Még mindig menjetek a p***ába

Általános alapvetés: Magyarországon a politikát pártok csinálják. Következtetés: ha valaki politizál, akkor azt azért teszi, hogy valakit hatalomra jutasson. Teljesen ésszerű, ha valakinek így jár az agya, csak azzal nem számol, hogy ez nem az egyetlen lehetőség. A civil politizálás pontosan ezt a rendszert akarja megkerülni, és emberek pozícióba juttatása helyett (hogy majd ők csinálnak valami jót, vagy legalább jobbat ha egyszer hatalmat kapnak) az ügyekért való kiállás, közvetlen beleszólás az eszköze, célja. Arról, hogy ebben mennyire nehéz hinni Magyarországon, már írtam korábban.

Mert hát pártok mentén sokkal, de sokkal könnyebb gondolkodni. Egyszerű: én nemzeti, te ballib. Én demokrata, te fasiszta. Én bikk, te makk. Mint a pofon. Mert abból is van bőven. Az meg mindegy, hogy ezek a nevek semmit sem jelentenek.

toresvonal.jpg

És ha felmerül egy új elképzelés, ami eddig még nem volt ismert, azzal kezdeni kell valamit. Az új az mindig ijesztő egy kicsit, mert nem lehet hová tenni hirtelen. Az, hogy az erős embereinkbe vetett feltétlen bizalom talán nem a legjobb megoldás, és hogy érdemes lenne az ügyeinkkel személyesen is foglalkozni, egyszavas üzenetek helyett, mint olcsótojás és rezsicsökkentés a problémák mélyére nézni, és ami a legfontosabb: címkék helyett leülni, és megbeszélni a dolgokat, FÜGGETLENÜL attól, hogy ki minek tartja magát (Fideszesnek, MSZP-snek, Jobbikosnak vagy tarka bagolynak), mind fura, nehezen elképzelhető ideák. A fura pedig elkerülendő, könnyebb inkább ugatni egymásra a kerítés két oldalán.

A pártoknak is kell vele kezdeni valamit. A Fidesz meglepődött, láthatóan. Bár a kutatóintézetek statisztikái szerint nincs mitől félniük, az ellenzék irtó töketlen, és csak egymás elől kapkodják a szűk számú szavazóikat a nehezen definiálható "demokratikus" pártok, mégis a legsötétebb kádári módszerekhez folyamodnak, hogy valahogyan "semlegesítsék" az önszerveződő civileket. Embereket ráncigálnak ki az ágyból, kordonnal zárják le a teret, amin az emberek tüntetni szerettek volna, és nem utolsó sorban: fröcsögő lejárató kampányt indítanak, amivel hiszterizálják a szavazótábort. És mi a lejárató kampány fő eleme? Bajnai Gordon. Jogosan ötölhet fel a kérdés: miért jó ez nekik? Miért hasznos, hogy a politikai ellenfélnek támogató diákokat tulajdonítanak, mikor ő magától csak egy cukrászdányi nyugdíjast tud összerántani (nem mintha lenézném a nyugdíjasokat)?

És itt lép be az, hogy ez nem csak a Fidesznek jó. Ez mindenkinek jó, aki a mostani politikai elitet gyarapítja, és a pártpolitikai alrendszerben mozog. Bajnai csak dörzsöli a tenyerét, persze, hát mi fiatalosak vagyunk, és támogatjuk őket. Ugyanazzal a szusszal leszólja a Békemenet résztvevőit, hogy azok biztosan fizetett álcivil statiszták. Húzzák-taszítják az embereket, egyik tábor, másik tábor. Te velem, ő veled. Mindenki nyer, mert az senkinek sem jó, ha pártoktól független kritikus hang létezik. Nekik csak olyanok kellenek, akik könnyen definiálhatóak, és 1. vagy könnyen támadhatóak, 2. vagy az ő hatalomra jutásukért menetelnek. Tehát: Orbán nyer, mert ellenségképet tud állítani, Bajnai nyer, mert szimbolikusan saját tábort tud felmutatni. Ki veszít? Azok az önszerveződő civilek, akik marhára nem ezért csinálják az egészet. Ennek a jelenségnek az utolsó, ún. "menthetetlen" stádiumát avatott körökben Milla-szindrómának hívják. Mindenkinek legyen intő példa.

tojas.jpg

A székházfoglalást és az alkotmánymódosításokkal kapcsolatos tüntetéseket nem a Hallgatói Hálózat szervezte, de persze ez senkit sem érdekel, mert a bikkoldali sajtómunkás görcsös agyrángásos soros-bajnai-zsidó-víziót álmodik a papírra, a makkoldali pedig igénytelenül söpri egy táborba az összes "demokratikus oldali" szerveződést, mert ő is úgy írja a cikket, hogy van a fejében valami, aztán megkeresi az azt alátámasztó információkat.

A jogállammal foglalkozó tüntetéseken amúgy volt HaHás molinó, HaHás beszélő, és voltak HaHások, meg nem HaHás diákok is. Meg egészségügyben dolgozók, melósok és nyugdíjasok. Meg hajléktalanok. Meg melegek. Meg nem hajléktalanok. Meg nem melegek. Meg sok egyéb ember, ugyanis ez egy fontos téma, és minden magyar állampolgárt érint, még akkor is, ha történetesen szerelmesek Bajnai Gordon édes gödröcskéibe, vagy Orbán Viktor kackiás szemöldökébe. Ugyanez a helyzet az oktatáspolitikával, a középiskolai és az egyetemi politikával is. Ezekről a kérdésekről viszont csak akkor tudunk normálisan beszélgetni, ha elfelejtük a méteres címkéket, amiket magunkra és egymásra aggatunk. (Lám, a Hallgatói Hálózat is elvileg az oktatásüggyel foglalkozik, és ilyen mentalitásbeli nehézségek miatt csak mostanra sikerült releváns dolgot kinyögnöm, pedig mióta tart már a poszt.)

És hogy tiszta legyen: ez az írás nem csak azoknak szól, akik nem tudnak hinni már a pártoknak. Nem csak azoknak szól, akik éveket fektettek abba, hogy meggyőzzék magukat arról, hogy a Fidesz felhőtlenül jó, és mindenről a szocik tehetnek. Azoknak is ugyanannyira szól, akik magukat liberálisnak nevezik, de csak azt tartják elfogadhatónak, ami egyezik az ő véleményükkel, ízlésükkel. Azoknak, akik megkülönböztetnek demokrata tábort nem demokratától, magukat a demokratába helyezik, de fintorogva elfordulnak a párbeszédtől (ami a demokrácia alapja), ha valaki buzizik egyet.

És ebben a kontextusban édesded mindegy, hogy ki fog nyerni 2014-ben. Amíg ezt nem tanuljuk meg, ugyanez a rothadás fog tovább folyni, minden csapon, a Magyar Nemzet és a HVG Online csapján is.

Soros áldjon mindenkit,

Birtalan Gy. Gergő

[UPDATE || A cikk utóélete egy nap alatt: Szily László hiányolja, hogy kiírjam a címben azt, hogy picsa, Deutsch Tamás és Vágó Gábor egymásra kontrázva szarozik Twitteren a poszt kapcsán, egy HVG szerkesztő vérig sértődik, a Mandiner szemlézi az írást, de csak a Millát fikázó részt, A Hír24 úgy jelenteti meg, mint "a HaHa" véleménye - s a komment szekcióban ugyanaz a süket párbeszéd folyik, amiről írtam, és a blogposzt, facebook poszt hozzászólásaiból kiolvasva a komplett magyar címke-paletta felsorakozva sem érti, hogy miről is szól ez az egész (kivéve 3-4 embert). A konklúzió: erről sokáig kell diskurálni, részletesen, kitartóan.]

2013.04.02. 11:23 Madibainges


343 komment · 2 trackback

Címkék: pártok Gordon Bajnai hallgató?

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr245188114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Még mindig menjetek a p***ába 2013.04.02. 15:26:01

Orbán nyer, mert ellenségképet tud állítani, Bajnai nyer, mert szimbolikusan saját tábort tud felmutatni. Ki veszít? Az önszerveződő civilek.

Trackback: Még mindig menjetek a p***ába 2013.04.02. 15:13:01

Orbán nyer, mert ellenségképet tud állítani, Bajnai nyer, mert szimbolikusan saját tábort tud felmutatni. Ki veszít? Az önszerveződő civilek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unionista (törölt) 2013.04.03. 14:27:15

@félázsiai 2llkedő:
azért, mert ezek az emberek nagyjából erre alkalmasak. képesek békés ribilliókat szervezni. ami egy ponton lehet hasznos. de semmivel sem jobbak, mint az egykori kisz-titkárok.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:27:38

@Hajcihő: akkor hihetjük el a meséidet, báhóúh, ha majd egyszer bizonyíthatóan igazat mondasz.

panelburzsuj 2013.04.03. 14:30:58

@unionista:

Évekig Wikipédiáztam.

"Keressük a konszenzust!"

A kérdések jó része előbb "pártosodásba", majd kulturált anyázásba, végül szavazásba torkollott.

Vagy - megoldatlan maradt.

Hajcihő 2013.04.03. 14:33:50

@is: Ha mindenben igazam lenne, isten lennék. Azonban én az erre való törekvést meghagyom Orbánnak.

De nem vagyunk ellentétes oldalon az okfejtésünkkel.
Én is azt állítom, hogy ma Magyarország nem a normalitást követi, és még mindig valami édesapát keres magának, azaz igencsak hajlamos a paternalizmusra, mert - és ez a teljes politikai elitünk súlyos hibája - 23 éven keresztül - szavazatmaximálási céllal - gondosan kerülték a teljes társadalom felvilágosítását és ösztönzését a demokrácia jellemzőiről és gyakorlatáról.
Az is az első feladataink közé kell, hogy tartozzon, amint eltakarítottuk az autoriter rezsimet, hogy a csapból is ez folyjon, mert soha többé nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy hatalommániás csoport a nyakunkba üljön.

Hajcihő 2013.04.03. 14:35:18

@Farkantoán Chatpartner: Igen elegáns vagy! Micsoda szocializáció! Látom, hogy "jó" családba születtél!
Vagy anyád is szégyell?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 14:35:53

Dopeman Laci is megmondta a tutit 1-2 éve, menjen a picsába a Zorbán is meg a Gyurcsányi is.

A napokban is megmondta a tutit, ahhoz, hogy a Zorbán elmenjen a picsába, kell a demokratikus zellenzéki összefogás az összes demokratikus zellenzéki párttal.

A hellerHaHa mikor mondja meg a tutit újra?

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:35:56

@Hajcihő: ha ezt képes lennél civilizáltan megfogalmazni, sokat használhatnál vele, báhóúh.

Hajcihő 2013.04.03. 14:36:31

@Farkantoán Chatpartner: Bizony!
Igen sok politikussal állt és áll módomban trafikálni, és sosem leplezem előttük a véleményem.
Méltányolni is szokták.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:37:02

@Hajcihő: nicsak, kilóg a kapanyél a báhóúh tulipihoss ajkai közül! :D

Hajcihő 2013.04.03. 14:38:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hát persze, hogy nem sértődöm meg! Hiszen nem csak azt nézem, hogy mit mondanak, hanem, azt is, hogy ki mondja!

Ezért te se vedd sértésnek, ha én meg csak úgy szimplán nem veszlek emberszámba!

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:38:50

@Hajcihő: előhe vagy utólag méltányolják a ciphusi bankszámládha, báhóúh?

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:40:21

@Hajcihő: ezt a stílust az elvtáhsi böhtönökben tetszett magába szippantania a báhóúhnak???

Hajcihő 2013.04.03. 14:40:38

@Farkantoán Chatpartner: Valahogy nem tudok a "báhóúh"-hal mit kezdeni.
Ezt esetleg egy pávián tudná értékelni, vagy egy fideszes, netán jobbikos.

Hajcihő 2013.04.03. 14:42:17

Látom, már végképp eljutottál a magad primitív és kontraproduktív karakterromboló, goebbelsi technikádhoz.
Lebuktál, pici náci.

Hajcihő 2013.04.03. 14:43:08

@Farkantoán Chatpartner: Majd neked fogok bizonygatni, te szerencsétlen!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 14:44:20

@Hajcihő:
Na végre.. Csodálkoztam is a kultúrált szidalmakon.. Jobbikos, meg Fideszes..

Tessék szépen nácizni, ahogy illik azt egy jó munkásembernek ! :DDD

Hajcihő 2013.04.03. 14:44:32

@Farkantoán Chatpartner: Ne bárózz, az számomra nem elég előkelő!

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:44:42

@Hajcihő: netán ghófúh vagy hehcegúh? Vagy kihályúh? Csibebohócom, hidd el, nekem tökmindegy.

Hajcihő 2013.04.03. 14:46:39

@Farkantoán Chatpartner: Bolond lennék Cipruson tartani a pénzem! Van annál jobb hely is!:-)
De élvezem, hogy már ott tartasz, hogy azt, aki megveti a fajtátokat, csak úgy tudod elképzelni, hogy ezt pénzért teszi!
Megnyugtatlak: Én elvből undorodom a jellemtelen alakoktól.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:46:54

@Hajcihő: nincs há szükség, ghófúh, máh szahhá égetteg magad :)

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:48:06

@Hajcihő: ghófúh, veled ellentétben mi nem vagyunk a fajelmélet hívei...

Hajcihő 2013.04.03. 14:48:43

@Farkantoán Chatpartner: Ó nem! A jólnevelt családokban is elhagyja az ember száját néhány igencsak ízes magyar káromkodás (isten áldja a dúsgazdag magyar szókincset), amennyiben olyan förmedvényekkel akadunk össze, mint most is!

2llkedő 2013.04.03. 14:49:22

@unionista: Te meg nem tudod eldönteni, hogy minek van értelme és minek nincs. Az LMP székház látogatásának nincs értelme, ivel se a parlamentben, se máshol nem tud semmit se csinálni. Itt Piktorodék vannak hatalmon, náluk lehet kopogtatni, hogy hé figyejjé mán! Nem teljesen úgy van, ahogyan te gondolod.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:50:12

@Hajcihő: összeakadtál magaddal, ghófúh? Nagy bozót lehetsz.

Hajcihő 2013.04.03. 14:51:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Miután ez a kettő már korellál és kiadja a harmadikat, tetszés szerint felcserélhetők egymással.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:52:40

@Hajcihő: kohellál? Mit szólna a ghófúh inkább a kohhelálhoz?

Hajcihő 2013.04.03. 14:53:21

@Farkantoán Chatpartner: A fajta (cultivar), az nem faj (species)!

Ha nem tudod, hogy mi egy szó jelentése, ne próbálj vele tromfolni, mert pofára esel!

Hajcihő 2013.04.03. 14:54:43

@Farkantoán Chatpartner: Látom primitívke, már élvezkedsz. Na menj vissza szépen a Kurucinfóra!

Pop40 2013.04.03. 14:55:00

@is:

"A világ más részén a komcsik ellen tevől mind hősök. Nálunk ők vannak lebolsizva."

Hősök, de nyilván nem a komcsik szemében.
És mivel nálunk a komcsik magukat "polgárinak" meg "nemzetinek" érzik, nyilván ők fognak böfögni rájuk.

Ha jobban belegondolsz, ez valójában teljesen logikus.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:55:06

@Hajcihő: "A fajta (cultivah), az nem faj (species)!" Ghófúhfi, mondom ugyanezt helyesen: "a fajta (cultivar) nem faj (species)!".

Farkantoán Chatpartner 2013.04.03. 14:57:01

@Hajcihő: hány kapanyelet nyeltél le, ghófúhfi?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 14:57:05

@Hajcihő:

A náci viszonyszámok, mértékek tapasztalt ismerőjének korrelációs igényességgel kéne az idegen szavak használatához állnia, mert így csak kiröhögik.

Mit csinál a kor.. ? eláll ?

percenként százhuszat verő gumibot 2013.04.03. 14:59:41

@is: @Hajcihő:
Miután minden eddigi megszólalásotokban oda lyukadtok ki, hogy egy normális jól működő országban 2010 óta megjelentek a problémák, miért sértődtök meg ha valaki ebből rátok nézve következtetést von le?

Nagyjából 1948-tól 2010-ig a kommunista hatalmi elit és az általa kiválasztott kegyencek gyakorolták a hatalmat, egy-egy rövidke epizódtól eltekintve és akkor is csak viszonylagos korlátozásokkal. Olyan is lett az ország: zárt hatalmi elit, mutyi, korrupció, miközben meneteltünk az egyre nyilvánvalóbb csőd felé. Ha ez így nektek jó volt, akkor szíveskedjetek elviselni hogy másoknak meg nem volt jó és változtatni akarnak rajta

Jelenleg ők vannak többségben, persze ilyenkor már nem tetszenek nektek a demokrácia játékszabályai. Ahhoz gondolom gyávák vagytok hogy kimenjetek az utcára erőszakosan akciózni (mivel még ahhoz is gyávák vagytok hogy bevalljátok a kommer vonzalmaitokat), ezért sunyin a fiatalokat akarjátok rábírni hogy kaparják ki a forró gesztenyét nektek

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 15:00:30

@Pop40:

Áhh.. egy újabb komcsi-náci szakértő.

Ideje eldönteni hány órától komcsizzuk a nácikat, avagy fordítva, mert a többiekkel összekavarva ez hiteltelenné tesz jogos kritikánkat.

Különösen az MSZMP utódpártjának lelkes híve szájából.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:00:58

@is:

Ma már Lukács György elvtársat, Rosenfeld elvtárs legjobb elvtársát, a Tanácsköztársaság népbiztosát is bolsizzák.

Az ő legkedvesebb tanítványát, Heller Ágnes elvtársnőt is, aki a saját férjét is feladta a bolsi terrorállampártnak.

A Hellert közfelkiáltással, őrjöngő lelkesedéssel vendégül látó HaHát is bolsizzák egyesek.

Hová fajult a világ?

Több tiszteletet az éhes proletároknak!

2llkedő 2013.04.03. 15:03:31

@percenként százhuszat verő gumibot: "Olyan is lett az ország: zárt hatalmi elit, mutyi, korrupció, miközben meneteltünk az egyre nyilvánvalóbb csőd felé. "

No látod! Ebből lett korábban elegünk, és ez ellen küzdünk most, hogy ne jöjjön vissza.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:08:06

Már hogy lenne bolsi a HaHa?

Hiszen amikor kisajátították az egyetemi épületet, és az egyetem szólt nekik, hogy fűtés nem jár hozzá, ők követelték, hogy ingyé aggyanak nekik fűtést! Követelték, hogy mutassák meg a szabályzatot, miszerint NEM JÁR nekik a fűtés ingyen.

Világosan látszik, hogy a HaHát nem bolsik, hanem polgárok alkotják.

Heller elvtársnőnek sem azért örültek, mert bolsi, hanem mert akkora demokraták, hogy még a bolsikat is tolerálják.

Csak a fasisztákat nem, akik arról beszéltek nekik, hogy ők a diploma megszerzése után is itthon maradtak, itthon fizetnek adót.

Ha a HaHa bolsi lenne, akkor tuti azt követelné, hogy csak a mostani dolgozóknak kelljen a jövő diplomásait fizetniük, de a mostani hallgatóknak, ha majd dolgozni fognak, ne kelljen a jövő diplomásait kitaníttatniuk.

De ez ugye nem így van.

2llkedő 2013.04.03. 15:09:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Én a náááci vagyok."

A Nemzeti Szocialista is szocialista.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 15:13:49

@Negyvenértelmiségi:
Ezzel a kirekesztéssel csak csínján, mert Vásárhelyi elvtársnő felmérte precízen, hogy az egyetemisták közel 2/3-a rasszista és antiszemita.

Aztán ki tudja hány Haha-s bújt meg ezek között a nácik között ?

CSENDES 2013.04.03. 15:16:58

Elmentem egy fertály órára, s megszállták a trollok a jó kis párt nélküli civilek blogszféráját. No ennyit a vélemények ütköztetéséről, kedves Maroz. Ennyit lehet tenni a szomszédokkal.@maroz:

Hajcihő 2013.04.03. 15:18:38

@percenként százhuszat verő gumibot: Ha képes lennél rá, hogy értelmezd az általam leírtakat, akkor a legkevésbé sem állítanád, hogy ne vontam volna kritika alá akár a '89-től '10-ig tartó időszak kormányzati anomáliáit, ideológiai eltévelyedéseit, akár a második világháborút követő időszak egészét.
Azonban te szelektíven értelmezel, mert számodra csak akkor létezik az érveidhez alapzat, ha így teszel. Muszáj komcsiznod. Ez nálad lelki szükséglet.
Nos, én a legkevésbé sem óhajtok az utcára zavarni senkit holmi erőszakos fellépésre, mivel személyes élményeim vannak ennek az ártalmáról, de, ha meg kell tenni, megnyugtatlak, hogy az élén fogok menni, és - ha kell - meg fogom tanítani a fiatalokat arra, hogy miképp kell fedezéket találni a golyók elől, és mi módon küzdhetik le azokat, akik rájuk lövöldöznek.
Mindenesetre nagyon nem szeretném.
Én ugyanis pontosan tudom, hogyha valaki a célkeresztemben van, annak én is a célkeresztjében vagyok.
Jobb ezt demokratikus választásokon elintézni, ha lehet.
Ha viszont nem, hát meg fogtok lepődni, hogy mennyi nem gyáva vénember van, aki nagyon alátok fog pörkölni!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:21:08

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Inkább gerendások bújhattak meg sokan a hahákosok között, akiknek az ÁVH-s kínzótiszt faterját bezzeg még nem kötötték röghöz, és már 57 évesen a centit vághatták a nyugdíjhoz, nem úgy, mint a mai 57 évesek a többszörös demokratikus jóléti rendszerváltás után.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:22:58

Van egy olyan érzésem, hogy Heller elvtársnőt is egy családi vasárnapi ebéd során hívta meg a hahákosok elé valamelyik faszbúkforradalmár.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 15:23:14

@Negyvenértelmiségi:

Mindegy na..
Majdcsak eldolgozgatunk 70 éves korunkig, hogy a tetű HaHa-sok ingyen tanulhassanak !

percenként százhuszat verő gumibot 2013.04.03. 15:24:05

@Hajcihő:
Jól van öreg, tisztogassad csak a dobtárast, és foglaljál magadnak egy helyet a Munkásmozgalmi pantheonban

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:30:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Hadd tanuljanak ingyen, a tudásba általában jó üzlet befektetni.

Más kérdés, hogy Londonban feketemosogató álértelmiségieket nem kívánok pénzelni.

Főleg nem olyanokat, akik szintén nem kívánják fizetni az utánuk jövőket, akkor sem, ha azok itthon képzelik el a jövőjüket.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 15:35:30

@Negyvenértelmiségi:
Én is úgy értettem. Ha itthon maradnának, akkor nem kéne robotolnunk majd 70 éves korunkig, amit majd azért kell megtennünk, hogy leléphessenek GDP-t termelni Angliába.

Hajcihő 2013.04.03. 15:36:12

@percenként százhuszat verő gumibot:

Tisztogatnám, de olyanom nincs. Ezzel szemben van Manlicherem, kitűnő Zeiss céltávcsővel, és M15 A4-esem, és mindkettő hatásaival készségesen megismertetlek, ha a csöve elé kerülsz.
Mint említettem volt, a munkásmozgalomhoz közöm sincs, arról viszont fel kell világosítsalak, hogy a nyilas mozgalomban résztvevő gyilkosok nagy többsége a munkásarisztokráciához tartozott, egyszóval nagy valószínűséggel a te rokoni kapcsolataid inkább sorolnak téged de genere is, a nyilas mozgalomhoz.

maroz 2013.04.03. 15:36:22

@CSENDES: Ne komolytalankodjunk már, a te billentyűzeteden nincs PageDown gomb? :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:38:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Sajnos itthon sem fognak tudni nagy hozzáadott értékű, vagy legalább kis elvett értékű munkákat végezni a mostani képzésük eredményeképpen, mivel ortodox cociológusokra viszonylag kicsi a piaci igény mostanában.

Alighanem ezért tartanak két másik vasat a tűzben, az egyik a londoni feketemosogató, a másik pedig a bolsi pártfunkcionáriusi munka.

Hajcihő 2013.04.03. 15:47:40

@is: Csak jelzem: Én ezt '75-ben tettem és nem csak kockáztattam de meg is kaptam érte az ítéletet.
Most pedig szaros náciktól kapom, hogy lebolsiznak.
Teszik ezt függetlenül attól is, hogy az Antall kormány, ami ugye nem mondható baloldalinak, hivatalosan rehabilitált és írásban kért tőlem elnézést az ellenem elkövetett kommunista bűnökért.
Sebaj, azért én ennek a nagyrakás náci nyaloncnak komcsi vagyok.
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen gyorsan rohantak volna sírva az anyukájukhoz, ha a rendőrség hajnalok hajnalán rájuk törte volna az ajtót, és, hogy bírták volna az egyáltalán nem szelíd kihallgatásokat!
Csak tudnám, hogy az akkori kihallgatótisztemnek, Karsai őrnagynak volt-e igaza, aki lefasisztázott, vagy ezeknek az ifjú nyilasoknak, akik lekomcsiznak?

Na mindegy, egyik is, másik is aljadék.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:54:31

@Hajcihő:

Karsai, kihallgatótiszt, fasisztázós. Csak nem "tehetséges" is?

A fia vajon hahákos lett?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 15:58:39

@Hajcihő:

Érdekes, hogy azzal az MSZP-vel fognál össze a Zorbán ellen, akik emberek szemét lövették ki az elmúlt8évben is, meg akkor is, amikor 3/3-uk volt (meg 3/3-as ügyosztályuk).

Azzal az MSZP-vel, amelyik gazsulált a Magyar Rádió udvarán embereket MEGKÍNZÓ terrorszervezetnek.

Amelyik a jogutódja annak a terrorszervezetnek, amelyiknél a kínzás nemcsak akkor került elő, amikor bal lábbal keltek, hanem akkor is, amikor még jó kedvük volt.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 16:00:01

@Negyvenértelmiségi:

meg azokkal, akik.. akik.. Kimondani is borzasztó... egy rádió betiltásán ügyködtek, ..

Bizony.. Gerendás Péter, Gálvölgyi János, meg ilyen nagyságok, ...
A Pannon rádió betiltásán nevezetesen.

Pop40 2013.04.03. 16:00:27

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Áhh.. egy újabb komcsi-náci szakértő."

Nácizni csak indokolt esetben szoktam, de komcsikból mellettetek kényszerből mindenki szakértővé válik. :)

"Különösen az MSZMP utódpártjának lelkes híve szájából."

Összekeversz a vezetőtiszteddel, drága elvtárs. :)
Meg magaddal is, s ez nem igazán bók. :P

percenként százhuszat verő gumibot 2013.04.03. 16:03:16

@Hajcihő:
"egyik is, másik is aljadék"

Ebben is szinkronban vagytok Heller eftásnővel:

"Ugy láttam, hogy egyenlőre a főprobléma a régi hibák leküzdése s csak ez után kerülhet sor a feltámadt jobboldal elleni harcra. Nem vittem át gyakorlati térre azt a helyes elvet, hogy a kétfrontos harcot mindig együtt és egyszerre kell vivni, s hogy hazánkban az ellenforradalmi polgári restauráció a főveszély. A kitört ellenforradalom csattanósan cáfolta meg álláspontomat."

Szoktatok egyeztetni, vagy ez csak úgy gyün belülről?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 16:06:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Az apjuk még a körmét is letépte volna a Pannon Rádió szerkesztőinek.

A gyerek nem felel apja bűneiért, de ha maga is olyanná válik, szükséges rámutatni a családi gyökerek (...) hatására.

Sajnos a bolsi, zsidó családból származók egy jelentős részének teljesen természetes, hogy az adott kor keretei közötti legszigorúbb módon járjon el a más véleményen lévők ellen.

Bezzeg amikor valaki egy fórumon bolsizza vagy zsidózza őket, az már a világvége. Azoknak is letépnék a körmeit, ha tehetnék.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 16:08:13

"Emlékezzetek: 1956. október 6-án, Rajk László temetésének napján a párt napilapja, a Szabad Nép öles betűkkel hirdette címlapján: Soha többé! Csak három hét telt el, és a kommunista párt ÁVH-s keretlegényeivel békés, fegyvertelen tüntetők közé lövetett. Két év sem telt el, és az MSZMP Rajkéhoz Hasonló koncepciós perekben ítéltette halálra ártatlanok százait, köztük saját elvtársait. Mi nem érjük be a kommunista politikusok semmire sem kötelező ígéretével, nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt, ha akar, se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk."

(Zorbán)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 16:14:39

@Negyvenértelmiségi:

Nem volt ez másként 2002-ben sem az MSZP hatalomra kerülése után sem, és újabb MSZP diktatúra esetén is így lesz:

www.gondola.hu/cikkek/13230
– A kormány a hivatalba lépése után már az első kilenc napban több vezetőt váltott le, mint elődje 1998-ban az első ötven napon. Forrás: HVG

Hajcihő 2013.04.03. 16:39:39

@Negyvenértelmiségi: De szép lenne, ha valaki olyannal találkozhatnék a kormányoldalról, aki nem goebbelsi propagandatechnikával próbálná mások gondolatait, véleményét érvényteleníteni!
Na te sem tartozol ezek közé.
Persze nem is teheted.
Valódi argumentumaid nincsenek, csak a jó öreg náci propagandatechnikád.
Hát ezért vagytok ti ellenségek, és ezért kell benneteket kirekeszteni a közéletből.

Hajcihő 2013.04.03. 16:41:57

@percenként százhuszat verő gumibot: Ne tévedj. A totalitárius rendszerek imádata, legyen az jobb-, vagy baloldali a szélsőségesség két arca, de egy azon természet, és egy tőről fakad.
A nemzetárulók sajátja. Ezért is támogatod.

Hajcihő 2013.04.03. 16:45:52

@Negyvenértelmiségi: Nem ismerem a családotok belső életét.
De amint látom a kommunista papának náci fia sikeredett.

2llkedő 2013.04.03. 17:23:39

@Negyvenértelmiségi: "A gyerek nem felel apja bűneiért, de ha maga is olyanná válik, szükséges rámutatni a családi gyökerek (...) hatására."

Milyen igaz! Lásd Piktort.

2llkedő 2013.04.03. 17:25:38

@Hajcihő: Már idéztem:
"""A szeretet ellentéte nem a gyűlölet. A gyűlölettel szemben a racionális érvelés általában hatástalan.""" (Popper Péter)

Hajcihő 2013.04.03. 17:53:11

@félázsiai 2llkedő:
Egyetértünk. Viszont a gyülölettel szemben éppen ezért erővel kell fellépni. Csak annak van rá hatása.
A filantrópia csak erősíti a gyűlölködőket, mert gyengeségnek vélik.

2llkedő 2013.04.03. 18:08:25

@Hajcihő: "Viszont a gyülölettel szemben éppen ezért erővel kell fellépni."

A karatemester is tudod hogy győzi le az ellenfelet? Nem a saját erejével, hanem az ellenfele energiájával.
Ezért írtam azt korábban, hogy most az a jó, ha a fidesz egy minimális többséggel nyer. Aztán ráomlik minden, amit összehányt, azaz saját magát győzi le.

Piktor is megmondta, hogy a 2006-os választásokat nem is akarta megnyerni. Bevált az elképzelése.

Most a demokratikus erőknek is ezt kell tenni.

2llkedő 2013.04.03. 18:47:49

@Hajcihő: Most a demokratikus erőknek nem szabad győzni. 2/3-ot semmiképp nem tud összehozni. Egy minimális többséggel pedig 2006-2010 közötti időszak jönne vissza pepitában, és mégjobban megerősödnének a jelenlegiek. Az emberek jó része még a kábítás delíriumos állapotában vannak. Fel kell, hogy ébredjenek, hogy a walesi bárdok is inkább a tűzhalált válasszák, mint hogy a királyt támogassák.

unionista (törölt) 2013.04.03. 18:54:42

@panelburzsuj:
magyarországon a köznép alapvetően érzelmileg motivált. ez a liberális közgondolkodás szempontjából egy brutálisan rossz adottság. nem lehet értelmesen beszélni. sanyi a kútfúró haverom tudja a tutit a zsidókról. azt, hogy mit csinálnak a hátsó szobában. mert olvassa a kuruc infót, nézi az echo tévét, stb.

az alapprobléma persze az, hogy a szabad tőkepiac egy átverés. részben igaza van mindenkinek, aki szidja a bankokat. mást ne mondjak: egy banki terméken nincs forgalmi adó. és ez a kapitalizmus. a bank forgalmi adómentessége, magyarul a szabad tőkepiac (free capital market). ha te eladsz egy vagon árut, akkor áfát kell fizetned. ha egy vagon pénzt (mint árut), akkor egy centet sem kell. bankokra kiterjedő forgalmi típusú adó nincsen. most persze nyilván a pénz egy különleges áru, de annak a forgalmát is kell hogy fékezze valami. mert ha ugyanezt tesszük a paradicsommal. ezt mondta tobin. a pénzügyi szektor különösen ha az magánkézben van, akkor nem kerülhet privilegizált helyzetbe. elvben ennek egy baloldali álláspontnak kellene lennie. szélsőbaloldalinak persze.

nemzetközösségi újraosztás kell ebből. és így lehet felszámolni a mély szegénységet. nemzetközösségi keretek között. de erre még tamás gazsi se szavazna. mert ez egy primitív kommunizmus. persze. ettől működött a kádár rendszer. ez a skandináv modell. egy tized egyenlő újraosztása fenntartja a belső piacot. de erre nem szavazna az értelmiségből senki. de azért elég sok szakmunkás. a segéllyel megegyező összegű adójóváírást adsz mindenkinek.

az ortodox liberális értelmiség jönni fog. amelyik ugyanolyan ostoba, mint az ortodox nacionalista, vagy az ortodox kommunista (amelyik hazafias népfrontot akar). ez mind felvilágosulatlan.

felőlem lehet próbálkozni azzal, hogy legyen bázisdemokrácia. svájc 26 kanton esküszövetsége. tehát az nem úgy van, hogy néhány hülyegyerek kimegy egy megafonnal a térre és követeli, hogy NEM. hanem az úgy megy, hogy összeül a reálértelmiség és akkor megmondják, hogy mi igen. és a köznép ezt kontrollálja. és még egyszer: svájcban úgy van direkt demokrácia, hogy a bölcsészkarnak nem osztanak lapot. pont az ellenkezője a magyar modellnek. itt ha leírsz egy számot, akkor véged van. mert pfúj, matek. és ez nem fog megváltozni. ez a nép genetikusan rühelli a reáltudományokat. és ez oktatással sem fog megváltozni.

eddig a bölcsészek legalább a felelősséget vállalták. legalább vannak annyira tisztességesek, hogy beül a sok filozófus, jogász, bölcsész típusú közgazdász, szociológus, és akkor ők a felelősök ha elhibázzák. bázisdemokráciában ez sincs. valaki beleordít a megafonba és kész.

távol kell kerülni a pártoktól. hogy lehet tőlük távol kerülni. úgy, hogy bemászunk a pártszékházba. gyerünk.

most nem az a probléma, hogy csinálnak ostobaságot. mindenki csinál. hanem hogy ezek ennyit tudnak: követeljük a demokráciát. de milyen demokráciát. népi demokráciát, vagy mit. követeljük az akárminek az átfogó reformját. szakmai alapokon. valami választ csak adni kellene adni, hogy miért nem működnek ezek.

mondjon már valaki egy konkrétumot. hogy mit szeretne. szóval ez így a semmi akarása. ami buddhista meditatív környezetben nyilván rendben is van. de az utcán menetelve egy vicc.

unionista (törölt) 2013.04.03. 18:59:46

@félázsiai 2llkedő:
téged egy dolog érdekel: orbán viktor le legyen váltva. amíg ki van nyitva a határ, addig engem nem érdekel, hogy ki kormányoz. nyilván sokkal jobb lenne ha a kormányzó korlátozott hatalommal lenne felruházva. de ha a haha bármilyen elgondolása megvalósul, akkor hanyatt homlok fogok innen menekülni. ha a közéleti döntéshozatalnak csak a környékére is kerülnek. ne gondoljátok már azt, hogy a jelenleginél nincs rosszabb.

unionista (törölt) 2013.04.03. 19:05:17

@Negyvenértelmiségi:
csak szólok. a népek a közéleti attitűdöt bármekkora tekintélye is van az apának alapvetően az anyától öröklik.

ha végiglapozod a történelemkönyveket, akkor rájössz. hogy az arisztokraták szinte kivétel nélkül az anyák tulajdonságait vitték tovább.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 19:05:53

@Hajcihő:

Ez a különbség közted és köztem, hogy én kiállok amellett, hogy elmondhasd még a bolsi faszságaidat is, te viszont be akarsz tiltani engem.

@félázsiai 2llkedő:

Az ki az a Popper, valami Coelho-klón? És miért lenne baj, ha valaki a zsigeri ellenszenvre jobban hallgat, mint a díszpapírba csomagolt bolsi tudálékoskodásra?

Ennyi erővel kutyát se tartson az ember, mert előítéletes.

Oszt mégis kutya vigyáz a legtöbb házra, nem libsi filozófus.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 19:08:19

@unionista:

Népi megfigyelés, hogy a magukat libsinek valló, de a gyakorlatban mindenki mást kitiltani, betiltani, bebörtönözni akaró "urak" egy jelentős része a legvonalasabb ÁVH-s kínvallatótiszt elvtársak fia.

Abban igazad van, hogy van olyan is, akinek az apja is, anyja is ÁVH-s volt, aztán szadeszelnök lett.

2llkedő 2013.04.03. 19:22:05

@Negyvenértelmiségi: Örülök, hogy keresztény országban élek. Lehetne a Bibliából is idézni, csak az neked magas.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 19:23:44

@Negyvenértelmiségi:

Itt van ni egy film 1991-ből, itt érvel az ávósffy a judeobolsi terrorista zsarnokok elszámoltatása ellen álliberális "érvekkel":

www.youtube.com/watch?v=Dud7XvgdOIg

Volt is nagy botrány a hasonszőrű médiában, mert a közönség "nem európai" módon nyilvánította ki a véleményét a szarháziról.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 19:25:49

@félázsiai 2llkedő:

Különösebben nem hatnak meg az ószövetségi dumák, amiket feltehetőleg bolsimosdatási célból akarsz beidézni, de nyugodtan elmondhatod őket, szabad országban élünk, nem bolsi "népköztársaságban".

unionista (törölt) 2013.04.03. 19:31:45

@Negyvenértelmiségi:
csakhogy a te megfigyelésed szubjektív. a történelmi tablót kell megnézni. olyan személyekét, akik nincsenek közvetlen hatással az életedre. mert mind meghaltak. és legfeljebb bronzba öntve magasodnak ott a tereken.

hunyadi mátyás nem az apjától örökli a harciasságát, szilágyi erzsébettől. aki egy brutális amazon volt. mátyás király fia (corvin jános) egy osztrák menyecskétől született. és ő már nem vette át a tulajdonságokat. rákóczi fejeledem anyja zrínyi ilona volt. nem nagyon találni kivételt. a közéleti attitűdök az anyai ágon öröklődnek. aztán persze ezt sok minden befolyásolja. nyilván az apa elsősorban, nyilván a iskola, az érdekek, stb. de az anya tulajdonásgai a döntőek. de ha tudsz kirívó ellenpéldát mondani, akkor írd ide.

a legtöbb fiú úgy kerül a politikába, hogy atyai tekintély ellen lázad. az anya elnyomott tulajdonságait jeleníti meg a közéletben. persze mindezt öntudatlanul teszi. a közéletben a fiúk az apák bénázásait akarják felülírni. úgy, hogy anya tulajdonságait hordozzák.

lehet, hogy nincs igazam. de ez a történelemkönyvet lapozva majdnem triviálisnak tűnik. aztán persze lehet tévedek pont nincs szerepe az apának. az anya számít, illetve az anyai nagyszülők gondolkodása.

2llkedő 2013.04.03. 19:32:05

@Negyvenértelmiségi: Újszövetség is létezik. Úgy látszik, te nem vagy keresztény, mivel nem tudod, miről is szól az egész.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 19:38:00

@unionista:

Én a bolsikat figyeltem meg jobban, mivel őket lehetett megfigyelni jobban, hiszen aki nem libsi vagy bolsi, annak jó eséllyel teljesen ismeretlen ember volt az apja a bolsik idejében, esetleg ki is végezték fiatalon a bolsik, vagy tönkretették.

A bolsiffyakon pedig azt látom, hogy ugyanúgy náciznak, fasisztáznak, orbánoznak, mint az apjuk tette annak idején, ugyanúgy éneklik az Internacionálét, ugyanúgy akarnak véleményeket és azok kimondóit betiltani.

Talán Hobót tudnám mondani, mint kivételt, akinek vérbolsi volt az apja, a libsikéhez hasonló, de szembefordult vele és szellemiségével.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 19:42:47

@félázsiai 2llkedő:

Pontosan tudom, miről szól, bár nem vagyok keresztény.

Isten leszerződött a zsidókkal, de azok átbaszták, majd a fiát is megölték. Erre új szövetséget kötött, ezúttal az egész emberiséggel, ami gyökeresen más volt az előzőhöz képest, mivel tanult hibájából. De azzal is átbaszták, mert a zsidók magukat kereszténynek maszkírozva lényegítették át az egyházakat zsidóvá.

Elég ehhez szétnézni a magyarországi "keresztény" vezetők között, egyiknek kampósabb az orra, mint a másiknak, és még volt munkásőr is van közöttük (szintén zenész).

panelburzsuj 2013.04.03. 19:46:36

@unionista:

Az ortodox, a doktriner meg a dogmatikus között vacillálok.

Melyik fejezi ki jobban, hogy "a tárgyi ismeretek és és az elvi elkötelezettség szorzata állandó"?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 19:48:20

Zoltai elvtárs, a volt munkásőr zsidó egyébként nemrég parancsolta meg Tarlósnak, hogy "az ünnepekre tekintettel" ne zárassa be a hahákosok kedvenc romkocsmáját, amit zsidó módszerekkel, engedély és fizetés nélkül üzemeltet egy zsidó hagyományőrző egyesület.

A keresztény mezben játszó zsidók azért jobban türtőztetik magukat, legalább keresztény kocsmákat, keresztény kaszinókat, keresztény bordélyházakat, keresztény drogelosztókat nem üzemeltetnek nyilvánosan.

De azért tercelnek ők is a zsidóknak, bármilyen mocsokságot is csinálnak.

Hajcihő 2013.04.03. 21:15:57

Kár, hogy az antiszemita megnyilvánulásokat ebben az országban nem büntetik úgy, mint Németországban, ahol az alap öt év.

unionista (törölt) 2013.04.03. 21:23:25

@panelburzsuj:
szóval reálisan egy spö/övp típusú koalíciót lehet csinálni. ami a szocialista párt és a haza és haladás. mesterházy és bajnai előzetesen (előválasztáson) eldöntik, hogy ki legyen a miniszterelnök. a civileket önkormányzati helyekkel kínálják.

a pártok kormányoznak, és vissza kell térni a független önkormányzatisághoz. ez a demokrata gondolkodás.

amúgy nem ez, hanem a szövetségi keretek megteremtése a döntő. ha bajnai belátja, hogy béccsel, berlinnel és bernnel kell megegyeznie, akkor lehet belőle egy batthyányi. hogy minden bé betűs legyen. :-D

vagyis azt mondja, hogy a demokratikus parlament mellé kell egy szövetségi kormány. valószínűleg nem fogja ezt érteni. pedig van számtalan reálgazdasági projekt. az, hogy e-on német-magyar vegyesvállalattá válik. úgy hogy belép az mvm. vagy osztrák-magyar szövetségi vasúttársaság. hosszasan lehetne ezeket sorolni. kárpát-medencei liga kupa például. a cél nyilván a közép-európai bundesliga.

ehhez igazából egy republikánus párt kellene, amelyik közép-európai szövetségi köztársaságot vizionál. a navracsics blogon ezt sokszor leírtam. majd azt, hogy republikánus párt legyen a nevük. ami egy mérsékelt konzervatív csoport. ezek után valaki bejegyezte a republikanus.hu domain nevet. de nem hiszem, hogy leszakadnának orbán viktorról. azt javasoltam, hogy ha orbán viktor nem áll biztos nyerésre, akkor a választások előtt fél évvel hozzák létre a republikánus pártot. mit veszíthetnek. a pénzek már jelentős részben le lesznek osztva. ha orbán viktor nyer, akkor is velük kell kormányozni. mert a jobbikkal nem tud. ha veszít, akkor kellenek a kétharmadhoz.

a demokratáknak azt kellene mondani, hogy lesz egy szocialista-nemzeti liberális (patrióta) koalíció. az önkormányzatokba pedig várja a zöldeket és a klasszikus liberálisokat. kiegyezik mindenféle nemzetközi sleppel és a nemzetközösséggel.

reálisan ezt kell baloldalon csinálni. ez a győzelemhez éppen elég lehet. kétharmad aligha nem lesz belőle. ahhoz nagyon elvontnak kell lenni.

Hajcihő 2013.04.03. 21:32:35

@félázsiai 2llkedő: Érdekes megközelítés, csakhogy az ország felélte a tartalékait és ezért nincs felesleges négy éve.

Egyébiránt ma néztem a statisztikákat és azok megnyugtatók, ha eleget tudunk tenni az összefogás feltételének.
A teljes választókorú népesség 55%-a le akarja váltani a rezsimet. a maradék 45%-ból 24% a Fideszt, 11% a Jobbikot támogatja, a többi elutasítja, hogy résztvegyen a választásokon.
Ebből 40% tudja, hogy kire szavazzon, a maradék még nem döntötte el.
Csak a "resztli", 1,6 millió ember.
Következik ebből, hogy az egyfordulós rendszerben bőven meglesz a 2/3.

Most már "csak" az a kérdés, hogy - amennyiben összejön a demokratikus szövetség - miféle demokratikus rendszert lehet ebből összeeszkábálni.

Iszonyatosan nehéz lesz normalizálni az országot.
Annyira szétverték ezek a mocskok.

unionista (törölt) 2013.04.03. 23:36:47

@panelburzsuj:
számomra a doktriner nem szitokszó. szerintem mindig újabb és újabb politika doktrínákra van szükség. és ahhoz kell igazítani a keleti és a nyugati vallást. ami az ortodoxia és a dogmatika.

orbán viktor is doktriner politikus amúgy. ő az unortodox vallást építené fel. a magyarságába vetett feltétlen hiten alapul. szerintem alapvetően a felvilágosult latinkereszténység az európai vallás. nemzetközösségbe vetett feltétlen hiten alapul. de ez lehet a felvilágosult moszlim vallás. a szakrális és a liturgikus elemekben lehet különbség. misztérium játékokban. de amit így meg lehet kreálni az elemi matematikára és elemi logikára épülő közgazdaságtan és közjog.

ami jelentős részben hasonlít a jelenlegire. és legfeljebb néhány ponton tér el. na abból lesz az új politikai doktrína feltéve, hogy az a gyakorlatban érvényesül.

panelburzsuj 2013.04.04. 00:24:42

@unionista:

Én ebben a "népszerű" formában gondoltam:

doktrínér:

az élettől elvonatkoztatott, tudálékos elvekhez, tételekhez mereven ragaszkodó személy, vaskalapos ember

És a mondókád kerete váltotta ki belőlem: a magyarok érzelmi alapon döntenek + mondjon már valaki konkrétumot

Ebből ugyanis egy olyan borzalmas elegy jön ki, amelyben semminek nincs gyakorlati értelme/jelentése - viszont mindenről lehet tudni, hogy értelemvesztés miatt (maradékelven) már csak színtisztán érzelmi felindulásból fujjolni vagy éljenezni kell-e

Üres locsogásért ölre menni. Minél üresebb - annál bőszebben.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 03:05:00

@Hajcihő:

Miért akarod 5 év börtönnel büntetni az antimagyarizmust?

2llkedő 2013.04.04. 05:45:33

@Hajcihő: "Érdekes megközelítés, csakhogy az ország felélte a tartalékait és ezért nincs felesleges négy éve."

Nem felesleges négy év. Mint már írtam, nekünk Mohács kell, és egy nagy pofon. Ahhoz, hogy az ország végre elinduljon a fejlődés irányába, szükséges, hogy a fidesz és a jobbik leamortizálja magát, különben a fájdalmas beavatkozást csak eltoljuk későbbre. Én mindig úgy vagyok vele, hogy jobb minél hamarabb túl lenni a dolgon.

2llkedő 2013.04.04. 05:52:10

@Negyvenértelmiségi: "Pontosan tudom, miről szól,"

Az írásodból kiderül, hogy nem tudod miről szól. A betűket össze tudod olvasni szavakká, a szavakat mondatokká, csak a mondatokat nem érted meg, hogy mit is jelentenek.
Minden vallás egy valamiről szól, a szeretetről. Hogy mivé alakították az emberek manipulálására, az egy más kérdés.

Egy isten van, a Szeretet.

2llkedő 2013.04.04. 06:48:55

@Negyvenértelmiségi: "A bolsiffyakon pedig azt látom, hogy ugyanúgy náciznak, fasisztáznak, orbánoznak, mint az apjuk tette annak idején"

Mi van? Zavar, hogy nevén nevezik a gyereket? Aki úgy viselkedik, mint egy náci, olyan a gondolkodása, mint egy nácinak, úgy beszél, mint egy náci, azt hívhatjuk rózsabimbónak is, de attól még náci.

Geo_ 2013.04.04. 07:31:41

Kedves Gergő!

Teljesen rendben van, hogy civilként ügyek mentén akartok kiállni.

Azt hiszem, igazán vonzó ügy lehet olyan, ami biztosíthatja, hogy az ilyen kiállásoknak legyen értelme.

unionista (törölt) 2013.04.04. 11:02:50

@panelburzsuj:
nekem van egy tippem, hogy a közéletben az érzelmi motiváció rejtett biológiai tulajdonság.

a balkáni és a skandináv népek ugyanattól törzsből erednek. a biológusok protoeurópainak mondják mindkettőt. ez a közösség valamiért ketté vált. az egyik csoport elkergette a másikat. ugyanígy van egy nyugatos és keleties "rassz" az az eurázsiaknál, és az indouerópaiaknál is. az arabok és a zsidók ugyanaz a sémi nép. mégis van egy "zsigeri" ellentét.

a népek össze-vissza keverednek és domináns kisebbségek vannak mindenhol. a relatív többség (úgy egyharmad) cárságot akar. de van egy hatod, amelyik szultánságot, basáskodást.

én értem, hogy alulról kell szervezni a demokráciát. hogy járási szinten kell az agrárkultúrát kitalálni, a mezvárosokban kell megteremteni az agrárpiacot. a megyék szuverenitását kellene kivívni. oda kell tenni a helyhatóságot. de a népnek "uruszág" kell. fentről mondja meg valaki.

de egy csak az egyik probléma. a másik, hogy a leszakadó térségekbe felülről kell pénzt tenni. vagy kívülről. na most a külföld (a kereskedelmi bankok) csak közvetlen megtérülő beruházásokat finanszíroznak. az unió pedig alapvetően egy adminisztrációs testület. szétszórja a pénzt, egyáltalán nem ellenőrzi a megtérülést. ezért gyenge az unió.

ezért kell föderatív államrend. de ezt el lehetne adni foci nyelven. úgy, hogy bundesliga kellene. és attól megmarad a nationalelf. fel tudsz festeni egy képet, hogy a fradi bajnokin fogadja hertát. és ennek jobban örülnének a "zöld sasok", mint játszani az egerrel, vagy a pápával. racionálisan kárpát-medencei liga kupát lehetne szervezni. amiből majd aztán lesz közép-európai bundesliga. és még számtalan ilyen közép-európai kooperációt lehet mondani.

csak érzelmes reklámfilmek kellenek. a telekom mennyi mindent nyújt a magyar nézőgyerekeknek. hiába teszel oda egy számolótáblát. hogy ha ennyi beruházás elmarad, akkor hiába szeded a különadót. és erre mondom, hogy a "szövetségi" kulcsszó. ami a keleti nyitással sem ellentétetes. szövetségi keretek között üljünk le tárgyalni kínával, szövetségi keretek között hódítsuk meg a kaukázust. ettől a baloldal megretten. de a jobboldalnak érzelmileg tetszik. mert akkor hódítás van, magyarságunk, meg mit tudom én mi.

a politikának kell, hogy legyen egy racionális magja. de azt érzelmileg telítve kell eladni. persze ez a legnehezebb feladat.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2013.04.04. 20:49:12

@esefe:
Nem igazán értem a hozzám intézett véleményedet. Kifejtenéd?

l ember 2013.04.07. 01:03:21

emberek, a bázisdemokrácia nem egyenlő nyolcmillió ember megszavaztatásával minden kérdésben. Jelenti a képviselők visszahívhatóságát és ezáltal ellenőrzését, jelenti a likvid képviseleti demokráciát (kalozpart.org/likvid-demokracia/), a képviselőre kötelező érvényű döntéseket hozó fórumokat, legyen az helyi lakossági, országos alkotmányozó (hirlevel.egov.hu/2012/08/08/nyilt-alkotmanyozas-izlandon/) vagy online döntéshozatali felület (www.loomio.org/), és a kultúra határok nélkül fejleszthető

Az elmúlt kétszáz hozzászólásban féltettétek a kiszámíthatóságot, de főleg a népakarat érvényesülését, és ennek védelmében tettétek le a voksotokat a jelenlegi demokratikus berendezkedés mellett, ami a következőképp néz ki:
Viktor és Gordon ír egy választási programot, aminek vállalásai nem kötelező érvényűek rájuk nézve. Ezen programok és médiainterpretációjuk alapján a nép a "listáikra" vagy az ő szineikben induló egyéni indulókra szavaz, akik majdan pontosan úgy szavaznak, ahogy Viktor és Gordon mondja nekik (ezt hivatalosan frakciófegyelemnek hívják) Amelyiküknek többsége lesz, az adminisztratíve egyszemélyes hatalmat kap az ország felett. Kinevezik a végrehajtó hatalom szervét, a kormányt, amit majd az ő parancsára szavazó parlament "ellenőriz". Ha a bírói hatalom szót emel a Viktor/Gordon által kinevezett végrehajtó hatalom intézkedéseivel szemben, a Viktor/Gordon által uralt törvényhozó hatalom megváltoztatja a törvényeket, alkalmasint az alaptörvényt, illetve majdan kinevezi az új bírákat, ami megint csak a Viktor/Gordon által uralt parlament hatásköre. Ha tömegek mennek ki, mert úgy érzik, nem az történik, amit ígértek nekik a választáskor, a még nagyobb néma tömegekre hivatkozva ignorálják őket

szóval ennyit a néphatalomról. Javaslom, nézzetek meg egy parlamenti közvetítést és egy egyetemfoglalás fórumot. Az egyikben üres egyoldalú viták vannak, majd egy 67/33 arányú szavazás, az utóbbiban meg éles vita egymásra reagáló érvekkel, több tucat különböző véleménnyel, a végén meg egy 90/10 arányú szavazás. Alig hittem, amikor láttam

2013.04.20. 00:15:52

@Negyvenértelmiségi: Dopeman, aki újabban Bajnai seggét nyalja? Hát ő aztán tényleg hiteles!

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása