Az utolsó nyílt nap - Tüntetés február 15-én!

 

A Hallgatói Hálózat tüntetése a felsőoktatás szétrombolása és a drasztikus keretszám-csökkentés ellen.

***
Időpont: Február 15.

Gyülekező: 15:00-tól ELTE Lágymányosi kampusz északi bejárata

Felvonulás 15:30-kor indul a Műegyetem rakparton és a Szabadság hídon keresztül a Fővám térre.

**

A kormány olyan felsőoktatási törvényt hozott, amellyel elveszi a következő generációk és az ország jövőjét. A keretszámok indokolatlan és drasztikus csökkentése, a több százezer forintos tandíj és a cserébe adott, fiatalkori eladósodást eredményező Diákhitel 2 rendszere nem oldja meg a felsőoktatás hibáit. A röghöz kötés nem válasz az elvándorlásra, helyette jobb kilátásokat kéne teremteni.

Nem lesznek értékesebbek azok a diplomák, amelyeket rosszabb eredményekkel, de több pénzből szereznek meg. A közgazdász, jogász, társadalomtudományi és bölcsész képzések megtizedelése, a mérnöki szakok csökkentése nem tükrözik a munkaerőpiac igényeit, ellenben megszüntetik a lehetőségét annak, hogy a fiatalok azt tanulják, amit szeretnének, és azt, hogy olyan új értelmisége legyen az országnak, amelyik felfedezheti a mostani vezetők hibáit.

A kormány megszegte saját szabályait: nem tájékoztatták a most végzős gimnazistákat arról, hogy kukába dobhatják az áttanult éveiket, a terveiket, az álmaikat. Nincs joguk elvenni a következő generáció álmait! Nem tehetik egyik napról a másikra tönkre az egyetemeket, az ott dolgozók állását veszélyeztetve!

A Hallgatói Hálózat nem akarja, hogy a kormány elvegye a következő generációk jövőjét! Nem akarjuk, hogy az ország legjobbjai kényszerüljenek külföldön tanulni a hozzá nem értő politikusok elképesztő ötletei miatt! Nem kérünk a kioktatásból, hanem jobb felsőoktatást szeretnénk! A kormány viszont még azt is szétveri, ami van.

A Hallgatói Hálózat megunta az elmúlt évek semmibe vezető tüntetéseit. Mi azt szeretnénk, ha a fiatal generációk tennének a saját jövőjükért, mert a jövőjük csak az ő kezükben van. Most egy olyan nyílt napra hívunk mindenkit, melyen végigjárjuk azokat az egyetemeket, amikre valószínűleg már nem fogunk bekerülni. Ez a tüntetés más lesz, mint a többi.

Legyél aktív részese a tüntetésnek! Tervezz plakátokat, beszélgess ismerőseiddel, hívd el a barátaidat! Szervezd meg a saját hálózatodat! Ne félj kiereszteni a hangodat!

/Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy az esemény hírét bárki terjesztheti, de a pártok és szervezeteik logóit, átpolitizált jelképeket nem várunk szívesen, a szervezők felszólítanak mindenkit, hogy ezeket hagyják otthon.
Ez egy diáktüntetés. Ebből következően minden generációt szívesen várunk, de leginkább a gimnazistákat és az érintett, illetve szolidáris egyetemistákat. /

2012.02.08. 23:34 sokkishal


Szólj hozzá!

Címkék: esemenyek

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr284080204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc