Hol szabadság van, ott szabadság van

,,Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.”

Bibó István

A Hallgatói Hálózat elítéli, hogy Áder János köztársasági elnök úr, esküjével és az Alaptörvényben foglalt kötelezettségeivel szembefordulva, aláírja a jogállami normákat súlyosan sértő alaptörvény-módosítást.

A köztársasági elnök bejelentette, hogy aláírja az alaptörvény-módosítást. Áder János aláírásával szentesíti a röghöz kötés és az egyetemi autonómia korlátozásának alaptörvénybe emelését. A hallgatók decemberben elfogadott hat pontjából kettő az aláírás pillanatában alaptörvény-ellenessé válik. A nyíltan felsőoktatás- és értelmiség-ellenes politika legfelsőbb törvényerőre emelkedik. Ez veszélybe sodorja nem csak a magyar felsőoktatás, hanem a magyar társadalom jövőjét is.

A módosítás megszünteti az Alkotmánybíróság lehetőségét a törvényhozó hatalom ellensúlyozására, ezáltal tovább erősítve a kormány teljhatalmát. Az alaptörvény-módosítás olyan intézkedéseket emel az Alaptörvénybe, melyekről az Alkotmánybíróság korábban kimondta, hogy alkotmányellenesek. Így elő fog állni az az abszurd helyzet, hogy alkotmányellenes passzusok kerülnek be az Alaptörvénybe.

Mi, fiatal demokraták, hiszünk abban, hogy nem vagyoni helyzetünk, származásunk, politikai véleményünk, vallásunk, bőrszínünk, szexuális orientációnk tesz minket szabad, magyar polgárokká. Hiszünk abban, hogy demokráciában a hatalmat fékek és ellensúlyok rendszerének kell korlátoznia. Hiszünk abban, hogy egy ország alaptörvényének az állampolgárok legszélesebb körének konszenzusos véleményét kell tükröznie, összhangban az alapvető emberi jogokkal. Hiszünk abban, hogy a jogállam nem csupán egy technikai fogalom, hanem egy igazságos társadalmi rendszert megalapozó eszme.

Egy demokratának mindig van választása, és mindig, minden körülmények között fel kell emelnie hangját azért, hogy a demokratikus rendszer ne sérüljön. Áder János megtehette volna, hogy nem írja alá a módosítást. Végső soron pedig lemondásával fejezhette volna ki, hogy nem kíván egy, a jogállamot korlátozó rendszer létrehozásában segédkezni. Az Alaptörvény negyedik módosítása minden magyar állampolgár jogait jelentősen korlátozza azzal, hogy törvényerőre emeli a hajléktalankérdés kriminalizálását, az azonos nemű párok hátrányos megkülönböztetését, illetve az élettársi kapcsolatban élő párok és gyermekeik jogfosztását, az európai uniós jogba ütköző röghöz kötést és az egyetemi autonómia korlátozását. Számos embert foszt meg vallása szabad gyakorlásától, mivel csak a Fidesz által elfogadott egyházak működhetnek hivatalosan, egyházként. A mindenkori ellenzéktől pedig a valódi választási kampány lehetőségét veszi el.

Magyarországon már sok elnyomó rendszer működött, de végül mindegyiket elsöpörte a történelem és a magyar emberek szabadságvágya. A Hallgatói Hálózat tovább harcol a hallgatók jogaiért és a hat pontért, a jogállam visszaállításáért és egy szabad Magyarországért!

2013.03.14. 00:00 sokkishal


26 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr955133732

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol szabadság van, ott szabadság van 2013.03.14. 12:52:01

Áder János aláírásával szentesíti a röghöz kötés és az egyetemi autonómia korlátozásának alaptörvénybe emelését.

Trackback: Államfő 2013.03.14. 12:44:21

Manapság sokaknak igen nehéz lehet államfőnek lenni. Nehéz, de nem a feladattal járó nehézségek vagy az egyénre nehezedő nyomás, hanem sokkal inkább a jelölés és a kinevezés mögött megbúvó háttéralkuk és a hatalom tényleges birtoklóinak szándékai és sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.03.14. 13:12:48

Királyt is választhatnának..... Ádertől....

Vrana Zoltán 2013.03.14. 15:52:51

Komolyan, már, mi a rákért, nem lehet megtanulni, helyesen központozni? Olvashatatlan így ez az iromány.

(De soha sem késő! Hajrá.)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.03.14. 15:56:36

"Áder János köztársasági elnök úr"

Underwriter János köztársasági elnök, de nem úr.

Bonadventure 2013.03.14. 15:58:03

Számomra túlságosan is cikornyás a bevezető. Meg is mondom mi... az az úr szó ott a köztársasági elnök előtt.

A szememben nem több többé egy utolsó senkinél. Minden tekintélyét elvesztett büdös bunkó lett belőle.

Netuddki. 2013.03.14. 16:23:02

Ki fél? Én nem bántok senkit, de ha megütnek visszaütök...

Netuddki. 2013.03.14. 16:26:59

@zajos1: Muhaha! Az orbán meg trabbanttal jár. Ja, kitüntették a magyarnemzet főszarkesztő-helyettesét. Mily meglepő:

"A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatát többek között Gajdics Ottó, a Lánchíd rádió főszerkesztője, Garami József, az MTK szakmai igazgatója, Petrás János, a Kárpátia zenekar énekese, Nagy Katalin, a Hír TV és a Lánchíd rádió szerkesztője, valamint Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese kapta meg."

index.hu/belfold/2013/03/14/kituntetik_a_videoton_utanpotlasedzojet/

Sam the Ace 2013.03.14. 16:30:34

@zajos1: Ez a válaszod? Hogy Mesterházy 7000 Ft-os belépőt váltott valahová? Hiányzik már kicsit, hogy az olyan szégyenteljesnek is csak finoman szólva nevezhető intézkedések után, mint ez az Alkotmánymódosítás nem egyből Gyurcsánnyal jöttök, ha valakinek esetleg nem tettszene. Miért kétbites az agyatok?

Amúgy elolvastam az általad bemásolt cikk kommentjeit. Viccesek. Nem is. Inkább siralmasak.. Azok után, hogy százmilliárdok mennek át a haveroknak mostanság Fideszéknél, azok után, hogy az utolsó független intézményt is bekebelezték és kisajátították az Alkotmányunkat, emberek képesek az Oxygen wellnes masszásainak árával foglalkozni. Elképesztő sötétség uralkodik itthon..

Ja, és Ádernek kívánom, hogy amikor végre leváltják ezt a diktatúrát, az elsők között fosszák meg mindentől, ami a mostani rangja miatt jár neki. Egy káder lett belőle, egy báb. Méltatlan arra is, hogy közszerepet vállaljon, nemhogy azt amit megkapott a főnökétől.

Sam the Ace 2013.03.14. 16:36:15

@kovi1970: A legviccesebb szerintem a Békemenet (sic!) kitüntetése volt, de ezek sem rosszak. :D

Netuddki. 2013.03.14. 16:37:16

@kovi1970: A kitüntetés után, áder még azt mondta:
- Mindenkinek gratulálok a kitüntetéshez. Ne feledjétek miért kaptátok! A pártkasszába a pénzjutalmak felét a kijáratnál, Rózsikánál lehet leadni.

komissarlajos 2013.03.14. 16:42:47

Moderálták, de ismétlem: áder egy szarházi!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.14. 16:51:11

Ezek most melyik hallgatók, tessékmondani? A korruptak vagy a listázók? Ez FONTOSCH

regress 2013.03.14. 17:07:02

akkor lesz itt demokrácia,mikor kirugdossák alóluk a sámlit.de azt a köcsög tek.főnököt már kitüntette amiért"hősiesen" megvédte a sándorpalotát pár diáktól.hányinger

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.14. 17:11:44

@regress: mint ahogy Gergényit is kitüntette Demszky, csak hát az emberek gyorsan felejtenek.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.14. 17:20:07

hülyegyerekek: a KE funkciója jelképes. Magyarország parlamentáris demokrácia, nem elnöki rendszer. ezért nem oszlathatta fel az OGY-t Sólyom 2006-ban, pedig akkor a demokratiksu rendszer feletti őrködésre való hivatkozás a mostaninál jobban megállt.

a törvényhozó hatalom az OGY-é, az alkotmányozó hatalom pedig az OGY 2/3-áé, nem az AB-é.

be is baszna, ha az AB bármilyen alkotmánymódosítást vizsgálhatna...

teljesen normális, demokratikus a 4. kiegészítés.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.14. 17:22:46

@regress: pár diák, mi?
tegnap egy Corvinusos diákszervezetben folyt beszélgetés arról, hogy ezek vmi áldiákok lehetnek, mert érdekes módon senki nem ismeri őket közülük.

továbbá: többségetek zsidó. teljesen véletlen,mi?
turai sztertól, polgár dórikán át rózsa milánig meg a Hofman Rózsára ráóbégató, utána az állófogadáson kaját lopó metszettfaszúig.

ephart 2013.03.14. 17:23:20

Soros zsidovkák.ha nem tetszik a rendszer itt lehet hagyni a magyarokat és Magyarországot is

regress 2013.03.14. 17:34:31

@Kiszaj Károly: @ephart: anyátok jól van mélymagyarok?fogadjatok örökbe egy lámpavasat,alólatok szivesen kirúgom a kissámlit

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.14. 17:41:24

@regress: nem tetszik a valóság?
az egyetmisták többsége jobbikos. ez a pár zsidó felforgató nagyon nagyon pici kisebbség. akkoris, ha pár filoszemitát sikerül is megtéveszteni...

menjetek a héber egyetemre mélyzsidók, oszt jónapot!

over my dead body 2013.03.14. 19:01:19

@Kiszaj Károly: Talán inkább neked nem tetszik a valóság! Mindenért a zsidók a hibásak? Mi filoszemiták, tudod, lehet, hogy a Te szemedben nem vagyunk igaz magyarok, de képzeld, EMBEREK vagyunk, és ez sokkal több, mint magyarnak lenni! Javaslom, próbáld ki! Nem irigylem tőletek, hogy úgy állítjátok be magatokat, mintha Ti lennétek a magyarság színe-java (bár az is lehet, hogy csak a túltenyésztés negatív hatásai ütköztek ki rajtatok), csak szégyellem magam miatta, hogy ezzel más nemzetek és önmaguk előtt devalváljátok a hozzám hasonló, jóérzésű EMBEREK nemzeti identitását.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.14. 19:46:25

@over my dead body: "Mindenért a zsidók a hibásak?"
ne demagógoskodj.
elég sok mindenért ők a hibásak. pl a jelenlegi helyzetért.

"Mi filoszemiták, tudod, lehet, hogy a Te szemedben nem vagyunk igaz magyarok, de képzeld, EMBEREK vagyunk"
dehogy vagy te ember. ember nem lehet filoszemita. szamár vagy te.

2013.03.14. 21:35:11

@Kiszaj Károly: A jelenlegi helyzetért pl egy Ráckevén élő zsidó származású átlagember miért hibás?

Bonadventure 2013.03.14. 22:13:50

@zajos1: A büdösbunkót őszintén küldöm.
Valahogy ide züllött ez az ember.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.15. 04:41:59

"szentesíti a röghöz kötés és az egyetemi autonómia korlátozásának alaptörvénybe emelését"
Most akkor a röghöz kötést is korlátozzák?
Vagy csak annyira hülye vagy, hogy nem bírtál megtanulni magyarul?
(Segítek: több birtokos + 1 birtok esetén MINDEGYIK birtokosnak azonos alakúnak kell lennie: vagy mindegyik birtokos raggal, vagy egyik sem.)
Az értelmiségellenes miért kötőjeles? Kettőnél több szóból álló összetétel?

Mi, öreg demokraták (vagy a faszom tudja, lehet, hogy még azok sem) hiszünk abban, hogy a helyesírás megtanulható, és akinek ez meghaladja a képességeit, annak nem kellene írnia.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.15. 04:47:38

@enpera:
Csak ezek a diákok nem gyújtogattak, és nem törtek-zúztak.
Akit Gergényiék - teljesen jogosan - megkezeltek, az a csőcselék meg igen.

@Kiszaj Károly:
Szerintem te vagy zsidó, csak szégyelled.
Nem hívnak téged Szegedi Csanádnak véletlenül?

Egyébként meg nézz utána, mit jelent az Ab rövidítésben az A betű.

És mint Sólyom László kifejtette, egy alkotmány is lehet alkotmányellenes, ha olyanokat írnak bele, ami sérti az egyetemes alkotmányossági normákat.
Mondjuk tudom, hogy ezt nem fogod érteni, de talán kérj segítséget valakitől, akinek legalább 2 számjegyű az IQ-ja. Neked sajnos csak 1.

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása