. 15:28:01

"a diákoknak nem szabad az iskolában politikai véleményt kifejteni"

Mondjuk azután, hogy az ELTÉ-n egy egész előadótermet megkaptatok hogy ott játszhassátok a durcisdiákot, külön csak nektek fűtöttek hétvégén és takarították utánatok a koszt, érdekes ez a megjegyzés

De mind1, értjük hogy kellett a brahi, annak jó volt. A sajtó újabban keveset ír rólatok, szeretnétek megint címlapra kerülni

pánpéter 2013.09.02. 15:28:07

hát hahások, ez annyira gyenge lett, hogy arra nincsenek szavak.
csak így tovább. kell valakiken röhögni is, ti meg erre pont jók vagytok. csavarjatok inkább még egy cigit.

xmarcell 2013.09.02. 15:31:08

@Erő e-meló:
Kire haragszol te Majom, akinek a tandíját még most is fizetjük, ott figyel az államadósságban a mai napig?

tobeor 2013.09.02. 15:34:27

ha ennyire fikáznak a fideszesek, akkor nagyon jó kis akció ez.

kvadrillio 2013.09.02. 15:43:46

A melegeket sújtó orosz törvények
ellen tüntetnek Budapesten
Kedden a nagykövetség elé vonul több szervezet.
..MI KÖZÜNK NEKÜNK AHHOZ, HOGY AZ OROSZOK MIT CSINÁLNAK ?
ŐK IS ITT VOLTAK TÜNTETNI A MELEGEKÉRT A MELEGFELVONULÁSON ?????

Erő e-meló 2013.09.02. 15:46:12

@xmarcell:
Próbálj már érthetően fogalmazni, mert ezt egy majom se érti rajtad kívül!

Myrath 2013.09.02. 15:48:50

Nekem tetszik a poszt!

Erő e-meló 2013.09.02. 15:48:59

@tobeor:
Összejött 8 gyerek abból a 10-ből, akiket már jópárszor láthattunk eddig mindenféle megmozdulásokon. Fejenként jut vagy 5-10 riporter rájuk

Adalberto Gellenzeeri 2013.09.02. 15:54:09

Jó ez a blog. Egy fricska, egy pamflett, egy keserű vigyor.Aki csak kicsit is tanulta a pedagógia szépséges tudományát az elborzad ettől a helyzettől, amit ez a középkori boszorkány teremtett az iskolákban a fidesz jóváhagyásával. Érteni nem muszáj,csak gyermekeinknek, unokáinknak elszenvedni.No, de Savonaróla és degenerált eszméi is kimúltak ebből a világból. Vagy mégsem?

tobeor 2013.09.02. 15:58:27

@Erő e-meló: és? tömeggyűlés volt vagy egy pár fős akció? meg se hirdették, ennek nem ez volt a célja. picit ha gondolkodsz...

_most_ 2013.09.02. 16:10:50

nagyon úgy tűnik, hogy a fidesz szeretné visszahozni a szocializmus "vívmányait", azt nem értem, akkor minek kellett a rendszerváltás.

téridő 2013.09.02. 16:31:13

@_most_: Te egy őszinte és rendes ember vagy (ok, sok magyar azt mondaná: balek. Én is ez vagyok.)
De: OV apja MSZMP-s titkár volt (így tom'), OV abban a légkörben szocializálódott, csak szerencsétlen zseniális verbalitással megáldott kártevő, aki nem rendszerváltást akart, csak ő akart bekerülni a kiváltságosok közé, azok közül is főkolomposnak és sok-sok közvagyon feletti rendelkezési lehetőséghez jutni. EZ rendszerváltás?
OV és társai 1etlen célja minél több közpénz magánosítása és ehhez a tömegek birkásítása. Ebben ő profi szóforgató.
(valaki valahol írta: Európában rajta kívül még egy vezérnek épült a falujában stadion: Nicolae C... Hogyan is végezte az ámokfutását? Mi vár itt a hasonszűrűekre?)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.02. 16:34:08

Már csak hármat kell aludni és Viktor nap lesz.

ephart 2013.09.02. 16:44:09

Soros fattyak nem nyugszanak.valóban türelmes nép a magyar

pedróka 2013.09.02. 17:17:54

@kissiú: Nem, nincsen mérlegelési joga.

orczy tér 1. 2013.09.02. 17:19:52

Nincs itt semmi gond.Az iskolák,már ahol normális az igazgató,szépen kiosztanak 365 db./vagy amennyi gyerek van/kérvényt,és le van tudva az egész dolog.Mindenki akkor megy haza,amikor akar./pl: ...... suli/

semmiextra 2013.09.02. 17:23:13

Az összes Troll egy helyen. Erre mondják, hogy talált süllyedt! :D

Melee 2013.09.02. 17:52:24

Ahova a gyermekeim járnak, ott eddig fél négykor és négykor engedték el az elemiseket (napközis illetve iskolaotthonos osztályok), a középiskolások meg .35 és .55 között elszállingóztak. Így tumultus volt az iskola előtt fél négykor és négykor.
Mostantól négykor tömegnyomor lesz. Türelem és megértés az emberi természetből kifolyólag legfeljebb pár hétig várható, remélem a Bölcs Vezér e téren is példát mutat.
Ilyen osotba rendelet negyed évszázada nem volt.

RAndris 2013.09.05. 13:00:07

Üdvözlök Mindenkit!

Én még a volt rendszerben nőttem fel, akkor is volt egész napos iskola (iskolaotthon néven és csak első és második osztályban), harmadiktól nem volt KÖTELEZŐ. Ilyen oktatási forma egyébként ma is működik (és működött a FIDESZ előtt is), ennek a lényege az, hogy az óvodából való átállást megkönnyíti ha a gyerkőcöt nem ültetik 6 órán keresztül, hanem a délelőtti 3 tanóra után futkározhat, majd ebéd után készségtárgyakon (rajz, technika stb.) vehet részt.
Egyébként a napközis foglalkozások eddig is működtek, ami miatt ez gyermekmegőrzővé vált az pont az, hogy költséghatékonyság miatt összevont osztályokban foglalkoztak a gyerekekkel. Sajnos ez a része ma sem változott, sőt a kötelező jelleg miatt még több gyerek van a napköziben (saját tapasztalatból tudom). A fiaméknál pl. két osztályra jut egy pedagógus. 50 gyerekkel milyen programot lehet végezni?
A kötelező délutáni foglalkozásokat, nálunk (állami iskola mielőtt bárki meggyanúsítana) közvetlen a tanórák után tartják, így a 4.-es gyereknek heti háromszor van 6 órája (egyszer lukas órája is van így a hetedik órában végez!) és kétszer 5.
Nem hiszem, hogy ez a jó megoldás.
A délutáni "csavargással" kapcsolatban meg annyit, hogy akinek eddig csavargott a gyereke az ezután is fog, mert majd a szülő ír egy kérvényt, akinek meg hazament vagy netán egyedül ment edzésre, azé meg nem e miatt marad az iskolában.
Véleményem szerint nem az erkölcstan órán fogja a gyerek megtanulni, hogy mi a jó és rossz, hanem a családban és a közösségekben ahol szocializálódik.
Aki pl. ezt írja: "Kettőnek-háromnak ki kéne lőni a fél-szemét gumigolyóval" az úgy látszik a családban nem tanulta meg mi a helyes konfliktuskezelés. Sajnálom érte, mert ezzel a mentalitással egyenes út vezet az agyvérzéshez.
Ha a család alkalmatlan a nevelésre és ebből problémák lesznek (iskolai verekedés, lopás stb.) akkor őket kell ebben segíteni és nem mindenkire érvényes szabályokat hozni. Aki még élt a volt rendszerben az tudja, hogy a felülről jött utasítás a legkevésbé sem hoz megoldást.
Egyébként az erkölcstanról csak annyit, hogy a jelenlegi szabályozással el is érték, hogy a gyerekeket hazugságra neveljük. Akinek a gyereke sportol (pl. nem egyesületben így igazolást nem tud hozni/ vagy eddig a nagymamához ment délután /netán a családi kapocs és szeretet miatt/ az most majd írat egy ál igazolást és egy ál kérvény benyújtásával /valamint a gyerkőc kiokosításával, hogy mit mondjon ha megkérdezik - azaz hazudjon/ szépen elkéri a gyereket. Gratulálok, így aztán tényleg erkölcsös lesz a következő nemzedék! Netán úgy kellene őket nevelni, hogy mindig egyre nagyobb felelősséget kapjanak és megbízzunk bennük, így nem hazudnak majd és ha elvégzik a középiskolát netán az egyetemet, nem a svindli világ felé, hanem az országot építő társadalom felé indulnak el.
Egyébként a HAHÁSOK-nak csak gratulálni tudok. Nem azért, ahogy véleményt formálnak és nem is azért, amit mondanak, hanem azért a tényért, hogy fel merik vállalni a véleményüket.
Ma sajnos a szitkozódáson túl nem igen tud vagy mer senki sem szót emelni vélt vagy valós sérelmeiért és hát a demokráciának ez lenne a lényege, nem az agresszió.
Mielőtt bárki ballibnek /komcsinak stb./ bélyegezne, előre leszögezem, hogy alapvetően konzervatívnak sőt hívőnek tartom magam, de a 'Bólintó Jánosok' országát nem szeretem!

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása