Halak a gátakon

"Hol van a Hallgatói Hálózat, amikor jön az árvíz?" - ömlött a fröcsögés fideszes bértrollnokokból és rajongóikból az árvíz első napjaiban. Mi nem értünk rá válaszolni, mert a gátakon voltunk. Most viszont itt olvashatjátok több kishal élményeit a homokzsákok rengetegéből.

***

Mindent megteszünk, de elég lesz-e?

arviz anide.jpg

- Na most akkor hány lapáttal kell pakolni? - kérdezi az egyik önkéntes félig suttogva a közelében levőktől. - Nem tudom. Nekem 3-at mondtak.- Nekem 4-et! -hangzik másfelől. Na és "pupossan", vagy csapottan? Egyáltalán mennyi az annyi?
- Főnök Úr! - szól oda az egyik tetőtől talpig kantáros gumiruhába bújt szakemberhez - Mondja már meg legyen szíves, hány lapáttal rakjak a zsákba?
- Mutassa azt a lapátot! No, azzal nyugodtan mehet 4 is!

Szorgosan dolgozik mindenki ,ahogy egy pillanatra körbetekintek. A fiatal fiú a fekete nagy Magyarország pólóban és dorkóban a cigányember mellett ugyanolyan lendülettel lapátol. Nem számítanak a különbségek. Egymást segítve ugyanazért a célért küzdünk. Cipzár alakzatba állva serényen adogatjuk a zsákokat - ki kesztyűben, ki anélkül - , hogy eljuttassuk a töltés lábánál állókhoz, akik már a térdig érő vízben pakolnak. Itt nincs annyi bobcat, mint a Margitszigeten - jegyzem meg magamban.

- Kin van gumicsizma? - zökkent ki gondolataimból a monoton munka mellett az egyik katasztrófavédelmis. Rögtön haptákba is vágom magam, és már lendül is a kezem, jelentkezem, mint régen az iskolában.

- Négy emberre lenne szükségem, akin van gumicsizma - hangzik tovább, majd rám pillant - Nők nem.

Elcsempül a szám széle. Pedig ott is szívesen segítettem volna. Visszaveszem a kezemnél 3 számmal nagyobb kesztyűt, legalább az egyikre, amivel alulról fogom a zsákokat. Nekem így könnyebb. Mindkettőn csak hátráltatna. Jönnek is a zsákok sorban, nincs idő lazsálni egy pillanatra sem. - Ez könnyű. Ez nehéz. Úhh...ez bivaly. - hangzanak a megjegyzések, hogy felkészítsük egymást mire számíthatunk a következő adagnál. Mindig van, aki viccelődik. A közelemben 4 fiú hecceli egymást, senki sem bírja kacaj nélkül. Hiába a fáradtság, egy kis jókedvtől mindenki új erőre kap.

- Állj! - hangzik elölről. Na, mi történt? Miért oszlik mindenki?

- Politikusok...idejönnek pózolni, aztán miattuk leáll a munka. - tör ki ingerülten az egyik tűzoltó, ahogy elhalad mellettem. Mint később megtudom: nem is csoda. Napok óta itt van, és most kapta a hírt: bizony nagyon úgy néz ki, hogy csütörtökig még nem megy haza. Szombat van - rémlik fel bennem, és egyszeriben még jobban sajnálom szerencsétlent.

Felmászok a töltés tetejére. A pihenő alatt megint elkezdem érezni a karomat, a vállaimat. Húzódik minden izmom, hiába, nincsenek hozzászokva az ilyen fajta megerőltetéshez. A tegnap előtti 10,5 órás pakolás még mindig érezteti a hatását, de jól esik rádolgozni. A Duna vize a kerítés alját nyaldossa, alig van 10 centi a homokzsákokig. Máshol már el is érte - és a tetőzés csak később várható.

Vége a szünetnek, vissza is rendeződünk pár pillanat alatt: van aki lapátol, van aki az üres zsákot tartja, a többiek pedig a megtöltötteket adogatják, mindenki tudja mi a dolga.

- Rendben emberek, itt ezen a részen végeztünk. Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét! A terület másik végében még szükség van emberekre, kérem, aki marad menjen át oda! - hangzik a parancs.

A strand hangszóróiból szaggatottan hallatszanak egy vidámabb dal dallamai. Estefele jár már, nem is számoljuk hány órája érkeztünk. Szürke felhők gyülekeznek a fejünk felett, nem is kell sokat várnunk, leszakad az ég. De senki sem szalad el. Esőkabát nélkül folytatjuk a munkát. Sárban, bokáig érő vízben. Úgy látszik a déli leégés után már csak ez hiányzott.

Végre csillapodni látszik, de aztán kapjuk az újabb utasítást: mindenki menjen be az épületbe, vihar várható, egyetlen önkétes sem maradhat a gátak közelében. Csendben várjuk, hogy visszaengedjenek minket. Valaki egy nagy zsákkal jár körbe: szendvics van benne! Hálásan nyúlunk érte, az ebéd sem mostanában volt. 

Az eget kémleljük, aggódó tekintetek sokasága látszik, és tudom, mindannyiunk fejében ugyanaz a nyugtalanító gondolat motoszkál: mindent megteszünk, amit tudunk, de vajon elég lesz-e?

Fajcsi Edina

***

"Jót tett" az árvíz az országnak

arviz1.jpg

Az árvíz ambivalens dolog számomra. Persze, katasztrófa, felbecsülhetetlen anyagi kárral jár, nem vitás. De a városnak, ahol élek, mégis valahogy jót tett. Budapesten és környékén kicsit mintha megállt volna az idő ebben a pár napban. Megtapasztalhattam, hogy igaz a közhely: a baj összehozza az embereket. Számtalan embernek, legyen az idős, fiatal, nő vagy férfi, hirtelen prioritás lett, hogy megvédjenek valamit, ami közös. Kinn voltunk a gátakon és a homokzsákok mellett elsimultak azok az ellentétek, ami miatt olyan ez az ország, amilyen. Teljesen mindegy volt, hogy aki mellettem áll a sorban, vagy aki tartja a zsákot, amibe lapátolom a homokot, milyen skatulyákban él, zsidó, cigány, munkás, értelmiségi, szélsőjobbos vagy szélsőbalos, ott csak emberek voltunk, akik ugyanazért vannak ott: hogy megvédjünk valamit, amit a hazánknak nevezünk. Mindig giccsesnek tartottam ezt a szót, de ebben a pár napban valahogy megéreztem, mit jelent. Az állami szervezés persze olyan volt, amilyen mindig szokott lenni a drága jó Magyarországon: gyalázatos. De nem baj, ez kedvez az önszerveződésnek, az emberek összefogtak és megoldották, amit meg kellett.

Persze megjelent a katasztrófaturizmus is, de hát miért ne jelent volna meg, nem minden nap lát ilyen árvizet az ember. Nyilván voltak, akik csak azért fogtak lapátot a kezükbe, hogy lefotózkodjanak vele, de legalább a kezükbe fogták. Akik pedig csak nézték vagy fényképezték az áradást? Az, hogy az embereknek hirtelen lett öt percük, fél órájuk arra, hogy lesétáljanak a partra, és csak nézzék a karnyújtásnyira hömpölygő folyót, szerintem fantasztikus, kár, hogy katasztrófa kell ahhoz, hogy így legyen.

Hát ilyen volt nekem a 2013-as árvíz: sokszor bosszantó, izomlázas, félelmetes, kétségbeejtő de valahogy mégis, szép. Én ott leszek akkor is, amikor el kell takarítani amit maga mögött hagyott, és ha azzal is kész vagyunk, nem lesz már más, mint egy jó emlék, remélem, nem csak nekem.

Somló Eszter

***

Az első napom az árvízi védekezésben

árviz roberto.jpg

A médiából értesültem, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság önkéntes segítőket keres, úgy döntöttem beszállok a védekezésbe. Még aznap este regisztráltam a katasztrófavédelem internetes oldalán, pillanatok alatt megkaptam a jelentkezésem elfogadásáról szóló e-mailt, amiben megírták a helyszínt és az időpontot is. Csütörtök reggeli kávém elfogyasztása után bepakoltam az esőkabátot, némi kaját és nyakamba vettem a lábam a Margitsziget felé. A Margit-híd felőli bejárónál két egyenruhás rendőr és közterületes fogadott, akik készséggel írányítottak a vezetési pont felé, ahol az önkéntes segítőket fogadták.

Pár perces séta utána megérkeztem a teniszpálya mellett található vezetési pontra, ahol egy katona fogadott és a kezembe nyomta a papíralapú regisztrációs lapot, melyet ki kellett tölteni, a jobb felső sarokba meg a szervezet nevét ahonnan jöttem, mert félóránként kellett jelentést adniuk a résztvevő számáről.

Egy ideig várakozni kellett, míg a vezetési pont megkapta a további utasítást, hogy melyik deponációs pontra vezénylik az önkéntes csoportot. Az utasítást követően 2 katona kísért minket végig a Margitsziget Pestre néző oldalán és 15 fős csoportokra osztották el az embereket. Én 14 társammal együtt a sziget legvégén, az Árpád-hídhoz legközelebb eső depót kaptam. Bajtársaink főként rendőrök, katonák, és vidékről érkezett útépítők voltak, akik már javában feszített tempóban végezték a védelmi feladatokat (homokzsák töltés, felpakolása a teherkocsira, nyúlgátépítés).

Az önkéntes csoport két fő feladatot kapott: homokzsáktöltés, homoklapátolás, bónuszfeladatként azok felpakolás a kocsira. Viszonylag gyorsan belejöttünk, és felgyorsult a homokzsákok számának növekedése. A védekezés közben egy rendőr észrevette a félig lejött Hallgatói Hálózatos matricát rajtam, és külön kifejezte megbecsülését, hogy kijöttünk védekezni, majd egy kézfogással mutatta ki tiszteletét, ami nagyon jól esett. Feszített tempóban végeztük a feladatunkat késő estig, közben észre se vettem, hogy telik az idő.

Ezen a napon jópár helyen megfordultunk barátaimmal, fellelkesedve azon, hogy milyen jó érzés is segíteni a bajban a másikon. Egy barátom meg is jegyezte: "mi már függők vagyunk". Voltunk Budafokon, Óbudán, a Tímár utcánál, a Dagály Fürdőn, a Római parton és Szentendrén is.

Amit nagyon jónak és pozítívnak tartok, hogy a "nemzeti összefogás" helyett EMBERI ÖSSZEFÖGÁS jött létre, ahol nem számított a pártállás, a nemi beállítottság, az sem, hogy fiú vagy-e vagy lány semmi sem. Egy közös cél volt, hogy önzetlenül segítsünk a bajban.

Contreras Roberto

 

2013.06.24. 12:44 Puch Lajos


115 komment

Címkék: árvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr475375631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.25. 09:57:59

az első rész zseniális, hogy egyetemre járó fiataloknak fogalmuk sincs (saját bevallásuk szerint), hogy milyen/mennyi egy lapát föld. :D:D

És ezt még reklámozzátok is, tényleg?!?!

aláírás:
egy egyébként szimpatizáns...

Muad\\\'Dib 2013.06.25. 10:00:41

@EARL GREY:
"...Ugye az nem számít fröcsögésnek ha megkérdem : hova tűnt ez az árhullám? Szerbiából sem védekezésről sem gátszakadásról nem jött hír, lehet hogy ott nem kellett a propaganda, csak működik a vízügy? ..."
Nem, fröcsögésnek nem számít, legfeljebb tudatlanságnak. Szerbiában már előre elmondták, hogy a kiemelkedően magas vízállás ellenére jóval kevesebb gond lesz, mint Németországban, Ausztriában, vagy Magyarországon. Bezdánnál 756 centiméterrel tetőzött a Duna...

NemNick 2013.06.25. 10:02:21

@mikerbiker: Akkor mit mondasz a politikusokra?

Pont sikerült párat látnom. Mondjuk, félórás fotózkodásra beállva, amúgy hófehér Lacoste polóban, kínosan ügyelve arra, hogy 1. ne legyen koszos 2. ne legyen izzadt.

Adomány volt nekik, hogy ott a Margit-sziget: Közel van, uszkve három óra alatt letudva a sajtóanyag - és a sajtó úgyis kint van, mondjuk, más politikusok miatt, külön szervezést sem igényel. És biztonságos, kényelmes és jól ellátott.

VAgy ott van elsőemberünk erőfitogtatása, aki jogász végzettségével, nulla munkatapasztalattal "irányította a védekezést".
Ja, biztosan.

Na, ehhez mit szólsz?

Conchobar 2013.06.25. 10:02:27

@Pan Modry: "LindaLinda egy korrupciot teljes mellszeleseggel tamogato valaki" vö.: "Legalább bajban kéne összefogni, mert csak egy hazánk van: szép Magyarország!" - Dehát, miért álltunk le a korrupciótámogatásnál, mikor le lehetne nácizni is, ki lehetne kiáltani demokrácia- és népellenségnek is, imperialista ügynöknek is, a diktatúra szálláscsinálójának is, fotelnyilasnak is

Link elek 2013.06.25. 10:02:31

Amikor egy fideszes seggnyaló megszólal, akkor fröcsögni fog a szar

Muad\\\'Dib 2013.06.25. 10:04:24

@Pan Modry:
Ehh, már a németeknél is ellopta a "profi vedekezorendszerek"-et a patásördögöorbán...
kep.cdn.index.hu/1/0/434/4344/43444/4344410_bdc5a2f80538a90833c080ddb62c1471_wm.jpg

Tudom, hogy nehéz lehet ezt felfogni, de bizony homokzsákoznak mindenhol árvíz idején. A mobilgát (amit nagy divat volt árvíz idején mutogatni) ugyanis nem minden esetben jobb/hasznosabb, mint a hagyományos homokzsákos módszer.

debreceni.blog 2013.06.25. 10:06:25

Csatlakozz a Webes Szabadúszók táborához! Ha otthon vagy a neten, webdesign-ban, ha kreatív vagy az online világban, van érzéked a reklám szövegek megírásához, akkor gyere közénk!
Regisztrálj most!
www.facebook.com/WebesSzabaduszok

röf 2013.06.25. 10:13:22

Haha…..lári-fári.
Nincs ilyen jegyzett diákszervezet.
Aki haházza magát, az a huszonöt darab, huszonöt éves, huszonöt kilós, gödhös mazochista, akik hívatlanul hol ide, hol oda rögzítik magukat.
Csak az erotikus élmény nem tudott még kiteljesedni, nem akadt, aki rendesen elverte volna ilyenkor őket.
Tudatosan provokálnak, arra várva, hogy hátha történik valami, ami harsogó címlap lehet másnap a Der Standardban.
Sajnos a rendőrség túlzottan ügyel, hogy ez ne fordulhasson elő.
(Nem mindig voltak ilyen visszafogottak a derék rendőreink…)

Fejesrob 2013.06.25. 10:14:32

Aláírt igazolást nem kértetek Soros gyerekek?

gabuscica 2013.06.25. 10:17:43

@röf: legalább egy 250 kilós is van köztük...

gabuscica 2013.06.25. 10:18:30

@Link elek: akkor türtőztesd magad.

Szamiz67 2013.06.25. 10:19:43

@doggfather: Igen, sokan nem tudták én sem (pedig hidd el az átlagnál sokkal többféle lapát és pakolandó alapanyag volt már a kezemben)hogy az árvízvédelem számára milyen mennyiségű homok az ideális.
Lapát és lapát között elég nagy különbség van, van amelyikre 4-5 kg. homok fér, van amelyikre 20 kg. homok, ennyi homokot fogni egy lapátra persze nincs sok értelme.
Az árvízvédelem által használt zsákba elférne 50 kg. homok, de akkor nem tudnának átlag emberek, gyerekek pakolni, továbbá zárni kellene a zsákot, ami 15 kg. homokkal kényelmesen félbehajtható. Egy ilyen lazán rakott zsákból könnyebb is zárt védelmi falat rakni.
Ahhoz képest, hogy fogalmad sincs a témához, lazán beleállsz fikázni.

gabuscica 2013.06.25. 10:23:46

@safranek: és Fodor az öt fős Liberális Pártjával? És Heller nem akarta ledolgozni dudorodó pociját?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.25. 10:26:20

@Szamiz67: nem arról írtam, hogy a zsákba mennyit kell tenni, mert azzal lehet és kell is játszani, arról írtam, hogy NEM TUDJÁK mennyi egy teli lapát!!

Nem a mocskos lejárató ellenfelek írták, hanem ők maguk!!!

Hiába próbálsz magyarázkodni, vagy engem becsmérelni, lassan egyetemet végzett diplomások lesznek a hahások és képesek leírni, hogy egy lapát feladta a leckét!!

Ennyi.
End of a story.

Szamiz67 2013.06.25. 10:33:06

@doggfather: Akkor értelmezzünk együtt szöveget.
"Na most akkor hány lapáttal kell pakolni? - kérdezi az egyik önkéntes félig suttogva a közelében levőktől. - Nem tudom. Nekem 3-at mondtak.- Nekem 4-et! -hangzik másfelől. Na és "pupossan", vagy csapottan? Egyáltalán mennyi az annyi?"
Ebben a szövegrészletben még csak véletlenül sem esik szó arról, hogy a diákok nem tudják mennyi a teli lapát (ki az a hülye, aki ezt...) hanem szerették volna tisztázni, hogy 3 v.4 és hogy púposan vagy csapottan. Nem tudom neked hogy jött ki ebből a diákoknak még a teli lapáthoz sincs lövésük sztori....

Fejesrob 2013.06.25. 10:34:27

@röf: Igen, feltűnő kedvességgel terelhették ki őket a Fidesz székházából. Ahhoz képest, hogy a ballibsi kormány idején a parlament előtt üldögélő jobbikosokat fújkálták és verték.

Vajon a Hahások kinek a zsoldjában lehetnek?

eßemfaßom meg áll 2013.06.25. 10:35:34

@Pan Modry: "ha az arvizvedelem nem a homokzsakcipelesben merul ki, hanem profi vedekezorendszerek kiepiteseben."

Rohadt németek ellopták a modern rendszereket, szegény Merkel asszonyságnak is homokzsákokat kellett pakolnia

www.augsburger-allgemeine.de/img/25502961-1370422194000/topTeaser_crop_Bundeskanzlerin-Merkel-und-Ministerpr-sident-Tillich-helfen-beim-Verladen-von-Sands-cken.-Foto-Arno-Burgi.jpg

Meg homokzsák hegyek alatt együttéreznie a védekezőkkel

polpix.sueddeutsche.com/bild/1.1690570.1370543916/560x315/kanzlerin-merkel-hochwasser-bitterfeld.jpg

akrosztikon 2013.06.25. 10:36:13

Ez az árvízi védekezés téma már kezd elég unalmas lenni a számomra, de azért az unalmamat ellensúlyozza az az öröm, amit akkor érzek, amikor nézem a szolgákat, ahogy dolgoznak, én meg pihengetek kedvemre.

Azt azért nem szeretem annyira, mikor a szolgák giccses ideológiákat gyártanak a homokzsáktöltéshez és -pakoláshoz. Jobban szeretem, ha a szolgák csendben dolgoznak.

Szamiz67 2013.06.25. 10:38:00

@doggfather: Ha 5 percet eltöltöttél volna bármelyik töltésnél homokzsák pakolással, akkor tudnád, hogy akik még nem voltak ilyen munkán, azok nem tudták alapból, hogy mennyi homokot kell a zsákokba rakni és minden újonnan érkezőnél ugyanilyen tartalmú 'egyeztetések' zajlottak lapát és zsáktöltés ügyben, függetlenül a lapátolásra érkező végzettségétől, életkorától.

öt görög 2013.06.25. 10:40:30

@Szamiz67: ehhez a tudáshoz elég egy legalja kereskedelmi tv híradója is, de tudom, persze, hogy felsőoktatási intézményekhez kapcsolható kocsmákban csak sportcsatornák mennek

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.25. 10:41:22

@Szamiz67: és nem volt annyi eszük, hogy megnézzék a mellettük lapátolókat akik már régebben ott vannak, mint ahogy ők elkezdték? vagy csak ők voltak a gátakon ne mond már?!

Ha azt kapod utasításnak, hogy 4 lapát föld bele, akkor beleraksz 4 lapátnyit, és MEGNÉZED a melletted lévő zsákját.

Nem baj ha nem értesz hozzá, nem baj ha kérdezel, de ha UTÁNA reklámozod, hogy nem volt annyi eszed, hogy magadtól rájöjj erre az már baj, mit nem lehet ezen nem érteni?!?!

Azt írtad első kommentednél, hogy:

"pedig hidd el az átlagnál sokkal többféle lapát és pakolandó alapanyag volt már a kezemben"

Ugye, hogy nem mutatták meg neked se minden alkalommal, hogy hogy kell csinálni, hanem rájöttél magadtól is?? De feltételezem, hogy már első alkalommal se túl bonyolult dolog, de a beszámoló alapján a hahásoknak feladta a leckét.

Az ilyen marhaságok, hogy csapott vagy púpozott már csak kenegetés, olyan jó kis politikusi. A tény, hogy álltak, mint a bálám szamara, mert a lapát meg a homok, meg a zsák feladták a leckét.

eßemfaßom meg áll 2013.06.25. 10:42:22

mondjuk ezen a "hánylapáttalfőnökúr" dolgon kár rugózni, honnan a pöcsből kellene bárkinek ezt tudni aki egyébként nem főállású homokzsákpakoló?

Lencsés István 2013.06.25. 10:45:07

Ilyenek nincsenek , hogy . : " .... fideszes bértrollnokok .... " .

_most_ 2013.06.25. 10:46:52

@Lencsés István: példád mutatja, hogy fideszes bérkommentelők is vannak :D

_most_ 2013.06.25. 10:50:14

mondjuk ilyen alapon azt is lehetne kérdezni, hogy hol voltak a birkamenetesek az árvíz idején, mondjuk az átlagéletkorukat és intelligenciájukat tekintve képtelenek lettek volna homokzsákokat lapátolni :D

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.06.25. 10:51:14

@Lencsés István: ...és olyanok vannak, hogy menjetek az anyátokba...????
Pedig megtehetnétek, nem kéne 2014-ig várnotok.

eßemfaßom meg áll 2013.06.25. 10:54:48

@_most_: "mondjuk ilyen alapon azt is lehetne kérdezni, hogy hol voltak a birkamenetesek "

Az gondolom fel se merült, hogy ott voltak, csak nem ragasztottak magukra matricát, mint fentebbi szerzőink.

Mekkora önértékelési gáz már az, ha valaki úgy megy ki homokzsákozni, hogy fel kell címkéznie magát mert ő nem kovács bélaként rakja a homokot hanem hahatagként, majd ebből posztot kell csinálni (bezzegmihomokzsákoztunk) miközben soktizezren homokzsákoztak matricázatlanul is.

maroz 2013.06.25. 10:56:04

@doggfather: Látod, ilyen világ ez. És most képzeld el, ezekből lesz a soron következő elit. Iszonyat. Ezek még azt se tudják, hogy mennyi egy lapát föld! Hát most mondd meg, hol vannak ezek a Targoncás Sanyihoz képest, aki három felessel a bőre alatt is bármikor felrakja a raklapot a hetedik szintre is!

Ilyen derék emberek kellenének nekünk, nem ezek a faszom nyikhaj értelmiségiek, hanem tisztességes kubikosok, villamoskalauzok és szövőgyári spulnicserélők, ja, és persze a mindent vivő, a kihagyhatatlan, az ászok ásza, a mindenhez értő kommentelő. Kurvaélet, hogy a haza fényre derülne!

akrosztikon 2013.06.25. 10:56:10

@doggfather: Szeretem, mikor a szolgák a munkájuk műhelytitkairól társalognak. Ez is jelzi, hogy jó, elkötelezett szolgák.

Úgy látom, neked igen nagy szakmai tapasztalatod van a homokzsákpakolásban. Írhatnál belőle egy doktori disszertációt. Csak arra vigyázz, hogy nehogy elcsenje tőled a smittpali.

_most_ 2013.06.25. 11:00:54

@eßemfaßom meg áll: a fidesz csinált gusztustalan politikai kampányt ebből az egész árvízvédekezésből, ha nem támadják azzal a haha-t, hogy hol vannak árvíz idején, akkor nem kellet volna ebből posztot csinálni, nem lehetsz ennyire vak.

Cecan Basescu 2013.06.25. 11:00:55

Hangzatos mondat ez mindenki együtt, viszont ha már így megemlítettétek valaki tudna mutatni egyetlen olyan képet, ahol rejtett erőforrás tartalékunk épp homokzsákot pakol, tölt?! Eddig még csak olvastam róla, biztos én voltam szar helyen.

Szamiz67 2013.06.25. 11:03:51

@doggfather: Ha a diákokkal ellentétben öt percet segítettél volna az árvízvédelemben, akkor láttad volna, hogy a holtfáradt szakiknak nem volt energiája minőségbiztosítást oktatni a random tizesével érkezőknek, így a tízperce érkező oktatta az újonnan érkezőt, ez az lekerülhetetlen szervezetlenség csak neked tűnik drámai bakinak, ez ott természetes bénázás volt az adott szituban.
Valóban nem tanítottak lapátolni, de a látszat ellenére a lapátolásnak is megvan a maga ritmusa, technikája, aki ebből él, az sokkal hatékonyabban csinálja, mint aki csak alkalmi rakodó, nem mindegy az anyag halmazállapota (dió, brikett vagy darabos szén, homok, sóder, oltott mész vagy föld) és a lapát mérete, alakja sem.

Fejesrob 2013.06.25. 11:10:30

@_most_: A Fidesz egészen biztosan nem támadta a HAHA-t, ezt még a szerző sem állította.

Fideszes bértollnokokról beszél, akik kifogásolták, hogy a HAHA nem volt ott, de nyilván ez is marhaság, a poszter egyszerűen csak demonstrálni akarja, hogy a HAHA is ott volt.

Most miről írjon a HAHA kapcsán, arról, hogy milyen meleg volt?

akrosztikon 2013.06.25. 11:12:32

@Szamiz67: A kommented nagyon hasznos, mivel rámutat arra, hogy minél profibban lapátol valaki, annál többet végzett szolgamunkát.

Tehát a jó szolga ügyesen lapátol. Ez jól fog jönni, amikor legközelebb új szolgákra lesz szükségem.

Bár mostanában kényelmes a helyzetem, hiszen annyi az önkéntes szolga. Én pedig a teraszon borozgatok, nézem a Dunát és a szorgos kis szolgákat.

Fejesrob 2013.06.25. 11:16:30

@akrosztikon: Ja és közben számolgatod a Soroséktól kapott pénzedet, amit annak bizonyítására kell költened, hogy mekkora diktatúra van.

campobaszo 2013.06.25. 11:19:40

Nekem úgy tűnik a kommentekből,hogy az árvízi lapátokat sokan most is használnák.Egymás ellen.Hányat adjak neki?Hármat vagy négyet?
Addig üsd,amíg mozog!

dtk74 2013.06.25. 11:23:47

@akrosztikon: Szemmel láthatóan tudsz élni! Aztán halni tudsz-e?

akrosztikon 2013.06.25. 11:26:55

@campobaszo: Csak óvatosan a hergeléssel. A szolgák nagyon értékes vagyontárgyak. Nagy kár lenne, ha munkaképtelenné válnának.

Különben is. Nemzetünk újabb veszély fenyegeti: a szúnyogok. Remélem, hogy az összes szolga hasonló lelkesedéssel fog részt venni a szúnyogok elleni védekezésben, mint az árvíz elleniben.

Bízom benne, hogy csak napok kérdése, és elindul a szúnyogvédelmi rádió, és felkerülnek a netre az első képek, amelyeken Orbán Viktor saját kezével ritkítja a szúnyogokat.

Arra biztatom a szolgákat, hogy főként a Duna óbudai szakaszán, illetve a Dunakanyarban irtsák a szúnyogokat, mert itt van házam, illetve nyaralóm.

akrosztikon 2013.06.25. 11:28:16

@dtk74: Fiatal vagyok még. Elkoptatok még pár luxusautót, mielőtt meghalok.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.25. 11:28:43

@Szamiz67: miért kell minden kommentet azzal kezdeni, hogy én egy zsákot nem pakoltam meg ennek mi köze a hahások pakolásához, illetve annak "értékéhez"???

1. ennek semmi köze az érveim igazának, vagy hamisságának.

2. nem tudhatod, hogy hányat pakoltam, csak mantrázod egyfolytában. De ettől nem lesz igaz, nem?

Az volt az eredeti kommentem, hogy VÉLEMÉNYEM szerint nem kellene reklámozni, hogy béna kacsaként álltak a gátakon. (és ezt a poszt első részéből olvastam, nem én találtam ki)

Mire te elkezdtél azon vitatkozni, hogy én még csak béna se voltam, de ők lelkesen voltak bénák. De arra, hogy a bénaságot nem kéne reklámozni, arra nem kéne büszkének lenni arra nem tudsz/akarsz reagálni.

Circus 2013.06.25. 11:28:59

Beleolvastam a kommentekbe, és hánynom kell, ahogy a sok 'kedves' 'magyar' 'polgáltársam' MINDKÉT OLDALRÓL nekiállt ideokádni azt a mocskot, ami benne az agya helyén van! Nyugodtan vegye magára mindenki, aki egy szem politikát idecsempészett!

Undorítóak vagytok, és mindenki nevében, aki kinn volt és segített, kikérem magamnak! Azok a magyarok, akik kinn voltak a gátakon...

------------------------

@Muad\\\'Dib: van akinek hiába magyarázod, hogy más ország, más földrajzi adottság, más szükséges készültségi fok... Ahhoz gondolkodni, tudni, de legalább érdeklődni, utánanézni kellene...

@Szamiz67: lásd fentebb. Agyatlan fröcsögésre nem tudsz normálisan válaszolni, mert nem is érdekli, csak hányni járt ide. Igen, meg kellett tanulni, mennyi a három lapát homok, hogyan hajtogasd, majd rakd a gátra (építs falat), hogy azt ne nyomja el a víz. Nyilván, monitor mellől ez tökegyszerű.

@NemNick: operettvédekezés a Dagályon?
Ott voltál amikor péntek éjjel elkezdett átnedvesedni a töltés? Ott áltál a vízben? Egyáltalán, ott voltál BÁRHOL is a gáton, vagy legalább vittél kaját/innivalót? Ha mást nem is, az ott védekezők annyit hozzátettek, hogy annyival kevesebb szakember/katona jutott máshová, ahol még nagyobb volt a gáz!

Még mielőtt leanyáz valaki:
1, nem vagyok egyetemista, rég kinőttem abból a korból,
2, bár nem szimpatizálok a jelen kormánnyal, de szerintem Orbán pont azt tette, amit ilyenkor tennie kellett - vészhelyzetben rengeteget számít, ott ha van egy 'erős ember'.
3, minden katasztrófaturista pukkadjon meg, beleértve a kisgyereküket sétáltató ifjú párokat, önmagukat fotóztató politikusokat bármely oldalról, és a magyar zászlóval a Dagályon parádézó ... motoros is, akit ezúton üdvözlök - legközelebb szállj le és állj be a MAGYAROK közé!

É2I 2013.06.25. 11:32:38

Nem tudom mit rugóztok ezen a "mennyi homok kell a zsákba" témán. De szerintem senki sem lapáttal a kezében jött a világra. Nem tudták, hát megkérdezték. Olyan nagy dolog ez? Még mindig jobb, mintha anélkül megtömik, de felemelni már nem bírják.

Nem tudom mi ez a közutálat azok ellen a diákok ellen, akik ki akarnak és mernek állni 1-1 politikai döntés/törvény ellen.

Én még emlékszem egy bizonyos fidesz alapítóra, aki diákként bírálta az akkori rendszert, szított ellene. Ni csak most meg ő a miniszterelnök, mik vannak...

Még mielőtt...Nem vagyok -sajnos- már diák -bőven lehetnének diák korú kölkeim-, csak éppen nem felejtettem el azt, hogy voltam az. Nem úgy , mint az előbb emlegetett miniszterelnök úr.

Még emlékszem anno, mentem haza délutános műszakból, még el kezdtem nézni egy műsort ami kiverte a biztosítékot. Az akkori miniszterelnököt interjúzták. Antall úrtól azt kérdezték "Mi a véleménye a fiatalokról, a fideszről?" Amire az volt nagyjából a válasz, hogy nem kell foglalkozni a fiatalokkal. Nyeretlen kétévesek, stb. Gyorsan kikapcsoltam, hogy le ne rúgjam a polcról a TV-t. Holott nem TV-t kellett volna.
Na ez az attitűd élénken megmaradt bennem és kísértetiesen ezt érzem most is.
Sok begyöpösödött elme osztja a fiatalokat. Csak egyet felejtenek el mindannyian: Komoly forradalmakat robbantottak ki a fiatalok, az ő összefogásuk már párszor bebizonyította, hogy rendszereket képesek leváltani.

dtk74 2013.06.25. 11:32:39

@akrosztikon: Most már tudom, hogy álmodni is tudsz, a kérdés csak az, ébredni mersz-e?!

Szamiz67 2013.06.25. 11:37:04

@doggfather: Ennek csak annyi köze van hozzá, hogy nem vagy kontextusban, ami mint elég részletesen körbejártam, elég lényeges ebben az esetben is.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.06.25. 11:37:09

Helyes, de most már álljatok neki egy kicsit gyúrni is a dohányzás, szívás meg sörözés mellett, mert eléggé kis nyámnyilán néztek ki :(((

Szamiz67 2013.06.25. 11:39:58

@akrosztikon: Azért nem ilyen egyszerű, a Te szorgalmad a hozzászólások terén pl. nem csapott át minőségbe, de ne add fel..

akrosztikon 2013.06.25. 11:40:27

@Circus: Végre itt van valaki, akit ízig-vérig átitatnak azok az eszmék, amelyektől dolgos, lelkes és kitartó szolga lesz valakiből.

Üdvözöllek, kívánok neked további jó munkát, és bízom benne, hogy sok olyan szolga van, mint amilyen te vagy.

Ne feledjétek barátaim: a szolgák öntudatát a szolgalelkűségük adja. Ezért az öntudatos szolga a jó szolga.

Fejesrob 2013.06.25. 11:42:45

@akrosztikon: Aki önszántából megy a gátra és önszántából el is jöhet onnan, az semmiképp sem lehet szolga.

akrosztikon 2013.06.25. 11:45:18

@dtk74: További kérdésekre csak megfelelő anyagi ellenszolgáltatás fejében válaszolok.

Szívesen tárgyalnék veled a részletekről, de a szolgák általában nem túl tőkeerősek, amit az is jelez, hogy gyakran egy zsömle alakít ki likviditási gondokat náluk.

@Szamiz67: A kortárs komolyzene élvezetéhez is szükség van műveltségre, illetve intellektuális adottságokra. Az én kommentjeimet is csupán a művelt és intellektuálisan felkészült olvasók élvezhetik.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.25. 11:47:28

@Szamiz67: még mindig azt állítod, hogy nem jártam a gátok közelében sem, csak jelzem, pedig még mindig nem tudod, hogy voltam e kinn vagy nem!

És kértem, hogy ne tedd, mert semmi köze ahhoz, hogy a HAHÁSOK (nem, nem én, ők), hogy és mit csináltak.

Csak amúgy kontextuálisan.

akrosztikon 2013.06.25. 11:50:38

@Fejesrob: Az igazi szolga az, akit annyira átitat a szolgalelkűség, hogy önként jelentkezik szolgamunkára.

De félreértés ne essék, én személy szerint örülök ezeknek az önkéntes szolgákat.

Tervezek egy komolyabb létszámbővítést az egyik érdekeltségemben. Olyan emberekre van szükségem, akik a lehető legalacsonyabb pénzért elvégzik a szolgamunkát. Azokat a jelentkezőket automatikusan fel fogja venni a HR-részleg, akiknek szerepel az önéletrajzában, hogy részt vettek az árvízi védekezésben. Ugyanis az a legjobb ajánlólevél, ha valaki önkéntesen is elvégzi a szolgamunkát.

Szamiz67 2013.06.25. 11:51:14

@akrosztikon: Még ez is lehet :), de azért mindig van hová fejlődni, talán még erről az intellektuális magaslatról is van feljebb...

Most megint hogy fog csalni a fidesz Baján? 2013.06.25. 11:52:30

A sunyi aljas, felfegyverzett álcivil birkamenet (CÖF)és a szánalmas kretén szellemi honvédők csürhéje miért nem szervezett támadást a Duna ellen?

Szamiz67 2013.06.25. 11:52:41

Jól el... itt az időt, további szép napot mindenkinek!

polly graph 2013.06.25. 11:56:18

Szerencsére Wesselényi idejében nem volt internet ...

Méltatlan ez a sárdobálás, azok részéről is, akik "legények voltak a gáton" és azok részéről is, akik nem.

Fejesrob 2013.06.25. 11:58:43

@Csak Ángyán az egyetlen tisztességes fideszes.: Ott voltak, csak éppen nem voltak kimatricázva, mint a magadfajták.

akrosztikon 2013.06.25. 12:04:15

@polly graph: Én örülök, hogy van internet. Így van egy hely, ahol a szolgák abban a hitben élhetik ki a frusztrációjukat, hogy ezen tevékenységüknek van jelentősége, miközben természetesen nincs. Következésképpen kevesebbet rendetlenkednek az utcákon.

Nem jó, ha a szolgák munka helyett forradalmat csinálnak. Az viszont elfogadható, ha ártalmatlanul hőbörögnek.

nusica 2013.06.25. 12:10:45

@É2I: "senki sem lapáttal a kezében jött a világra" - ez lehet. De sárkányfő kapanyéllel a szájában jött a világra.

Lencsés István 2013.06.25. 12:20:38

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: 1 . Mondatekzdés nagybetű . 2 . Anyázással magadról állítasz ki képet , már azt már megtetted azzal hogy fosol .... 3 . 2018 - ig FIDESZ kormány lesz , szóval csak sírjál , én meg röhögök . :D

@_most_: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Nekem ezért nem fizet senki , én azért írom , mert gyűlölöm , ha valaki hazudik , pláne fosva , mint most te is ....

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.06.25. 12:28:41

@Lencsés István: "1 . Mondatekzdés nagybetű" Ez mi nagy nyelvtanos barátom???

2013.06.25. 12:38:40

@akrosztikon: Érdekes metamorfózison eshettél át Steffike.

A szerelő 2013.06.25. 12:45:07

A posthoz: szép volt fiuk, lányok!
A hozzászólásokhoz: szarok vagytok, néhány kivételtől eltekintve mind. Akinek inge, az nagyon gyorsan vegye magára és húzzon a fenébe.

Lencsés István 2013.06.25. 12:46:39

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Gépelési hiba , elnézést , de én legalább belátom ha hibázok , veled ellentétben .... Barátom meg soha se lesz egy anonim fosó , mint te ....

JohnHenry 2013.06.25. 12:50:53

kommenteket olvasva úgy látom, valakiknek nagyon az elevenére tapintott a poszt bevezetője...

Parajpuding 2013.06.25. 13:01:06

Látom bűzös rothadó nyomaikat itthagyták a nemzeti tumorsejtek: Wagem, Lencsés Pityu, OrangeOrder, ursus artos, Wmiki, Fejesrob és a többi.
Az a helyzet nyomoroncok, hogyha elpusztul a gazdatest, nektek is reszeltek.

NemNick 2013.06.25. 13:02:11

@Circus: Nagyfejű, idegbeteg kommentgyökér barátom!

"Ott voltál amikor péntek éjjel elkezdett átnedvesedni a töltés? "
Nem, péntek késő du. jöttem el, 14 h homokzsákolás után.

"Ott áltál a vízben?"
Nem, nem álltam a vízben, más dolgom volt - el kellett mennem olyan helyre (másnap reggel 6 órai indulással), ahol tényleg nagy volt a baj, ellenben nem strandpapucsban és rövidgatyában meg emós szerkóban mentek a népek önkénteskedni. Meg mindenféle gittegyletek, egyenpólóban persze, akinek a lényegi része a dolognak a bulizás volt, és a kölcsönös fotókészítés az Arckönyvre, meg hogy utána ilyen baromságokat irkálgathassanak, hatalmas tapasztalatukra hivatkozva, mint most te.

"Egyáltalán, ott voltál BÁRHOL is a gáton, "
Ott. Nem tudom, biztos magadból indulsz ki, de én arról szoktam írogatni, amiről van valami fogalmam.
Igen, ott voltam mindkét említett helyen -is-, akkor már 4. napja, mire sikerült leszerveznem, hogy más, kevésbé "felkapott", de ténylegesen veszélyeztetett helyre eljussak - ahol nem tolongtak az önkéntesek.
Ezek miatt SEM gondolom, hogy világmegmentő, heroikus küzdelem lett volna, ami ott folyt, csupa szupermen - és vumen - részvételével.

De biztos van, akinek ez volt az életreszóló élmény, amit az unokáinak is mesél majd.

Igaz?

"vagy legalább vittél kaját/innivalót? "
Vittem. Mivel nem ez az első árvizem (és nem is második), pontosan tudom, mire van szükségem, a magam ellátását meg tudom oldani saját hátizsákból, két napig bármilyen nyári időjárási körülmények mellett. Alvóhelyet is beleértve.
Elzárt helyeken, vagy ott, ahol nem kétóránként jönnek kávét vagy meleg kaját kínálni (van olyan is, tudtad?) és nem 50 méterenként áll Toitoi WC, ez sokat jelent.

"Ha mást nem is, az ott védekezők annyit hozzátettek, hogy annyival kevesebb szakember/katona jutott máshová, ahol még nagyobb volt a gáz!"
Ebben igazad van - kár, hogy én nem állítottam az ellenkezőjét.
Attól még az volt, azt láttam, amit leírtam (és nem amit te sajnálatos módon felfogtál belőle).

"1, nem vagyok egyetemista, rég kinőttem abból a korból"
Nem is gondoltam egy pillanatig sem erre - ők még nem szoktak, tapasztalataim szerint, ilyen szinten gyűlölködve fröcsögni, ilyen témákon. Van ott is nagyképűség, a másik hülyének nézése és "természetesen" hiányzik a vitakultúra is, de még nem a másik torkának ugrás a lényeg.
Már persze, ha nem fiatal wanabe politikusok közé keveredik az ember. De ez OFF.

"...de szerintem Orbán pont azt tette, amit ilyenkor tennie kellett - vészhelyzetben rengeteget számít, ott ha van egy 'erős ember'."
Ja, ebből is látszik, hogy fingod sincs, hogy is zajlik egy ilyen védekezés. És az "erős emberről" meg annyit, hogy ha ilyen szinten elhiszed a propagandát - tekintve az életkorodat - te már nagyjából menthetetlen vagy.

"3, minden katasztrófaturista pukkadjon meg, "
Inkább csak térjen jobb belátásra, és segítsen - ennek a verziónak több hasznát látnám.

"... legközelebb szállj le és állj be a MAGYAROK közé! "
Nem vagyok motoros, de örülök, hogy megtudtam, kinek a véleményén múlik a nemzetiséghez tartozás. Az a magyar, aki neked szimpatikus? Nem vagy te eltévedve egy csöppet?

Fogalmam sincs, mi váltotta ki belőled ezt az értelmetlen indulatot, de a helyedben huszonnégyszer átgondolnám, mielőtt beszennyezem a környezetemet az ilyen irományaimmal - is.

Tudod, vannak itt még rajtad kívül mások is.

Jenyei 2013.06.25. 13:06:02

@Wagem: ha egyszer ráérsz, kigyűjtheted a több száz elvesztett Magyar Nemzet sajtópert.

felcsutisuttyo 2013.06.25. 13:06:07

a Mocskos Nemzeti Civil Összefosási Bírkák..."gátszakadással" ültek a klotyón és beszartak!!!!
A Nemzeti Törpe Dátveder haknizott egyedül a gátakon..és pénzt tarhált a Tv ben....amit megint el lehet sikkasztani mint az ISZAP KATASZTRÓFÁNÁL ÖSSZETARHÁLT PÉNZT. Ezek a Nemzeti szarok még a katasztrófából is csalást lopást, csinálnak!
A Haha meg dolgozott helyettük is!

NemNick 2013.06.25. 13:07:32

@akrosztikon: Neked meg nincs jobb dolgod, mint provokálni boldog-boldogtalant?

MarbleC 2013.06.25. 13:12:57

@Wagem: A provokációhoz te is értesz.

Tudod mit kívánok neked, hogy a köztévén csak politika mentes, értelmes műsorokat láthass, a politikusok neve hallatán gondolkoznod kelljen, hogy ki az és a miniszterelnök neve még 20 perc gondolkodás után se jusson az eszedbe.

Mert ha így lenne, akkor minden rendben megy ebben az országban.

Fejesrob 2013.06.25. 13:13:18

@felcsutisuttyo: Hellert ne hagyd már ki b+. Ott volt a topjában és a Duna azonnal húzódott vissza. Vészhelyzetben dobták csak be és helikopterrel szállították.

A Hahások pedig gerjedtek rá, lapátoltak mint az őrültek, miközben domborított.

szamoai 2013.06.25. 13:26:31

@doggfather:

Szerintem egyszerűen eldönthető a vita. Nagyon lebegteted, hogy voltál-e te is zsákot tölteni, ehelyett inkább nyögd ki: voltál vagy sem? (Tisztázásképp: én nem voltam). Ezután a választól függően egy lépésben lezárható: ha nem voltál, legalább ne okoskodj róla, könnyen lehet hogy elsőre te sem az optimális mennyiséget lapátoltad volna a zsákba. Ha voltál, áruld el: egyszer sem szólt senki, hogy több/kevesebb kell bele?

Kivlov 2013.06.25. 14:06:33

wehehehehehe, haha... :D

Celtic 2013.06.25. 14:07:56

@maroz: Koszi, ezt a dumat lopom :) Hogy en is mar hany agyalagyulttal talalkoztam, akinek az volt a munka, ahol nehez dolgokat kellett pakolni....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.25. 14:12:46

Olvasom a kommenteket. Hányadék az egész. Hogy a szutykos trollok egy párt vezényszavára hogy tudnak ennyire bunkó módon kivetkőzni magukból? Nagyon kemény, nem lesz ebben az országban béke soha. Túl mélyre ásta a fidesz az árkot, miközben semmi sem drága alapon a hatalmat hajhászta.

Ne érdekeljen! 2013.06.25. 14:39:08

A cím lehetne esetleg: "Életem első találkozása a lapáttal" is. Mert aki már fogott a kezébe az másodjára nem ír róla, pláne nem ilyen nyálladék stílusban. Tisztára mint az ált suliban, a "Nyári élményeim" fogalmazások.

Kimentetek ez nagyon hasznos. Respect meg minden. De azért egri csillagokat ne írjatok belőle.

tre' 2013.06.25. 15:16:30

@akrosztikon: Ön Uram (feltételezem hímnemű), felettébb szórakoztató! Ezen a borús napon mosolyt csalt az arcomra írásaival! Köszönöm! :)

eßemfaßom meg áll 2013.06.25. 15:22:10

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Most miért bántod szegény gyurcsányista-bajnaista magukból kivetkőzött nickeket?

Szabványok 2013.06.25. 15:29:21

@Lencsés István: Kedves István!
Miért teszel szóközt a "," illetve a "." elé is?
Szemben a többi 9M magyar és 5Mrd egyéb írni tudó emberrel.

mikerbiker 2013.06.25. 15:48:11

@NemNick: Asszem komoly politikusfóbia alakult ki nálad... :)) Ne vegyél minden faszkalapot komolyan mert estére infarktust kapsz. Kétségtelen tény,hogy nálunk senki sem halt bele az eddigi legnagyobb árvízbe!(ezzel szemben ugye a németeknés és a cseheknél is voltak halottak!)Ez a MI érdemünk magyaroké,és leszarom hogy ki akar ebből politikai tőkét kovácsolni.
Mostanra akinek egy csöpp esze van az rájöhetett hogy semmi sem teljesen fehér vagy fekete!
Lehet szidni Don Vittoriot,de rajta kívül mégy egyetlen politikust sem láthattál nálunk, 72órás szaladgálástól begyűrődött fejjel nyilatkozni, ugyanakkor a slepp meg ott lop ahol tud....ez van. Ha a komcsik lennének kétharmadon, már el kellett volna költözni, mert mostanra a levegőt is csak svájcifrankos hitelre vehetnéd meg a sarki cohnplazaban... így sem jó meg úgy sem jó.... ez van,de élni musz valahogy és ha egymást basztatjátok az csak a gerincmentes ballibsik-nek jó mert azok meg mindenre azt monják hogy ők jobban csinálnák...És lopni télleg jobban tudtak....

nu pagagyí 2013.06.25. 15:50:47

Arra tartjuk a katasztrófavédelmet (miért nem elhárítás), hogy tegye a dolgát. A miniszterelnök legközelebb jobban tenné, ha nem a gáton pattogva akadályozva a szakszerű munkát, hanem az irodájában ücsörög, hogy meghozhassa a szükséges döntéseket az erőforrások csoportosítgatását illetően. Persze lehet, hogy azért tocsogott gumicsizmában a sárban, mert nem bízik az általa kinevezett lakájokban. Az emberek nélküle is mindent megtesznek, hogy megvédjék saját, szomszédaik és lakóhelyük vagyonát. Felszólítás nélkül is segítenek egymáson, főleg, ha értelmes szakemberek szervezik a védekező munkát. A miniszterelnöknek még azt üzenném, hogy "békeidőben" is foglalkozni kéne egy esetleges vészhelyzettel, védműveket építeni stb., nem a rendszeresen beköszönő katasztrófahelyzetben kell megint rádöbbenni, hogy megint nem csináltunk semmit akkor, amikor még lehetett volna.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.25. 16:01:56

@eßemfaßom meg áll: Bárkit bántok, aki érzelmileg kötődik egy politikushoz / politikai erőhöz és még csak nem is szégyenli. Ez nem normális dolog.

nu pagagyí 2013.06.25. 16:06:50

@akrosztikon: Azért volt már forradalom is twitteren, facebookon szervezve. Tényleg jó az internet!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.25. 16:55:09

A gátakon is feltűnő volt, hogy a márciusi hóviharhoz hasonlóan főleg a Jobbik és a cigányok vonultak ki szervezetten lapátolni.

Lencsés István 2013.06.25. 17:23:30

@Szabványok: Azért teszek szóközt , mert kell oda tenni . Én tudok írni . A rövidítésed szint alatti . Az EMBEREKbe te nem számítasz bele , hisz neved sincs , az pedig már csak emberszerű lény lehet ....

NemNick 2013.06.25. 17:52:09

@mikerbiker: A politikusfóbián full igazad van. Mint ahogy abban is, hogy ez a közösség érdeme.

NemNick 2013.06.25. 17:53:00

@nu pagagyí: Pont ezt akartam írni, de látom megelőztél.

Szabványok 2013.06.25. 20:16:07

@Lencsés István:
" Azért teszek szóközt , mert kell oda tenni ."
Szerintem nem kell. Az emberek döntő többsége szerint sem.
Több más tudománnyal szemben a helyesírásban számít, hogy az emberek hogyan írnak, a 'hivatalos' helyesírás tulajdonképpen a többség kialakult szokásait kanonizálja.
" Én tudok írni ."
Őszintén szólva nem vagyok magyar tanár, de vagy Te mész szemben az autópályán vagy az összes többi ember.

"A rövidítésed szint alatti ."
??

"Az EMBEREKbe te nem számítasz bele , hisz neved sincs , az pedig már csak emberszerű lény lehet ...."
:-) Ezek szerint a Mezőgazdasági Múzeum előtt álló Anonimus szobor nem embert ábrázol, hanem valami egyszerűbb lényt?
Péntek nem volt ember?

Amúgy van nevem. Több is.
Itt például a nicknevem "Szabványok". Máshol más nevem van, máshogy szólítanak a barátok, máshogy a családom. Sőt - különböző, itt nem részletezendő oknál fogva - más név van az anyakönyvi kivonatomban, más az útlevelemben és más a mostani személyi igazolványomban.
Amúgy én becsületesebb vagyok, mint egyesek, mert nem hazudom, hogy a nevem Leiter Jakab, Babos Béla, John Smith vagy valami más jól láthatóan álnév.

akrosztikon 2013.06.26. 08:56:29

@nu pagagyí: Annál jobb, minél több szolga hiszi azt, hogy valóban lehet forradalmat szervezni az interneten.

Addig ugyanis nem lesz igazi forradalom.

Egy modern forradalomhoz számos eszközre van szükség, amit a twitteren, facebookon nem lehet megszerezni.

De még egyszer mondom, addig jó, amíg a szolgák azt hiszik, hogy az internetnek komoly szerepe van egy forradalomban. Addig ártalmatlanok.

Lencsés István 2013.06.26. 09:21:51

@Szabványok: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Az emberek döntő többsége nem fosva hazudozna itt a neten mint te . A többdiplomás MAGYAR tanárom szerint is jól írok .
Ne tereld el a témát . Aki itt a neten nem a saját nevével ír , az csak emberszerű lény , te is az vagy csak . Egy neve van mindenkinek .

Circus 2013.06.27. 15:12:54

@akrosztikon: szabad akaratomból mentem oda, mert úgy gondoltam, ennyit hozzáteszek én is.
Te nyilván drukkoltál nekünk a tévé elől, ugye?

Circus 2013.06.27. 15:32:36

@NemNick:
ha egyszer ott voltál te is, akkor nem tudom, miért kötekszel? Ott nem számított senki, mindenki ugyanolyan büdös volt és izzadt, de ezt te is tudod. Ott a víz ellen harcoltunk, Te is, én is, meg még több ezren. Ugyanaz a véleményem a fb-on megosztott hűdefasza gyerek vagyok fényképes emberkékről - én nem csináltam képet, közzé sem tettem sehol - mert nem ez volt a fontos.

Az erős embert azért mondtam, mert láttam, hogy milyen bénázás folyt pl a Dagályon is, amíg nem lett elég tűzoltó, illetve valaki, aki összefogta az irányítást. A miniszterelnök sem lett szimpatikusabb, de ott a munkáját végezte - egész egyszerűen egy vezetőnek ot kell lennie, ahol legnagyobb a szar (nyilván, hogy ha csak propaganda okokból, az egy másik kérdés, de ő sem koromfekete patásördög).

Nem fröcsögésnek szántam, hanem kikeltem magamból azért, mert egyesk nekiálltak ugyanúgy lefikázni a másik segítségét, mert mást gondol.

Ki a magyar, ki nem - bár konkrétan nem tartozik ide, de sem narancs, sem egyéb hasonló oldali szimpatizáns nem vagyok, de legyen neked: ott és akkor a magyar zászlós motorral parádézó (gój?) motorosnál az utolsó purdét, aki egy lapát homokot a gátra vitt, de ha úgy tetszik brazil/portugál srácot is magyarabbnak éreztem. Többet tett ezért az országért. Nem pofázott, hanem segített.

Ott és akkor létezett az ország, mint ahogy végig, a gátakon.
Itt, ebben a kommentfolyamban nem.
Kár, tanulhattunk volna belőle.

Megint Hofinak volt igaza: rengeteg a bunkó, azokat kéne a gátra vinni, de nem lapátolni - beleverni

Részemről téma lezárva.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.27. 18:10:36

@Lencsés István: Olvasgasd inkább A Magyar Helyesírás Szabályai című könyvecskét, abban van egy fejezet az írásjelekről. Gondolom, nálad kimaradt általános iskolában...

"Nincs viszont szóköz a pont, a
kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző előtt, továbbá a kötőjel és a
nagykötőjel két oldalán; a kezdő zárójel és idézőjel hozzátapad az utána következő, a
berekesztő zárójel és idézőjel pedig az előtte álló szóhoz stb."

Lencsés István 2013.06.27. 19:45:15

@Távmunka blog: A helyesírás témában jobban hiszek a többdiplomás MAGYAR tanáromnak mint egy anonim fosós gecinek , aki ráadásul még hazudik is ....

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.27. 22:22:55

@Lencsés István: Fosós geci, kövesd a képzeletbeli magyar tanárodat, ha nem akarsz helyesen írni!

akrosztikon 2013.06.28. 09:58:02

@Circus: Ahogy már említettem, az állandó lakhelyem és a nyaralóm is közel van a Dunához, úgyhogy leginkább akkor láttam az önkéntes szolgákat, amikor kiültem borozgatni és olvasni a teraszra.

Nem mondanám, hogy drukkoltam, de elégedettséggel töltött el, hogy nem kell fizetnem az árvízi védekezésért, mert van elég szolga, aki ezt önkéntesen is megteszi.

Az mondjuk néha zavart, hogy kicsit hangosak voltak a homokzsákpakolók, ezzel pedig megzavarták a nyugalmamat. Legközelebb jó lenne erre odafigyelni.

Lencsés István 2013.06.28. 10:58:29

@Távmunka blog: Én hogy lennék fosós geci , ha ott a nevem ? :D Szerencsétlen . :D A MAGYAR tanárom nem képzeletbeli , és ő is és én is helyesen írok , bármennyire is zavar ez téged .

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása