Haza és Dilemma – Hatodik rész

„Nekem mi a magyarság? Az , hogy ebbe az országba születtem bele, ennek a kultúráját ismerem, itt élek, magyarul beszélek és büszke vagyok mind a nyelvre mind a magyar eredményekre.”

Mint köztudott, mi, a Hallgatói Hálózat Soros és Bajnai által fizetett aktivistái véres verejtékünket áldozzuk azért, hogy végre elhúzhassunk ebből a kurva országból, valamint kultúránkat és nemzetünket kiszolgáltassuk az izraeli karvalytőkének, hogy végre eltüntessük a népek térképéről ezt a nyamvadt embertömeget, ami körülvesz minket.

Azonban vagyunk egy páran, akik ezt nem hisszük el magunkról a Magyar Nemzetnek. Feltűnt nekünk, hogy sokak nem látják, hogyan lehetünk egyszerre magyarok és HaHások, és arra jutottunk, hogy eddig gyakorlatilag nem volt szó arról, hogyan kötődünk ehhez a néphez, ehhez a kultúrához. Úgyhogy most az 1956-os forradalom évfordulóján úgy gondoltuk, néhányan összeszedjük a gondolatainkat, és megfogalmazzuk, mit jelent számunkra magyarnak lenni. Mától naponta egy-két posztban írunk erről. És ne feledjétek: nem véletlen hogy még itt vagyunk, nem pedig valahol Nyugat-Európában süttetjük a hasunkat (például az Északi-tenger valamelyik festői kikötővárosának kellemes, vasbeton fövenyén).

Hatodik rész.

Korábbi részek: Első részMásodik rész, Harmadik rész, Negyedik rész, Ötödik rész.

Mostanra nagyjából körvonalazódott bennem, hogy nekem mi a magyarság: az , hogy ebbe az országba születtem bele, ennek a kultúráját ismerem, itt élek, magyarul beszélek és büszke vagyok mind a nyelvre mind a magyar “eredményekre”, beszéljünk akár sportról, irodalomról, képzőművészetről, zenéről vagy tudományról. Jobban ismerem a magyarok történelmét, kulturáját, mint más népekéit, talán csak ezért, de mégis kedvesebb a számomra.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a magyarok jobbak lennének, mint a többi nemzetek; semmilyen szinten nem szeretem a felsőbbrendűséget. Én embereket, személyiségeket ismerek meg, és az alapján barátkozom.
Habár szeretek magyarnak lenni, elismerem, hogy nem mindig könnyű ebben az országban élni...de én semmiképpen nem szeretnék emigrálni sehova; szeretném e kis orszgág problémáit megoldani. Tudom, hogy nemcsak rajtam, múlik, de igazából rajtam is; ezért próbálok aktív lenni, és tenni ezért a helyért.

Az én magyarságérzésemet talán legjobban Radnóti “Nem tudhatom…” című verse adja át. Egy-két számomra fontosabb részlet belőle:

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. (...)
Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Zeke Angéla

2013.10.26. 16:20 sokkishal


35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr765599127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jogalany 2013.10.27. 13:30:22

az író magyarság tudata egyenlő a nullával. Amit leírt azt leírhatta volna amerikáról, franciaföldről, mert Ő biztosan ott érzi magát otthon ahol ép van. Biztosan tud angolul, akkor már angol is lehet, vagy amerikai, és biztosan tudná az amerikai történelmet is, ha az lenne a vizsga feltétele, és nem azért mert érdekli a haza történelme.
Radnóti a maga érzéseit vetette papírra, ez a blogíró esetében oly messze áll a magyarságtól, mint Makó vitéz Jerusalemtől.

31/48 2013.10.27. 13:39:25

Ez nagy modoros semmi.

valaki senki 2013.10.27. 13:43:51

@jogalany: Az, hogy így tudja megfogni, megfogalmazni valaki az érzéseit, nem jelenti, hogy ne lenne őszinte, vagy ne tényleg ragaszkodna a hazájához! A magyar sikerekre büszkének lenni nem kevés, a történelmi kudarcokon rágódni sem.. mi lett volna, ha...? Számomra pl. az a mi lett volna ha? ha a magyar urak nagyrésze képes lett volna egyéni önzésén felülemelkedni, és nem csak Széchenyit, és még egy szűk maroknyira lehetnénk büszkék, hanem sokakra, akik azon fáradoztak volna, hogy felemeljék a hazát, és a benne élőket! Ha a felvilágosodás kicsit hamarabb köszönt ránk, és pl. nem adják el az országot az uark adómentessége fejében ismét a Habsburgoknak ( M. Teréziának.)Ahogy azt először tette, dicső Mátyásunk! És még sorolhatnánk a történelmi tragédiákat, egészen a mai politikusokig! Ettől még ez az ország a legszebb a világon, de nem minden voilágok legjobbika, kár lenne tagadni!

31/48 2013.10.27. 13:50:30

@31/48: *"Ez egy nagy modoros semmmi." akart lenni.

Megértem, hogy mindenáron akar valamit írni a szerző, de amíg nincs semmi értelmes gondolata, addig felesleges posztolgatni.

Senkit nem érdekel, hogy egy noname senki (ejtsd: poszter) akar-e tenni valamit az országért vagy nem. Így is van már milliónyi önjelölt messiás.

Szerintem ha valaki lelkiismeretesen végzi a dolgát, a saját szakterületén teljesít és a gyermekeinek biztos, élhető otthont teremt az bőven elég.

A politikai garnitúrát meg úgy ahogy van csak ki kell vágni a szemétre. Magyarországona politikus csak lop, nyerészkedik, rejtett erőforrást tenyészt és szétbarmol mindent amit csak tud. Majd mindig az új nagy nemzedék aki megváltaná a világot és beáll a sorba.

Mert ő lendíti előre az ország kerekét. Főállásban. Hát a nagy fenét. Vissza kellene nyírni az államot, a szociális hálót az önkormányzatok és minden ilyen kommunista/euroszocialista csökevényt és akkor az emberek végre elkezdenének a saját dolgukkal foglalkozni.

anyadmajma 2013.10.27. 13:52:22

@jogalany: na, ilyen egy igazi fasiszta, pont mint te. ostoba, korlátolt és felsőbbrendűnek hiszi magát.
Pedig az ember nem ezektől az "erényektől" lesz ember, hanem pont attól, hogy tudja, hogy nem tévedhetetlen, és nem ítél el másokat előítélet alapján.
Az emberek véleménye különböző, ettől színes a világ.
Tudom, hogy van sok, akinek ez nem tetszik, ők azt szeretnék, ha mindenki úgy látná a világot, ahogy ők akarják, de szerencsére ez utópia, ezért nem fog orbánisztán soha megalakulni. Vannak emberek, akiknek nem lehet megmondani, hogy mi a véleményük.
Ahogy Berzsenyi írta:
"Nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat".
Ezzel a felfogással csak sokaság vagy.

anyadmajma 2013.10.27. 13:56:16

@valaki senki: na, ez egy jó meglátás: Mi lett volna ha....
Pl. mi lett volna ha:
István király nem hajt végre hatalmi vágytól hajtva haza- és nemzetárulást?
Horthy nem lesz teljhatalmú ura Magyarországnak labanc-bérenc fasisztaként.
Kádár nem alkudja ki az oroszokkal az '56-os forradalom egyik legbékésebb rendezését?

MACISAJT 2013.10.27. 13:58:37

"Mint köztudott, mi, a Hallgatói Hálózat Soros és Bajnai által fizetett aktivistái véres verejtékünket áldozzuk azért, hogy végre elhúzhassunk ebből a kurva országból, valamint kultúránkat és nemzetünket kiszolgáltassuk az izraeli karvalytőkének
Zeke Angéla"

Ez világos. De minek ezzel még fel is vágni?

Amúgy ez a "magyarságfirtató" mily kapcsolatban áll bizonyos Zeke Gyula "ántiszemitizmus kutatóval"?

no_successful2 2013.10.27. 14:25:08

Igen, de a posztíró megint elfelejtett hozzátenni valamit.
Magyar az, akinek magyar a szíve. Az pedig a tetteiből gyorsan kiderül. (És ilyen szempontból tök mindegy, hogy az illető Sváb, Tót, Zsidó stb.) És akinek magyar a szíve, az igenis jobbnak tartja nemzetét más népeknél, mint ahogy a szülő is jobbnak szebbnek okosabbnak tartja gyermekét, vagy fordítva, ahogy a gyermek néz fel a szüleire.
Ezért nem hiszi el már senki a bal és liberális politikusoknak, hogy hazaszeretőek. (Radnótinak el lehet hinni)
A történelem során számos alkalommal bizonyították nemzeti kérdések iránti érzéketlenségüket.

funfun 2013.10.27. 14:35:25

Egy nagy semmi egy nagy senkitől. Büszke vagy mások eredményére? Inkább próbálj te letenni valamit az asztalra, és arra legyél büszke. Talán te tartottad Szent-Györgyinek a pipettát? Vagy bármi magyar sikerhez (sport, tudomány, művészet, szórakoztatás) van bármi közöd is?
Se többek, se kevesebbek nem vagyunk, mint bármely nép Isten ege alatt. Undorodom a nacionalizmustól, a szentimentális, üres hazaszeretet szajkózásától.
Aki szereti a hazáját, az fizeti rendesen az adót, nem működik közre adócsalásban (mester számla nélkül, "okosba" megcsinálja a melót) - hiszen az adóból épül az ország, vagyis a haza. Az adóból van kórház, oktatás, bármilyen szociális ellátás a honfitársaknak és a magam részére.
Na, akkor lehet jelentkezni, hazafi-e, honleány-e mindenki, aki meghatódik saját hazaszeretetétől. Még hogy mások eredménye. Pfff....

legeslegujabbkor 2013.10.27. 14:43:56

@no_successful2: "Ezért nem hiszi el már senki a bal és liberális politikusoknak, hogy hazaszeretőek. (Radnótinak el lehet hinni)"

Te sem ismered a történelmünket, mert különben tudnád, hogy az igazi magyarok nem hitték el Radnótinak, hogy magyar.

legeslegujabbkor 2013.10.27. 14:45:26

@funfun: "Inkább próbálj te letenni valamit az asztalra, és arra legyél büszke. Talán te tartottad Szent-Györgyinek a pipettát? Vagy bármi magyar sikerhez (sport, tudomány, művészet, szórakoztatás) van bármi közöd is?"

Úgy próbálod rábírni a posztírót arra, hogy vállaljon közösséget egy néppel, hogy rögtön kirekeszted belőle?

Moin Moin 2013.10.27. 14:46:06

Látom, ti is szépen beleléptetek a jobboldal által kialakított tematizálási csapdába: úgy érzitek, hogy "viszonyulnotok kell" a "ki a magyar?" ostoba kérdéséhez.

Ezen a pályán nem lehet nyerni, nem ez a feladatotok! Nektek nem azt kell bizonygatnotok, hogy magyarok vagytok, hanem, egyszerűen meg kell csinálnotok azt a Magyarországot és azt a magyar közéletet, ahol a Fideszhez hasonló nem teljesítményorientált képződmények nem rúghatnak labdába. (Nota bene: az MSZP-hez hasonló, szintén nem teljesítményorientált képződmények sem.)

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 14:48:43

'Azonban ez nem jelenti azt, hogy a magyarok jobbak lennének, mint a többi nemzetek; semmilyen szinten nem szeretem a felsőbbrendűséget.'

Ezért szeret téged a nép aki szereti a felsőbbrendüséget. De azért a hülyeséget ne propagáld, akkor sem ha Soros fizeti.

Moin Moin 2013.10.27. 14:48:58

@no_successful2:

Szóval aki szereti a hazáját, az egyszerűen nem objektív vele? Ezek szerint, ha az orvos szereti a beteget, akkor nem közli vele, hogy rákos és meg kell műteni, hanem pátyolgatja és hagyaj megdögleni?

Nem baj, legalább világosan elmondtad, mi is a jobboldali hazafiság!:-)

funfun 2013.10.27. 14:53:14

@legeslegujabbkor: nem, arra próbálom rábírni, arra legyen büszke, amit ő tett a hazáért. Ne takarózzon mások eredményeivel. Nem hiszem, általánosban Joli néni neki is beírta számtanórán a kisötöst, ha a padtársa tudta a választ. Tőle is elvárta a teljesítményt. Azt sem hiszem, otthon a szülei megsimogatták a buksiját a padtárs jó jegye miatt. Persze nem lehet mindenki kimagasló tehetség, de akkor legalább alapvető állampolgári kötelességeinek tegyen eleget, ha hazáját szerető embernek tartja magát.
Egyébként én senkit nem akarok semmire rábírni, arra sem, hogy bármely néppel közösséget vállaljon.
Kicsit szánalmas, mikor senkik mások sikereit magukénak tudják be. Ahogy a kisegér mondja az elefántnak, mikor mennek át a hídon: hallod, hogy dübörgünk?

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 14:55:12

@Moin Moin: 'Szóval aki szereti a hazáját, az egyszerűen nem objektív vele?'

Persze hogy nem. Az emberek 90%-a érzelemvezérelt. Az orvosok a maradék 10%-ból kerülhetnek ki.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 14:58:07

@Moin Moin: Persze az ellenkező oldal az utáldahazád, vegyélkülföldit, költözzelmesszire ugynúgy nem objektív. Csak kártékonyabb.

DennisMoore 2013.10.27. 15:00:32

@jogalany: Aki ekkora magyar mint te megtanulhatna magyarul legalább.A helyesírásodon lenne mit javítani...
Azt se tudod helyesen leírni hogy magyarságtudat, és osztod az észt.
Bécs se Wien, Jerusalem meg végképp Jeruzsálem magyarul...

Moin Moin 2013.10.27. 15:08:27

@Lucky Larry Silverstein:

Tévedsz: mi nem a hazát utáljuk (amúgy nem utálunk senkit sem, legfeljebb reálisan értékelünk), hanem nyíltan beszélünk azokról a nem célszerű dolgokról, szokásokról, mentalitásról, amelyek miatt Magyarország és a magyarok általában sikertelenek.

Én pl. sokkal jobban szeretném és kívánom, hogy Magyarország és népe valóban és stabilan sikeres, jólétben élő legyen, mint te - de tudom, hogy az általad támogatott elképzelések és módszerek ez ellen hatnak. (Olvastam számos kommentedet, onnan tudhatom, mik az elképzeléseid.) A ti szófordulatotokkal élve: éppen te vagy a "hazaáruló", aki soha be nem vált, értelmetlen, célszerűtlen "tracken" akarod tartani a magyarságot.

...Gondolkozz el ezen!

legeslegujabbkor 2013.10.27. 15:10:21

@funfun: Kötelezettségekről írsz, összerakott közös vagyonkáról, amiből közös dolgainkat kellene intéznünk, közben azt mondod, hogy a sikerekhez nincs köze másnak, csak az egyénnek. Hol van akkor a közösségi öröm, amikor büszkeség töltene el, hiszen ezt azok érték el, akikkel egy költségvetésben élsz, és akikért megteszel mindent, amit csak tudsz?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.10.27. 15:10:40

@jogalany: bármi ennél több már nemzetieskedés, rossz esetben náciskodás lenne. Ennyi és nem több a nemzet, mert ami ennél több, az kirekeszt, nem befogad.

bigmax 2013.10.27. 15:13:04

@funfun: igazad van de szerintem hiába is próbálod megértetni velük ,hogy milyen egy normális szemléletű ember .Ne feledd a vérmagyarok a Szíriuszról jöttek,Attila a hun leszármazottjai akik még mindig azt hiszik ha felülnek egy lóra attól ők kimagaslanak más emberek fölé....kár hogy az agyukig nem jutott még el ,hogy a lovuk rég nincs már alattuk.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 15:17:49

@Moin Moin: Nekem meg az a tapasztalatom hogy akit Soros fizet az Sorosnak akar jót.

Ebbe Magyarország érdeke beleférhet, de semmi baj nincs azzal hogy mindenki más célokkal és eszközökkel száll be a haza építésébe.

funfun 2013.10.27. 15:20:06

@Lucky Larry Silverstein: Mintha a Kedves Vezető is Soros ösztöndíjjal tanult volna a ködös Albionban...

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 15:23:48

@funfun: És ezt hogy kötötted ide? Kifejted?

Moin Moin 2013.10.27. 15:39:20

@Lucky Larry Silverstein:

Te ugye nem tudod elképzelni azt, hogy valaki anélkül is csinálhat valamit, hogy azért bérki is fizetné, mondjuk csak pusztán meggyőződésből?:-)

A Magyar Nemzet-szintű, "a szálak Soroshoz vezetnek"-féle, semmilyen bizonyítékkal alá nem támasztott szövegek benyalásához komoly önállótlan gondolkodás kell!

Moin Moin 2013.10.27. 15:41:19

@Lucky Larry Silverstein:

Majd én megmondom helytette: te írtad azt, hogy "akit Soros fizet az Sorosnak akar jót" - ezek szerint, mivel Orbánt Soros fizette (ellentétben a HaHával, amely egy kanyit se kapott Sorostól), Orbán Soros bábja. Legalábbis ezt adja ki a logikád.:-)

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 15:42:46

@Moin Moin: Ez nem a HaHa blogja? Csinálhatod meggyőződésből, miért ne. A HaHa is valamilyen meggyőződésből jött létre és valamilyen meggyőződésből valakik pénzelik.

Vagy nem?

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 15:44:41

@Moin Moin: De semmi baj ezzel, a TASZ legalább vállalja is a Soros pénzt. Ti nem. Ti meggyőződésből.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.27. 15:56:36

Az évekig kokárdát bitorló, magyarabb a magyarnál, országmegosztó, kivagyi Bajer, Bencsik Kerényi, Csizmazia féle álszent műmagyar, fideszes szarjankók elérték, hogy többé sosem hordok kokárdát a nemzeti ünnepen.
Első sorban ember legyél, (ne fideszes)magyar világpolgár!

Menjen aki bír, akar és szeretne,de majd jöjjön vissza mert lesz még Magyar Köztársaság!

Moin Moin 2013.10.27. 16:53:59

@Lucky Larry Silverstein:

Nem tudom, kit értesz "ti" alatt?
Nekem semmi közöm a HaHához (még a legtöbb gyakorlati politikai elképzelésükkel sem értek egyet: szervezetlen-töketlen fantasztknak tarom őket).

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 18:08:26

@Moin Moin: Akkor elnézést kérek. Ez egy HaHa oldal, téged nem ismerlek, való igaz. Mea culpa.

johnnybgoode 2013.10.28. 17:02:17

Nekem van közöm a HaHához, így bizton állíthatom, a 'Soros-pénz mítosz' jókedvünk kiapadhatatlan forrása. :) Túl sok szót nem hiszem, hogy érdemel, ha azt mondom hazugság, aki hinni akar benne úgy sem feltételez rólam elemi jóindulatot és őszinteséget és azt mondja én hazudok, nem a kormány-propaganda. :)

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása