Vissza a jövőnket! Tudnivalók a felvonulásról

A felsőoktatási törvény botrányos átalakításával a kormány elveszi a következő generációk jövőjét. A változások egyaránt lehetetlen helyzetbe hozzák a felvételizőket, az életüket eladósodással kezdő, vagy röghöz kötött hallgatókat és az oktatókat. Olyan törvényt hoztak, amiről senkit sem kérdeztek meg: se a szakembereket, se a tanárokat, se a diákokat. Ez a tüntetés a következő generációk, az ország jövőjéről szól.

A Hallgatói Hálózat azért szervezi a tüntetést mára, hogy visszaszerezzük a fiatalok jövőjét és megmutassuk, hogy nem lehet bármit lenyomni a torkunkon. Mi nem elmenni akarunk innen, hanem egy jobb felsőoktatást. Nem kérünk Hoffmann Rózsa leereszkedő megkereséséből, hanem a törvény visszavonását követeljük! A következőkben összeírtuk, hogy mit kell tudnod a tüntetésről:

Mikor, hol?

Gyülekező 15:00-tól az ELTE TTK Lágymányosi kampuszának Petőfi híd felőli északi tömbje előtt. (térkép) Fél 4-kor indulunk, de érdemes időben érkezni, mert addig is a Lágymányosi Érdekképviseleti Közösség performanszát láthatjátok.

A Műegyetem rakparton haladunk végig, a Szabadság hídon átkelve érkezünk a Fővám térre, a Corvinus egyetemmel szembeni térre fél 5 körül, a rendezvény fél 6-ig véget ér.

Mit hozzak?

Hozz magaddal rádiós mobilt, táskarádiót, bármit, amivel tudsz fm adást fogni. Gyárts molinót, transzparenseket, de leginkább hozd el a barátaidat és az ellenségeidet is, álljunk ki minél többen az ország jövőjéért! Öltözz melegen, hozz teát, hozd el a legszínesebb esernyődet, hogy látsszunk a hóban!

Házirend van?

Nem nevezzük házirendnek, de pár szabályt be kell tartani. A tüntetést bejelentettük a rendőrségen, így tartjuk az időrendet és az útvonalat, ők pedig cserébe vigyáznak ránk. Ha nem vagy biztos benne, hogy békésen is tudsz tiltakozni, akkor ne gyere. Nem szeretnénk, ha pár ember miatt megpecsételődne az ügy híre.

Ez egy civil rendezvény, így nem szeretnénk pártokat, szervezeteiket és más politikai jelképeket látni. Az összefogás fontos eleme, hogy félretesszük az ideológiát és egy célért közösen állunk ki. A gyülekezési törvény alapján tilos eltakarni az arcodat.

Ha azt látod, hogy bárki megszegné ezeket a szabályokat, kezeld lazán, de mindenképpen szólj a rendező matricás HaHa tagoknak.

Mivel segíthetek?

Szólj minél több embernek! Oszd meg a facebook eseményt, hívd el a barátaidat! Tedd ki faladra a videóinkat! Készíts vicces transzparenseket! Szervezz kocsit, közös busz vagy vonatutat a távolról érkezőkkel, hirdess couchsurfinget a facebook oldalunkon!

Beszélgess minél több emberrel, győzd meg őket, hogy a demokrácia úgy működik, hogy először kérdeznek, nem zsarolnak, nem adósítanak el - vagy ha mégis, ezt saját erőddel meg tudod akadályozni. Oszd meg szakmai anyagunkat, mert mi nem csak panaszkodunk, javasolunk is.

Mivel a Hallgatói Hálózat egyetem mellett dolgozó diákok önszerveződéséből alakult, így költségvetéssel sem rendelkezik. Ha támogatnád a technikai lebonyolítást (szóróanyagok, színpad mind pénzbe kerül), számlaszámunkat vagy a Paypal lehetőséget megtalálod itt. Sok kicsi sokra megy!

 

2012.02.15. 11:22 sokkishal


Szólj hozzá!

Címkék: esemenyek

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr554105242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása