"Menjetek a p***ába!" - a politikai elit idomítási próbálkozásai

A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt persze nehéz felfogni a mostani politikai elitnek, és mindazoknak, akik a berögzült és értelmét vesztett jobboldal-baloldal felosztásban tudnak csak gondolkodni, és nem ismerik el a civil politizálás létjogosultságát. Idegesítően sokan kacsintgatnak felénk, hogy inkább toljuk az ő szekerüket, mert azzal jobban járunk, gáz, hogy mennyien próbálnak a mi nevünkben beszélni, és homlokunkat csapkodjuk az ilyen idézőjel-halmozásokon. Szeretnénk végre tisztán és érthetően elmagyarázni a pártoknak, pártkezdeményeknek és az őket körülvevő betokosodott holdudvarnak: mi nem olyanok vagyunk mint ti, mi valami újat szeretnénk bevinni, és nem a ti játékszabályaitok szerint játszani, úgyhogy szálljatok le rólunk és...

BRIAN_felirattal.jpg

A gyerekes "ellenségem ellensége a barátom" elgondolást valamiért ránk is ki akarják terjeszteni. Ángyán József azért kap csodálattól rebegő "Professzor Úr" megszólítást rendszeresen az ellenzékiektől, mert néha beszól a kormánynak, mi meg azért vagyunk az "Ügyes Lelkes Fiatalok," mert speciel a Fidesz próbálja éppen megnyomorítani a felső- és közoktatást. Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy nem utasítanánk el ugyanilyen heveséggel a komplett módon lejáratott politikai elit egyéb szereplőit is. Csalódást kell okoznunk a DK-soknak (ha vannak még egyáltalán), nem fogunk összeállni Gyurcsánnyal, bocsi, MSZP, nem megyünk el oligarchák éhségmenetére.

A belvárosi "ballib körök" - akikkel olyan gyakran összemosnak minket - pedig azért érdemelnek feddést, mert képtelenek kezdeni magukkal valamit, és durcás kisgyerekként a nagypolitikától várják a megoldásokat. Néha kivonulnak egy-egy Milla-tüntetésre, lelkesen írogatják a blogjaikat, felháborodnak a Horthy-szobrokon, de eszükbe sem jut, hogy megismerjék azt, amiről elefántcsonttornyukban sápítoznak. Nem lépnének ki a Nagykörúton kívülre, véletlenül sem, hogy lássák a "vidéket," amelyről annyit magyaráznak (és eközben méltatlankodnak és csodálkoznak, hogy a Jobbik ennyi embert meg tud szólítani, és a "vidékiek" inkább kártékony gyűlölködésben találnak menedéket), és nem adnának maguk válaszokat a szakmai és kulturális problémáikra, hanem elégedetlenkedve várják, hogy jöjjön egy Bajnai-megváltó, és mindent helyre tegyen. A tüntetéseinken résztvevő hallgatók és diákok pedig pontosan ezt a mentalitást unták meg, ettől van teljesen herótuk. Minket olyan üzenetek tudnak megfogni, amelyek normális válaszokat adnak a kérdéseinkre. Nekünk nem lehet azt mondani, hogy menj el négyévenként szavazni, és két választás között meg kussolj. Nem fogadjuk el azt, hogy a mindenkori legjobb kiállású férfi fogja elhozni a Csodás Új Világot, és rá kell bízni az egészet. Nem a politikusoktól várjuk (mi, fiatalok, hallgatók, diákok) a megoldást. Ez nagyon is jól látszik, jelenleg a magyar társadalom ötvenkét százalékát nem tudják meghatni a pártok, és már egy jó ideje ez a helyzet.

sondakettos.jpg

A KSH adatai szerint jelenleg Magyarországon 1 112 83 tizennyolc és huszonhat év közötti fiatal él, van egy olyan tippem, hogy a nagy részük ebben az ötvenkét százalékban van. Mi őket próbáljuk bevonni, nekik szeretnénk lehetőséget és eszközt adni arra, hogy közvetlen módon részt vegyenek a politika alakításában. A pártok feladata pedig az lenne, hogy olyan programot állítsanak össze, ami szimpatikus lehet ennek a rétegnek, és minőségi válaszokat ad a megfogalmazódott kérdésekre. Aztán ott a lehetőség, mindenkinek, hogy eldöntse, számára melyik program a legkedvesebb.

Ideje lemászni rólunk, és ennek a melónak nekifogni. Mi addig azon fogunk igyekezni, hogy az ígéreteiteket be is tartsátok.

diakmozgalmak mogott.jpg

Birtalan Gy. Gergő

2013.01.26. 12:16 Madibainges


380 komment · 4 trackback

Címkék: pártok hallgatók

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr985044027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.28. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ha-ha-harcias egyetemisták? 2013.01.27. 14:04:39

Megint a Haháról írok, pedig egyelőre nem terveztem újabb cikket. De hát történnek az események, sőt, maga a HaHa is belépett a hallgatói mozgalmak értelmezői közé, ami dicsértes. Így annak ellenére hozzáfűzök egy-két megjegyzést saját gondolatmenetemh...

Trackback: Ön is náci, Tanár bácsi? 2013.01.27. 12:59:17

Az egyetemistát apja felpofozására biztató nógrádsápi tanár-polgármester faluja állítólag cigánymentes. A falu szélén álló, Nemzeti Háznak nevezett ingatlanon hungarista szervezetek szoktak bulizni. A számos híradásban is Nógrádsáphoz köthető Pax Hung...

Trackback: Bajnai, fiatalok, politika 2013.01.27. 01:03:58

Bár a diáktüntetők többször is deklarálták a pártoktól és a politikai szervezetektől való függetlenségüket, az LMP és a Milla is folyamatosan támogatta, illetve közvetítette az eseményeket. Előbbi a Parlamentben is megjelenítette a diákok követelé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sniffí 2013.01.26. 17:43:27

kezdem rosszul érezni magam. mintha a fiatalságot bizonyos körök, leszeretnék szakítani a társadalomról. S külön kezelés lehetőségét megteremtve.

Tyreo 2013.01.26. 19:04:48

Na ezért a bejegyzésért jár egy nagyon nagy pluszpont.

BélaBácsiTudja 2013.01.26. 19:34:09

Ahamm. Én még mindig nagyon-nagyon érdekel, h mégis milyen jogon követeltek bármit is a diákság nevében ti, akiket a kutya se választott?

Konkrétan, arcokat se ismerünk, neveket se tudunk. Maroknyi névtelen csipet-csapat javasolgat, fórumozgat, és játsza h ők most valakik.

manonegra 2013.01.26. 20:24:57

a választás a képviseleti rendszer kelléke, a haha nem így működik, de ez részletesen le van írva sokhelyütt. a részvételi érdekérvényesítés általában sokkal erősebb legitimációt nyújt, mint a választás.

zsoltiuszprime 2013.01.26. 20:52:18

@BélaBácsiTudja: elsősorban önmagunkat képviseljük és arra buzdítjuk a többi hallgatót is, hogy álljanak végre a sarkukra és álljanak ki a jogaikért!
(ellentétben a jelenlegi képviseleti rendszerrel, mely igazából csak az egyetemi bulik szervezéséről és a pénz minél hatékonytalanabb szétosztásáról szól, valódi érdekképviselet helyett)

Toma001 2013.01.26. 23:14:18

@BélaBácsiTudja: őszintén, tudod ki a Greenpeace vezetője? vagy az Occupy mozgalomé? vagy éppen az arab tavaszé? Miért olyan hihetetlen az számodra, hogy vannak olyan emberek, akik nem egy ember személyes tekintélye mögé sorakoznak fel (lehet, hogy te ebben a korban szocializálódtál), hanem egyszerűen hisznek azokban az elvekben, amit az adott közösség képvisel?

riglee 2013.01.27. 00:31:47

Tök jó, hogy vannak ma is királyfik, akik hisznek a mesékben. Kár, hogy az élet nem ilyen. Viszont, ha nem ilyen, ez a cikk nem több puszta álmodozásnál. Fikciókból pedig nem épül fel tündérország.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.01.27. 08:35:08

Nem baj, kell az idealista szemlélet, hinni kell valamiben, a megújulásban, abban, hogy egy narancsbolsi és coci oligarchák nélküli világ is létezhet!
Ezek a gyerekek a lehetséges jövő!
Ha ők sem, akkor kiürül az ország értelmesebb fele, mert menekülni kell ilyen Piktor és Gy.F. féle mentális kergetőzők elöl annak, aki nyugodtan, csak a munkájával foglalkozva és normálisan szeretne élni!
A sok, ezeket a gyerekeket fikázónak ajánlom nézzék meg, a mai fostalicska "elitünkben" ki, honnan indult, a családi környezetét, oszt mégis mivé aljasodott.
Beszélgessenek ismerősökkel, akik külföldre mentek élni, dolgozni, mennyivel nyugodtabbak, mennyire nem tolakszik be az a tetű politika a mindennapjaikba!

Amúgy meg, menjen a politikai elit a pi***ba!
Az, hogy az ország ide süllyedt gazdaságilag, politikailag, mentálisan, NEKIK köszönhető, nem nektek, nem nekem, nem a diákoknak!

emiljuzso 2013.01.27. 08:50:53

@BélaBácsiTudja: Kedves Béla bácsi! Érdeklődni szeretnék, hogy az 1956-os diákokat milyen választás tette alkalmassá a sorsuk intézésében?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.01.27. 09:33:10

Amúgy ajánlom mindenki figyelmébe ezt.
(Ezek állnak az un. "elit" mögött, ők pénzelik, majd persze oda-vissza játék is van...)

"Végelszámolás alatt áll Simicska Lajos és Nyerges Zsolt Fidesz-közeli oligarchák svájci cége, a Zürichi-tó partján fekvő Zollikonban jegyzett Basis Invest GmbH. Ottani strómanjuk, a Basis Invest cégjegyzésére is jogosult Walter Hediger főállású vagyonkezelő pedig a jelek szerint kiszáll magyarországi, Simicskáékkal közös üzleteiből. Ha így van, egy történelmi kapcsolat végjátéka zajlik: a nexus az 1985-ös, a budapesti jegybankot és a német Volkswagen autóipari óriást érintő devizaügylettel kezdődött."

hvg.hu/hvgfriss/2013.04/201304_kivonulas_az_adoparadicsombol

Akit jobban érdekel, olvasson utána, miről is szólt anno, 1985-ben, "a budapesti jegybankot és a német Volkswagen autóipari óriást érintő devizaügylet".

emeritus 2013.01.27. 09:52:23

Ha kerdezhetnem! Mi a f@xot tud a Bela Bacsi? Ide csörömpölni,azutan meg csend?
A "Belabacsik" a '68-asok közül is csak a Cohn Benditet ismerik,merta "fönököt" helyre tette!
Ha jol emlekszem a VW 400 millát(DM)bu-
kott anno,es fejek gurultak a devizaabteilungon!

Szalacsi_Dezső 2013.01.27. 10:17:18

Akkor meg Keanu for Prez?
Az a baj gyerekek, hogy valaha a FIDESZ is így kezdte, aztán hova jutottunk.

Ambiorix 2013.01.27. 10:26:29

@zsoltiuszprime:
Csak egy tipp: büfé-ruhatár szak. Eltaláltam? :)))

Vitéz László 2013.01.27. 10:41:26

jo a poszt... nagyon szurkolok nektek... veletek vagyok...

a közös ellenség miatt barátok vagyunk:))))

csak elírtátok nem "pártok holdudvara", hanem:
BŰNSZERVEZETEK (mafia)

Madibainges 2013.01.27. 10:43:35

@Ambiorix: Csak egy tipp: fogalmad sincs az egyes egyetemi képzéseket elvégzők elhelyezkédési lehetőségeiről, és minden ellenőrizhető információ nélkül hülyeségeket beszélsz. Eltaláltam? :)))

mierthallgatok.blog.hu/2013/01/16/a_bufeszakok_mitosza

ODIV 2013.01.27. 10:44:44

Maximálisan támogatom a HH-t. Vicces látni, hogy azok az emberek, akik 1 éve még letorkolták a diákokat, hogy a naplopó csürhe nem áll ki a jogaiért, csak a buli és a buli érdekli, most pontosan a jogérvényesítést kifogásolja. Egy éve még azt ugatták, hogy a helyi HÖK és a HÖOK nem valódi érdekképviselet, mert nincs mögöttük valós választói támogatás, most ők lettek a hiteles érdekvédők, akikkel mindenki tárgyalni akar.
Most előszednek olyan arcokat, akiket lekaraktergyilkolásztak, és bekeverik a diákok közé. Mivel a HH-t nem egyének képviselik, nincs rajtuk fogás, így nem lehet jó karaktergyilkosságot elkövetni.

Komolyan az a színvonal a mai felelős politikában, hogy 18-22 éves gyerekek "múltját" akarjuk kiteregetni és ezzel hitelteleníteni? Azok a politikusok tennék mindezt, akik huszonéve az állam óvó ölében gyarapodnak, a többség pedig az előző rendszer óvó ölében nevelkedett?

Hát ez több, mint gyomorforgató. Azok, akik bedőlnek ennek a lejárató propagandának, elgondolkodhatnának a saját egyetemi éveiken. Már ha vannak ilyen emlékei, és nem mosta el az olcsó tablettás borban ázó Denis kóla.

Never 2013.01.27. 10:45:34

A HaHa talán átnevezhetné magát LMAH-ra (Lehet Más A HÖK).

A kezdeményezés nemes, az ideák szépek, de jön a pénz meg a hatalom szaga, és nem kell négy év ahhoz, hogy ledarálják azt, aki nevetséges elvekhez akar ragaszkodni.

A hallgatói mozgalmakat pedig pillanatok alatt le lehet járatni azzal, ha tetszőleges egyetem tetszőleges HÖK-énél csinálnak egy vizsgálatot a pénzügyekről meg a külföldi ösztöndíjak elosztásáról. Onnantól aztán a tisztességes hallgatóknak is vége, mint a botnak, mert bárki azt tudja mondani rájuk, hogy "csak pofáznak, de ezek se jobbak".

ODIV 2013.01.27. 10:51:52

@Never: Pont ez a probléma. Annak idején én is élharcosa voltam a helyi HÖK kiskirályok megdöntésének. Nem sikerült. Volt 10 ember akit ez érdekelt. A 10ből 1 elárult minket és beállt az "osztogató" elnök mellé jóllakni.

Számomra azok hiteltelenek, akiket 20 éve nem zavarja, hogy mi folyik hallgatói önkormányzat címén az egyetemeken, majd amikor az egyetemistáknak kinyílik a szeme és a szája, hirtelen kardinális kérdés lesz, hogy melyik HÖK elnök hány éve jár egyetemre, és mennyit keres eközben.

Majd ezután kiáll a sajtó elé, és azt mondja, hogy az egyetlen legitim tárgyalópartner számukra a HÖOK.

Most komolyan, senki nem érzi ezt az ordító ellentmondást?

2013.01.27. 10:54:13

@Szalacsi_Dezső: "Az a baj gyerekek, hogy valaha a FIDESZ is így kezdte, aztán hova jutottunk. "

A FIDESZ nem így kezdte. Azok között voltak, akik az MSZMP-vel kiegyeztek az ellenzéki kerekasztal tárgyalásokon. Kifelé pedig egy lázadó, "közületek valók vagyunk", "fiatal csórók vagyunk" imidzset propagáltak. Ők az mszmp emlőin lógó komcsi értelmiség gyerekei, vagy újdonsült kisz titkárok voltak. Pontosan ezért jutottunk ide.
Ne tessék összemosni a kamu rendszerváltás betegségeit egy hiteles és jogos mozgalommal, ami pont eme betegségek felszámolása miatt jött létre.

Jofiu 2013.01.27. 10:55:04

@BélaBácsiTudja: Jesszusom Béla, te most tényleg azt várod el itt amit a cikk hosszan és határozottan elvet?!

2013.01.27. 10:57:15

És a HÖOK-ot is méltatlan összemosni a HaHa-val.

ODIV 2013.01.27. 10:57:45

@Jofiu: Szerintem pont az ad legitimációt egy ilyen szerveződésnek, hogy a hatalom fél tőle, és megpróbálja illegitimnek beállítani. Szóval a Bélák csak erősítik a legitimációt. :D

Nyrségi Trolls (törölt) 2013.01.27. 10:59:18

Pajtások, az a helyzet, rokonszenvesek voltatok eddig, de nem nagyon kellene nektek bekapcsolódni a politikába, mert elvesztitek az ártatlanságotokat.
Az illegális lakásfoglaláson való részvételre gondolok. persze, lehet szánni a hajléktalanokat és segíteni feltörni néhány lakást, hátha azt is teleszarják, de a hallgatói jogokért való küzdelemnek ehhez semmi köze.

Jók lesztek ifjúkommancsoknak, hálás lesz érte a DK.

lonsdaleruha.5mp.eu · http://lonsdaleruha.5mp.eu 2013.01.27. 11:02:23

itt nincsenek politikusok, csak ingyenélő senkiházi hozzánemértő jogászok(vagy még azok sem), amiket(!) nem érdekel a nép, csak a saját zsebük. sebaj, majd megdöntjük őket. Viki biztos bukik.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.27. 11:03:50

Kedves fiatal diákok !

Az SZMN egy jobbközép nektek való új és fertőzetlen politikai tömörülés. Mi a népből növünk ki, vezetőink a nép gyermekei és független szakértői csoportunkkal ahová várjuk a fiatalokat is mint vélemény nyilvánító, mint mozgalmat erősítő tevékenységre.
Tudatosan nem szóltunk bele a diák mozgalmakba, de a diákokkal vagyunk és oktatási programunkban az ő érdekeik érvényesülnek.

Mi várjuk azokat a diákokat akik ma másként gondolkodnak, máshogy képzelik el a jövőjüket.

A mi vezetőnk TISZTA és FERTŐZETLEN, nem volt kommunista, és sohasem volt egy pártnak sem a tagja.

Látogasd meg az oldalunkat és a programunkat elolvasva gondold át azt, hogy érdemes e neked velünk együtt egy szebb, jobb, élhetőbb DEMOKRATIKUS MAGYARORSZÁGOT kiépíteni.

De nemcsak a fiatalokat várjuk, hanem minden reálisan gondolkodó, hazáért aggódó változást akaró és azért tenni is tudó személyt.

www.facebook.com/szabadmagyarnep

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 11:08:44

@dr kotász: "Ne tessék összemosni a kamu rendszerváltás betegségeit egy hiteles és jogos mozgalommal, ami pont eme betegségek felszámolása miatt jött létre."

Pontosan így van. A fityiszt, egyre jobban sejthető, a mószerváltó, az akkori megszálló SzU-val kollaboráló eftársak hozták létre. Sejtésem még vagy 77 évig bizonyítani nem tudom, mert a magát jobboldalinak nemzetinek mondó fityisz 2010-ben, "ellenzékben" kordonkával közösen, a pártállami titokszolis archívumokat titkosította.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.27. 11:12:21

Az IMF-hitel előtörlesztése nem annyira bizalomjavító, mint inkább prevenciós lépés lehetett. Néhány dátum mindenesetre érdekesen alakul.

Devizapiaci szakemberek szerint az IMF-hitel törlesztésének két héttel előbbre hozatala elsősorban nem azzal magyarázható, hogy a kormányzat a jó adós képét akarta erősíteni. Az előtörlesztésről a nemzetgazdasági tárca által kiadott közleményben szereplő egyik mondatot tartják árulkodónak.

Eszerint: "Az esedékes IMF-törlesztéshez kapcsolódó piaci kockázatok megszűnnek". A szakemberek felhívták a portál figyelmét néhány dátumra. A törlesztés eredetileg február 12-én vált volna esedékessé, a kormánypárti parlamenti frakciók évadnyitó találkozója pedig február 5-7-ig tart. Ezen, illetve ezt követően derülhet ki valami a leendő jegybankelnök személyéről is.

Az elmúlt időszakban is látszó hisztérikus reakciók alapján pedig gyanítható, hogy a piacok erőteljesen reagálhatnak arra, ha nem tartják megfelelőnek a kijelölt személyt. Az NGM mostani bejelentésére is jókora forintgyengülés mellett került sor.

Ilyen simlis, sunyi, és aljas a mi nemzeti szar kormányunk!

Elég volt belőlük, készülj a kormány és rendszerváltásra!

Mária 2013.01.27. 11:16:32

"mi nem olyanok vagyunk mint ti, mi valami újat szeretnénk bevinni, és nem a ti játékszabályaitok szerint játszani, úgyhogy szálljatok le rólunk és."

Pont, mint az LMP egykor.

Szép ez a hiszti, pont olyan, mint amikor egy négyéves veri magát a reggeli öltözésnél, vagy a csokispult előtt a boltban, de milyen konkrét eredményeket értetek el eddig, kedves Hallgatói Hálózat?

Never 2013.01.27. 11:18:42

@ODIV: Sajna nincs ellentmondás.

Egy általam nagyon jó vezérigazgatónak tartott ember (kitűnő és sikeres vezető) magyarázta el egyszer nekem, hogy miért is engedi, hogy az egyik beszerző kisebb "stikliket" csináljon a cégnél (kisebb visszacsorgatások, egy-egy jobb beszerzési tétel átfuttatása a feleség nevén levő cégen).

Azért engedte ezt, hogy ha tényleg jelentős dolgokról lenne szó, akkor azonnal rendre tudja utasítani és meg tudja neki mondani, hogy vagy úgy lesz, ahogy ő mondja, vagy pedig előveszi a kis piszkos ügyeit (amikről persze csendben tudott, mert ugye bár vezér, de azért nem hülye - minden információt gyűjtött és gyűjtetett).

Lehet, hogy ez egy alantas módszernek tűnik, de sajnos egy nagy cégnél ma Magyarországon (de ne legyünk sznobok, külföldön is) ez az egyetlen igazán működő.

A politikus pedig gyorsan felismeri a magához hasonlót a HÖK-ös bandában és tudja, hogy ha ezeknek megengedi a maguk kis üzleteit, akkor éles helyzetben mindig meg lehet találni velük a közös hangot...

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.27. 11:18:43

OV taktikája félelmetesen egyszerű: szétszakítja a kapcsolatokat, eltávolítja az embereket egymástól, megosztottságot hoz létre, háborúságot, viszályt szít, a különböző társadalmi, etnikai csoportok egymás ellen hergeli. Hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal, irigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölccsel darabokra tépi a nemzetet. Még ebben az évben lenyúlják az MNB pénzét is a manyup után.Az államnak nincs pénze gazdaságélénkítésre, a piaci szféra eleve tőkehiányos, a bankok meg lefagytak a támadásoktól, a lakosságot ne is említsük, ki van a feneke, nincs munka, lehetett volna 2/3-dal javítani az ország helyzetén, de......NEM TETTE !
Országunk és gazdaságunk egy "lefelé mutató spirálban" forog magatehetetlenül. A kormány nem ura a helyzetnek csak sodródik és várja a "csodát". De csodák nincsenek, lépni kellene mielőbb !

Mária 2013.01.27. 11:20:44

@Never:

"A HaHa talán átnevezhetné magát LMAH-ra (Lehet Más A HÖK)."

legyen inkább ROTFLMAO

Never 2013.01.27. 11:24:36

@Mária: LMFAO már van, és szerintem még azok is hitelesebb politikai programmal rendelkeznek (Sexy and I know it...) mint sok ma hangoskodó magyar politikus.

ODIV 2013.01.27. 11:25:19

@Never: Az ellentmondás attól még létezik, te csak feloldottad. :D Egyébként nyilvánvalóan ez a helyzet. Amióta Dávidunk behódolt, azóta nem boncolgatja az iparkamara elnöke, hogy hány éve is tanul az egyetemen.

Mária 2013.01.27. 11:27:31

@szabadmagyarnép:

"OV taktikája félelmetesen egyszerű: szétszakítja a kapcsolatokat, eltávolítja az embereket egymástól, megosztottságot hoz létre, háborúságot, viszályt szít, a különböző társadalmi, etnikai csoportok egymás ellen hergeli."

Igény van rá.

Nézd meg a fenti posztot. A magát állítólag a mainstreem politika ellenében pozicionáló HaHa se képes másra, csak a fröcsögésre és arra, hogy másokat rugdosson.

Arra nem képesek, hogy indulatok, fröcsögés, vagdalkozás és csúsztatás nélkül leírjanak két összefüggő mondatot, amiben elmondják, hogy mi a céljuk.

Ezek lennének mások? Ugyan már.

Never 2013.01.27. 11:27:40

@ODIV: Bizony, egyetértünk. És amíg vannak sajtótermékek, amik szolgaian azt írják, amit mondanak nekik fentről (és amint azt mondják, hogy már nem kell írni, nem írják...), addig ez jól működő rendszer tud lenni.

dr kíváncsivagyok 2013.01.27. 11:28:13

Én ugyan "ballib" vagyok ,tehát Én is megkaptam a magamét,...de egyetértek ennek az írásnak minden szavával !

ODIV 2013.01.27. 11:30:13

@Mária: Egy jobb világban valószínűleg értek volna el eredményt. De miért is kell őket számon kérni?
Miért nem kérjük számon az évtizedes múlttal rendelkező szakszervezeteket, politikai pártokat. Ők mit tudnak felmutatni az ellenzéki politikájukban? Ők fizetést is kapnak ezért.

2013.01.27. 11:30:31

@Mária: Mivel a cél egy demokratikus jogrend létrehozása, fenntartása, így a felnőtt (és nem 4 éves gyerek) polgároknak jogukban áll szervezeteket, pártokat alapítani és jogukban áll eldönteni hogy milyen célokat tűznek ki maguk elé és milyen más szervezetekkel működnek együtt a demokratikus és szabad jogrendből kifolyólag. A csokispult előtti hasonlat jelzi a tehetetlenséget és félelmet amit egy valós, érdekérvényesítő mozgalom kiválthat az autokrata szemléletű emberből esetleg szervezetből. Aljas, erőtlen próbálkozás.

dr kíváncsivagyok 2013.01.27. 11:31:54

@szabadmagyarnép:
"OV taktikája félelmetesen egyszerű: szétszakítja a kapcsolatokat, eltávolítja az embereket egymástól, megosztottságot hoz létre, háborúságot, viszályt szít, a különböző társadalmi, etnikai csoportok egymás ellen hergeli. Hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal, irigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölccsel darabokra tépi a nemzetet. "

Nagyon igaz ! Tehát , mi a konklúzió ?
Olyan kormányfő kell , aki legalábbis nem ezt teszi,...de ha lehet , akkor inkább az ellenkezőjét !
Bajnai ?! Legalábbis ezt hangoztatja...és engem még nem csapott be mint Orvbán,...minden tettével...a szavaival ellentétben !

Doctor Klauße 2013.01.27. 11:34:07

A HaHa-ból pontosan elég volt ennyi, amit azon a fórumon műveltetek, aztán meg jól bekajáltatok az ingyenes svédasztalnál, na az volt a "HaHaHaHaHaHaHaHa" kategória..
Azt meg ne mondja nekünk senki, hogy ezek diákgittegyletek bármiféle politikaszagú pénz nélkül működnének, ezt lassan az 5.es gyerekek sem hiszik már el.

ODIV 2013.01.27. 11:34:24

@dr kíváncsivagyok: na látod, ezért vagy te "balliba". Hát hol marad a vallásos áhitat királyunk felé? Egy ilyen Ludas Matyinak jobban hiszel? Elképesztő! :D

2013.01.27. 11:36:10

@rdos: A megfelelő erejű nyomásra minden titkosítás feloldható. Ebben az esetben ezt az erőt a "nincs semmim így vesztenivalóm sincs" helyzet generálhatja. Kérdés hogy mikor kerül erre sor.

ODIV 2013.01.27. 11:36:38

@Doctor Klauße: Látom te sem mostanában voltál 20 éves egyetemista. :D

Mária 2013.01.27. 11:40:46

@dr kotász:

Valóban, mindenkinek joga van ahhoz, hogy az általa szabadon megválasztott színpadon csináljon hülyét magából.

Ha a HAHA viselkedésére a négyéves gyerek párhuzamot használtam, akkor a te véleményed lényegét annak a kamaszgyereknek az önérzetes hisztijével magyaráznám, aki bőszen bizonygatja a szüleinek, hogy mekkora felnőtt már, az ősei meg mekkora egy őskövület barmok.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.27. 11:41:25

@Mária:

Ha ezt meg tudnánk szüntetni és az emberek tisztelnék és becsülnék egymást akkor a politikusok nagy bajban lennének.

Egyszer majd el jön ez az idő is, mert a nép türelme véges. át fog látni a szitán és elkergeti ezeket az ingyenélő pártokat. A fidesz szimpatizáns is előbb vagy utóbb rájön arra, hogy becsapták mert kevesebb a pénzt visz haza több munkáért, növekszik a rezsije, többe kerül a gyerek oktatása, stb. ...ettől kezdve más szemmel fog nézni a fidnyákra.

maroz 2013.01.27. 11:42:14

@Mária: Kedves Mária, én elég régóta figyelemmel kísérem a te blogos aktivitásodat és tartok tőle, hogy neked a magasságos úristen sem tudna semmi olyasmit elmondani, amit te már eleve meghallani sem szeretnél. Szóval esetedben olyan ez, mint a vicc a pszichológussal és a villanykörtével: képesek, de ahhoz neked is kell akarnod.

Sőt, ezt meg is fordítanám: ha te eleve meg sem akarod hallani, akkor tényleg nem képesek. Illetve nem éri meg az erőfeszítést. Ésszerű, ha inkább azokra fordítják a szűkös erőforrásokat, akik legalább meg akarják hallani. Ebből a játszmából meglátásom szerint egyedül te kerülsz ki vesztesen, hiszen te leszel az, aki a konokságod miatt nem fogsz megismerni egy olyan megközelítési módot, amit pedig érdemes lenne. Ha másért nem, hát azért, hogy érdemben bírd kritizálni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 11:44:19

@dr kotász: Az elszegényedésünk "sebessége" alapján akár rövidesen.

Ez az a szitu, amikor az egyik szemem sír :-(, a másik nevet :-).

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.27. 11:46:34

@Mária:

A hiba ott van, hogy amikor megtörtént a "rendszerváltás" (ami ugye nem az aminek látszik) az MDF elrontotta azzal, hogy nem tárta fel a kommunisták bűneit és nem hozta azokat nyilvánosságra, hogy szembe nézve a múlttal emelt fővel néztünk volna a jövőbe.

Akkor el kellett volna tüntetni a politikából az összes kommunistát, a kommunistáknak segítő egyéneket mint ahogyan azt a lengyelek tették.

Most ennek a hibás lépésnek a levét isszuk immár több évtizede.

MACISAJT 2013.01.27. 11:47:22

Szerencsétlen max. az a néhány tucat hiszterolibsi hahás(hihis,hehés,nem kívánt törlendő) meg mendrey elvtárs,aki majd II.világháborús japán harcosként fogja szervezni a sztrájkot..:)
Sebaj, "haha" és tsai mehetnek vigasztalódni a heti hetesbe..:)

Amúgy meg , semmi rendkívüli nem történt:
a kutyák ugatnak, a karaván meg szépen halad.

Mária 2013.01.27. 11:50:20

@maroz:

Remek.

Érveid nincsenek, személyeskedj!

Hajrá :)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.27. 11:50:24

riporter: -Hány éves voltál, amikor kapcsolatba kerültél a Hit Gyülekezetével?
volt Hit Gyülekezete tag: - Huszonegy, és hat évet töltöttem a gyülekezetben.
riporter: -Egyáltalán hogyan kerül valaki kapcsolatba a Hit Gyülekezetével?
volt Hit Gyülekezete tag: - Barátok, ismerősök révén. De a szekta tagjai utcai evangelizációkat is tartanak. Engem barátok hívtak, mondták gyere, jó zene van, sokan járnak. Megkapó a hangulat, az istentisztelet modernsége. Az Istent dicsérő dalok diszkó, country, rock vagy rap stílusban vannak előadva. És ez az újszerűség, fiatalos hangulat magával ragadja az embert. Az biztos, hogy a szekták tudnak a fiatalok nyelvén szólni. És a végén az ember úgy belegabalyodik a szektába, mint a macska a fonálba. Heti három alkalommal van összejövetele a gyülekezetnek, minden alkalommal 5-6 ezren jönnek össze. Sok a fiatal, de vannak idősek is, láttam rendőröket, dandártábornokokat, ügyvédeket, tanárokat, orvosokat. Sok prominens politikai személyiség tagja a Hit Gyülekezetének, például Hack Péter az SZDSZ-ből, aki presbiter a Hit Gyülekezetében. De meglátogatták a gyülekezetet milliomos amerikaiak is.
riporter: - Az ember elkezdi látogatni a gyülekezetet, mert megkapja őt a fiatalos légkör. Hogyan tovább?
volt Hit Gyülekezete tag: - Mikor látják, hogy gyakrabban van ott az ember, akkor ajánlatot tesznek, hogy járjon házi csoportba, házi tanulmányozásra. Egy-két kérdéssel finoman kiszimatolják az anyagi hátteredet is. Például alámerítkezéskor - mert az is van - felírják az egyén nevét, címét telefonszámát és a foglalkozását. Szóval időközben az ember szert tesz rengeteg új barátra, akik meg vannak fanatizálva és rád szállnak. A szülők ellen is fordítják az embereket. Mert ugye ha az anyád nem „hites”, akkor az ördögtől van, és akkor mi közöd hozzá? Nősülni, házasodni a „világiak” közül nem lehet, mert akkor engedetlen, lázadó vagy. Világival házasodni sötét pontot jelent. Amit a vezető lelkész mond, az az Úrtól van, és amit ő mond, azt el kell fogadni. A gyülekezet elöljárója Németh Sándor, és ha az ő beszédei ellen vagy, akkor a kenetes szolga ellen, vagy az Isten kiválasztott embere ellen vagy, aki fel van ruházva hatalommal. Arról lehet felismerni, hogy az Úr útján jársz-e, hogy hogyan viszonyulsz Németh Sándor személyéhez.
riporter: - Hallottam, hogy szoros összefonódás van az SZDSZ és a Hit Gyülekezete között. És a választások idején a gyülekezet imádkozott az SZDSZ ellenségeinek a vesztéért.
volt Hit Gyülekezete tag: - Amerikai karizmatikus hittérítőkkel is kapcsolatban van a Hit Gyülekezete. A Hit Gyülekezete tulajdonképpen amerikai modell. Az SZDSZ-szel tudvalevőleg szoros az összefonódás. Választások idején meg kellett átkozni azon politikai pártok tevékenységét, amelyek nem az SZDSZ-szel vannak. Például a Fidesz székházat az „imakommandó” órákon keresztül átkozza.
riporter: - Imakommandó?
volt Hit Gyülekezete tag: - Igen. Amikor például Németh Sándornak jelenése volt a tévében, ahol a Hit Gyülekezete kétes dolgairól kérdezték őt, akkor az imakommandónak előtte három napig Németh Sándor padlásán kellett űzni a tévéből jövő démonokat, amik majd rá akarnak telepedni, amikor elmegy a tévébe.
riporter: - A Fidesz-re mondott átok miről szól?
- „A Fidesz-nek minden tevékenysége legyen átkozott, sikertelen, szerencsétlen, érje utol romlás, halál és pusztulás kezük minden munkáját.” És amikor egy személy ellen szól az átok, akkor a 109-es zsoltárt mondják ellene, behelyettesítve az átkozott nevét.
riporter: - Hány tagja van a Hit Gyülekezetének?
volt Hit Gyülekezete tag: - Hatvanezer. A fő bázis Budapesten van, de természetesen vannak vidéki gyülekezetek is. A Hit Gyülekezetének van óvodája, bölcsődéje, általános iskolája, gimnáziuma, és hittudományi akadémiát is működtet.
riporter: - Értem. Szóval a nyolcvanas évektől 2000-ig, a Hit Gyülekezete ezerről hatvanezerre nőtt lélekszámban, anyagi befolyása pedig óriási lett. Ez mivel magyarázható?
volt Hit Gyülekezete tag: - A fizetés 10 százalékát le kell adni. Mivel egyrészt a „nagykenetű testvér” mondta, a másik ok pedig, hogy az Ószövetségben meg van említve a tized. Ennek a mintájára. Ezen kívül állandóan hangsúlyozzák azt a gondolatot, hogy aki ad Isten munkájára, az gazdag lesz, aki nem ad, az szegénységben fog tengődni. Úgyhogy a hívők minden fizetés után beleteszik egy borítékba a fizetésük egy tizedét, és ráírnak a borítékra egy „T” betűt, ami a tized megfelelője. Azért jelölik meg, mert a tizeden kívül adományokat is illik adni a gyülekezet számára. Az adományt tartalmazó borítékot nem kell megjelölni, csak bedobnia ládába. Sokat emlegetett szabály az is, hogy ha két összeg van nálad, akkor a nagyobbikat kell adományoznod, mert az van az Úrtól. Szóval, ha egyik zsebedben van egy ötszázas, a másikban pedig egy ezres, akkor az ezrest adományozod, mert az van az Úrtól.
riporter: - Hová mennek ezek az összegek?
volt Hit Gyülekezete tag: - A Hit Gyülekezetének van egy bankszámlája. A tizedet azonnal nyomják rá a számlára, a vidéki gyülekezetek is, tehát az meg egyenesen Pestre érkezik, utána a pénz sorsa ismeretlen. Az adományok egy részét arra használja a gyülekezet, hogy fizesse a bérleményt, de mondjuk, azt sem kell mindenhol, mivel egyre több gyülekezetnek saját épülete van már, amelyeket a hívők pénzén építenek föl, de az épület a Hit Gyülekezetének a tulajdonát képezi. Így az adományok szintén mennek Pestre, a főbázisba. Aztán vannak húzások időről időre, mint például mikor az egyik gyülekezet pásztora azt mondta nekünk nagy lelkesedéssel: „Tudjátok mit, dobjunk össze a Németh Sándornak 150 ezer forintot!” És mi összedobtuk neki a 150 ezer forintot hat istentisztelet folyamán. Beletettük egy borítékba a pénzt, és a pásztor elvitte neki. Németh Sándortól néhány nap múlva kaptunk egy faxot, hogy köszöni szépen a -i gyülekezet kedvességét. Ennyi. Ezzel lehetett minket etetni.
riporter: - Van valami elszámolás a vezetőség részéről azzal kapcsolatban, hogy mire fordította a befolyt pénzösszeget? Vagy csak vakon kell bízni abban, hogy a felkentek Isten akarata szerint a gyülekezet érdekében költik el a pénzt?
volt Hit Gyülekezete tag: - Soha nem volt még olyasmi, hogy valaki kiállt volna a Hit Gyülekezetében, és beszámolt volna a gyülekezet anyagi helyzetéről. Sőt, azt mondták, hogyha kíváncsi vagy az anyagi dolgokra, akkor az már lázadás, akkor te a szívedben azt feltételezed, hogy a nagykenetű szolgáló sikkaszt. Tehát vizsgáld meg magad, és tarts bűnbánatot.
Azt is volt időm megfigyelni, hogyan viszonyulnak a szegényekhez, a szerencsétlenekhez a Hit Gyülekezetének pásztorai. A pénzt ugye piszkosul kérik, de ha valaki egy nevetséges összeget, mondjuk, 500 forintot kér a gyülekezetből ennivalóra, akkor az a válasz, hogy: „Imádkozzál, majd az Úr ad.”
riporter: - Mi van akkor, ha egy egyszerű kis „hites” meggondolja magát, és azt mondja, hogy én ebből kiszállok?
volt Hit Gyülekezete tag: - Ha rövid ideje van ott, és nem jár a szája, tehát nem a gyülekezeten belül akar reformálni, és ha nincs jelentős anyagi bázisa, akkor szép csendben kiléphet, a kutya sem fogja keresni. De ha valaki régóta ott van, esetleg már valamilyen beosztása is van, tehát már belelát a dolgokba, vagy anyagilag befolyásos ember, akkor először szép szóval próbálják őt rávenni, hogy vissza kéne jönni. Ha az illető nem jön vissza, akkor a gyülekezet fel van szólítva, hogy átkozza meg ezeket az egyéneket. Az ott maradottaknak pedig átok terhe mellett el kell mondaniuk egy esküt, hogy ők maradnak a gyülekezettel. A hívőket abban a félelemben tartják, hogy az átkok fognak. Tudják, hogyha kilépnek, akkor az egész gyülekezet hónapokig átkozza majd őket. Voltak, akik évek után nem bírták tovább, gyomorfekélyt kaptak, idegileg tönkrementek, egy kedves ismerősöm gyomorrákban meghalt, többen öngyilkossági kísérletet hajtottak végre, valaki a Dunába ugrott. Egyik ismerősöm a pszichiátriára került, miután sikerült elszakadnia a gyülekezettől, de hónapokig kínzó fejfájás gyötörte, mert tudta, hogy őt most állandóan átkozzák.
riporter: - A te kálváriád hogyan kezdődött? Boldog, hívő ember voltál, eljártál a gyülekezetbe, sírtál, énekeltél a többiekkel, egyszer csak valami beárnyékolta ezt az állapotot. Mi volt az?
volt Hit Gyülekezete tag: - Én ferencesek között érettségiztem és katolikus papi hátterem is van. Amikor elkezdtem látogatni a Hit Gyülekezetét, a korombeli fiatalok úgy ösztönösen körém csoportosultak, gyülekezet után odajöttek hozzám beszélgetni. A pásztorok is látták, hogy hatással vagyok az emberekre, ráadásul komolyan veszem a dolgokat, így egy idő után csoportvezető lettem, és az otthonomban tanulmányozást folytattam a rám bízott „házi csoporttal”. Vagyis akkor már az otthonomban, mert időközben megnősültem, feleségül vettem egy lányt, aki szintén a Hit Gyülekezetébe járt. Minden szépnek és magasztosnak tűnt, rendszeresen jártunk a gyülekezetbe, ahol eufórikus hangulat uralkodott, az emberek nyelveken beszéltek, elájultak, amikor a nagykenetű testvér megérintette őket, és mi szentül hittük, hogy a szent szellem munkálkodik a gyülekezetben. Boldogok voltunk Én abban az időben egy kiadóvállalatnál dolgoztam, amelyet a Hit Gyülekezete működtetetett, és irodai munkám során észrevettem néhány húzást, pontosabban pénzzel való visszaélést. Egyszer bent maradtam az irodában, átnéztem a számlákat, kijött, hogy több millió forinttal nincs elszámolva.
riporter: - Ennek mi köze a Hit Gyülekezetéhez?
volt Hit Gyülekezete tag: - Csak annyi, hogy a kiadót működtető főnökeim presbiterek voltak a Hit Gyülekezetében. Akkor döbbentem rá, hogy mi kis naiv emberkék vagyunk, akiket az orrunknál fogva vezetnek, és azt hazudnak össze, amit csak akarnak. Felhívtam az egyik nagykenetű testvért, mert tanácsot akartam tőle kérni, és bizalmasan elmondtam neki, hogy mit vettem észre a pénzügyekben, de kértem őt, hogy ne mondja el senkinek. Azt mondta, nyugodjak meg, nem szól senkinek. A következő gyülekezeti összejövetelre azonban lejöttek hozzám Pestről a nagykenetű testvérek és a házi csoportom meg a feleségem előtt elkezdték felsorolni a „bűneimet”, amit szerintük a hat év alatt elkövettem ennyit a nagykenetű titoktartásáról. Ott helyben leváltottak, mint csoportvezetőt, és a munkahelyemről is azonnali hatállyal elbocsátottak. Aztán, mint akik jól végezték dolgukat, elmentek. Én csak azon gondolkoztam a „vádak” felolvasása alatt, hogy honnan van ez a rettenetes gonoszság bennük, hiszen semmi nem volt igaz a vádakból. Az egész olyan volt, mint egy koncepciós per. Nem tudtam, hogy még csak most kezdődik a hadjárat ellenem. A tetvek pletykákat, rágalmakat kezdtek terjeszteni rólam a pesti gyülekezetben is, így mindenki felvette ellenem a védekező állást, és kezdték rám mantrázni az átok-zsoltárt. A gyülekezet testvérnői pedig hívogatni kezdték a feleségemet először titokban, majd teljesen nyíltan azzal a sürgetéssel, hogy váljon el tőlem, mivel én az ördögtől vagyok, és ilyen emberrel nem lehet együtt élni, és a nagykenetű testvér ilyen esetben megengedi a válást. Néhány nap múlva betörtek hozzánk, testileg bántalmaztak, keresték a számlákat. Én fenyegettem őket, hogy feljelentést teszek a rendőrségen, és mindent kitálalok.
riporter: - Ez azért merész dolog, nyíltan megfenyegetni valakit, akinek ráadásul takargatnivalója van.
volt Hit Gyülekezete tag: - Meg is tettem a feljelentést, be is vitték az érintetteket a fogdába. Csakhogy a rendőrségen ők is tettek ellenem feljelentést, méghozzá azt, hogy azért keresték nálam a számlákat, mert a sikkasztást én követtem el a cégnél, és azért meg akarták szerezni tőlem az iratokat. Akkor ott a rendőrségen még egyszer behúztak a csőbe, elkezdtek könyörögni és fenyegetőzni, hogy enyhítsek a feljelentésen, mondjam azt, hogy nyitva volt az ajtó, tehát nem betörés volt. Azt ígérték, hogy ha ezt megteszem, akkor ők visszavonják az ellenem tett feljelentést. Én megváltoztattam a feljelentést, így kiengedték őket, ők viszont nem vonták vissza az ellenem tett feljelentést. Itt nagyon ráfáztam. Nekem ekkor nem volt munkám, eléggé le voltam rongyolódva, gondoltam, új életet kezdek. Elhatároztam, hogy beállok rendőrnek és lesz belőlem egy becsületes rendőr. Mikor elmentem bejelentkezni a rendőrségen, akkor tudatták velem, hogy pszichológiai tesztnek is alá kell vetni magam, hogy lássák: megfelelek-e rendőrnek. Mondtam, semmi akadálya. A pszichológiai tesztet szakorvosnak kellett elvégeznie. Elmentem a szakorvoshoz, aki felajánlotta, hogy bead nekem egy nyugtató injekciót, egy idegerősítőt csak egy nagyon gyengét -, hogy megnyugodjak. Beleegyeztem, mert valóban eléggé megviseltek a történtek. Eszembe se jutott, hogy Haloperidolt kapok.
riporter: - Mi az a Haloperidol?
volt Hit Gyülekezete tag: - A Haloperidol injekción keresztül beadott elektrosokk. Szóval beadta. Mikor mentem haza a vonattal, már az úton éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben. A nyelvem összecsavarodott, a végtagjaim kicsavarodtak, csurgott a nyálam, szóval nem voltam a magam ura. Mikor hazaértem, a feleségem látta, hogy baj van, kihívta az orvost, de az tanácstalan volt, mert nem tudta, hogy mit kaptam, mi ellen adja be az ellenszert. Azt hittem, hogy egy-két nap alatt átmegy rajtam. Három hét múlva mikor már tovább nem bírtam, szóltam az egyik barátomnak, hogy vigyen vissza a pszichiáterhez. Egy vasárnapi napon történt. Odaálltam elé, csak annyit mondtam, hogy „Ez van”. Ő erre azt felelte, hogy ilyen apróságokkal ne zavarjam a hétvégi ügyeletét. Rendben, mondom azzal is megzavarhatom az ügyeletet, hogy elugrok a rendőrségre, és feljelentem. Erre aztán megnézte a kórlapomat, majd egyszerűen csak annyit mondott, hogy tévedésből mást adott be nekem a nyugtató helyett, de ebből ne csináljak nagy ügyet, ez bárkivel megeshet. Azután beadta az ellenszert, és én nem jelentettem fel. Mikor hazaértem a kórházból, a feleségem addigra összecsomagolta a holmiját, és kijelentette, hogy ezt ő tovább nem bírja, elválik tőlem. Beadta a válópert, meg sem kellett jelennem a tárgyaláson, elválasztottak. És ez sajnos így van Magyarországon, úgyhogy akaratom ellenére felbontották a házasságunkat.
riporter: - Jártál még ekkor a Hit Gyülekezetébe?
volt Hit Gyülekezete tag: - Nem. Otthon olvasgattam a Bibliát, és töprengtem, hogyan legyen tovább. Elhatároztam, hogy felhívom a Magyar Fórum szerkesztőségét, hátha érdekli őket az esetem. Érdekelte őket, ki is jöttek hozzám a lakásomra felvenni a riportot, és ment volna nyomtatásba. Ők nyugtattak, hogy a nyilvánosság védelmet nyújt majd. Arról is szó volt, hogy a tévében is riport készülhetne velem. Ezt én jó ötletnek tartottam. Csakhogy a szekta tudomást szerzett a készülő riportról, és akkor jött az utolsó poén: biciklin tekertem hazafelé, amikor hirtelen megállt mellettem egy rendszámtábla nélküli furgon. Berántottak az autóba, megfenyegettek, hogy esténként ne merészkedjek az utcára és készüljek el mindenre, mert amit a gyülekezet ellen vétek, az már a legsúlyosabb bűn, majd meztelenül kidobtak a város egyik forgalmas utcájára, fényes nappal. (Ezek az emberek a Krisztus nevében a helyes dolgot cselekedték: Ez a fanatizmus hatalma.) A járókelők adtak rám ruhát, mert látták, hogy baj van. Azonnal elmentem a rendőrségre feljelentést tenni, de nem tudtam semmit bizonyítani, mert rendszámtábla nem volt a kocsin, a tetteseknek pedig lett volna alibijük, ha akarták volna, az egész gyülekezet egybehangzóan állította volna, hogy az adott időpontban csoport-tanuláson vettek részt, vagy hasonló. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy elmegyek az országból. Ennyi a történet.
riporter: - Magyarországon többen is lehetnek ebben a helyzetben, hogy bekapcsolódtak egy szektába és nem tudták otthagyni?
volt Hit Gyülekezete tag: - Ismerek embereket, akik kiléptek a gyülekezetből, és most nagyon rossz életük van. A rengeteg szekta, romboló, pusztító, destruktív hatással van az emberekre, a társadalomra.
riporter: - A Hit Gyülekezetét Nyugatról is támogatják?
volt Hit Gyülekezete tag: - Ez teljesen biztos. Amerikából mennek pénzek a Hit Gyülekezetébe és vissza. Minden istentiszteleten három zászló függ a színpad fölött. Nem találnád k, melyek ezek: az amerikai, a magyar és az izraeli. Ráadásul, mivel a Hit Gyülekezete elismert, bejegyzett egyház, nem adózik a bevételei után, sőt állami támogatásban részesül.

riporter: - Tehát itt vagy most, valahol laksz és szeretnéd rendbe tenni az életedet.
volt Hit Gyülekezete tag: - Igen, újra szeretném kezdeni az életemet, hallgatom az Úr szavát, hogy irányítson.
*******
A Legfelsőbb Jóságos Isten nevében:
Könyörögve kérjük, hogy akit megkörnyékez a hit(ványak) gyülekezete nagy ívben kerülje el őket!
Önmagától álljon el a belépés gondolatától, aki esetleg ezen agyalt!
Akik meg jelenleg (még) benne vannak, kívánjuk nekik, hogy ébredjenek fel és hagyják ott!
Ehhez sok szeretet-erőt és jó egészséget kívánunk!
És imádkozzunk értük, mert a jó imának formáló ereje van!
Ne ijedjen meg senki! Az átok nem fog a jó embereken, a segítő ima viszont igen.

2013.01.27. 11:50:51

@Mária: Itt embercsoportok, nép, populáció, nemzet, tömeg jogairól van szó. Nem tudom még ezen kívül milyen szinonimákat kell használnom hogy megértsd (persze hogy nem érted meg).
Az indítékod nyilvánvaló, ezeket a hasonlatokat akkor és azok használják akik nyilvánvaló és jogos igényeket akarnak megdönteni.
A kérdés az hogy milyen alapon veszel te bátorságot ahhoz hogy gyerekként minősíts felnőtt embereket, akik komoly szándékkal, hatékony kezdeményezőkészséggel és tiszta, jogos, tisztességes célokkal rendelkeznek. Hogy veszed a bátorságot hogy így minősíts bárkit is? Milyen jogon?

MACISAJT 2013.01.27. 11:54:47

@BélaBácsiTudja: ("Én még mindig nagyon-nagyon érdekel, h mégis milyen jogon követeltek bármit is a diákság nevében ti, akiket a kutya se választott?

Konkrétan, arcokat se ismerünk, neveket se tudunk. Maroknyi névtelen csipet-csapat javasolgat, fórumozgat, és játsza h ők most valakik. "

Hát ez az.
Csakhogy az effajta hálózatoknak éppen ez a lényege, hogy addig tudnak többé-kevésbé hatékonyan működni, amíg nem kell kiállni a napra...

Mert ha kiderül hogy valójában hányan is vannak, kik is ők ténylegesen, meg kikhez állnak , khm, szóval közel...
akkor már bukta az egész.

Mária 2013.01.27. 11:54:52

@szabadmagyarnép:

A lengyel nép részéről erre volt igény. A magyar nép részéről meg nem volt igény rá.

Talán ha nálunk is államcsőd, szükségállapot és katonai diktatúra vezette volna fel a rendszerváltást, itt is másként alakultak volna a dolgok.

maroz 2013.01.27. 11:55:15

@dr kotász: Azért ne becsüljük le a négyéves, hisztiző gyerek érdekérvényesítő potenciálját. ;)

Nekem ez a "négyéves gyerek hisztizik" kifejezetten rokonszenves. Még tán az analógia is áll, hiszen az eszközöket illetően a politikai alrendszer és egy frissen megszületett, tán még a pelenkás korba se belépett diákmozgalom igenis hasonlítható egy anya-négyévesgyerek relációhoz. A négyévesnek szinte egyedüli eszköze a hiszti: ezt akarom, és toporzékolok. Az anyákat pedig azért tartjuk, hogy erre a toporzékolásra valami felnőttes, értelmes, korrekt választ adjanak. Amiként a politikai alrendszernek is ez lenne a funkciója: felismerni, hogy ez most éppen egy milyen toporzékolás és aszerint választ adni rá.

Viccesek az olyan elképzelések, amelyek azt mondják, hogy a toporzékoló négyéves oldja meg az anyukája helyett az anyuka problémáit. Fészbúkon írta valaki, hogy ezeknek a mozgalmár diákoknak kábé az lenne a dolguk, hogy leírják mintegy négy-hatszáz oldal terjedelemben azt, hogy mi a répát is kéne csinálni ebben az országban, majd ezt az irományt elvinni valamelyik párthoz, tömegeket, szavazókat mozgósítani e mögé a párt mögé, hatalomra juttatni őket, és! Na jó, de ha így tennének, akkor ki maradna a boltban? Ki csinálná a diák- és egyéb mozgalmakat? Beállna Szanyi helyettük? :)

leponex 2013.01.27. 11:56:20

"A pártok feladata pedig az lenne, hogy olyan programot állítsanak össze ...

Ideje lemászni rólunk, és ennek a melónak nekifogni. Mi addig azon fogunk igyekezni, hogy az ígéreteiteket be is tartsátok."

Ja.

Most küldted el mindegyiket a picsába ( minek álszenteskedve írni ?? ), nem kérsz se az ígéreteikből, se a programjaikból, egyáltalán semmijükből.
Ostoba mind, de majd Ti jól megmondjátok, mit és hogyan kellene csinálni.

Hát hajrá! Előttetek a pálya, a nyilvánosság.

Tíz éve forgatta Bertolucci az 'Álmodozók' filmjét, figyelmedbe ajánlanám.
Rólatok meg a Csillag Ádám forgatott, és tök véletlenül teljesen spontán módon, de abszolút hitelesen hirtelen egy szobában egyszerre három kismama három kisgyereket mutatott fel az ablakban ...
No, kábé ennyire vagytok Ti is hitelesek, szerintem.

De őszinte érdeklődéssel várom konkrét javaslataitokat tényleg hogyan kell Politizálni. Aztán meglátjuk, mit csináltok majd.

Mária 2013.01.27. 11:56:25

@dr kotász:

"Hogy veszed a bátorságot hogy így minősíts bárkit is? "

Szólásszabadság?

A vélemény kinyilvánításának a szabadsága?

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.27. 11:57:40

@dr kíváncsivagyok:

Már ne is haragudj, de te is és Bajnai is rossz irányba mész.

Itt akkor lesz minőségi változás ha egy ÚJ és fertőzetlen személy( aki már mozgalmat indított Szabad Magyar Nép címén) ÚJ arcokkal és Új népnek is érthető programmal fog előrukkolni.

Olvasd el az SZMN programját nézd meg a vezetőjét és gondolkodj el arról amit most írtam.

www.facebook.com/szabadmagyarnep

Mária 2013.01.27. 11:57:43

@dr kotász:

"A kérdés az hogy milyen alapon veszel te bátorságot ahhoz hogy gyerekként minősíts felnőtt embereket, akik komoly szándékkal, hatékony kezdeményezőkészséggel és tiszta, jogos, tisztességes célokkal rendelkeznek."

Aki gyerekesen viselkedik, az azt a minősítést fogja kapni, hogy gyerekes.

kirsten 2013.01.27. 12:02:49

@lonsdaleruha.5mp.eu: Nagyon remélem. Más kiút nincs az országnak ahhoz hogy talpra álljon. A Hallgatói Hálózatot kérdezem miért nincs népszavazás tandíj ügyben. Anno a sokat cikizett Gyurcsány idején volt, mert lehetett, és a tandíj témát ejtették. Pedig akkor állítólag a pénz az egyetemeknél maradt volna és nem a feneketlen költségvetésbe ment volna. A HÖOK elárult benneteket Nagy Dáviddal az élen. Miért tűritek hogy helyettetek ilyen alamuszi sunyi alakok döntsenek.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.27. 12:03:57

@Mária:
előbb vagy utóbb ez az igény az emberek fejében szöget fog ütni, mert ezek a gyalázatos vezetők ma is kártékonykodnak a nép rovására 4

2013.01.27. 12:07:21

@maroz: Az eszközök talán nem a potenciál fejlettségi szintje miatt olyanok amilyenek. Az utcára vonulás, sztrájk stb, nevezzük hisztinek, kényszerű lépések. A 4 éves gyerek hasonlattal azért sem értek egyet mivel a "hiszti" kiváltó oka nem hasonlítható egy anya és 4 éves gyerek problémájához, még áttételesen sem, vonatkoztatva társadalmi csoportokra. Azt hiszem, inkább arról van szó, hogy a vezető társadalmi réteg tartaná az egész társadalmat a 4 éves gyermek szintjén és az kilépne ebből a kényszerű helyzetből a számára elérhető eszközökkel.

Doctor Klauße 2013.01.27. 12:10:24

@ODIV: Gondolom, te azt hiszed, az átlag ember úgy tekint erre az öntörvényű, nagyszájú diákcsoportra, mint a jelenlegi politikusok ellen fakadó, tiszta vizű forrására. Ki kell ábrándítsalak.

A diákokat lejárató színpadon pedig ti magatok vagytok a főszereplők, bár tudjuk jól, csúnya dolog általánosítani, nem minden diák ilyen...

Mária 2013.01.27. 12:11:37

@szabadmagyarnép:

A rendszerváltáskor éppen nagykorú generáció már 43 éves. Ők, és a náluk idősebbek eddig hiába várták a nagy coming outot, a Fidesz mindig tett róla, hogy el legyen maszatolva a dolog.

A 18-40 éves korosztályt meg hiába bíztatod, nem érdekli őket ez a kérdés. Sokkal nagyobb probléma a számukra a kilátástalanság, mint az, hogy ki mekkora elvtárs volt abban a korban, amit a saját bőrükön nem is tapasztaltak.

dolgozni kék 2013.01.27. 12:13:09

Mária, te sem hozol fel túl sok érvet, amikor megnyilvánulsz. miért kéred számon máson?

2013.01.27. 12:19:30

@Mária: Az ellenzéki pártok legfőbb problémája hogy a HaHa nem akar együtt működni velük. Tehát ez a gyerekes viselkedés oka?
Eléggé megalapozott okuk van arra hogy ne működjenek együtt, és ebből következve nem gyerekes ez a döntésük.

ODIV 2013.01.27. 12:22:41

@Doctor Klauße: Engem az zavar, hogy mindent idealizálunk.
"A kormány a megtestesült jóság, a lázadó diákok pedig ingyenélő, naplopó csürhe." kontra
"A diákok a szeplőtelen szüzek, a kormány a Lucifer bábhadserege."

Ez a két érv feszül egymásnak mindenhol. Ha jön egy fiatalokból álló diákcsoport, akkor azzal foglalkozunk, hogy annak tagjai hány túrós rétest ettek meg egy adóforintokból. Ez ami igazán álságos.

Mária 2013.01.27. 12:22:51

@dr kotász:

"Azt hiszem, inkább arról van szó, hogy a vezető társadalmi réteg tartaná az egész társadalmat a 4 éves gyermek szintjén és az kilépne ebből a kényszerű helyzetből a számára elérhető eszközökkel."

Pontosan erről van szó, illetve arról, hogy NEM lépne ki az efféle tranzakcióba bevont csoport.

Ismered Eric Berne játszmaelméletét? Megvan a két fél közötti interakciókat szemléltető hat korong a *Szülő*, a *Felnőtt* meg a *Gyermek* státuszával?

A hatalom *Szülőként* beszél az egyetemistákhoz, azok pedig *Gyermekként* reagálnak. Így tartják fent a játszmát.

A baj az, hogy az egyetemistákat megszólító pártok *Felnőtt* -- *Felnőtt* tranzakciót akartak az egyetemistákkat, de a hallgatók az ő üzeneteikre is a *Gyerek* pozíciójából válaszoltak.

www.cs.elte.hu/~akos987/Pedagogia/tranzakc.htm

http://hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_játszmák

ODIV 2013.01.27. 12:23:42

@ODIV: Bocs, lemaradt a mondat vége: szóval hány túrós rétest ettek meg, egy adóforintokból szervezett kormányrendezvényen.

dolgozni kék 2013.01.27. 12:28:47

@Mária: én fordítva látom... a hallgatók szeretnének felnőtt-felnőtt játszmát, de tudásuk és tapasztalatuk nem alapozza ezt meg.
A hatalom szeretne őket minél inkább gyermetegebb színben feltüntetni, és magát a türelmes, figyelmes szülő színében feltüntetni.

Én a diákmozgalom helyében leülnék a rektori konferenciával, esetleg bevonnám az MTA-t is, és őket küldeném a frontvonalba, hogy valós Felnőtt-felnőtt
vita alakuljon ki.

2013.01.27. 12:30:32

@Mária: Ismerem a tranzakcióanalízist. A vezető társadalmi rétegbe az ellenzéket is belevontam. Ebben a ők is a Szülő szerepet veszik fel.
De ez a TA analógia nem vázolja magát a helyzetet.
Gyakorlatilag arról van szó hogy a hallgatók népszerűségi indexét akarja az ellenzék használni egyrészt. Másrészt pedig így akarják hatástalanítani azt a veszélyt hogy a példájuk ragadós legyen és kiszélesedjen a társadalmi ellenállás, a szolidaritás és egyre nagyobb nyomást gyakoroljanak a politikai elitre. Ez megszüntetheti az elit kétpólusú hatalomgyakorlását.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.01.27. 12:30:53

Nem. A hallgatók megijedtek, hogy nekik nem jut a szocializmusból. Pedig az ojaj lyó.

Doctor Klauße 2013.01.27. 12:33:17

@ODIV: Annál a süteményevésnél nem az a néhány adóforint volt a lényeg.
Maga az összkép, valaki odamegy és hangoskodással megzavarja más rendezvényét, aztán hátramegy bekajálni, s haza indul.

Ez csupán a HaHa komolytalanságát volt hivatott tükrözni, nem az adóforintokról szólt...

$pi$ 2013.01.27. 12:35:17

@Megint hazudik a fidesz banda, de elég volt!: "Ne ijedjen meg senki! Az átok nem fog a jó embereken, a segítő ima viszont igen."

Lószart mama. Placebó.

dolgozni kék 2013.01.27. 12:36:15

@Doctor Klauße: remélem az abroszt is összekenték.

Mária 2013.01.27. 12:36:59

@dr kotász:

"Az ellenzéki pártok legfőbb problémája hogy a HaHa nem akar együtt működni velük. "

Ezt meg miből gondolod?

2013.01.27. 12:37:12

@Doctor Klauße: Én nem bánom hogy a srácok kajáltak, de azt már nehezményezem hogy az a sok bólogató jános akik még ott jelen voltak, az én pénzemen is jóllakjon. Az a rendezvény nem "valaki más" rendezvénye volt.

Az igazi sztrovacsek 2013.01.27. 12:38:05

Drága gyermekeim!
Mindez gyönyörű, jól hangzik, és talán még igaz is.
De egyet kihagytatok a számításból.
MINDEZ AMIT CSINÁLTOK, VASTAGON POLITIKA.
Annak minden mocskával, szépségével, előnyével, és hátrányával.
És mint ilyen, pártoktó nem függetleníthető.
Tetszik nektek vagy sem, a pártok rá fognak cuppanni a tevékenységetekre, pro és kontra egyaránt.

Mária 2013.01.27. 12:38:55

@dr kotász:

"Gyakorlatilag arról van szó hogy a hallgatók népszerűségi indexét akarja az ellenzék használni egyrészt."

A hallgatói szerveződések nem népszerűek. A választókorú lakosság 90%-a azt se tudja, hogy a világon vannak.

von Putri 2013.01.27. 12:39:40

Ugyan már gyerekek. Éppen ti böfögitek vissza előszeretettel az Oktatói Hálózat (telis-tele az egykori SZDSZ holdudvarához tartozó korifeusokkal)által megetetett szlogeneket

Befolyásolhatók vagytok. Hogy naívak vagy álnaívak, azt most inkább nem akarom megtippelni

BélaBácsiTudja 2013.01.27. 12:39:48

@MACISAJT: Én azt értem, hogy nekik pont az a lényeg h a mögöttük álló kis csipet-csapat kiléte ködfelhőben vészen el, mert akkor lehet ilyen szipi-szupi überfüggetlenek vagyunk cikkeket írogatni.

@Toma001: Greenpeace egyesület, innentől kezdve elnöke van, s mivel közhasznú egyesület, évente csinál közhasznúsági jelentést (amely a gazdasági adatairól is vall). Hoppá!

Ocuppy mozgalom meg egy vicc, az arab tavasz eredménye meg szemlátomást látszik egyiptomban az iszlamisták előre törésével. Ott is végül azok irányítanak, akiknek arcuk van.

@zsoltiuszprime: lehetőség adott. indulj el a választásokon. s amúgy pontosan jól látod, a HÖOK (és rajtuk keresztül a HÖT/HÖK valódi szerepe) a számonkérhetőségen, és a választások alapján szerzett törvényi eszközök felhasználásán múlik.

Ha a miniszter a HÖOK-al szeretne beszélgetni/tárgyalni, tudjon kit hívjon. Ha a HaHa-val kit hívhat? Arról nem beszélve, ha én összefogok hallgató társaimmal, és alapítok egy "HaHa" sejtet.... ki tiltja meg nekem ha tárgyalni szeretnék? :D Értitek?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 12:40:22

Diákok! HaHa!

Ti vagytok az első megnyilvánulásai annak a felelős állampolgári magatartásnak, aminek általánossá válásában ez, a már 23 éves rendszerről szóló írás

www.kibulizottorszag.net

a vége felé még csak így reménykedett:

„... a többi spontán erők majdani megjelenésén múlik. Bénító
kishitűségen túl, abszurditás is azt föltételezni, hogy egy tízmilliós, a civilizáció csúcsán lévő, rétegezett társadalommal rendelkező államban nincs személyi alternatívája néhány, a hatalomba magát odatrükközött áldemokratikus csoport uralmának. Csak az esélyt kell megkapnia a társadalomnak az egészséges kibontakozásra. Ebben kell bízni, a magyar nép erejében és képességeiben...”

Úgy látom, amikor saját követeleséeiteket megfogalmazzátok, de közben a mindenféle pártok szirén hívásait józanul elutasítjátok, egyidejűleg – és végre! – ezt az esélyt is keresitek. Nálatok az az erő és képesség. Így tovább! Ti vagytok az ország egyetlen reménye.

von Putri 2013.01.27. 12:49:04

Itt az idézet saját korábbi blogotokról, ha valakinek kétségei lennének, honnan fúj a szél:

"az Oktatói Hálózat is közleményt adott ki, melyben pontról-pontra megvizsgálják, miért elhibázott a megállapodás."

És aztán pontról pontra odamásoltátok, amit az SZDSZ bácsik és nénik a szájatokba adtak

hallgatoihalozat.blog.hu/2013/01/22/a_16_szak_szamokban

Szanyi Tibor 2013.01.27. 12:50:27

Köszönöm ezt a magyarázatot, ami ugye főként a pártoknak szól: "mi (t.i. a HaHa - a szerk.) nem olyanok vagyunk mint ti, mi valami újat szeretnénk bevinni, és nem a ti játékszabályaitok szerint játszani, úgyhogy szálljatok le rólunk és... menjetek a picsába!"

Nos, ez így egészen sommás és érthető. Nekem viszont az a bajom vele, hogy ilyesmit bárki tud mondani bárkinek, bármikor. Nagy ész nem kell hozzá, még egy másodpernyi, felsőoktatásban eltöltött idő sem.

Mégis, gyorsan leszögezem: az MSZP tavaly októberben megfogalmazott oktatáspolitikai téziseit szinte egy-az-egyben megismételték a decemberi diákmegmozdulások szónokai, kiáltványai. Elhiszem, hogy csupán véletlen az egybeesés, sőt, szinte fogadni mernék, hogy a diákok nem olvasták a szocialisták programját. Ezt annál is inkább így gondolom, mert amikor szembesültek a tényekkel, úgy néztek vissza, mint borjú az újkapura. Majd hozzátették: akkor is menjetek a p...ba!

Elfogadom, hogy pár tízezer diáknak lehetnek jogos követelései a kormány, s ezen keresztül a pár millió adófizető felé. Ez utóbbi körből - minden vélemény dacára - azért legalább 5 millióan ki szokták fejezni a rokonszenvüket a pártokra, illetve ezek valamelyikére, tehát a politika-ellenes hangulat azért messze nem annyira átütő, mint amennyire egy-egy üvöltő üzenet, vagy akár pár száz mantrázó blog, blogger ezt a fejünkbe akarja verni.

Tegyük azt is tisztába, hogy a felsőoktatás egyik legfőbb alapkérdésében volt már népszavazás, s az idő bármennyire is feloldotta az e körüli jogi kötelmeket, annyi azért mégis marad az utókorra, hogy az első diploma megszerzésében a társadalom igenis bele akar nyúlni a zsebébe, s rengeteget hajlandó felvállalni a finanszírozásból. Ezt a nagylelkűséget viszont bármely generációnak annyiban illene megtisztelnie, hogy ne a pi...ba küldje mindazokat, akik eddig is és a jövőben is az idetartozó döntéseket meghozzák. Legfeljebb azokat, akik messze eltérnek a népakarattól.

Ha jól látom, akkor a HaHa mégis, rögtön a fenti kiáltvány elején leszögezi az "eltérők" iránti lojalitását ... A politikában ezt hívják szervilizmusnak. Ami azért messze nem valami új, forradalmi jelenség.

dolgozni kék 2013.01.27. 12:51:19

@von Putri: tedd mellé az szdsz-es linket is, légy oly szíves.

Doctor Klauße 2013.01.27. 12:56:14

@dr kotász: Akkor elmondom még egyszer, nem a jóllakáson van a hangsúly, azt én sem sajnálom, hanem, ha valaki a nemtetszését megy kifejezni egy rendezvényre, akkor nem az ingyen kajával teszi fel az i-re a pontot.

Ez így nagyon úgy festett, hogy a "csináljunk botrányt Hoffmann Rózsa megnyilvánulásából" nevű megbízatás pipa, akkor együnk egy jót, gyerekek...

dolgozni kék 2013.01.27. 12:59:15

@Szanyi Tibor: én személy szerint nem a rokonszenvemet fejezem ki, amikor elmegyek szavazni, hanem a legkisebb rosszt próbálom támogatni.
De ha a szocialistáknak volt októberben oktatáspolitikai koncepciója, akkor megkérdezném, mit vett át belőle a kormány? mekkora volt a szocik érdekérvényesítő potenciálja? 0?

kuki123 2013.01.27. 13:05:52

Mi lenne ha az az 52 % pártot alapítana?

mondjuk az lenne párt neve hogy Hallgatói párt
vagy diák párt.

tudom is én...
De bele gondoltatok már abba hogy mi lenne ha...ha megnyernék és fiatal mérnökök, most kikerül(még nem elhajlott) jogászok orvosok pénzügyesek lennének a az ország irányítói

És átformálnák Magyarország teljes képét.(nyilván pozitív irányba)

Elsők közt rohannék rájuk szavazni vasárnap reggel 6:00-kor...

maroz 2013.01.27. 13:07:10

@dr kotász: Nézzük akkor kicsit konkrétabban az eszközöket.

A pártpolitikai alrendszer a saját működésére a 2012-es évre 3 809 800 000, azaz hárommilliárdnyolcszázkilencmilliónyolcszázezer forintot allokált. Pártok, plusz pártalapítványok támogatása. Ehhez adjunk hozzá... illetve nem is, ne adjunk hozzá semmit, így is közel négymilliárd, ne is menjünk bele abba, hogy hogyan finanszírozódik egy Békemenet, így is jól kidomborodik a különbség.

Ehhez képest a diákmozgalmároknak van pár ordibátoruk, néhány molinójuk, valamint van nekik némi zsebpénzük, amit sokszor olyan szülőktől kapnak, akik adnának éppen többet is, ha lenne miből.

Ezek tehát a differenciák a rendelkezésre álló eszközöket illetően. Most őszintén, mi más stratégiát lehetne ekkora egyensúlytalanság láttán kiókumulálni, mint a toporzékolást? :)

Tudom, sokan gondolják azt, hogy jobb lenne, ha a diákok szépen engedelmesen betagozódnának a pártpolitikai alrendszer valamelyik szereplője mögé (illetve lófaszt valamelyik, figyeld meg, hogy ki-ki a saját preferáltját szorgalmazza, mert az és csakis az lenne az egyedüli helyes választás), és jó pártkatonaként tenne az adott párt érdekeinek az érvényesüléséért, aztán majd bízna abban, hogy az adott párt hatalomra jutva dob nekik is valamit. Mások ennek pont a kritikáját fogalmazzák meg: á, nézzétek meg, most hisztiznek, de öt év múlva ugyanolyan cinikusan fogják osztani az eszet valami helyettes államtitkári karosszékből mint a mostaniak. És nem nagyon lehet azt mondani, hogy ez a kritika, ez az aggodalom teljesen alaptalan lenne. Az elmúlt 22 évünk pont valami ilyesmiről szólt: a pártpolitikai alrendszer sikeresen besorozott és a saját érdekeiért hadrendbe állított minden, vagy legalábbis majdnem minden civil kezdeményezést. Lett-e ettől nekünk, civileknek jobb? Érzésem szerint nem. Akkor meg már inkább a toporzékolás, kedves politikai elit, nekünk ez kéne, mi ezt akarjuk, és te pontosan hogy azért vagy tartva, azért bélelünk ki hivatalosan évente közel négymilliárddal, hogy oldd meg a problémáink azon részét, amely része rád tartozik. Kérded, hogy hogyan, kedves pártpolitikai elit? Nem érdekel, hogy hogyan, ez a te problémád, mármint a hogyan, oldd meg! Azt mondod, hogy nem tudod megoldani? Oké, de akkor add vissza a mandátumodat, tedd vissza a kasszába, amit eddig kivettél, add le a slusszkulcsot a portán, teremts tiszta helyzetet: drága nemzetem, mi hülyék vagyunk ehhez, nem tudjuk megoldani, nosza, jöjjön valami más rendszer, valami más szereplőkkel, és hátha majd azok.

hupikek 2013.01.27. 13:07:59

Nem kell tartozniuk senkihez, de nem árt jóban lenni mindenkivel.Nekem tetszik, hogy a hallgatók akarnak valamit, ami az érdekeiket védi, és az is hogy már nem a sajátjukat, hanem a következőkét.Kár volt bármit is aláírni,mert ez a kormány akkor szegi meg a megállapodását, amikor neki tetszik.Éppen ezért jóban kellene lennie az ellenzékkel, és minden párttal mert még jő lesz ha valaki mögéjük áll.Az pedig, hogy a diákok képesek a saját érdekeiket védeni az jó, és azt intelligensen és nem csürhe módra teszik.Gratula.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 13:10:36

@Szanyi Tibor:

Ön, úgy tudtam politikus. Elég gyönge annak, ha csak ilyen sértődötten– fenyegetően, megbélyegzően képes reagálni. Törekvéseit illetően ez legkevesebb átlátszó.

Hadd tegyem hozzá, nem foglakoztam soha sem az ön személyével, észrevételem nem szemáélyes. Személye nem érdekel, ahogyan másoké sem. A pártját viszont ugyanúgy megvetem, ahogyan a többit is akik abban járnak, hogy a maguk haszna keresése közben lezüllesszék az országot. Ebben már 23 sikeres évet tudnak fölmutatni. Nagyon meg lehet ijedve, hogy ezúttal kimarad a buliból, ha ilyen kapálódzó kétségbeeséssel jön a diákokat – szándéka szerint – az akolba terelni.

Mária 2013.01.27. 13:10:58

@kuki123:

"És átformálnák Magyarország teljes képét.(nyilván pozitív irányba)

Elsők közt rohannék rájuk szavazni vasárnap reggel 6:00-kor..."

*

Látom, nem tanulsz abból, ami éppen most történik az országban :D

Repetát is kérnél belőle, egy másik kormánytól, amire ráadásul éppen a mostani ellenében szavaznál :D

Netuddki. 2013.01.27. 13:14:04

Ez jó volt!

"Hey! Fidesz! Leave them kids alone!"

kvadrillio 2013.01.27. 13:14:31

ezaz ! harcojjunk! ájjunk ki a jogainkér ! van még elég hely beállni a sorba ! követeljük ki az igasságot ! majd mi eldöntjük kit választunk !

...addig is viszünk egy kis szendvicset meg üdítőt magunkkal, mert elég sokáig kell a sorban ácsorogni egy kis nemlétező munkáért a MUNKAKÖZVETÍTŐ HIVATALOK ELŐTT..

Mária 2013.01.27. 13:14:55

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:

"Hadd tegyem hozzá, nem foglakoztam soha sem az ön személyével, észrevételem nem szemáélyes."

*

Ehhez képest a teljes kommented nettó személyeskedés, egyetlen darab észérv nélkül :D

mozzie 2013.01.27. 13:15:46

@Tyreo: Evvel egyetértek. Azért csendesen azt is megkérdezném - hány HaHa prominens munkálkodik azon, hogy a fiatalok valóban informálva legyenek a pártok programjairól?
Például, a DK által 24 órával ezelőtt meghirdetett programról. Meg a többi demokratikus párt programjairól is, amikor megszületnek.

von Putri 2013.01.27. 13:16:43

@dolgozni kék:
Ismétlem magam: nem akarom megtippelni hogy naív vagy álnaív vagy

De a magamfajta egyszerű ember ha azt látja hogy UGYANAZOK vannak az Oktatói Hálózatban, mint az SZDSZ bármelyik korábbi aláírólistáján, akkor már nem elég a naívitás ahhoz, hogy ne lásson összefüggést

Heller Ágnes, Radnóti Sándor, György Péter, Konrád György stb stb

Csupa pártfüggetlen gondolkodó, nem igaz? Ők fogják majd garantálni a diákmozgalom függetlenségét

maroz 2013.01.27. 13:17:18

@Szanyi Tibor: Programot írni a hülye is tud. A te pártod az elmúlt 22 évből 12 éven át kormányon volt. Írtatok gyönyörűszép programokat, voltak nagyívű szövegeléseitek, és közben úgy elkúrtátok, hogy egy kétharmados Orbán lett a vége, plusz egy ciki, röstellni való mszp, akinél még mindig, még ennyire szar kormányzás után is népszerűbb tud lenni Orbán. Én a rühes kecskémet sem bíznám rátok, nem hogy a jövőmet. Ne programot írjatok, mert azt a hülye is tud, hanem hitessétek el velem, hogy ti vagytok a jövő. Előre szólok, hogy az a bizonyos eddigi teljesítményetek, amiről már szóltam nagyon megnehezíti a dolgot, ha tényleg komolyan vennéd ezt az elhitetős munkát.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 13:18:40

@kuki123:

Nagy tévedés lenne tőlük, ha párttá alakulnának. Más sem kell a Fidesznek és az MSZP-nek. Ezzel beállnának abba a sorba/rendszerbe, ami, ha nem szűnik meg, bizonyosan elpusztítja majd Magyarországot.

Felejtsük el a pártokat, a 23 éves ál-demokráciájukat! A diákok jó úton járnak. Aki támogatja őket, hagyja, hogy ők keressék meg, mi jó nekik, ne akarjon tanácsot adni. A mozgalmuk a modell, a minta amire ha szerencsénk van, egyszer új ország épül majd, valódi, lentről fölfelé épülő demokrácia. A torzszülött helyébe, amit 1989-ben egyesek kibuliztak.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:19:50

@dolgozni kék: ritka holló esete az, amikor egy kormány megszívleli az ellenzék javaslatait. Ezen az alapon a földkerekség összes parlamenti ellenzékéről elmondható a nulla érdekérvényesítési képesség. Mi viszont nem azért készítünk programot, hogy a kormány azt átvegye, hanem azért, hogy elmondjuk, miként fogjuk mi csinálni, ha mi leszünk a kormány.

Netuddki. 2013.01.27. 13:19:58

@Szanyi Tibor: Tibike! Mit nem értesz ezen? Elegünk volt belőletek! Nemcsak a hallgatóknak, de a bérből és fizetésből élőknek is. A 23 év alatt gyakorlatilag nem csináltatok semmit ami az országot előbbre vinné, az országban élést normálisabbá, kellemesebbé tenné az egyszerű állampolgár, adófizető számára IS B+! Mert saját magatoknak elég kellemes a megélhetés, legyetek éppen vagy kormányon vagy ellenzékben. Sokan ezt közületek (99.99999999%) sajnos elfelejti. Elfelejti, hogy ki biztosítja nektek az átlagon felüli életszínvonalat. Lassan eljön az az idő is amikor MI, a gazdáitok megkérdezzük tőletek, hogy mégis mi a jó anyátokat csináltatok ti ott a parlamentben 23 évig???

mozzie 2013.01.27. 13:20:10

@Mária: MEGALIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vitéz László 2013.01.27. 13:21:24

teacher leave kids alone !

maroz 2013.01.27. 13:22:57

@mozzie: Mondd, Gyurcsány a farkát legalább saját maga veri, vagy azt is mással csináltatja? :))))

mozzie 2013.01.27. 13:23:47

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: "Felejtsük el a pártokat, a 23 éves ál-demokráciájukat!"

Na, ekkora hülyeséget is régen olvastam. Ki fog kormányozni? Mit ajánlasz a demokratikus berendezkedés helyébe? Hol élsz Te? A Holdon?

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:24:22

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: A megvetés is lehet politikai alapállás, csak akkor nem kéne érvelni, mert annak az értéke így pont nulla. Főleg, ha olyanokat írsz, ami picit sem felel meg a valóságnak, konkrétan egy csipetnyi fenyegetőzés sincs a szavaimban. Akárhogy is van, a HaHa képtelen megbírkózni azzal az ellentmondással, miszerint úgy akarnak politizálni, hogy mások viszont ezt ne tegyék. Vicces ... ;)

mozzie 2013.01.27. 13:27:11

@maroz: Ez egy oly annyira szinvonalas, értelmes, kultúrált és intelligens hozzászólás, hogy én, egyszerü földi halandó, nem is vagyok érdemesült válaszolni rá.

Nem is fogok.

ODIV 2013.01.27. 13:28:28

@Doctor Klauße: Pont erre írtam, hogy már régen lehettél 20 éves. Ennyi idősen még nem tudják a tételt, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.
Szerintem pont ettől lesznek hitelesek, mivel ha egy betanult koreográfia szerint jelentek volna meg, akkor nem maradtak volna ott bekajálni az ingyen falatokat. Nem annyira dörzsöltek, hogy egy ilyen szituációban támadási felületet láttak volna.
De persze ez csak az én véleményem. Mindenesetre azt sikerült elérnie a hatalomnak, hogy jelenleg arról vitázunk, hogy egy 18-20 éves hallgató mennyire hiteles, mennyire komolyan vehető. Pedig ő nem politikus, elszámolási kötelezettsége csak a szülei és a tanárai felé van.

Netuddki. 2013.01.27. 13:28:45

@mozzie: "Ki fog kormányozni?"

Muhaha! Most ki kormányoz? Na ne röhögtess!

mozzie 2013.01.27. 13:30:49

@kovi1970: Csattanós válasz. Tele észérvekkel, tényekkel, önálló gondolatokkal. Gratulálok neked is.

ODIV 2013.01.27. 13:31:56

@Szanyi Tibor: Tibor, Önnek aztán pont nincsen semmilyen morális felhatalmazása, hogy megkérdőjelezzen bármilyen civil kezdeményezést. Gyalázásban, egymásra mutogatásban már bizonyított a párttársaival együtt. Fogadja el, hogy már csak néhány kisnyugdíjas hisz még a mesékben.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:32:37

@maroz: Igazad van, programot a hülye is tud írni, s ezzel csak az a baj, amikor meg is teszi, s az még nagyobb, ha kormányra jut. De a legnagyobb baromság, amikor valaki teleírja az összes politikai blogot és egyéb felületeket azzal, hogy ő aztán mennyire utálja a politikát, ő aztán mennyire felette áll mindennek, ami politika. Engem például tök hidegen hagy a szabás-varrás (bocsi a szabás-varrás rajongóitól!), de nem is írkálok semmit a szabás-varrással foglalkozó blogokra.

Pan Modry 2013.01.27. 13:33:02

@Mária:
A HaHa leirta a celjat, es nagyon helyes hogy nem kozoskodnek se a DK-val, se az MSZP-vel...
Azert nem kell levaltani orbant hogy egy masik feltudasu exbolsevik garnitura kormanyozzon szarul.
Raadasul az MSZP es a DK a 2006-os koltsegvetes elhazudozasaval bebizonyitotta hogy a szavuk annyit er mint Orbane.

Raadasul a HaHa nem tamadja az Egyutt2014-et, es Bajnaiek sem akarnak a hatukon felkapaszkodni. Ha Bajnaiek igy folytatjak meg a vegen rajuk szavazok, ha ok is kozoskodnek az MSZP/DK-val, akkor meg leszarom az egeszet es nem szavazok.

Ugyhogy a te meglatasod szerintem helytelen, te szemelyes szimpatia alapjan tamogatsz vagy ellenzel valakit, a HaHa ugy tunik a tenyek es a tapasztalat alapjan.

Hajra HaHa, kuldjetek el az MSZP-t, DK-t, Jobbikot, Fidesz-t a halal faszara ha rajtatok akarnak nepszeruskodni!!!

ODIV 2013.01.27. 13:35:26

@Szanyi Tibor: Ha nem értette volna a lényeget, akkor lefordítom. Abból a politikai mentalitásból van elegük az embereknek, amit Önök és a Fidesz képvisel már sok-sok éve. Gondolom nem kell részleteznem, miből van elegük. De lehet, hogy az ország több, mint 50%-a barom, mert nem érti meg Önöket.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:35:35

@kovi1970: Kovi1970ke! Valakivel összetévesztesz! Én ugyanis picit sem értetlenkedtem. Ellenkezőleg! Véleményt mondtam. Mindenesetre nem tekintelek a gazdámnak.

high up! 2013.01.27. 13:37:31

@Szanyi Tibor:

2002-től már bemutattad elvtárs, hogy mit csinálsz ha a hatalomba kerülsz. MFM államtitkárként sorra hoztátok a törvényeket meg a rendelkezéseket, amelyek ellehetetlenítették a falusi kisgazdaságokat. Csak azért hogy a Maszop oligarchátok lenyúlhassa azoknak a földjeit. Aztán meg EU pénzeket parkoltatott a pártod a te magánszámládon. Emlékszel ugye? Vagy tagadod?
A nővéreddel is folytattad a korrupciót, a minisztériumod által két hét alatt kiírt és lebonyolított CD másolási zsíros falatokat nyert meg a nővérke. És még mennyi sumákságodról nem tudunk.
És akkor a te korrupt mocskos fajtád akar most rákapaszkodni a diákmozgalomra? Elvtárs, neked, Lendvainak, Kovácsnak meg a többi kommunista maradéknak végképp el kell húzni a közéletből, hogy az erkölcsi megújulás megkezdődjön. Úgy hogy a fajtátok húzzon el a diák mozgalmaktól jó messzire.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:39:10

@ODIV: az én felhatalmazásomat úgy hívja az alkotmány, alaptörvény, stb., hogy népképviselet. Jelenleg 386-an vagyunk ebben a helyzetben.

HaKohen 2013.01.27. 13:40:07

@maroz: 11:42:14:

Mondd el a villanykörtés/pisológusos viccet lécci, lécci, mert nem ismerem.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:42:43

@high up!: tájékozottságodról csak annyit, hogy sohasem voltam az MFM államtitkára, sőt, alighanem MFM nevű tárca sem létezett. Kábé ennyi tud az összes megjegyzésed.

2013.01.27. 13:43:05

@Szanyi Tibor: Érthető hogy sok kompromisszumon múlik politikai döntéshozók munkája, kikerülhetetlen érdekek figyelembe vétele stb... viszont mégis működik a felelősségérzet iránti elvárás, némi rálátása nem csupán a mainstream politika résztvevőinek lehet, ráadásul a szabás-varrókon maximum a kabátgombokat kérhetem számon, a politikai döntéshozókon pedig sokkal többet.

Ambiorix 2013.01.27. 13:46:44

@Madibainges:
Szóval eltaláltam, "kommunikáció" szakos vagyol. :)
Sértett reakciódból ítélve, magad is szégyelled. :)

Doctor Klauße 2013.01.27. 13:48:16

@ODIV: Akkor lehet, hogy most meg fogsz lepődni, de én is egyetemista vagyok és nem áll érdekemben a felsőoktatás felhígítása, ez van.

De ha esetleg te is becsületesen végigtanulod azt a pár évet, rájössz, hogy neked sem az az érdeked, hogy minden jött-ment kezébe diplomát adjanak.
A politikától meg nem ilyen fidesz-ellenes násztánccal elhatárolódni, mert ez baloldali "bullshit", ha úgy tetszik.

Az elhelyezkedésről beszélek, sok sikert a későbbiekben!

ODIV 2013.01.27. 13:49:07

@Szanyi Tibor: Ebben sajnos igaza van. Jogi felhatalmazása van. Arra is, ha egy csoport nem hajlandó az Önök szekerét tolni, akkor idejöjjön kioktatni őket.
Szegények úgy jártak, mint az a néhány nyakas ember, akinek nem tetszett, ha érdekük úgy kívánja, akkor barátkoznának velük. Az a néhány nyakas ember néhány éve még csak szociális élősködő volt.
Tudja, az a baj ma a politikusokkal, hogy képtelenek elvek mellett kiállni. Mindig az aktuális érdek felülírja az elveket, amiket hangoztatnak. Aztán ha valakinek ez nem tetszik, akkor kioktatják őket demokráciából.

Sajnos nem hajlandóak belátni azt, hogy a politika nem olyan, mint egy segédmunkás állás. Itt csak egyszer lehet hibázni, aztán félre kell állni. Egy egészségesen működő cég vezérigazgatója is lemond, ha akár ő, akár a beosztottjai kárt okoznak a cégnek. Ezt nevezik felelősségvállalásnak. Sajnos amíg ezt a politikusok nem látják be, elállják az utat azoktól, akiket a tehetségük juttat el az Ön által említett népképviseletig, nem pedig a politikai háttéralkuk.

hupikek 2013.01.27. 13:50:10

Nekem tetszett a diákok felháborodása,mint följebb írtam is, de ilyen alpári hangnemben nem kellene beszélni politikusokkal.A tojáshéj a feneketeken van még, örülnötök kellene ha segíteni akar valaki.Nem feltétlenül kell elfogadni, de azt lehet udvariasan is, és úriember /hölgy / módjára is,visszautasítani.Szanyinak nem azzal van gondja, amit tettetek, hanem a hangnemmel.Valaki egy majdani pártként említett benneteket, akkor azt is meg kell tanulnotok, hogy emberhez, ember módra szólunk, és vitatkozunk.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:51:36

@dr kotász: Mélyen egyetértek. Azért is jelentkezem be elég sok blogba, illetve vitába, hogy erősödjék a számonkérhetés lehetősége.

zsoltiuszprime 2013.01.27. 13:53:52

@Mária: a tervezetthez képest 30-40.000-el több államilag finanszírozott hely az egyetemeken, pl

ODIV 2013.01.27. 13:54:47

@Doctor Klauße: Köszönöm a lelkesítő beszéded, de én már 7. éve a diplomámmal keresem a kenyerem. De az eddigi írásaid alapján tényleg nem egyetemistának tűnsz. Ma egy tisztességesen megszerzett diplomával lehet boldogulni. Nincs felhigítás, inkább csak alacsony oktatási színvonal. A mainál sokkal több diplomást is elbírna az ország, már ha tényleg versenyképes tudást kap. De az a soktízezer külföldre szakadt diplomás is bizonyítja, hogy azért lehet a diplomával boldogulni. Ha nem itt, akkor máshol.

Az pedig csúsztatás, hogy a diákok azt akarnák, hogy boldog-boldogtalan bejusson az egyetemre. Ha jól emlékszem az ő követelésük, egy átfogó, átgondolt oktatási reform. Azt nem láttam sehol, hogy mindenkinek adjanak egy diplomát a kezébe, aki jelentkezik.

Hajdú Peter 2013.01.27. 13:55:35

A hallgatoihalozat, az EGYENLO a regi SZDSZ-el, es most azert rinyalnak, mert leleplezodtek ezek a mocskos kamposorruak.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 13:58:01

@ODIV: Nono! Ez a nyílt levél-féle konkrétan nekem (is) szólt, tehát illendőnek gondolom a válaszadást. A vállalati hasonlatod mentén azonban hadd jegyezzem meg, hogy eddig akárhányszor a választók elé álltam "ítéletnapkor" ( értsd: választások), eddig mindig megválasztottak, s persze ebbe bőven belefér az elutasítás is, de mégis, a többség azzal ruházott fel, hogy képviseletet lássak el. Ez nem jogi helyzet csupán, hanem mandátum.

dolgozni kék 2013.01.27. 13:58:45

@Szanyi Tibor: nézze, én tisztelem önt, tisztelem, hogy sokszor kiállt olyan ügy mellett, amivel magam is egyetértettem. Viszont az a rendszer, amit működtettek az elmúlt 23 évben, érdemben nem lett átláthatóbb, nem lett hatékonyabb, nem lett élhetőbb.
Most válság van, elégedetlenség, és a 23 év alatt felnőtt egy új generáció, aki helyet követel magának a politikában. Ez nem csak a HaHa, ez egy komplett generáció.
Mi, a 18-40 éves-, jelenlegi politikai választékból kiábrándult, de saját tudásunkban hívő nemzedék azt mondjuk, hogy tudjuk jobban csinálni, mint ahogy Önök csinálták 23 évig. Keressük a lehetőséget, a repedéseket, hol tudunk hatalomra jutni. Így született az LMP,a Jobbik, az E14, a 4k, a diákmozgalmak.. Ez a természet rendje.
A "Menejetek a p***a!" talán kicsit sarkos megfogalmazás, de elég világos és közérthető. Jómagam mérsékeltebben vagyok radikális, nem is így fogalmaznék. Talán a "Hagyjatok minket békén, fogadjátok el, hogy egy tőletek független hídfőt építünk!" Ezután jöhet bármi kritika, majd megtanulunk reagálni rá érdemben. Ha nem most, majd jövőre, vagy 5 év múlva... de az új generáció jönni fog.

Khonsu 2013.01.27. 13:59:36

Jól csináljátok, hajrá HaHa!
Remélem sikerül megőriznetek a függetlenségetek. Jelenleg ti vagytok az egyetlen értelmes politizáló szervezet az országban, az első reménysugár, de világviszonylatban sincs túl sok másik. A hálózatos felépítésért külön pont jár, ez ellen a központosított szervezetek tehetetlenek, mintha a köddel harcolnának :D
A jövő a holon, a fraktál szervezet, ezt hamarosan úgy hiszem sokan megtanulják majd :)
Ti vagytok az egyik előfutára valaminek, amit talán még magatok sem sejtetek, a jövő egyik tartópillére, ezért kitartás, hamarosan ti, mi leszünk a többség.

Mária 2013.01.27. 13:59:44

@maroz:

"@Szanyi Tibor: Programot írni a hülye is tud. A te pártod az elmúlt 22 évből 12 éven át kormányon volt."

Szómágia, kedves Maroz, tipikus Habonyárpis szómágia. Bár tény, hogy Pratkanis és Aronson tanácsait figyelembe véve az úgynevezett "fő út és mellékút" nevű érveléstechnikáról, ütősebb, mint ha azt írtad volna, hogy a rendszerváltás és a 2014-es választás között eltelt idő alatt 12 évig baloldali, míg 12 évig jobboldali kormánya volt az országnak.

*

"Írtatok gyönyörűszép programokat, voltak nagyívű szövegeléseitek,"

Ők legalább írtak programot. Azt meg, hogy melyik oldalnak az erőssége a nagyívű szövegelés meg a szómágia, azt a kérdést inkább hagyjuk. Ugye te is így gondolod?

*

"és közben úgy elkúrtátok"

Egészen pontosan hogyan /mennyire is kúrták el, kedves Maróz? Nos?

*

"Hogy egy kétharmados Orbán lett a vége"

Orbánt azért kapta a nyakába az ország, mert a választópolgárokat meg lehetett téveszteni az olcsó populista demagógiával. A magam részéről hiszek a polgárok érési folyamatában, ezért bízom abban, hogy az idő múlásával egyre többen lesznek, akik - a saját jelenlegi helyzetüket és az oda vezető utat látva - elutasítják az olcsó populizmust.

*

"plusz egy ciki, röstellni való mszp"

Már miért lenne az MSZP ciki és röstellni való? Nos?

*

"akinél még mindig, még ennyire szar kormányzás után is népszerűbb tud lenni Orbán."

Ez butaság. A választókorú lakosság 50-52 százaléka titkolja a pártpreferenciáját.

*

"Én a rühes kecskémet sem bíznám rátok, nem hogy a jövőmet."

Ez a legbennsőbb privát magánügyed. Ám ha iskolázott ember létedre racionális döntések helyett megint érzelmi alapú döntést hozol, saját magadat rakod újabb négy évre szopóágra.

*

"Ne programot írjatok, mert azt a hülye is tud, hanem hitessétek el velem, hogy ti vagytok a jövő."

Sőt, a legjobbak úgy nyernek választást, hogy még programot se kell írniuk hozzá. (irónia)

Nem volt neked elég legutóbb, 2010-ben, hogy hatalomba juttattatok egy olyan pártot, amelynek nem volt ugyan kidolgozott programja, ellenben nagyszerűen el tudta hitetni, hogy ha rájuk szavazol, akkor a "jövőre" szavazol?

Az alatt meg mit értesz, hogy "ti vagytok a jövő", kedves Maroz? Már miért lenne A JÖVŐ bármelyik, a választópolgárok akaratából a parlamentbe, netán kormányra került politikai párt? A "jövő" az maguk a polgárok, illetve az ő döntéseikben van.

Delegálnád netán a jövőcsinálás nemes feladatát, hogy utána bűnbakot képezve az általad felhatalmazott jövőcsinálókra mutogathass a saját rossz döntéseid, téves elképzeléseid miatt?

*

"Előre szólok, hogy az a bizonyos eddigi teljesítményetek, amiről már szóltam nagyon megnehezíti a dolgot"

Miféle eddigi teljesítmény? Semmi konkrétumot nem mondtál róla, csak a szokásos, sunyi kis célozgatásokat, ami alatt mindenki azt ért, amit akar.

*

"Ha tényleg komolyan vennéd ezt az elhitetős munkát."

Feltételezem, hogy amikor azt írod, "elhitetős munka" akkor a választási kampányra gondolsz. Érdekes interpretálása ez a részedről a pártok és a választópolgárok között folyó kétirányú kommunikációnak :D

reszeg tengeresz 2013.01.27. 14:00:17

Azert az valahol nem semmi, hogy a kurcsany mennyi ilyen kis taknyot penzel, hogy emoge a halgatoi baromsag moge alcazva problja megbuktatni viktort.

high up! 2013.01.27. 14:02:09

@Szanyi Tibor:

Jól van Szanyika, a tartalomhoz nem mertél semmit se szólni, hanem egy intézmény tévesen idézett nevével akarod cáfolni a korrupciós és kisember ellenes politikai (ámok)futásodat.
Akkor most az intézmény nevét helyesen idézve még egyszer:

2002-től már bemutattad elvtárs, hogy mit csinálsz ha a hatalomba kerülsz. A földművelésügyi és vidékfejlesztési mnisztérium (FVM) államtitkárként sorra hoztátok a törvényeket meg a rendelkezéseket, amelyek ellehetetlenítették a falusi kisgazdaságokat. Csak azért hogy a Maszop oligarchátok lenyúlhassa azoknak a földjeit.
Aztán meg EU pénzeket parkoltatott a pártod a te magánszámládon. Emlékszel ugye? Vagy tagadod?

A nővéreddel is folytattad a korrupciót, a minisztériumod által két hét alatt kiírt és lebonyolított CD másolási zsíros falatokat nyert meg a nővérke. És még mennyi sumákságodról nem tudunk.

És akkor a te korrupt mocskos fajtád akar most rákapaszkodni a diákmozgalomra? Elvtárs, neked, Lendvainak, Kovácsnak meg a többi kommunista maradéknak végképp el kell húzni a közéletből, hogy az erkölcsi megújulás megkezdődjön. Úgyhogy a fajtátok húzzon el a diák mozgalmaktól jó messzire.

JohnHenry 2013.01.27. 14:07:04

szimpatikus írás, DE tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy a diákság nagyobb része a "leszarom az egészet, legyen pénz piára meg bulira" életfelfogást vallja.

egy-két tucat emberkével pedig, legyenek akármilyen lelkesek is, nem lehet széllel szemben pisálni.

Mária 2013.01.27. 14:10:17

@zsoltiuszprime:

"a tervezetthez képest 30-40.000-el több államilag finanszírozott hely az egyetemeken, pl"

Valóban?

Tudnád linkelni, hol van leírva, hogy ennek a plusz 30-40.000 helynek a finanszírozásához mennyi pénzt TETT VISSZA a 2013-as költségvetésben a felsőoktatásba az onnan kivont milliárdokból a kormány?

Vagy plusz pénz nincs a plusz helyek finanszírozására? Csak ígéretek vannak?

Doctor Klauße 2013.01.27. 14:14:37

@ODIV: A színvonalat csak úgy lehet növelni, hogy szépen lassan emelni kell a követelményeket, ami nem feltétlenül a keretszámcsökkentést jelenti, de mint tudjuk, ahhoz vezetne rövid távon.

Én speciel a teljesítmény alapú tandíjat látnám megoldásnak, minél jobban tanul valaki, annál kevesebbet fizet, nem?

Mondjuk szakonként ez a lehetőség is változó, szóval ezeknek a szelektálását sehogy sem lehet elkerülni...

maroz 2013.01.27. 14:16:02

@Szanyi Tibor: Nem a politikát utálja, hanem benneteket. Ne a politika menjen el a picsába, hanem ti, ahogyan azt már a koalíciós partneretek emblematikusa is megmondta.

Politikát képes csinálni a civil szféra is, például azzal, ha rákényszerít benneteket, a pártpolitikai elit elitjét, hogy vagy tegyétek végre a dolgotokat vagy menjetek el a bús picsába. A pártpolitikai alrendszer ránk oktrojált gondolkodásmódjából, megközelítéseiből van elege valamennyi embernek, például abból, hogy a köz dolgairól érvényesen csak úgy lehet beszélni, ha az arról beszélő valamelyikőtök seggéből lóg ki és lehetőleg egy másik beszélővel acsarkodik, aki pedig egy másik párt seggéből türemkedik elő.

Tudom, hogy nincs sok realitása, de mégis olyan jó lenne megérni azt, hogy a mindenféle civil mozgalmak kitapossák a beleiteket, már ugye képletesen, olyan értelemben, hogy munkára, érdemi és haszonnal kecsegtető munkára kényszerít benneteket. Mert ti magatoktól úgysem fogtok teljesítményt felmutatni, hiszen miért is tennétek, nektek pont az az érdeketek, hogy bárki, aki benneteket teljesítményre ösztökélhetne begyűrettessék a mocskos ülepetek alá.

Én abban reménykedem, hogy legalábbis elindul egy folyamat, egy igazodás, amelynek a végén a civil is és a politikai elit tagja is megtalálja a maga helyét, és a maga szerepét. Hogy idővel a civilek tényleg teljesítményre fogják kényszeríteni a politikával hivatásszerűen foglalkozókat. Az ijedtség, amit látok rajtatok bizakodással tölt el: azért valahol, a lelketek mélyén ti is tudjátok, hogy mennyire megkoptatok, mennyire nincs semmiféle megújulási kapacitás, innovációs potenciál, ötlet, kreativitás, bármi bennetek. Szaladnátok a gyerekek után és élveznétek, ha sütkérezhetnétek abban a szeretetben, ami feléjük irányul. Szegény, szegény politikai elitünk, itt tart ma.

ODIV 2013.01.27. 14:16:54

@Szanyi Tibor: Én ezt értem. Csak azt nem értem, ha többször határozottan elutasítják a pártot, akkor miért kell utána elbagatellizálni a jelentőségüket. Ezzel nem csak a szervezetnek, hanem az ügynek is ártanak. Pontosan követik azt a pályát, amit a kormány kijelölt. Összemosás-hiteltelenítés-személyeskedés. Az előző 150 kommentben alig esett szó arról, hogy valójában miért kellett a gondtalanul bulizó fiataloknak kivonulni az utcára.

Toma001 2013.01.27. 14:17:11

@BélaBácsiTudja: Teljesen félreértetted, amit írtam. Nem a szervezet hatékonyságát akartam bizonygatni, hanem azt, hogy egy adott mozgalomhoz nem feltétlen szükséges konkrét arcok, vagy nevek. Senki nem azért fog csatlakozni a Greenpeace-hez, vagy az Occupy-hoz, mert a vezetőjük (ha egyáltalán van) mit gondol róla.

maroz 2013.01.27. 14:17:26

@maroz: javítás: "valamennyi embernek" - helyesen: "néhány embernek"

maroz 2013.01.27. 14:18:44

@HaKohen: Kizárt.

-Hány pszichológus kell egy villanykörte becsavarásához?
-Egy is elég, feltéve, ha a villanykörte is akarja!

high up! 2013.01.27. 14:20:50

@Szanyi Tibor:

Amúgy se fogod fel Szanyi elvtárs, hogy mindenki átlát már rajtatok, mert megértette a pártok taktikáját az elmúlt 23 évből. Ellenzékként az emberek minden problémája mellett felsorakoznak, amikor azonban megvan a hatalom, akkor azonnal el is felejtették az embereket a problémikkal egyetemben. Onnantól már csak a néphülyítő dumák vannak, de nem tettek.
Illetve vannak tettek, de ezek pont azok mint a te esetedben: az első tett az, hogy mennyit kell összelopni a párt holdudvarának az államkasszából. A második tett meg az, hogy mennyit tudok a családtagoknak, rokonoknak összelopni.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 14:21:41

Nalátod, high up!-ka, megy ez neked, most már csak a többi hülyeségedet kellene korrigálnod! Segítek. Konkrétan mely törvényünkkel, s azon belül is mi módon lehetetlenítettünk el bárkit, akár falusi kisgazdaságokat? Konkrétan milyen CD-ket másolgatott a nővérem? A pártom hogyan jutott EU pénzekhez, és milyen számlán parkoltatta?

Nyilván ezekre nem tudsz válaszolni, mert csak óbégatsz innen-onnan szerzett információ-szilánkokat. Azért beavatlak valamibe: 1993-ban, amikor még előre-hátra messze nem is voltam semmilyen párt tagja, az EU egyik projektje azzal bízott meg (t.i. a cégemet), hogy nyissak számára egy devizaszámlát, éspedig szerződés szerint olyat, ami felett kizárólag a projekt felelősei diszponálhattak. Erre azért volt szükség, mert a projekt nem volt jogi személy, az én cégem pedig mint lebonyolító szakcég viszont igen. Ez egy folyószámla volt, amin soha egy fillér nem parkolt, hanem mindig annyival töltötték fel Brüsszelből, amennyire az adott kiadásokhoz kellett. Később, amikor tető alá került a magyarországi projekt-iroda, ez a számla is átkerült hozzájuk. A projekt neve ez volt: TEMPUS. Tudod, ez volt az első EU felsőoktatási projektünk, ami azért volt képes működni, mert biztosítottam az adminisztratív hátteret. Ha ezt nem tettem volna, akkor kb. másfél év helyben járás lett volna. Ezért a szolgáltatásért viszont nem kaptam pénzt, habár az tény, hogy megannyi más projekt bonyolításáért igen, tehát joggal vártak el tőlem némi extra segítséget, amit meg is adtam.

ODIV 2013.01.27. 14:21:58

@Doctor Klauße: Igen, csak ez nem megy az egyik napról a másikra. Az irány, amit az MSZP képviselt az egységes tandíj, felső 15-20% ösztöndíj rendszerrel jó lehetett volna. De itt jön a képbe a hitelesség. Ha egy pártnak már nincs annyi politikai hitelessége, hogy egy ilyen ügyet végigvigyen, akkor lényegében miért is kormányoz? Ez az oka annak, hogy most egy kétharmados ámokfutásnak lehetünk részesei. Hiába jó az ügy, ha alkalmatlan vagy a végrehajtására.

Komoly gondok vannak az oktatásban, de úgy látom, hogy sem az MSZP, sem a Fidesz nem képes a feladat megoldására.

Netuddki. 2013.01.27. 14:25:14

@Szanyi Tibor: "amikor valaki teleírja az összes politikai blogot és egyéb felületeket azzal, hogy ő aztán mennyire utálja a politikát,"

Tévedel! nem a politikát utálják, hanem a hozzád hasonló megélhetési "politikusokat".

"Mindenesetre nem tekintelek a gazdámnak."

Ne tedd! Senki nem kérte. Ettől még belőlem és a többi adófizetőből élsz, amiért joggal várjuk el, hogy te és a többi választott vezetőink a mi érdekünkben dolgozzatok. Függetlenül attól, hogy milyen párt színeiben jutottál be a parlamentbe.
Oszthatod magas lóról az észt, de előbb-utóbb eljön a számonkérés ideje...

2013.01.27. 14:27:16

@maroz: "Az ijedtség, amit látok rajtatok bizakodással tölt el: azért valahol, a lelketek mélyén ti is tudjátok, hogy mennyire megkoptatok, mennyire nincs semmiféle megújulási kapacitás, innovációs potenciál, ötlet, kreativitás, bármi bennetek. Szaladnátok a gyerekek után és élveznétek, ha sütkérezhetnétek abban a szeretetben, ami feléjük irányul. Szegény, szegény politikai elitünk, itt tart ma. "

Kösz hogy leírtad, helyettem is:))
Elég pontos

Khonsu 2013.01.27. 14:27:59

@JohnHenry:
"egy-két tucat emberkével pedig, legyenek akármilyen lelkesek is, nem lehet széllel szemben pisálni. "

Ezzel a hozzáállással máig nem jöttünk volna le a fáról. Globálisan szemléld a dolgokat. A HaHa az egyik darabkája egy hatalmas puzzle-nak, amit az utóbbi években kezdett kirakni a megcsömörlött és ébredező társadalom a világban.
Hasonló darabkák az Occupy, a "kalóz pártok", és még számtalan szervezet, mozgalom. Itt egy új világ alapjai kezdenek kibontakozni, amely folyamat motorja végső soron a globális válság.
Még maximum 1-2 évig kell ez az üzemanyag, hogy a szervezetek táplálkozhassanak belőle, és onnantól a folyamat már öngerjesztővé, megállíthatatlanná válik. Nem tudhatjuk mi lesz ennek a vége, de hogy a világ nagyon meg fog változni az biztos.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 14:28:36

@Szanyi Tibor:

Nézzük csak. Ön már engem is sarokba igyekszik szorítani, védekezésbe akar kényszeríteni, ugyanúgy, ahogyan a diákokat. Ennek érdekében szavaimat kiforgatja. Az, hogy a megvetés az alapállásom lenne az ön önkényes réfogása, hogy tapintatosan fogalmazzak. Nem alapállás, hanem konklúzió ez, az önök kollektív tevékenységéből levont méghozzá. Látta ezt? Hogyne látta volna, csakhát ha nem tenne úgy, mintha nem látta volna, önnek lenne magyarázni valója, igaz? Inkább rámfog. Megvetés? Hát igen, kezd körvonalazódni az alkalmazhatósága ezúttal is, pedig komolyan mondom semmit sem tudok önről, azon túl, hogy valami jelentős alak az MSZP-ben.

De tudja mit? Elfogadom, hogy a „fenyegetően”, nem volt a legpontosabban alkalmazott kifejezés a részemről. Amit mondott, inkább erkölcsileg megfélemlítő akart lenni, én ebben a fenyegetés egy formáját látom, de készséggel elfogadom, helyesebb, ha az ön részéről kitapintható megfélemlítő szándékról beszélek. Az, ahogyan lekicsinyelni igyekszik a diákok mozgalmát, ahogyan önbecsülésüket, egység keresésüket szofisztikával igyekszik valami aljassá átdeformálni, ezzel fölöttük látszat győzelmet aratni – talán ezt képes lesz, ha máshol nem magában belátni – végtelenül fonákul, az ha nem is nyersen, de annál elvetemültebben megfélemlítő jellegűnek látszik, és ebben a minőségében, nem megtorlás értelemben ugyan, de nekem úgy tűnik fenyegetően is. („Rossz lesz neked, ha nem minket követsz” alapon.)

Én úgy gondolom, azzal járulna hozzá Magyarorszég ügyéhez, akkor lenne demokrata, ha az ilyesmire törekvés esetleg eszébe jut, ha nem igyekezne így-úgy amúgy a megszólaló diákok helyett gondolkozni, ha törekvéseiket nem leminősítené, hanem ahol lehet és jogos támogatna, ahol meg nem úgy gondolja, hogy teheti, arról hallgatna. T.i., ha jól értem, forma szerint ön ellenzéki, azaz nem a kormány képviseletében lép föl. Egy működő demokráciában az ön itteni megszólalása, hangvétele abszurd. Úgy tűnik, itt is, mint ezer más esetben, kilóg a lóláb, hogy miközben látszatra az átkot szórják egymásra, amikor megszorul a hurok, azaz azzal a néppel kerülnek szembe, amelyet 1989-ben együtt játszottak ki (lásd följebb megadott link), akkor azonnal beáll önök (pártjaik) között a szolidaritás. Értelmezésemben ugyanis: a diákok = a fölocsúdó, magára találni kezdő magyar nép. Nem kétséges, hogy hogy önök minden együttes erejükkel leválasztani törekszenek a diákságot arról, aminek a része, a népről és sorait is megosztani törkednek, ha már – amint az ön ún. MszP-jánek esetében – megnyergelni nem tudják. De legyen annyira tisztességes, ha naivul olyan valakitől, mint ön ezt kérhetem, hogy nem próbál meg legalább helyettük gondolkozni! Ami a követeléseiket illeti, demokráciában a kormány dolga annak ellenállni, nem az ellenzéknek, amennyiben tényleg létezik esetleg mégis kormány és ellenzék. Úgy tűnik, hogy amikor ezt megjátsszák, már a látszatra sem képesek vigyázni!

A diákokat szervilizmussal vádolása nem csak mélyen fonák, de fölháborítóságában tűrhetetlen is. Ha ezt legalább viszavonja, ha pártjára nézve nem is, de személyes értelemben szívesen eltekintek megvetésétől.

dolgozni kék 2013.01.27. 14:29:26

@Khonsu: szerintem valami szocializmus szerűség lesz a vége..

Szanyi Tibor 2013.01.27. 14:29:46

@high up!: Belátom, hogy te és még sok mindenki más nem kíván az MSZP-re szavazni, sőt, annak örülnétek a leginkább, ha lelépnénk a süllyesztőbe, csak hát mindaddig, amíg másfél millió, sőt, reményeink szerint sokkal több ember minket támogat, addig bizonyosan nem fugunk eleget tenni az említett vágyaidnak.

Netuddki. 2013.01.27. 14:30:21

@Szanyi Tibor: Ja, kicsit megvakarod a hátam aztán legközelebb én vakarom meg a tiedet. Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani...

Pan Modry 2013.01.27. 14:42:26

@Mária:
Ha jol emlekszem 2006 ban az mszp 5 eves adocsokkentesi programmal kampanyolt, illetve a hianyelorejelzesnek nem 10% os deficitet adott meg. Aztan lett belole egy jonagy adoemeles.

Ha valaki akkor en tenyleg nem vagyok egy fidesz hivo, de felroni a fidesznek barmilyen hazugsagot mszp s reszrol, na ez az amire nincsen meg az erkolcsi alap.

Ezek marpedig tenyek, ha az mszp a fidesz alternativaja, akkor felolem akar maradhat is a fidesz, nekem aztan tokmindegy hogy melyik exbolsevik hazug van a kormanyon.

ODIV 2013.01.27. 14:44:23

@Szanyi Tibor: Esetleg úgy is kellene viselkedni, mint aki 1,5 millió embert képvisel. Szerintem ennyi ember megérdemel egy tisztességes, egyenes gerincű képviseletet. A hatalmat elvenni könnyebb, mint jó célra használni.

Imágó 2013.01.27. 14:47:22

Egy ami bizonyos:ennyi kárt még a 22 év alatt egy párt sem tett az országnak és mélységesen tele van a nép T@ke, annak 85%-nak evvel az orbán-féle "kiskirálysággal".Itt már bárki és bár mi jöhet az ennél már csak jobb lehet.Szégyen és gyalázat ami ebben az országban pofálanul megy és a nép még mindig tűri!!

ODIV 2013.01.27. 14:48:29

@Imágó: Sajnos minden választás előtt ezt érezzük. 2010-ben sokan ugyanezt mondták. Nem hitték el, hogy rosszabb is lehet.

Mária 2013.01.27. 14:49:23

@Pan Modry:

Ha jól emlékszem 2008 őszén meg kitört az a mély, a nyugati civilizáció minden országát érintő válság, amivel a 2006-ban bármit is ígérő MSZP nem számolhatott.

Khonsu 2013.01.27. 14:50:15

@dolgozni kék: Semmi sem kizárt, bár szerintem olyan dolog lesz a vége, ami még nem volt eddig, így most nehéz lenne elképzelni.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 14:53:58

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: köszönöm az őszinte szavakat, különösen azokat, amelyekben bevallod, hogy semmit se tudsz rólam, azon túl, hogy valami dolgom van az MSZP-n belül. Ez megnyugtat, mert így picit sem kell komolyan vennem a felém történő, egyébként oktalan kirohanásaidat.

Vannak ezzel persze sokan ugyanígy. Elmesélek neked egy történetet. 2011-ben volt egy pillanat, amikor felröppent a hír, hogy a kormány be akarja szántani a Corvinust, azaz a "közgázt". Órák alatt felpörgött a tiltakozás, s a diákok egy nagy molinót feszítettek ki az egyetem mellett, hogy aki tiltakozni akar, az ott írjon alá. A diákok egy csoportja nevében felhívott valaki, hogy menjek oda én is. Először lecsekkoltam, hogy nem valami beugratás-e, s mikor kiderült, hogy nem, akkor néhány egyetemista barátom társaságában odamentem, s aláírtam. Ekkor odalépett hozzám egy "diákvezér" s távozásra szólított fel, mondván, hogy ez az ő ügyük, s különben is, az egyetem az övék (sic!).

Az, hogy ez kinek az ügye, az viszonylag könnyen tisztázható volt, mivel elmagyaráztam, hogy én azokat képviselem, akik közéleti mandátummal ruháztak fel, egyszersmind az is világos lett, hogy az egyetem a magyar népé. De ezen kívül elmondtam azt is, hogy édesapám egyik alapító oktatója volt ennek az egyetemnek, kb. 25 évig tanított ott, én is ott végeztem, ott doktoráltam, tehát 5+2 év köt az intézményhez, ezen felül az egyik fiam is ott szerzett diplomát, ugyancsak 5 év alatt. Namármost ez így családilag is 37 esztendő, de ennek bármelyik tétele több, mint az a 2 év, amit az adott diákvezér magáénak mondhatott.

S ekkor jött a slusszpoén: felajánlottam, hogy mindennek ellenére távozom, ha ehhez megszerzi az engem odahívó tucatnyi diák egyetértését. Hát, az nem jött össze, tehát maradtam, s beszélgettünk tovább ...

Mindebből az a tanulság, hogy noha te alkothatsz rólam bármilyen véleményt, akkor is, ha ehhez gyakorlatilag nulla ismereted van, de azért legyen ott a gyanakvás, hogy esetleg létezhetnek mások, akár sokkal többen is, mint te és néhány egyetértőd, akik viszont szívesen veszik a tevékenységemet.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 14:58:07

@ODIV: kérlek, birkózz meg azzal a fogalommal, hogy népképviselet. Én nem másfél, hanem 10+ millió embert képviselek, s ez akkor is igaz, ha ebből ennek nem örülnek. Ez utóbbiak azok, akik násra szavaznak. Viszont szerencsésebb lenne, ha mérsékelnéd magad, s felhagynál az üres tartalmú, ám sértő minősítgetéssel!

kuki123 2013.01.27. 14:58:28

@Mária:

ahhoz semmi köze nincs az átformáláshoz

mszp fidesz egyre megy, csak maguk felé hajlik a keze...már több mint 22 éve
Nem is érem mire gondolsz.

Csak a hülye nem látta hogy mit fog, vagy akar majd csinálni a fidesz..(mondjuk speciel még azt is meglépte amire még a pesszimisták se gondoltak)

Vérfrissítésre van szükség, új fajta gondolkodásmódra...mondhatnám úgy is hogy korrupció szüzekre...vagy olyanokra akik, nem az az első gondolatuk hogy mennyit nyer ha oda kerül. És kész megtenni azt hogy a levestál politikát jogilag megszünteti.

Ehhez viszont tiszta új emberekre van szükség, újfajta látásmódra, akik más szemszögből tekintenek a problémára.

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
Ez egy nagyszerű gondolat
valamikor a 2000-es években volt egy hasonló kezdeményezés
nem párt formában, nem kifejezetten politizálni, de gondolatot, akaratot, formálni, és azt a közvélemény elé tárni.
Ma ezt Jobbiknak hívják.

bemásolom a wiki oldalt:
Elődje az 1999-ben alakult, főként egyetemistákat tömörítő Jobboldali Ifjúsági Közösség (Jobbik), mely 2003-ban alakult párttá. Céljaként a „rendszerváltozás befejezését" és az eddiginél igazságosabb társadalom megteremtését tűzte ki célul. A Jobbik Magyarországért Mozgalom magát értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális nemzeti és keresztény pártként definiálja. Programjukban a nemzet egészét kívánják képviselni. Elsődleges feladataként tűzi ki a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítását a hatalomból.

"Felejtsük el a pártokat, a 23 éves ál-demokráciájukat! "

Valóban áldemokrácia, valóban álpártok...jelenleg.

"Aki támogatja őket, hagyja, hogy ők keressék meg, mi jó nekik, ne akarjon tanácsot adni."
Ez rendben is van, elvégre a mai politikai elitnek a dutyiban kellene életfogytot ülni.

"A mozgalmuk a modell, a minta amire ha szerencsénk van, egyszer új ország épül majd, valódi, lentről fölfelé épülő demokrácia. A torzszülött helyébe, amit 1989-ben egyesek kibuliztak."
valóban 1989-ben kibuliztak
model: mozgalom, valóban, alulról induló
1 gond van ezzel, ők szabták a törvényt, megszoksz vagy megszöksz.
A Jobbik megpróbálta ezt 2006-ban és valahogy sikerült a 2010 is. Kemény volt, és küzdenek továbbra is.

Ez nem jelenti azt hogy velük kellene tartani, azt a szellemiséget gondolatokat kell átvenni.

Egyszerűen csak azt mondom, hogy vagy beálltok a sorba, és párttá alakultok beszavaztatjátok magatokat(lehetőleg 20-30 vagy magasabb %-ban) a parlamentbe és belülről próbáljátok meg alakítjátok át.

Vagy forradalmat csináltok, politikus vér fog folyni és rendszerváltás lesz.
(mszp fideszre nem szavaz senki miután mind ott lóg a Kossuth téren:)

Ha csak mozgalom maradtok(főleg cselekvés nélkül), eltűntök a süllyesztőben

Ez a 2 út van.

von Putri 2013.01.27. 15:01:20

@dolgozni kék:
Persze erre azt mondhatod, hogy bárkinek joga van csatlakozni egy olyan nyílt szervezethez, mint az Oktatói Hálózat. Elvégre nem lehet kirekeszteni senkit csupán a 100% SZDSZ-es múltja miatt

Idemásoltam ezért pár nevet az ALAPÍTÓK közül, nehogy azt mondd hogy csak később csatalkoztak be az ős-SZDSZ-es ballibek az OHA-hoz:

Agárdi Péter, irodalomtörténész, egyetemi tanár, PTE FEEK
Bacsó Béla, egyetemi tanár, ELTE BTK
Braun Róbert, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
Karády Viktor, az MTA külső tagja, Közép-európai Egyetem (CEU)
Krausz Tamás, egyetemi tanár, ELTE BTK
Lendvai L. Ferenc, egyetemi tanár, ME BTK
Radnóti Sándor, egyetemi tanár, ELTE BTK
Radó Péter, oktatáskutató
Rainer M. János, egyetemi tanár, Eszterházy Károly Főiskola
Rényi Ágnes, docens, tanszékvezető, ELTE TáTK
Vásárhelyi Mária, tudományos főmunkatárs, MTA

De fordítsuk meg a kérdést: tudsz-e mondani bárkit a társaságból, aki az SZDSZ-szel ellentétes pólushoz kötődne poitikailag?

Csak azért, hogy tisztán lássuk a az OHA/HAHA "függetlenségét"

von Putri 2013.01.27. 15:03:11

@Szanyi Tibor:
Látom Szanyi elvtársat is harcba küldte Ron Werber

Nyilván neki is szívén felszik a diákmozgalom függetlensége

Pan Modry 2013.01.27. 15:03:59

@Mária:
Csakhogy amikor az mszp hazudott a deficitelorejelzessel es az 5 eves adocsokkentesi programmal akkor 2006 volt, es az adoemelesek mar 2006 ban megtortentek.
Ez egy akkora ordenare nagy hazugsag volt hogy ezek utan egy mszp snek sincs semmilyen erkolcsi alapja magat pozitiv peldakent beallitani a hazug orbannal szemben.

von Putri 2013.01.27. 15:08:46

@von Putri:
Csak hogy kicsit szórakoztatóbb legyen a hozzászólásom, néhány link az Oktatói Hálózat alapítóinek munkásságáról

Braun Róbert: "Az Magyarországi Cionista Szövetség 2008-2010 között komplex kulturális és oktatatási programot indít a SZOCHNUT-tal közösen."

szombat.portalinternet.hu/ujprogramok/080312_BraunRobertIdentitasbranding.htm

2013.01.27. 15:12:22

@kuki123: A Jobbik alapítását nem hasonlítanám a mostani diák mozgalomhoz. A MIÉP-hez kötődő Kovács Dávid, Fári Márton és Nagy Ervin alapította. Majd amikor Vona egyre inkább erősödött a pártban ők mindhárman kiléptek. Gyaníthatóan egy sikeres puccs történt. A kezdetektől a MIÉP-től kölcsönzött, antiszemitizmussal fűszerezett radikalizmus jellemezte a mozgalmat. Köszönőviszonyban sincs pl a HaHa-val.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 15:12:26

@von Putri: egyetlen rövid bejegyzésben két tévedést is sikerült összehoznod. Bármennyire is rettegnek egyesek Ron Werbertől, speciel nincs olyan szerepe, mint amit te tulajdonítasz neki. A másik tévedésed, hogy a diákmozgalom függetlensége nekem a szívemen feküdne. Nem. Noha tudomásul veszem, hogy ha valaki független akar lenni, nekem mégis az a dolgom, hogy a szocialista párt politikáihoz szerezzek minél több támogatót. Sokan vagyunk ugyanerre a feladatra, s büszkék is vagyunk arra, hogy a 2010-es egy milliós támogató tábort immár másfél millióra sikerült feltornásznunk.

von Putri 2013.01.27. 15:13:14

@von Putri:
Karády Viktor: Hagyományőrzés és modernizáció, a zsidó polgárosodás útjai
Írta: Szombat - 2009-02-01 Rovat: Kultúra-Művészetek

Előadássorozat a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Szombat folyóirat szervezésében.

Szabad Zsidó Tanház

A Szabad Zsidó Tanház programjában a zsidóság kultúrájának, történelmének és vallásának alapkérdései mellett kiemelten szerepelnek korunk problémái, melyekre megpróbálunk a zsidóság kultúrájából merített, korszerű válaszokat adni.

www.szombat.org/kultura-muvesztek/3130-karady-viktor-hagyomanyorzes-es-modernizacio-a-zsido-polgarosodas-utjai

dolgozni kék 2013.01.27. 15:18:25

@von Putri:

nekem egyetlen egy kérésem volt hozzád, hogy a Haha-s 16 ponttal párhuzamba állítsál egy SZDSZ-es 16 pontos listát. Ilyen lista nyilvánvalóan nincs.
Erre elkezded nekem bemásolni, hogy kik OHA-sok az ős-SZDSZ-esek közül.

1. ha valaki ős-szdsz-es, az mindenképpen rossz ember?

2. mit nevezel/tekintesz SZDSZ-szel ellentételes pólusnak? Most akkor Fidesz-es OHA-s kellene megneveznem? Ilyet valószínűleg nem tudok.

3. Mi a konkrét bajod a 16 ponttal? Van érdemi észrevételed, vagy csak annyi, hogy van olyan ember az aláírói között, akinek van SZDSZ-s múltja?

4. Ha értékelhető pontokat tartalmaz az OHA állásfoglalása, akkor miért baj, ha a Haha átveszi azt, amivel egyetért?

5. Ez a többszörösen összetett összeesküvés-elmélet nem bonyolult egy kicsit? ős-szdsz -> oha ->Haha? nem lehet, hogy van olyan része a térsadalomnak, akiben kicsit erősebben működik a gondolkodás/mérlegelés iránti vágy? Akik jobban hisznek a rációban, mint az érzelmekkel átfűtött populizmusban? És ez az embertípus megtalálható fiatalban és öregben egyaránt?

bkkzol 2013.01.27. 15:18:45

Óvatosan ezzzel a civil kezdeményezéssel, mert azért nem osztatlan a népszerűség. Nagyon sok adófizetőnek elege van abból az támogatott egyetemi évek után dobbantanak nyugatra. Ha svájcban, németországban akarnak dolgozni azt ajánlom , hogy járjanak ott egyetemre! Na akkor majd elmagyarázzák nekik, hogy mi az a "röghözkötés".Az egyetemi függetlenségről meg annyit , hogy igen is ellenőrizni, kijavítani kell az egyetemi gazdálkodást ha az adózók pénzéből működnek. Eddig volt elemebaj, hogy szabadrablással-sztogatással működtek.

von Putri 2013.01.27. 15:20:48

Radnóti Sándor:

1964-től 1969-ig az ELTE magyar-filozófia szakára járt (Lukács György tanítványa, az úgynevezett „Lukács-óvoda” tagja).

1988-1989-ben az SZDSZ Országos Tanácsának, 1989 óta a Holmi folyóirat szerkesztőbizottságának tagja

hu.wikipedia.org/wiki/Radn%C3%B3ti_S%C3%A1ndor

Khonsu 2013.01.27. 15:20:57

@Szanyi Tibor: Ritkán találkozni itt a blogon pártpolitikusokkal (legalábbis olyanokkal akik be is vallják), ezért kihasználom az alkalmat és kérdeznék.

Jelenleg ugyebár adott a helyzet, Fidesz 2/3, minden fontos pozícióba bebetonozták az embereiket. Az összes hivatalt szintén saját embereikkel töltötték fel. Az egész alkotmányt saját képükre formálták. Több százezer fanatikus hívük van, akik finoman szólva is rosszul viselnének egy vereséget. Átcsap a fejünk fölött az válság, és nyakig ülünk az adósságban.
A lakosság meghatározó része Önöket semmivel se szereti jobban mint a Fideszt.

Nos, akkor a kérdés: Ebben a helyzetben mit tennének Önök, ha megnyernék a választást? Hogyan állítanák meg az elszegényedést? Hogyan enyhítenék a polgárháborúval fenyegető helyzetet?
Hogyan állítanák tartós növekedési pályára a gazdaságot? És mindezt az államháztartási egyensúly tartása, és az adósság csökkentése mellett természetesen. Illetve, hogy a blog témájához is kapcsolódjunk, mitől, miből és hogyan lenne jobb a diákoknak?

dolgozni kék 2013.01.27. 15:22:44

@von Putri: most látom, hogy neked faji előítéleteid vannak. ne haragudj, de nem kívánok veled a továbbiakban foglalkozni.
A legjobbakat.

von Putri 2013.01.27. 15:28:45

Krausz Tamás:

"az újfasizmus, az új szélsőjobboldal beköltözni készül a parlamentbe"

hetek.hu/belfold/201002/ha_solyom_nem_irja_ala_nem_melto_allamfonek

Nikuyome 2013.01.27. 15:30:50

@Khonsu: Ez egy remek hozzászólás. Remélem Szanyi úr válaszol.

von Putri 2013.01.27. 15:30:58

Bacsó Béla

Főbb művei:
A fiatal Lukács dráma és művészetelmélete : Tanulmánykötet / [írta Földényi F. László ... et al.] ; [szerkesztették Bacsó Béla, Földényi F. László]. Budapest : MSZI, 1979. 351 p.

hu.wikipedia.org/wiki/Bacs%C3%B3_B%C3%A9la_(eszt%C3%A9ta)

Tyreo 2013.01.27. 15:31:45

@mozzie: Nem értetted meg a lényeget. Én nem kérek a pártok programjaiból. Se a pártokból. Elegem van belőlük. Láttunk már programokat ép eleget leírva. Soha nem lett belőle. (Ha már pont DK. Most komolyan hozzam fel a nem lesz gázáremelés-gázáremelés részt..)
Jelen pillanatban van egy nem jól működő, hazug, kontrollálhatatlan rendszerünk. (nem, nem csak a NER-re gondolok.)
Én nagyon örülnék annak, ha a HaHa ezzel az egész rendszerrel szállna szembe. S ezután a cikk után ez már innentől csak egy, apró ám nagyon bátor lépés lenne.
Addig is olvasgatásra:
www.kibulizottorszag.net/

BélaBácsiTudja 2013.01.27. 15:35:04

@Toma001: de ahogy valakik követelik hogy tárgylajanak - ugyanis a HaHa egy része ezt teszi - szükséges, hogy legyen nekik arcuk, nevük stb....

Ezért nem megy egyébként semmire sem az ocuppy azt leszámítva hogy szépen mosolygunk rajtuk a tv-ben hogy hát igen-igen kis cukik.

von Putri 2013.01.27. 15:36:03

@dolgozni kék:
"most látom, hogy neked faji előítéleteid vannak. ne haragudj, de nem kívánok veled a továbbiakban foglalkozni."

Ha elfogynak az érvek, jön a címkézés, megbélyegzés. Nem tudom miből vonál le ilyen súlyos következtetést?

Csak beütöttem a neveket a gúgliba, és idemásoltam az első néhányból egy találatot

Aki akarja folytassa csak, és látni fogja mennire független, pártok és ideológiák felett álló az OHA csecsén nevelkedő HAHA

dolgozni kék 2013.01.27. 15:38:48

@von Putri:
dolgozni kék 2013.01.27. 15:18:25

Tyreo 2013.01.27. 15:39:54

@Szanyi Tibor: Kedves Tibor. Azok akiknek elegük van a politikából, és teleírják a politikai blogokat, azoknak nem politikából van elegük hanem a pártokból. Ez legnagyobb részben a ti művetek, úgyhogy ehhez szeretnék gratulálni.

ODIV 2013.01.27. 15:40:38

@Szanyi Tibor: Ûres tartalmú, sértô minôsìtgetést kaptunk Önöktôl bôven, de tudom, hogy ezt rossz visszakapni. Azt, hogy az én mondataim ilyenek voltak-e, majd eldönti a többi olvasó.

kronosz6 2013.01.27. 15:43:15

nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, ...

Nem, de azért a ballib kormány alatt kussoltatok. Tudjuk, jól hogy kik lázítják a diákokat: a volt SZDSZ bukott politikusai. Aki nem akar végzés, diploma után a hazájában dolgozni, az FIZESSEN AZ OKTATÁSÉRT ez egyértelmű.

Imágó 2013.01.27. 15:45:23

@ODIV: akkor jöjjön egy katarzis, csak abban a nép megint szenvedni fog,de anélkül már itt semmi sem fog menni.Csak ez a hatalmas fásult passzivitás ne lenne,ez borzasztóan irritáló. Ma már nincs olyan,hogy "Feltámadott a tenger"... Ez lehet kérdés és állítás is!

von Putri 2013.01.27. 15:50:39

@dolgozni kék:
Hogy erre is válaszoljak röviden:

Nem az a gond, ha valaki őskommunista, lukácsista, ős-SZDSZ-es vagy más ballib volt. Sőt a származás se lehet oka valaki pozitív vagy negatív minősítésének

Hanem az, hogy ezek után függetlenként akar a diákok bizalmába férkőzni, és ebből a rejtőzködő pozícióból szervezi a politikai akciózást

Khonsu 2013.01.27. 15:50:56

@kronosz6: Igen, dolgozzon a hazájában 10 évig közmunkásként, vagy jó esetben minimálbérért, mert más nincs. Ez ám a perspektíva.

"Nem, de azért a ballib kormány alatt kussoltatok."

Mint ahogy az előző Fidesz kormány idején is, illetve a középkorban, meg az előtt. Ja, hogy akkor még nem is létezett, éééértem...

Teljesen mindegy ki lázít, igazából nincs belőle politikai tőkéjük, de majd rájönnek és lázítanak mást.

Ti pont úgy elkúrtátok, mint a ballib kormány, csak már a saját hazugságaitokat is elhiszitek, az a baj.

Wásztákhurwáh (törölt) 2013.01.27. 15:53:15

Hallgató önszerveződés balliberális pártok utasítására... milyen szép és megható.
A jövő Guyrcsányai, Orbánjai most villogtatják az oroszlánkörmeiket.

lehunyjaketszemet 2013.01.27. 16:02:03

:D ez a "Menjetek a picsába!" jelenet szokott mindig eszembe jutni, ha elegem van mindenkiből :D az a baj, hogy túl komolyan veszi magát minden idióta politikus, többet kéne ilyeneket nézniük (régi Hofi): www.youtube.com/watch?v=hwgjTETUaSU
ajánlom nekik, hátha ilyen sok évvel a rendszerváltás után, még mindig magukra ismernek az elvtársak...és a közönség is...

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.27. 16:03:11

@dr kíváncsivagyok:

Erre csak egy válasz lehet .

Szabad Magyar Nép , egy új civil jobbközép szerveződés amelynek új arcokból álló szakértői kormánya ki fogja vezetni a válságból MO-ot.

De ehhez a magyar nép segítsége kell !
Vezetőnk sohasem volt egy pártnak sem tagja és politikailag tiszta.

Nézd meg a fényképét és olvasd el a programját itt:

www.facebook.com/szabadmagyarnep

HaKohen 2013.01.27. 16:03:50

@maroz:

Köszi. Nem kizárt, ugyanis én az ugyanígy kezdődő rendőrviccet ismertem, amelynek más a poénja, ezt nem. Ez még jobb is, és időtállóbb.

(Elnézést mindenkitől, hogy nem olyan jeles személyekhez szólok hozzá, mint Mária, Szanyi Tibor, Béla Bácsi és von Putri - de hát maroz némi színt vitt be ezzel a viccel az egyre unalmasabb szájkaratéba.)

dolgozni kék 2013.01.27. 16:05:21

@von Putri: eddig egy kérédsre válaszoltál az ötből, folytasd légy szíves.

Addig összefoglalom, amit eddig mondtál:

Tehát az OHÁban találtál 5-10 nevet, kb az 1000-ből, aki egy korábbi politikai formációhoz köthető. (ez a teljes létszám max. 1%-a.) ebből az 1%-ból vonod le azt a következtetést, hogy az SZDSZ áll az OHA mögött.

Mivel az OHA-nak és HaHá-nak van pár pontja, amiben egyetért, ezért következik, hogy egyenesen az SZDSZ áll a Haha mögött.

Baszki, ez az 1% felfogható statisztikai hibának is.

(Egyébként teljesen triviális, hogy a HaHa és az OHA álláspontja összecseng, mivel mindkettő a felsőoktatáshoz köthető és mindkettő a minőségi felsőoktatásban érdekelt)

von Putri 2013.01.27. 16:19:16

@dolgozni kék:
Ne játszd már meg a hülyét

Az OHA minden prominense ballib kötődésű, én legalábbis senkit nem tudok, aki más lenne. De úgy látom te se tudsz, pedig már feltettem korábban a kérdést

Csak annyi az új, hogy SZDSZ és Demokratikus Charta híján most más néven akcióznak. Ugyanazok, ugyanazt, ugyanúgy. De most már "függetlenként"
.

dark future · http://www.andocsek.hu 2013.01.27. 16:20:39

A pártok után a HÖOK-osokat is elhajthatnátok a vérbe...

Meg kereshetnétek egy jó kiállású, nem beszari, kerek mondatokban beszélni képes (lásd pl. az 1989-es kiadású Orbán Viktort...) vezetőt (vagy legalább szóvivőt), mert akkor sokkal hatékonyabb lenne az, amit csináltok. Elhaló hangú, ideges bölcsészlányokkal, meg infantilis, megszeppent srácokkal politikai "terméket" nem lehet eladni.

Ha tényleg változást akartok, és nem csak lesajnáló buksisimit, akkor professzionalizálódni kell.

zsoltiuszprime 2013.01.27. 16:26:33

@Ambiorix: Csak egy kérdés: szerinted mi számít annak és miért ?:D

Gábris szomszéd 2013.01.27. 16:27:06

@Szanyi Tibor: Inkább beszélgessen ismét Tomcattel egy picit telcsin és rettegjen a magyar Klu Klux Klántól. :) Ennyi bőven elég is lenne az országért végzett "tevékenységük" gyanánt. :) Ja és Attis vehetne újabb bikicsunáj táncórákat is.

zsoltiuszprime 2013.01.27. 16:28:12

@Mária: Jogos teljesen, ígéret az van bőven, de igazából hiszi a piszi, pont ezért nem hagytuk abba és ezért folytatjuk :)

rodeo36 2013.01.27. 16:28:17

a cikk jó a zárókép méginkább és erőt, egészséget hozzá, látom kitartásotok van
végre valami csak ne legyetek "fiatal demokraták" sohasem

brühühühü

dolgozni kék 2013.01.27. 16:28:44

azért nem fogunk mi zöldágra vergődni, mert számomra a "ballib"-meghatározás nem negatív. Én büszkén vállalom, h liberális vagyok.

sőt, szívem szerint liberális-pártot, pártokat kívánok a parlamentbe.

Nem játszom a hülyét, komolyan kérdeztem azt az 5 kérdést..

1000 egyetemi tanár, adjunktus, docens, tudományos munkatárs, MTA rendes- és levelező tagjának a bölcsességét, az összefogását kérdőjelezed meg és próbálod meg befeketíteni.

ennek az ezer embernek nagysgrendekkel több tudás van a birtokában, mint bármelyik kormánynak, pártnak, sleppnek. Te ezeket az embereket kérdőjelezed meg.

vedd le a szemellenződet.

von Putri 2013.01.27. 16:29:06

@dolgozni kék:
"ős-szdsz -> oha ->Haha? nem lehet, hogy van olyan része a térsadalomnak, akiben kicsit erősebben működik a gondolkodás/mérlegelés iránti vágy? "

Mondd csak ki amit gondolsz: ők a kiválasztottak, teljesen függetlenül attól, hányan szavaznának rájuk. Ez a logikája annak, miért tekinthető a HAHA a diákság legitim képviseletének, szemben a megválasztott Hallgatói Önkormányzattal

Kiválasztottak versus megválasztottak

Az élcsapat, a nem akármilyen anyagból gyúrt ember. Újjászületik a kommunista (és más elitista pl. SZDSZ-es) elmélet, beérik az OHA vetése

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2013.01.27. 16:29:08

Kemény de olyan szavak amikre nagy szükség volt.

von Putri 2013.01.27. 16:38:53

@dolgozni kék:
Hogy mennyit ér ezeknek az embereknek a tudása, az lemérhető az életművükből.

Én Hamvas Béla egyetlen kötetét többre értékelem, mint a lukácsisták összes hablatyolását. Az egyik a katedrák magasából jött és jön még ma is, a másik meg az árokparton írta a műveit. De - talán pont ezért - százszor időtállóbb

Ha komolyan gondolja bárki az oktatási reformot, ezeket a hatalomba szocializálódott alakokat kéne kirúgni legelsőként. Ami persze soha nem fog szerepelni az általuk mozgósított zombi diákok követelései között

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 16:39:13

@Szanyi Tibor:

Nézzük csak. Ön már engem is sarokba igyekszik szorítani, védekezésbe akar kényszeríteni, ugyanúgy, ahogyan a diákokat. Ennek érdekében szavaimat kiforgatja. Az, hogy a megvetés az alapállásom lenne az ön önkényes réfogása, hogy tapintatosan fogalmazzak. Nem alapállás, hanem konklúzió ez, az önök kollektív tevékenységéből levont méghozzá. Látta ezt? Hogyne látta volna, csakhát ha nem tenne úgy, mintha nem látta volna, önnek lenne magyarázni valója, igaz? Inkább rámfog. Megvetés? Hát igen, kezd körvonalazódni az alkalmazhatósága ezúttal is, pedig komolyan mondom semmit sem tudok önről, azon túl, hogy valami jelentős alak az MSZP-ben.

De tudja mit? Elfogadom, hogy a „fenyegetően”, nem volt a legpontosabban alkalmazott kifejezés a részemről. Amit mondott, inkább erkölcsileg megfélemlítő akart lenni, én ebben a fenyegetés egy formáját látom, de készséggel elfogadom, helyesebb, ha az ön részéről kitapintható megfélemlítő szándékról beszélek. Az, ahogyan lekicsinyelni igyekszik a diákok mozgalmát, ahogyan önbecsülésüket, egység keresésüket szofisztikával igyekszik valami aljassá átdeformálni, ezzel fölöttük látszat győzelmet aratni – talán ezt képes lesz, ha máshol nem magában belátni – végtelenül fonákul, az ha nem is nyersen, de annál elvetemültebben megfélemlítő jellegűnek látszik, és ebben a minőségében, nem megtorlás értelemben ugyan, de nekem úgy tűnik fenyegetően is. („Rossz lesz neked, ha nem minket követsz” alapon.)

Én úgy gondolom, azzal járulna hozzá Magyarorszég ügyéhez, akkor lenne demokrata, ha az ilyesmire törekvés esetleg eszébe jut, ha nem igyekezne így-úgy amúgy a megszólaló diákok helyett gondolkozni, ha törekvéseiket nem leminősítené, hanem ahol lehet és jogos támogatna, ahol meg nem úgy gondolja, hogy teheti, arról hallgatna. T.i., ha jól értem, forma szerint ön ellenzéki, azaz nem a kormány képviseletében lép föl. Egy működő demokráciában az ön itteni megszólalása, hangvétele abszurd. Úgy tűnik, itt is, mint ezer más esetben, kilóg a lóláb, hogy miközben látszatra az átkot szórják egymásra, amikor megszorul a hurok, azaz azzal a néppel kerülnek szembe, amelyet 1989-ben együtt játszottak ki (lásd följebb megadott link), akkor azonnal beáll önök (pártjaik) között a szolidaritás. Értelmezésemben ugyanis: a diákok = a fölocsúdó, magára találni kezdő magyar nép. Nem kétséges, hogy hogy önök minden együttes erejükkel leválasztani törekszenek a diákságot arról, aminek a része, a népről és sorait is megosztani törkednek, ha már – amint az ön ún. MszP-jánek esetében – megnyergelni nem tudják. De legyen annyira tisztességes, ha naivul olyan valakitől, mint ön ezt kérhetem, hogy nem próbál meg legalább helyettük gondolkozni! Ami a követeléseiket illeti, demokráciában a kormány dolga annak ellenállni, nem az ellenzéknek, amennyiben tényleg létezik esetleg mégis kormány és ellenzék. Úgy tűnik, hogy amikor ezt megjátsszák, már a látszatra sem képesek vigyázni!

A diákokat szervilizmussal vádolása nem csak mélyen fonák, de fölháborítóságában tűrhetetlen is. Ha ezt legalább viszavonja, ha pártjára nézve nem is, de személyes értelemben szívesen eltekintek megvetésétől.

@Szanyi Tibor:

Kár volt ezt. Így sajnos csak marad – és nő – a megvetésem. Rákényszerített, ezúttal személyes szinten. Pedig mindent megtettem annak érdekében, hogy ez elkerülhető legyen. Ezért:

Valótlanságokkal manipulál. Mindenki láthatja, hogy ismételten is csak kiforgató fenekedéssel, primitív vádaskodással tud élni azzal szemben, aki legitim kérdéseket vet föl. Ezért gyűlöli tehát most olyan halálosan – amint látszik – az érdekeiért öntudatosan kiálló diákságot! Tisztul a kép. Ön valóban az, akinek a neve alatt itt megszólal? Ha igen, nagyobb bajban van a haza, mint amekkorában eddig gondoltam róla, hogy van, noha az sem volt kicsi.

Miért mondom ezt? Azért, mert nem igaz elsősorban abból semmi, hogy én itt valamit „bevallottam”. (Te Jó Ég, ez ma Magyarországon tényleg egy vezető politikus???) Micsoda arrogancia! Amikor igyekszek előzékenyen világossá tenni, hogy nem vagyok önnel szemben elfogult, nem is lehetek, mert nem az ön számomra érdektelen tisztelt személye foglaltoztat, akkor az az ön számára „bevallás”, mintha természetes elvárás lehetne, hogy a Szanyi Tibor tárgyú részletek ismerete alapvető állampolgári tudás, amivel nem rendelkezni szégyen, és mintha itt önről volna szó. Nem uram. Én, elnézést a kifejezésért aminek alkalmazására különös megközelítésmódjával rákényszerít, az ön tisztelt személyére – a jelen keretek között mindenképpen – szarok. A téma nem ön, hanem a diákok és mozgalmuk kapcsán a politikai pártok. Nem tehát Szanyi Tibor (mondom újból, hogy végül mégis talán megérthesse), akármilyen módon értékelhető személye és korábbi működése.

Ugyanígy nem igaz abból semmi, hogy én, önnel szemben kirohantam, vagy önnel akár foglalkoztam volna. Sőt. Lehet, hogy az utóbbinak elmaradása hiúságát rosszul érinti (nem tudom) és ezért igyekszik mindenféle személyes ide nem vagy maximum alig-alig tartozó kalandjára terelni a szót ahelyett, hogy az általam érintett, az ország helyzetére vonatkozó lényegi és súlyos kérdésekre válaszolt volna így vagy úgy, ha már e blogban jelenétével megtisztel minket. Ha mégegyszer megnézi, látja majd, hogy pártjáról és a rendszerről aminek egyik főszereplője, gondolok igen kevésé hízelgőket, és ha ragaszkodik a kirohanás kifejezéshez, az ezeknek szólt.

Amit válaszával bebizonyított az az, hogy teljességgel képtelen – illetve szándéka nincs erre – azzal foglalkozni amiről szó van, és tehetetlenségében jobbat, mint a beszélgető partnerével szembeni manifeszt módon alaptalan, amellett, hogy valótlan és tisztességtelen vádaskodást nem tud.

Nincs itt szó személyes dolgokról. Arról van csak szó, hogy egy társadalmi csoport alulról jövő kezdeményezéssel kiáll valamiért a kormánnyal szemben, amit indokoltnak tart. A kormánnyal (úgymond) szembenálló pártok megkíséreltek ebből a maguk számára hasznot húzni a mozgalomnak a saját karámjukba terelésével. Amikor ez nem sikerült, akkor ön, itt, úgy látszik az MSZP nevében ellenségesen esik neki a mozgalomnak. Ezt találom erkölcsileg is, demokratikus megközelítésben is, sőt még az ön pártjának jól fölfogott érdeke értelmében is elfogadhatatlannak és ennek kapcsán merült föl bennem több kérdés a demokráciának nevezett magyar rendszer valódi természetével kapcsolatban.

Minnthogy ezek megbeszélését megkerülve ragaszkodott mindenáron ahhoz, hogy személyes szempontokra terelje el a szót, a magam részéről itt a további beszélgetést önnel, mint bizonyítottan értelmetlent ezzel most befejeztem.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 16:41:58

T. blogoló!

Bocsánat, a blog abalakon kívül írtam és tévedásből másoltam onna ide észrevételeimet.

Lehetne a Szanyi Tibornak a bejegyzésben második megszólítása előtti, egyszer már megjelent részt törülni?

Khonsu 2013.01.27. 16:45:11

@dark future: A hálózatos szervezeteknek épp az egyik nagy előnye, hogy nincs bennük kitüntetett vezető. Egy "vezér" mindig támadási felületet jelent. Ha nincs vezető, akkor előáshatnak bárkiről bármilyen mocskot az ellenlábasok, azzal nem üthetik ki a szervezetet. Illetve korrupcióval sem tudnak célt elérni.
Szerintem jól csinálják úgy ahogy jelenleg működnek. Védjék csak tovább a diákok érdekeit, legyenek az ők hangjuk. Ne rontsa el őket a nagypolitika, nem feltétlenül kell nekik "professzionalizálódni". Harcra, a karmok villogtatására ott van az Occupy, Anonymus és akik még majd jönnek. A HaHa képvisel egy réteget, a diákokat. Ezt nem kell feladniuk, inkább barátokat kéne keresniük az "övéik" között, olyan szervezeteket akik szintén a megújulásért küzdenek.

dolgozni kék 2013.01.27. 16:45:35

@von Putri: kezdj hozzá, és mérd le az életművüket.

közben meg ízlelgesd:
"Nem az győz, aki kemény marad, hanem aki meglágyul és enged és befogad és felad és feloldja magát. Az önfeladás nem a gyengeség, hanem az erő jele."

Hamvas Béla liberális.

jaegtoer 2013.01.27. 16:48:34

@Szanyi Tibor:

"__ Majd hozzátették: akkor is menjetek a p...ba!___"

talán nem véletlenül.

sárkányfő 2013.01.27. 16:49:14

@ODIV:
"Abból a politikai mentalitásból van elegük az embereknek, amit Önök és a Fidesz képvisel már sok-sok éve."

Ennek pontosan az ellenkezője igaz, az mszp és a fidesz a legnépszerűbb pártok, pontosan e két párt mentalitását zabálják legjobban az emberek. már sok-sok éve.

Én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne, de hát nyilvánvalóan így van. Te gondolkodj már mielőtt írsz.

maroz 2013.01.27. 16:52:18

@von Putri: "Mondd csak ki amit gondolsz"

Szóval rá akarod venni a beszélgetőtársadat, hogy a saját gondolatai helyett inkább azt mondja, amit te hallani szeretnél. :)

Egyrészt a ballibség az valami olyasmi, amiből az ember ha kellően sok minőségibb kávét fogyaszt ki bír gyógyulni.

Másrészt ezek közül a HaHás srácok közül sokan még az életük első sörét sem itták meg akkor, amikor az SZDSZ már gyakorlatilag is megszűnt.

Harmadrészt pedig ez egy mozgalom. Ügyekről, igenekről szól, nem személyekről. A pártpolitizálás szól a személyekről. Egy mozgalomban minden további nélkül akár te is lehetsz kiválasztott. Vagy én. Vagy bárki más. És igen, az is benne van, hogy olyanok is kiválasztottá válhatnak, akiket mondjuk én nem annyira kedvelek. Ez a kálója ennek a mozgalmi jellegnek, ez a túlzó nyitottság. Bezzeg a Jobbik mennyivel előrébb tart, oda csak jó pedigrével lehet csatlakozni, négy generációra visszamenőleg.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 16:52:39

T. blogoló!

Az egyszerűség kedvéért, hogy ne kelljen szerkesztgetned, azt kérem, légyszív törüld a teljes elrontott bejegyzésemet (és ezeket a kéréseket). Helyébe beírom amit eredetileg akartam, végre helyesen. Kösz!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 16:53:43

@Szanyi Tibor:

Kár volt ezt. Így sajnos csak marad – és nő – a megvetésem. Rákényszerített, ezúttal személyes szinten. Pedig mindent megtettem annak érdekében, hogy ez elkerülhető legyen. Ezért:

Valótlanságokkal manipulál. Mindenki láthatja, hogy ismételten is csak kiforgató fenekedéssel, primitív vádaskodással tud élni azzal szemben, aki legitim kérdéseket vet föl. Ezért gyűlöli tehát most olyan halálosan – amint látszik – az érdekeiért öntudatosan kiálló diákságot! Tisztul a kép. Ön valóban az, akinek a neve alatt itt megszólal? Ha igen, nagyobb bajban van a haza, mint amekkorában eddig gondoltam róla, hogy van, noha az sem volt kicsi.

Miért mondom ezt? Azért, mert nem igaz elsősorban abból semmi, hogy én itt valamit (Te Jó Ég, ez ma Magyarországon tényleg egy vezető politikus???) „bevallottam”. Micsoda arrogancia! Amikor igyekszek előzékenyen világossá tenni, hogy nem vagyok önnel szemben elfogult, nem is lehetek, mert nem az ön számomra érdektelen tisztelt személye foglaltoztat, akkor az az ön számára „bevallás”, mintha természetes elvárás lehetne, hogy a Szanyi Tibor tárgyú részletek ismerete alapvető állampolgári tudás, amivel nem rendelkezni szégyen, és mintha itt önről volna szó. Nem uram. Én, elnézést a kifejezésért aminek alkalmazására különös megközelítésmódjával rákényszerít, az ön tisztelt személyére – a jelen keretek között mindenképpen – szarok. A téma nem ön, hanem a diákok és mozgalmuk kapcsán a politikai pártok. Nem tehát Szanyi Tibor (mondom újból, hogy végül mégis talán megérthesse), akármilyen módon értékelhető személye és korábbi működése.

Ugyanígy nem igaz abból semmi, hogy én, önnel szemben kirohantam, vagy önnel akár foglalkoztam volna. Sőt. Lehet, hogy az utóbbinak elmaradása hiúságát rosszul érinti (nem tudom) és ezért igyekszik mindenféle személyes ide nem vagy maximum alig-alig tartozó kalandjára terelni a szót ahelyett, hogy az általam érintett, az ország helyzetére vonatkozó lényegi és súlyos kérdésekre válaszolt volna így vagy úgy, ha már e blogban jelenétével megtisztel minket. Ha mégegyszer megnézi, látja majd, hogy pártjáról és a rendszerről aminek egyik főszereplője, gondolok igen kevésé hízelgőket, és ha ragaszkodik a kirohanás kifejezéshez, az ezeknek szólt.

Amit válaszával bebizonyított az az, hogy teljességgel képtelen – illetve szándéka nincs erre – azzal foglalkozni amiről szó van, és tehetetlenségében jobbat, mint a beszélgető partnerével szembeni manifeszt módon alaptalan, amellett, hogy valótlan és tisztességtelen vádaskodást nem tud.

Nincs itt szó személyes dolgokról. Arról van csak szó, hogy egy társadalmi csoport alulról jövő kezdeményezéssel kiáll valamiért a kormánnyal szemben, amit indokoltnak tart. A kormánnyal (úgymond) szembenálló pártok megkíséreltek ebből a maguk számára hasznot húzni a mozgalomnak a saját karámjukba terelésével. Amikor ez nem sikerült, akkor ön, itt, úgy látszik az MSZP nevében ellenségesen esik neki a mozgalomnak. Ezt találom erkölcsileg is, demokratikus megközelítésben is, sőt még az ön pártjának jól fölfogott érdeke értelmében is elfogadhatatlannak és ennek kapcsán merült föl bennem több kérdés a demokráciának nevezett magyar rendszer valódi természetével kapcsolatban.

Minnthogy ezek megbeszélését megkerülve ragaszkodott mindenáron ahhoz, hogy személyes szempontokra terelje el a szót, a magam részéről itt a további beszélgetést önnel, mint bizonyítottan értelmetlent ezzel most befejeztem.

beyo 2013.01.27. 16:57:31

Én is nekimegyek a dolognak, hátha még valakiknek átmegy. Tagadhatatlan a HaHa politizál, mint ahogy mindenki lényegében politizál, aki egy közéleti témához hozzászól, politikai ügybe kíván avatkozni. Vegyük már észre viszont, hogy a politikának nem csak pártpolitikai vetületei vannak. Miért is jöttek létre civilhálózatok sorai az elmúlt pár évben hónapban? Mert a pártpolitika olyan mértékben elaljasodott, annyira belekúszott a közéletbe, midenhonnan folyamatosan és agresszívan mászik elő, ebből van ezeknek a civilkezdeményezéseknek elege. Erről szól a fenti blogbejegyzés is, ma már a pártok mindent és mindenkit a maguk képére akarnak formálni, felhasználják egymás egyre inkább piszkos taktikáit, és egyedüliként akarják uralni a közéletet. Ebből van elegünk. Rólunk beszélnek, de valójában kizárnak minket, elnyomják a véleményünket.
egy focis hasonlat, mert az sokan értik:
Van egy meccs, a játékosok a pártok, politikusok, a nézők és szurkolók a szavazók, a bírók, ilyen formán az alkotmánybírók. A mérkőzés már régóta folyik, hol az egyik, hol a másik csapat lövi a gólokat, a játék egyre mocskossabbá válik, egyre több a szabájtalanság, a játékosok pedig elkezdik a szurkolókat egymás- és a másik csapat ellen hergelni, egyre nagyobb elánnal. (1988-2010, Magyarországon a választásokat, hol a bal, hol a jobb oldal által képviselt mamutpártok nyerik, a kampányok egyre véressebbek, egyre több a szabálytalanság, a szurkolók egyre polarizáltabbak és mérgessebbek) A nézőközönség soraiból egyre több embert kezd el bosszantani, hogy mi is folyik a pályán és a közönség soraiban, elkezdenek azon gondolkozni, hogy ők bizony a következő mérkőzésre nem fognak jegyet váltani. (Választói aktivitás csökkenése.) Ezek a bizonyos szurkolókban felötlik a gondolat, hogy ezt a meccset lassan érdemes lenni lefújni, mert a játékosok a pályán már nem őket kívánják szórakoztatni, nem játszani akarnak, hanem az ellenfelet elpusztítani, az ellenfél szurkolóit megalázni. Mind a két fél szurkolótáborában szélsőséges, fanatikus elmek jelennek meg, melyek tovább rombolják a hangulatot. (A szavazók fanatizálása, Orbán és Gyurcsány imádók megjelenése, eközben a bizonytalanok táborának öntudatra ébredése). A játékosok mostmár egyértelműen csak saját radikális szurkolóikat kívánják tovább hergelni, közben a pálya egyre inkább lejt az egyik oldalnak, egyre több szabálytalan gólt lőnek, a bírókat, amennyire lehet megveszik kilóra. (A fidesz 2/3-al megnyeri a választásokat 2010-ben, elkezdik önkényuralmi rendszerüket kiépíteni) A nézők egy része, akiknek már rohadtul elegük van a szabálytalan játékból elindulnak haza, egy másik része pedig összesúg, hogy mit is lehetne csinálni, hogy a játék visszatérjen a normális mederbe. (Egyre több ember hagyja itt ezt az egyre élhetetlenebb országot, a civil hálózatok gombamód szaporodnak, itt már 2012 végét írjuk) Az ottmaradó békésebb nézők egy csoportja megállapodik, hogy csapatszimpátiától függetlenül elküldik a francba a pályán lévő csapatok edzőit és játékosait, a játék szabájaihoz méltó felállást és modort követelnek, a többi nézőt pedig megpróbálják rábírni, hogy ne hagyják, hogy a csapataik vezetői állatot csináljanak belőlük. (2013 civil csoportok önszerveződése és kiállása) A meccset 2014-re egy rövid szünetre küldik, hogy aztán új csapattagok vágjanak neki a következő félidőnek, a kérdés az, hogy mi történik az öltözőben, eleget tesznek a szurkolói kérésnek, vagy továbbra is egymás gyepálása lesz a fő irány?
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy ne a HaHa-tól várják a politikusok, hogy tagozódjanak ide vagy oda, és a megoldást ne tőlük várják. Sok megoldás létezik arra, hogy hogy a jelenleginél jobb felsőoktatási rendszer jöjjön létre, de ennek kialakításából nem lehet kihagyni az érintetteket. Kár rámászni a HaHara, mert ott senki nem fogja megmondani a másiknak, hogy kire kell 2014-ben szavazni, majd azt minden hallgató maga eldönti, hogy kire teszi le a voksát, ha talál rá méltót. A HaHa csak azt akarja, hogy a hallgatókban és a civilekben jelenjen meg az igény egy tisztább, átláthatóbb, folyamatos részvételt igénylő demokrácia kiépítésére, az hogy ehhez pártok mit vesznek le, az az ő dolguk, hogy megkívánnak-e felelni esetleg új választói elvárásoknak, dettó... Lehet, hogy ez néha hangos, mérhetetlenül naiv és kicsit tiszteletlen, de legalább nem hazug...

beyo 2013.01.27. 17:02:41

@beyo: irgalalmatlanul sok a hiba és az elütés, bocsánat, legközelebb átnézem küldés előtt...

nem várt fordulat 2013.01.27. 17:04:13

@Szanyi Tibor: gondoljak akár mit is az mszp-ről, azt én becsülendőnek tartom, hogy véleményt nyilvánítasz egy blogon, és névvel vállalod a véleményed, bekapcsolódsz a beszélgetésbe. így kéne tennie minden képviselőnknek, nem pedig csak write only módban blogbejegyzéseket írni. még egyszer respect.

13. kerületi lakosként pedig gratulálok az eredményekért, az országbíró sétány, a sportpark, és a felújított foci/kosár pálya ajándék. nap mint nap látom, hogy többek közt a cigány gyerekek is élvezik ezeket, játszanak, sportolnak.

a kerület lakosainak adóssága (ha jól tudom) pedig az egyik legkisebb a többi kerületéhez képest, valami 69 Ft szemben az 5 ker 200e+ -hoz képest. élhető, jó kerület ez.

ez nem ilyen "szopjuk le egymás faszát", hanem őszintén így gondolom. s bár nem rátok fogok szavazni, látom az mszp-n belül a megújulás vágyát, és jeleit.

a tegezésért elnézést, a tiszteletet amit szántam, remélem átment.

nem várt fordulat 2013.01.27. 17:08:00

a mostani diákoknak pedig azt üzenem, hogy inkább azért álljanak ki, hogy legyen normális alap és közép oktatás, mert szégyen és gyalázat, hogy nem tudtok rendesen írni és/vagy olvasni.

nem hittem el a bemondásokat, miszerint a mostani tizenévesek nem tudnak írni, de amióta nekem kell önéletrajzokat és teszt munkákat elbírálni, hát bizony, ez katasztrófa. egy önéletrajzban egybe írni szavakat, két aláhúzásos kapásból egyes hibákat véteni, a vesszőt nem ismerni.... nem sorolom tovább, ez a 90-es évek elején még sima bukás volt, nem, hogy érettségi.

sárkányfő 2013.01.27. 17:09:31

@Szanyi Tibor:
"Azért is jelentkezem be elég sok blogba, illetve vitába, hogy erősödjék a számonkérhetés lehetősége."

Ha így van akkor jó hírem van, lesz itt számonkérés bőséggel (jogos és jogtalan is, minősíthetetlen stílusú és civilizált stílusú is).

Ami engem illet, sok dolog miatt utálom a szocikat és a fideszt, kezdjük azzal, hogy nincs és nem is lesz valódi áttörést jelentő:
- pártfinanszírozási törvény,
- antikorrupciós törvény,
- ügynöktörvény.

Ezekben a kérdésekben gyönyörű mszp-fidesz nagykolaíció van.

Ugye jól sejtem ezekben a kérdésekben sem akar az mszp változtatni? (Sajnos a szavaknak már rég nem hiszek, csak a tetteknek, szóval ígéretekkel kár jönni)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 17:10:05

@Szanyi Tibor: Ez valami választási stikli lehetett Szanyi eftárs? Ha jól emlékszem egyéni jelöltként valamelyik fővárosi választási kerület képviselője.

Nem 10 millió főnek. Javaslom szabad idejében nézegesse meg a munkaköri leírását. Ugy látom lesz pár meglepetésben része. Ez egy baráti tanács az egyik főnökétől.

Még egyszerűbben hogy megértse. Annak tekinti magát, aminek akarja. Miattam hiheti, hogy politikus.

Pedig csak egy közszolga.

rodeo36 2013.01.27. 17:11:06

@dark future: orbánviktor 1989-ben is darab szar volt aljas fizetett forradalmár akit beszerveztek hogy legyen az új hang akkor sem volt más mint egy kappanhangon rikácsoló idióta aki ráadásúl akkor is baromságokat böfögött, undorító szar geci volt és maradt csak ma többet lop

nem esik messze alma a fájától

brühühühühü

von Putri 2013.01.27. 17:13:41

@maroz:
"a ballibség az valami olyasmi, amiből az ember ha kellően sok minőségibb kávét fogyaszt ki bír gyógyulni."

Ez a sztori nem a kigyógyulásról szól

Itt a hatalom megragadásának klasszikus elitista "forradalmi" receptjét kotyvasztanak éppen. Mivel az egykori lejáratódott ballib elit nem állhat ki a nyilvánosság elé a hatalmi igényével, ezért harcba küldi a legjobban mozgósítható, legkönnyebben becsapható csoportot, a diákokat

Mert az éhes proletár most éppen nem ezzel van elfoglalva

nem várt fordulat 2013.01.27. 17:16:38

@sárkányfő: "pártfinanszírozási törvény"

na ez nekem is az alfám-omegám. nem létezik, hogy ezt majd 23 év alatt nem lehetett megoldani.

kibaszott bosszantó, amikor azt hallom, hogy "kb. 30 - 35 milliárd..."

5 milliárd forint, az 5 000 millió. komolyan nem lehet pár 10 milliós holtjátékkal eltalálni egy árat? az összes képviselőt el kell küldeni 3 évre a versenyszférába. egy átlag embert ilyen "tévedésért" kirúgnak, és olyan negatív nevet szerez magának, hogy a szakmában itthon nem érvényesül.

nem élek álomvilágban, tudom, a politikához gyomor kell, de amíg ez a szimbolikus kérdés nincs rendezve, nekem minden párt hiteltelen.

napi szinten a sárga csekkeken töri a fejét az ember, közben meg azt látjuk, hogy egy képviselő azzal sincs tisztában, mennyibe kerül egy kiló kenyér.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 17:20:45

@rdos: Nézd, én elhiszem neked, hogy a nyuszi fedőnév alatt te valójában az ordító-marcangoló nagy vadmacskát érted, vagy fordítva, de ettől még a törvényekben is rögzített közjogi helyzet nem fog megváltozni. Eszerint pedig a bármilyen módon megválasztott országgyűlési képvielő a megválasztása pillanatában elválik az őt megválasztók konkrét csoportjától, és esküt köteles tenni minden magyar honfitársunk képviseletére. Ez van.

rodeo36 2013.01.27. 17:20:50

@von Putri: sohase olvass mást, mint hamvasbélát...de ne terjeszd már így is tele van levédia szarral hát még ha soxorozzátok

brühühühühü

rodeo36 2013.01.27. 17:24:31

@maroz: mi bajod a ballib -séggel?

brühühühü

von Putri 2013.01.27. 17:24:55

@maroz:
"ezek közül a HaHás srácok közül sokan még az életük első sörét sem itták meg akkor, amikor az SZDSZ már gyakorlatilag is megszűnt."

Kis János SZDSZ alapító programbeszéde 2012 február:

"Vagy az új többség dönthet úgy, a Fidesz számára előnytelen lélektani pillanatban, hogy a parlament oszlassa fel magát. Vagy az utca mobilizálódhat, miközben Európa a tüntetők oldalára áll. Vagy történhet mindez együtt: tüntetés, új választás, képviselők dezertálása... "

nol.hu/belfold/kis_janos_az_orban-rezsim_bukasarol

Nekem nem úgy tűnik, hogy megszűnt volna. Éppen most próbálja a programját a diákokkal megvalósíttatni

nem várt fordulat 2013.01.27. 17:29:56

@rodeo36: ballib... én pl mi vagyok?

baloldali érzelmű, szolidáris, szabados gondolkodású, de sok konzervatív értéket magaménak valló.

fontos a család, hit, munka, szabadság, és próbálok segíteni az elesetteken.

én most ballib vagyok akkor?

nem várt fordulat 2013.01.27. 17:32:28

a kifutott tejbe nem érdemes belesírni, de sajnos Antallnak igaza volt azzal a roppant álságos mondatával...

ott nyomhattunk volna egy resetet, de nem tettük, és ezt cipeljük magunkkal.

maroz 2013.01.27. 17:36:21

@von Putri: Mi az, hogy nem állhat ki? Hát Szanyi nem itt áll, és követeli két kézzel magának a hatalmat? :)

Avagy Gyurcsány. Olvass vissza, itt írta le valamelyik DK-drukker, hogy micsoda dolog már az, hogy a HaHa nem Gyurcsánynak szórólapoz.

No meg akkor nézd már meg az általad ideidézett nevek tipikus életkorát. Egy ilyen mozgalomkezdeménynek, mint amilyen a HaHa is a mi viszonyaink közepette jó, ha 10-15 éven belül lesz valami látható, érezhető hatása. Nagyon nem szeretném megbántani a felsoroltakat, de sajnos az a fájdalmas való, hogy addigra ők már abban a korban lesznek, amiben inkább vissza szokás vonulni még akkor is, ha történetesen pont benne van az ember a hatalomban.

Egészen konkrétan te mitől tartasz? Hogyan képzelsz el egy ilyen "visszajön a ballib a HaHa hátán!" - forgatókönyvet?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 17:37:36

@Szanyi Tibor: "...de ettől még a törvényekben is rögzített közjogi helyzet nem fog megváltozni..."

Idő kérdése, hogy az a rengeteg idióta, jellemtelen törvény, jogszabály megváltozzon, amit ti 23 év alatt csak egyre jobban bonyolítottatok. Minden a helyére kerül. Ti is.

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 17:38:00

@Szanyi Tibor: "Noha tudomásul veszem, hogy ha valaki független akar lenni, nekem mégis az a dolgom, hogy a szocialista párt politikáihoz szerezzek minél több támogatót. "

Neked a parlamentben elsősorban a választóidat kell képviselned, nem az MSZP-t. Különösen, miután egyéni mandátumot szereztél. Ezt nem teszed sok-sok képviselőtársaddal együtt. 15 éve ülsz ott. 15 éve a szardobálással vagy elfoglalva meg a saját boldogulásoddal. Ez a baj Tibor.

Egyébként megemelem a kalapom, hogy névvel vállalod magad a blogszférában.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 17:39:12

@karacsi_maci:

Köszönjük, köszönöm, a tegezés pedig az alaphelyzet a neten. ;)

Ami pedig a HaHa-t illeti, minden tiszteletem mellett kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ez annyiban is különbözik a HÖOK-tól, hogy a HaHa egy virtigli civil szervezet, a HÖOK pedig a törvények szerint megválasztott testület. Ennek megfelelően a HaHa legfeljebb a saját tagságát képviseli, míg a HÖOK pedig a hallhatók összességét. Jól, vagy rosszul, az egy másik kérdés.

Mindebből az következik, hogy a HaHa elküldhet bárkit bárhova, de az semmiképpen sem kezelhető a diákság véleményének, hanem egy civil hangnak a sok közül. Az egyetemekről gyűjtött vélemények szerint egyébként a diákság 80 %-a egyelőre inaktív ebben a mozgalmi képletben.

Még tovább menve az is megállapítható, hogy a HaHa durván a diákság 5-10 %-ára van közvetlen befolyással, tehát igen, számottevő szervezet, de nagyon távol áll attól, hogy reprezentatív legyen.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 17:39:57

@rdos:

Az nagyon jó lenne, ha közszolga(k) lenne(nek). Elvben azok, amint odademagógja neked. Majd pont ők ne tudnák az ilyen leckét. A gyakorlatban.....

Elég körülnézni.

maroz 2013.01.27. 17:41:34

@rodeo36: Nincs is olyan, hogy ballib. :)

maroz 2013.01.27. 17:47:05

@von Putri: Kis János több, mint tíz éve kilépett az SZDSZ-ből. 2002-ben, akkor, amikor az SZDSZ éppen belefelé ment a tutiba.

De kezdelek érteni.

Neked van valamiféle mániád, és abból nem engedsz. Ha kiderülne egy HaHás srácról, hogy lakott két hónapig a Gizella utcában neked már is kellő súlyú bizonyíték lenne arra, hogy mire is? :)

Khonsu 2013.01.27. 17:59:48

@karacsi_maci:
Azzal van itt a baj, hogy néhány politikus mond valamit, és erre egymás torkának esnek az emberek, mert egyik ballib másik jobbos stb. Normális esetben ez nem kéne, hogy gond legyen. Én pl. politikusokra és pártokra haragszom tetteik miatt, és nem a választóikra.
Sem jobbosokkal, sem ballibekkel semmi bajom, attól függetlenül, hogy egyik oldalhoz sem tartozom és ezt vállalom is. Van amiben egyiknek, van amiben másiknak adok igazat és van amiben egyiknek sem. Szerintem ez lenne a normális hozzáállás, ide kéne visszavezetni a társadalmat.
Nem fogok nekitámadni valakinek, csak azért mert nem arra szavaz akire én.

Sok problémát megoldana, ha az adott oldal döntései csak saját támogatóikat érintené, akik ezt önként elfogadják.
Mert úgy látom, hogy a legtöbb feszültség forrása, hogy minden oldal ki akarja terjeszteni, ráerőszakolni nézeteit és intézkedéseit a többiekre is, amikor kormányra kerül. Ez persze a rendszer hibája, amit orvosolni kéne.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:01:53

@Vombatus Ursinus: A parlamentben pont azt teszem, amit említettél, t.i. az ország érdekeit képviselem. Ez itt viszont kicsit sem a parlament, hanem egy magán-blog, tehát éppenséggel itt is képviselhetem a népet, de egyúttal lényegesen több pártos, avagy személyes szálat hozhatok ide, amint bárki más.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 18:04:16

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Azon az arcátlanságon vagyok elhalva, a diákok elég egyértelműen elhajtják a politikusokat, erre Tibike itt osztja a maszop, vagy déká agitPRopagandát. Hirtelenjében nem is tudnám megmondani hogy most melyikben tolja (emeszempé emeszpé még megvolt, hogy követte-e Ferikét a dékába)?

Tudom én hogy az az eftársak dolga hogy idegöljenek minket (épp ezért nem idegeskedek), de mindennek van határa.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:04:54

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: A közszolga messze nem arra való, hogy a cipődet, vagy a szádat törölgesd belé. Esetleg menj oda egy rendőrhöz, aki ugyancsak közszolga, és kezdjed el sorolni neki is azokat a jelzőket, amiket itt a névtelenség homályában megengedsz magadnak. Izgi tapasztalatokra tennél szert....

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 18:05:59

@Szanyi Tibor: A HÖOK aláírt egy megállapodást a Felsőoktatási Egyeztető Fórum keretien belül. Többek között a HaHá-val is. Ezt most egyszerűen felrúgta. Ennek fényében semmivel sem legitimebb, mint bárki, aki azt aláírta.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:08:54

@rdos: Neked is szívből gratulálok, hogy a bevallottan igen kevés ismereted dacára marha nagy véleményed van. Ám hogy legyen valami fény is az éjszakádban, elmesélem, hogy a Magyar Szocialista Párt tagja vagyok 1998 óta, az előtt semmilyen párthoz nem kötődtem, s a DK leválásakor is maradtam az MSZP-ben.

nem várt fordulat 2013.01.27. 18:09:01

@Szanyi Tibor: azért ezzel óvatosan. Lehet, hogy te itt most Szanyi Tibor magánember vagy, de tudjuk, hogy egy parlamenti képviselő is. Egy képviselő viszont kvázi lemond a magánéletéről az adott ciklusra. Most nem azt mondom, hogy érdekel, hogy mi történik a hálószobátokban, de ha Deutch "ki a faszom az a...", vagy Bayer MH -s cikke elítélendő, akkor nem lehet kilépni ebből a társadalmi szerepből. Ha mondjuk egy étteremben kissé spiccesen látnánk, nem érdekelne, de az itt megfogalmazott vélemény, mint a papíron, megmarad, kereshető, idézhető.

Mindezt csak azért mondom, hogy ne alkalmazzunk kettős mércét.

De esküszöm, bearanyoztad a napom, az, hogy egy képviselő vasárnap délután egy blogon aktívan érvel, résztvesz, az nekem annyira szimpi, mint egy gyereknek a vidámpark.

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 18:12:25

@Szanyi Tibor: Itt te sem a pártodat, de legfőképpen "a népet" nem képviseled, csak saját magad. Az összes kommenteddel.

nem várt fordulat 2013.01.27. 18:13:10

@rdos: miért, neki nincs joga elmondani a véleményét? téged nem érdekel, hogy hogyan vélekedik erről a kérdésről egy az országot képviselő, legitimen megválasztott ember? én ezt hiányoltam mindig is, hogy az összes blog kb. úgy működik, hogy:

1) kihőzöngjük magunkat, és elsüllyed a topic.

2) Bal / jobb egymásnak esik, és lesz egy jó kis kurvaanyázás, és elsülyed

3) röhögünk a trollokon, történik pár száz hozzászólás, és over.

így legalább kicsit közelebbi képet kaphatsz, hogy hogyan érvel, hogyan reagál, mi lehet a motivációja.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:14:33

Igen, ezzel nekem is van bajom, a HÖOK konkrétan szerintem is felrúgta a partnereivel kötött megállapodásait, s bagóért lefeküdt a kormánynak. Ez viszont semmit nem változtat a HÖOK legitimitásán.

Nem akarok tanácsokat osztogatni, de személyes véleményemként megjegyzem, hogy a diákság, avagy a HaHa helyében én sokkal inkább a HÖOK be- és elszámoltatásával foglalkoznék, s kevésbé azzal, hogy a politikát, a pártokat és a politikusokat küldözgetném a pi....ba.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 18:16:00

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Ja, és hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, közszolgáknak kéne lenniük. De szemmel láthatóan nem azok. Sejtésem bizonyítani nem tudom, de soha sem hagyom ki, ha érintettel kerülök kapcsolatba, ezért megnevezem őket.

Az átkosbeli egypártunkból osztódással szaporodó, többpártállami, a rendszerváltást elszabotáló, a hajdani megszálló hatalommal, ma hatalmakkal kollaboráló, köztörvényes, bűnszervezetben, lassan 70. éve folytatólagosan köztörvényes bűncselekményeket elkövető bűnözők.

Bizonyítani sejtésemet nem tudom, mert a pártállami titkosszolgálati archívumok csak 77 év múlva lesznek kutathatók.

Addig az evtársak a szemeben megmaradnak annak, aminek az átkosban is tekintettem őket (két bekezdéssel feljebb).

maroz 2013.01.27. 18:18:05

@Szanyi Tibor: Megkérdezhetem, hogy honnan vetted ezeket a számokat?

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:19:16

@karacsi_maci: OK.

Ez esetben viszont kérlek, konkrétan idézz ide nekem egyetlen ideírt és tőlem származó mondatot, amelyről úgy gondolod, hogy kilóg a képviselőkhöz társított követelmények színvonalából! Ezt nagyon komolyan kérem, ugyanis alighanem összekeveredik mások szóhasználata az enyémmel. Szóval elő a farbával, csak egyetlen kifogásolható mondatot kérek, s utána ha kell, bocsánatot kérek.

nem várt fordulat 2013.01.27. 18:22:03

@Szanyi Tibor: nem volt ilyen. csak óvatosságra próbáltam inteni, hogy egy esetleges vita hevében se történjen ilyen.

nem várt fordulat 2013.01.27. 18:23:46

@rdos: "Addig az evtársak a szemeben megmaradnak annak, aminek az átkosban is tekintettem őket (két bekezdéssel feljebb)."

ugye nem kell bemásolnom ide a listát, hogy hőn szeretett pártunkban hányan ülnek onnan? hosszú is és unalmas is.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:24:01

@maroz: A hallgatói aktivitás dolgában az egyetemeken dolgozó szocialista párti tagjaink, illetve a mellettem gyakornokoskodó mintegy 20 diák információira támaszkodom, a HaHa pedig tudtommal pár ezer taggal rendelkezik. De ez egy jó alkalom! Kérlek adj hiteles tájékoztatást arról, hogy hány tagja van a HaHa-nak?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 18:24:38

@Szanyi Tibor: "..hogy a bevallottan igen kevés ismereted dacára marha nagy véleményed van. "

Közszolga! Azért nincs ismeretem, mert rajta ültök a pártállami titkosszolis dossziékon!

Nyugodtan annak tartasz, aminek akarsz. Erre válaszolj valami hihetőt. Kinek, kiknek az ülepét véditek?

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:25:23

@Vombatus Ursinus: Látod, ez az, amiben tėvedsz. Ha ez így lenne, akkor neked sem jutna eszedbe a személyemen keresztül a pártokat, a politikusokat adresszálni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 18:27:27

@karacsi_maci: Vélhetőleg mindegyikbe jutott. Sajnos. Vörös ez mind.

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 18:29:37

@Szanyi Tibor: "Nem akarok tanácsokat osztogatni, de személyes véleményemként megjegyzem, hogy a diákság, avagy a HaHa helyében én sokkal inkább a HÖOK be- és elszámoltatásával foglalkoznék, s kevésbé azzal, hogy a politikát, a pártokat és a politikusokat küldözgetném a pi....ba.

:) Tipikus politikusi hozzáállás... Te ebbe vagy beleőrülve! Tegyük tönkre, lehetetlenítsük el, vizsgálódjunk, terjesszünk híreket... A fidesz ugyanezt tette néhány héttel ezelőtt a HÖOK vezetőivel kapcsolatban. Akkor most te is ugyanezt tennéd... Mint amit Papcsák, meg girnyószász.

Az, hogy a HaHá elküldi a pártpolitikusokat a pixába, még nem ok arra, hogy innentől kezdve kvázi "illegitim" szervezetnek bélyegezd őket.
A HÖOK aláírt egy megállapodást a kormánnyal, amire senki sem hatalmazta fel. Ennyi a történet.

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 18:33:39

@Szanyi Tibor: Én neked írom a kommentjeimet, nem a pártoknak, pláne nem "A" politikusoknak. Tudod... Mintha egy kocsmában beszélgetnénk.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 18:39:32

Az a helyzet, hogy egyre világosabb előttem, hogy a bolgoló akkor volna következetes, ha kivágná innen ezt a tolakodó, furakodó Szanyit, mint a macskát. Ez sem nem szabadság, sem nem demokrácia kérdése, hanem önvédelemé és logikáé, mert mi az, hogy ha kiküldik az ajtón, bemászik az ablakon?

Ha a hozzáállás, rendkívül helyesen és logikusan az, hogy menjenek a picsába akkor semmi értelme az ilyen visszaélést megengedni. Szabályosan rátelepedett a blogra, igyekszik kisajátítani, pedig arról szól, hogy ő itt nem meghívott. Úgy látszik nem akadt szabadidejű, vagy elég hatékonynak talált troll. Magad uram, ha szolgád nincs alapon személyesen jön ide bomlasztani. Sőt az alapszabályokat is már átírná, mert milyen jogon mer demagogizálni olyan helyen ahol alap a nick használat, hogy más azt használ, és azt ezzel próbálni leszólni, lekicsinyelni? Ócska.

nem várt fordulat 2013.01.27. 18:41:46

@Vombatus Ursinus: "A HÖOK aláírt egy megállapodást a kormánnyal, amire senki sem hatalmazta fel. Ennyi a történet."

azt vágod, hogy felhatalmazták őket. pont ez a lényeg, hogy ők vannak ezzel felhatalmazva.

Madibainges 2013.01.27. 18:50:13

Nem moderálunk ki senkit és semmit, részben elvből, részben lustaságból. Szanyi kapitány meg azt kommentel, amit akar, ha van olyan, aki elhiszi, amiket fecseg, az magára vessen. Olyan országgyűlési képviselőnk van, pártjának ismert tagja, évtizedek óta hivatásos politikus, aki nem ismeri a civil politizálás fogalmát, és ezt nyilvánvalóvá teszi egy erről szóló cikk komment szekciójában... elég szégyen.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:53:47

VU! Nagyon kérlek, fogd vissza magad! El- és beszámoltatás alatt azt kell érteni, amit írtam. Hogy t.i. a HÖOK el- és beszámoltatását. Nem a HÖOK egyes tagjairól, vezetőiről, hanem a szervezetről tettem említést. Ez pedig nem több és nem más, mint hogy szervezetként mit végzett, mire jutott, miért,milyen mandátummal, stb., stb.

Khonsu 2013.01.27. 18:54:20

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Tőlem írhat nyugodtan. Mindenkinek joga van kifejteni a véleményét, és mindenkiét meg is kell hallgatni, mert bárkinek lehet jó ötlete szerintem. Attól még a HaHa függetlensége nem kerül veszélybe, hogy egy politikus is leírja amit gondol, még ha kissé kampány ízű is a dolog. A sorok között olvasva ez számomra mindenképp azt jelzi, hogy komolyan veszik a mozgalmat magas politikai körökben is, ami elismerés. Már csak azt várom, hogy beszálljon valaki a fideszből is, akkor lenne ám itt szép vita :D

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.27. 18:56:12

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Öngól is lehet ebből. Ma is tanultam valami politikai zsiványságot. Tibor közszolgánkat és felteszem, akkor mindegyik egyénit, ahogy felkenték 4 évre, választóit lecserélte mindőnkre (ügyes, de attól még nem tetszik).

Miért öngól még? Kaphat kérdéseket, amiket nem kapott volna. Például Tibor közszolga és eftársai tudnak-e arról, hogy a demokrácia praktikus célja a közpénzek és a közvagyon fillérre hiánytalan és hatékony felhasználása?

Ebben a módszerváltó pártjaink nem nagyon jeleskedtek. Utolsó vagyon leltár ha jól rémlik 1987-ben volt. Nem elírás. Gondosan elhallgatott rögvalóság.

Azóta a "demokratikus", "magyar" mindenoldali pártok és kormányok két kézzel szórják el a pénzt.

Szóval ha itt vagy, válaszolj Tibor. Érdekelne a véleményed. Cserébe elmondhatsz amit akarsz. Pl. hogy szerinted mennyire legitim a HÖOK?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 18:57:03

@Madibainges:

Te döntöd el. Nyilván. Azért én fönntartom, hogy ami itt folyik a részéről az nem kommentelés, azaz nem jóhiszemű tevékenység, hanem szándékos bomlasztás: visszaélés.

Egyébként van abban valami amit mondsz, nem is kevés! Az lenne az igazi, ha amire fölhívod a figyelmet, ennél (az itteninél) jóval szélesebb nyilvánosságot kapna. Akkor biztosan megérné, igen.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 18:59:33

@Madibainges:

Nagyjából értem, hogy te, vagy ti mit gondoltok a civil politizálás fogalmán. Amint ez itt is világosan látszik, az kimerül annyiban, mint maga a blog. Hogy t.i. ez+az menjen a pi...ba! Ez kétségtelenül elkülönül a professzionális politizálástól. ;)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 19:04:43

@Khonsu:

Egyetértenék veled mindebben, ha nem pont az lenne a téma, hogy menjenek a picsába. Erre nyomul. Ez azért itt és most módosít sok mindent. Egyedi eset. De a blogoló dolga, én csak fölvetettem egy szempontot.

beyo 2013.01.27. 19:06:32

@rdos: Szanyi kapitány ilyen kérdésekre nyilván nem fog válaszolni. Tele is lenne vele a sajtó, legutoljára amikor egy politikus őszinte beszéde (magánvéleménye) kiszivárgott, felgyűjtották a fél várost.
Nem halottam politikust évek óta olyan kérdésre egyenesen válaszolni, amire ne adott volna már korábban a mögötte álló párt választ, vagy esetleg ne ők rágnák az adott politikus szájába azt.
Akármennyire is pofás, hogy Szanyi Úr itt van, újdonságokat ne várjunk tőle...

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 19:15:00

@Szanyi Tibor: "VU! Nagyon kérlek, fogd vissza magad! El- és beszámoltatás alatt azt kell érteni, amit írtam. Hogy t.i. a HÖOK el- és beszámoltatását. Nem a HÖOK egyes tagjairól, vezetőiről, hanem a szervezetről tettem említést."

Ez szimpla terelés, maszatolás, vagy értsd úgy ahogy neked tetszik. Nem tudom, hogy miért kellene visszafogni magam, semmilyen öncélú, vagy trágár személyeskedést nem írtam, pusztán szembesítettelek a felvetéseddel.

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 19:17:42

@karacsi_maci: Nincsenek és nem is voltak felhatalmazva arra, hogy egyedül ők képviseljék az összes aláírót.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 19:19:57

@Madibainges:

Figyeld a sátánt! (Tudom, rájössz magadtól is, de azért mondanám.) Azzal akarja az önbizalmat aláásni, hogy a diákok hozzáállása – mint sugallja – nem „professzionális”. És? Miért kellene annak lennie? Mi az ebben az értelemben egyáltalán? Ilyennel csak az merészeli vitapertnerét megfélemlíteni próbálni (az önbizalmát, t.i.), akinek a leghalványabb fogalma sincs a demokrácia értelméről és tartalmáról, illetve megveti azt, aki azt képzeli, hogy aki nem erre képzett szakember, meg professzionális annak kuss, annak nnics joga maga helyett gondolkozni, sem véleményt nyilvánítani és ha mégis megteszi azzal baj van. Előbb szerezzen hozzá erre jogosító pelcsnit, magasról valamilyen jóváhagyást.

Emlékeztet ez valamire? Naná! Íme az élcsapat szellemű gondolkodás. Aki birtokában van a fölsőbbrendű tudásnak, ami a Marxista-Leninista Párt sajátja, az beszélhet. Csak az. A többinek kuss, illetve koncentrációs tábor, börtön, akasztófa. Íme a népbe lövető szellem! Mind benne van, implicit. Tényleg magáért beszél, tényleg önleleplező.

Szanyi Tibor 2013.01.27. 19:21:10

@rdos:

Oké, természetesen válaszolok, habár ezt követően kiszállok innen, ugyanis még szeretném áttanulmányozni a holnapi ellenzéki szövetségi tárgyalások ama anyagait, amelyek külpolitikai, de főleg EU tárgykörben születtek, ugyanis a pártom részéről én vagyok a témafelelős.

1) Nem cseréltem le senkit senkire, de nekem is tudomásul kell vennem azt a törvényi elvárást, amire ráadásul fel is esküdtem. Ez pedig a szélesebb értelemben vett közjó, és ennek értelmében minden honfitársunk képviselete.

2) Ellenzéki mivoltomban pláne semmilyen tevőleges feladatom és hatásköröm nincs a közpénzek és közvagyon fillérre történő hatékony felhasználásában, ellenkezőleg: én az ellenőrzésért vagyok felelős! Ez is a mindenki nevében való képviselet része!

3) Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de minden szélesebb értelemben vett állami szervet az Állami Számvevőszék vizsgál, így a pártokat is. Minden pártnak ugyanúgy van részletes vagyonleltára, mint bármilyen más állami szervnek, s ezeket az ÁSz rendszeresen és szigorúan vizsgálja. Az erről szóló jelentéseket darabra elolvashatod az ÁSz honlapján. Csak érdekességképpen mondom, hogy minden fideszes nyomulás ellenére (t.i. saját pártkatonát rakott az élére) az ÁSz kifejezetten profi módon vizsgálódik, s kormány, kormánypárt, ellenzéki párt, stb., szóval mindenki esetében szokot találni jogos hiányosságokat, s ezeket keményen fel is fedi, nem kínél senkit.

3) A pénzeket nem a pártok hanem az általuk irányított, felügyelt szervezetek szokták szórni, ha szokták. Mindazonáltal a költések bő 90 %-a teljesen rendben van, a vita és a marakodás a cikisnek gondolt pár százalékon van.

Barátsággal, T :)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 19:23:50

@Vombatus Ursinus:

Azért akarja, hogy fogd vissza magad, mert a sejtjeiben a megtorlás szelleme, azt képzeli ő szabhatja meg, más mit mondhat és hogyan. Ehhez szocializálódott, neki(k) ez a norma. (Lásd még előzőmet, nagyon rokon fogalomkör.)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 19:31:24

@rdos:

Fú, ezt a gennyet! Állati. De türtőztetve magam inkább megvárom a reakciód, hogy mit gondolsz az utolsójáról, aztán mondom el a sajátom, ha lesz még mit hozzátenni. Végülis neked címződött.

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 19:32:03

@Szanyi Tibor: Tényleg sajnálom, hogy meg kell válnunk tőled, már csak azt szeretném megkérdezni, hogy egy országos választási kampányt hogy lehet lebonyolítani 368 millió forintból, ha az ÁSZ annyira perfekt munkát végez? Pártoktól függetlenül.

maroz 2013.01.27. 19:37:12

@Szanyi Tibor: Úgy, szóval hasraütéses alapon mondasz százalékokat, számokat, ahogyan azt Orbán is szokta. (Ha azzal jössz, hogy a párttagjaitok és húsz gyakornok véleménye alapján számoltad ki szerintem rosszul jársz, mert ezt a blogot azért olvassák TáTK-osok is.) Csoda, hogy nem bíznak bennetek az emberek?

Amúgy az én hasam még durvábbakat mondana, az aktivitást én még annál is alacsonyabbra tenném, de hát ti Cuslágoltátok el ezt is, már ugye azt a részét, amit nem Orbánék.

Azt meg talán illene tudnod, vagy illene, hogy megkérdezd valakitől, aki tudja, hogy egy mozgalomnál nem az a fontos, hogy hány darab tagja van. De tudom én, hogy téged, titeket, a pártpolitikai elitet valójában nem is ez érdekli, ti csak azt lesitek, hogy mi módon tudnátok profitálni ebből az egészből, hogyan tudnátok a hatalompolitikai játszmáitokhoz fel- és kihasználni a diákságot. Ha a ti érdeketek azt kívánja, hogy a HaHa ítélje el a HÖOK-ot, akkor ezt fogjátok mantrázni, nézd meg, hogy Milla is mennyire pártkonform lett, ők is szinte utasítják a HaHát, hogy ítélje el!, határolódjon el!, ésatöbbi. És miért? Azért mert ti úgy saccoljátok, hogy ezzel tudnátok egy picit ekézni Orbánt és az talán hozna nektek néhány százalékocskát.

Ez a ti, a pártpolitikai elit teljesítménye. Ennyire vagytok képesek, pitiáner, átlátható módon kavargatni egy kis szarocskát. Na most mondd meg, hát teljességgel érthető, ha tisztességes ember még a környéketeket is igyekszik elkerülni?

2013.01.27. 19:39:48

@karacsi_maci: "azt vágod, hogy felhatalmazták őket. pont ez a lényeg, hogy ők vannak ezzel felhatalmazva."

Nem, erre nincs felhatalmazásuk. Amikor a felhatalmazást megkapták, akkor arra kapták hogy érdekeket képviseljenek. Nem képviselik az érdekeket, visszaélnek a pozíciójukkal, tehát a felhatalmazott szerepük kétessé vált.

MarbleC 2013.01.27. 19:40:21

A nem most Vasárnap lesznek a választások.

Ez a világ leghülyébb felmérése ami létezik.

maroz 2013.01.27. 19:40:52

@Szanyi Tibor: Oké, akkor légy szíves mondd el, hogy neked milyen ismereteid vannak a civil politizálás fogalmáról. Nem azt kérdeztem, hogy neked mi a véleményed róla, hanem hogy milyen ismereteid vannak róla. Van kedved egy fogalomtisztázó vitához?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 19:46:40

@Khonsu:

Még egy észrevétel ehhez.

Írod: „azt jelzi, hogy komolyan veszik a mozgalmat magas politikai körökben is, ami elismerés”.

Szerintem ezzel vigyázz. Értem, hogy lehet hízelgő a tény, hogy komolyan veszik, de attól még aligha elismerés. Egyszerűen félnek a diákok mozgalmától. A 23 éves rendszer minden alulról jövő kezdeményezés kikapcsolására épül. Ha nem lenne azonnal egyértelmű, ezt, hogy értem, biztosan világos lesz, ha megnézed, amit föntebb linkeltem. Szóval az, hogy spontán kezdeményezéssel találják magukat szemben, kétségessé teszi a bevált eszköztáruk hasznosságát, együttes uralmukat a társadalom egésze fölött. Nem véletlen, hogy a diákok ellen prüszköl itt az ún. ellenzéki politikus. Különben miért nem hagyná a kormányra? Jó tisztában lenni ezzel a félelemmel a diákoktól, mert ez egyben az ő erejüket mutatja.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 19:49:55

@Vombatus Ursinus:

Sebaj, akkor ezt másképp látjuk.

Engem nem csak az győz meg arról amit mondtam, amit közvetlenül neked mond, hanem abból is, azzal kombinálva, ami a gondolkodásáról máshol a sorok közt kiderül.

MEDVE1978 2013.01.27. 19:50:19

Srácok, elmondom mi a legszörnyűbb. Az Orbán, meg a Balogh felváltva röhög rajtatok. Majd aláírnak szépen egy megegyezést a HÖOK-al és a diákok fele majd szépen hazamegy. Megkapjátok a kezdeti kormányálláspontot, legfeljebb annyi módosítással, hogy másképp van csomagolva (majd a magas ponthatár miatt nem jut be senki a 16 szakra). Még tüntettek ötször, aztán mindenki elunja, megkeseredik azt húz haza.

Egyedül akkor lett volna értelme az egésznek, ha tudnátok, hogy mi az álláspontotok. De nem tudjátok, csak azt, hogy amit a kormány akar, tagadjátok.

Márpedig a felsőoktatás beteg és az ország is kurva nagy szarban van. Erre pedig válaszok kellenek. Orbán ad válaszokat, a FIDEX szavazók nagy része ezt értékelni is fogja. Ebben az országban a diákokon kívül szerintetek még ki nem ért egyet a hallgatói szerződéssel? Meg azzal, hogy nem kell még több tízezer mihaszna kommunikációs, jogász, közgazdász? SZerintem nagyon kevés ilyen ember van.
Az más kérdés, hogy szimpátiaszavazást nyernétek, de ezzel önmagától nem teljesül semmi célotok. Ez így sajnos nagyon kevés srácok.

Vombatus Ursinus 2013.01.27. 19:59:47

@MEDVE1978: "Egyedül akkor lett volna értelme az egésznek, ha tudnátok, hogy mi az álláspontotok. De nem tudjátok, csak azt, hogy amit a kormány akar, tagadjátok."

Ez a többesszám már eleve nagyon gáz,úgyhogy erről ennyit. Az álláspont ott van a diákok 6 pontjában.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 20:01:22

@MEDVE1978:

Még jószándékkal sem helyes helyettük gondolkozni! Majd ők eldöntik, mi a számukra helyes út. Eddig nem azt bizonyították, hogy aggodó, féltő, lesajnáló gondoskodásra szorulnának. Az általad kínált fajta „okosság” negyed évszázad alatt mit hozott? Csak lebénítani tud ez és nem mindig őszintén azért aminek a nevében. Semmi sem dőlt el. Én pl. bízok bennük. Jó úton járnak. Sőt példamutatón.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 20:09:57

@maroz:

Annyit mondanék tömören arról amit mondtál, hogy: kurva jó!

Khonsu 2013.01.27. 20:23:24

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Az hogy komolyan veszik, jelentheti azt is hogy félnek tőle. De akkor inkább úgy fogalmazok, hogy tényezőnek látják, amivel számolniuk kell.

Mellesleg nagy bajban lehetnek, ha már a HaHa-ra is megpróbálnak rámászni, és kitartóan próbálkoznak akkor is ha elhajtják őket.

Ezek az alulról jövő kezdeményezések egyszer becsukják az ajtót az elmúlt 23 év politizálásának. Talán ettől félnek.
Vicces látni, hogy mennyi energiát áldoznak a HaHa győzködésére, megzavarására, miközben az igazi nagyvadak még el sem indultak.

Majd amikor határokon átnyúló, profin felépített, hálózatos fél-anarchista szervezetekkel találják szemben magukat akkor mit csinálnak, ha már néhány ezer középiskolás és egyetemista diáktól is berezeltek.

von Putri 2013.01.27. 20:52:16

@maroz:
Vegyük úgy hogy meggyőztél. Kis Jánosnak éppúgy nincs köze az SZDSZ-hez, mint ahogy az Oktatói Hálózat SZDSZ-es múltú oktatóinak, SZDSZ-támogatóinak az SZDSZ által képviselt markáns ballib eszmevilághoz, Lukács-óvodás bölcsészeinek sincs köze Lukácshoz

És persze a Hallgatói Hálózatnak sincs köze az Oktatói Hálózathoz. És az is pusztán a véletlen műve, hogy az Oktatói Hálózat pont 2 héttel azután alakult meg 2012 februárjában, hogy Kis János meghirdette az Orbán-rezsim forradalmi megdöntésének programját

Mert ennek mind így kell lennie ahhoz, hogy el tudjam hinni a HaHa pártoktól való függetlenségét

ODIV 2013.01.27. 21:11:32

Erről a délutáni mókáról a régi medvés vicc jut eszembe:
"Vadász, vadász te szopni jársz ide..."

Tyreo 2013.01.27. 21:16:51

@von Putri: Mert az Oktatói Hálózat megalakulásának véletlenül sem lehet köze az akkor folyó felsőoktatási "reformhoz", igaz?

maroz 2013.01.27. 22:24:58

@von Putri: Valójában Kóka János küldi a Hahának az utasításokat maceszgombócba rejtve, a sürgősebbeket pedig Retkes Attila játssza el nekik dzsesszgitáron. Persze a fontosabb parancsokat egyenesen Kunczétól kapják, de ha elárulnám neked, hogy milyen módon, akkor sajnos meg kellene hogy öljelek.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 22:42:42

@maroz:

von Putrival folytatott vitátokban veled értek egyet, de lelkileg megértem őt. Olyan állapotok vannak Magyarországon, hogy lassanként mindenki érzi, hogy valami másról van szó, mint amiről szó van. Mindig és mindenben, vagy közel ehhez. És miközben az igazi háttér összefüggések nem fölismerhetetlenek – magam is propagáltam itt a linket ahol erről az alap dolgok olvashatók – sokakban mindez és a köztudatba mesterségesen dobott álproblémák összekeverednek. Olyan dolgokhoz vezetnek, amikről ő jóhiszeműen, mégis tévesen beszél. A zavar országosan csaknem teljes. Nem tudok eléggé hálás lenni a HaHának, a diákoknak, hogy létükkel, jellegükkel, törekvéseikkel ezt megtörik.

von Putri 2013.01.27. 22:45:54

@maroz:
Vicces vagy. Nálad már csak a HaHa viccesebb a nevével. És erre még egy lapáttal rá tud tenni, amikor függetlennek mondja magát.
Hahahaha

von Putri 2013.01.27. 22:53:25

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
"Nem tudok eléggé hálás lenni a HaHának, a diákoknak, hogy létükkel, jellegükkel, törekvéseikkel ezt megtörik."

Na de most tényleg, miért nem mondasz köszönetet az Oktatói Hálózatnak?

Vagy náluk már túlságosan nyilvánvalóan szétfoszlik a mítosz, miközben a háttérből ezt-azt irogató ismeretlen diákokról még bármit el lehet hitetni?

"A zavar országosan csaknem teljes"

Azt csak egyesek szeretnék

Tyreo 2013.01.27. 22:53:46

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
Milyen linket küldtél? Bocsi de nincs kedvem átbogarászni az összes kommentet újra.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 23:00:59

@Tyreo:

Bocs. Én ilyenkor beírom a nevet (most az enyémet) a keresőbe, így gyorsan leszűkül a kínálat. Egy fajta visszafogottságból nem írtam újra, hogy ne mindig azt nyomjam. (Pedig szívesen!)

De itt van: www.kibulizottorszag.net

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 23:05:07

@von Putri:

Talán nem eléggé követtem dolgokat, de abban ami nekem rokonszenves, úgy tűnt a HaHa jár élen, illetve általában a diákság, a Hök is. Ezért.

A zavart tényleg szeretnék egyesek (a pártok, általában), hogy teljes legyen, és nekem úgy tűnik, sajnos sok sikerrel jártak, rengeteggel.

von Putri 2013.01.27. 23:31:16

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
Nem feltétlenül akarlak kiábrándítani - az embert a gondosan ápolt hiedelmek teszik boldoggá - de az LMP története sok tanulságot rejt

Megjelentek nem is olyan rég az ártatlan, szűzies fiatalok, és látod mi lett belőle. Végül az erkölcsi győzelem a professzionális, minden hájjal megkent, nagypolitikában szocializálódott Schiffernél maradt, miközben a "kis ártatlanok" saját magukat járatták le a mohóságukkal

Az ifjonti báj addig tart, ameddig be nem kerül a reális élet, a politikai játszma küzdőterére. Innentől már csak egy pedofil nem veszi észre a kimeredő oroszlánkarmokat, amik mind a hatalmat akarják megragadni

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.27. 23:40:53

@von Putri:

Akkor ez jó hír, mert ezek szerint az ösztöneim jól működnek. Nekik (dokumentáltan) egy percig sem dőltem be. Sőt, épp most kezdem becsülni a Bajnai mellé nem álló részt.

Értem, hogy miket látsz bele a HaHa genezisébe. Ha ennek eldöntését félretesszük, ha a tevékenységüket nézed, látsz hibát? (Nekem nem sikerül.)

Szanyi Tibor 2013.01.28. 00:44:43

@maroz: aha.

Szóval tőled sem tudjuk meg, hogy hány tagja van a HaHa-nak? Ez szomorú, habár annyit mégis megtudtunk, hogy akármennyi van, nem számít. Egyetértek! ;)

Szanyi Tibor 2013.01.28. 00:46:35

@Vombatus Ursinus:

Úgy, hogy kampánykiadásnak az tekintendő, ami a kampányidőszak alatt történik.

Szanyi Tibor 2013.01.28. 00:52:27

@maroz:

Nincs sok kedvem erről vitatkozni, habár ha akarod, állok elébe. Nekem Glatz Ferenc inkább irányadó. Ő így ír erről:

"Mi másként látjuk Széchenyit és szellemi örökségét. Mi a politikát a közösségi dolgok elvszerű vitelének, az ügyek intézésének szakszerű tevékenységeként fogjuk fel. (A politikát - ilyen értelemben - azonosítjuk a klasszikus demokrácia "közéletével".) A politikai (közéleti) tevékenységnek - szerintünk - két szintje van. Egyik szintje: a "pártpolitika", másik szintje: a "civil politika". A pártpolitika a politikai hatalom megszerzéséért és az adminisztráció kézbe vételéért folyik. A civil politika célja: a közösség sorsát hosszú távon meghatározó folyamatok feltárása és megoldásukra javaslatok kidolgozása. (Ezt nevezték, nevezik sokan "össztársadalmi", "nemzeti" érdekek követésének.) Témái: hogyan alakul a társadalom műveltségi, fizikai-egészségi és lelki állapota, a termelési eljárások folytonos modernizálása, a lokális és globális közösségek viszonya stb. Ezek a témák szerepet kaphatnak természetesen a pártpolitika programjaiban is. Sőt, fontos, hogy a pártpolitika is állást foglaljon a közösség ezen "sorskérdéseiben". A pártpolitika ugyanis az adminisztratív hatalom birtoklásáért folyik, és a hatalom (a politikai adminisztráció) erős eszköz a hosszú távú "össztársadalmi", "nemzeti" programok befolyásolására. Megvalósítására vagy megakadályozására. Ezért a politika e két szintje - szerintünk - szükségszerűen éljen együtt. A deformitás az - szerintünk -, ha az egyik szint teljesen maga alá nyomja a másikat. (Ez történik a 20. században Európában, amikor a pártpolitika - egypárti vagy többpárti politika - teljesen maga alá gyűrte a hagyományosan gyenge civil politikát, így az egész "közélet" azonossá válik a pártpolitikával.)
Széchenyi életműve a "civil politizálás" hagyományát őrizte meg számunkra. Ő maga nem ismerte fel, hogy az általa kialakított és művelt "civil politizálás" nem zárja ki a "pártpolitizálást". (Mint ahogy Kossuth soha nem vitatta Széchenyi programjainak időszerűségét.) De kimunkált egy modern politikai gyakorlatot - irodalmi formába leírta saját akcióit -, és ezzel az utókorra is hagyományozta a közösségi cselekvés egy formáját."

Khonsu 2013.01.28. 00:54:38

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Ezért kéne a pártokat a szervezeteknek alapítani és nem fordítva. A szervezet jelölné ki a célokat, tartaná a gyeplőt, de nem töltenének be állami pozíciókat, és távol tartanák magukat a közvetlen pártpolitizálástól. Minden szereplővel a szervezet tartaná a kapcsolatot a pártba csak a végrehajtó embereit küldené, akik megbízhatóan teljesítik a parancsot, de rájuk bízva ezen kívül semmi sincs. Ha a párt mégis "elkóborolna", akkor a szervezet egyszerűen alapítana egy másikat, míg az előző megsemmisülne a támogatás elvesztésével.

Tyreo 2013.01.28. 02:05:34

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
Köszi, bár ezt a linket nyugodtan lehetne nyomatni orrba-szájba.

2013.01.28. 07:22:47

@beyo: Nocsak... lehet, hogy titeket kerestelek, amikor a Humán Platform oldalán beszélgetni próbáltam? Ott nem volt válasz... Íme egy "rövid" részlet (az egész itt olvasható : hajnalvilag.blogspot.hu/search/label/Hum%C3%A1n%20Platform )

... Kérdés viszont, hogy van-e hajlandóság az utcára vonuló fiatalságban erre a szembenézésre? Vajon csak a transzparenseken mutat jól a "beszéljünk nyíltan a jövőnkről" felirat, vagy komoly a szándék? Én mindenesetre most megpróbálom, kérek egy kis figyelmet.

Ma a világon senki nincs, akinek képe lenne a jövőtökről - csak az állítható teljes bizonyossággal, hogy a mai állapottól teljesen eltérő lesz. Az európai jóléti államok, amelyek évtizedek során globális rendszerekre bízták, "exportálták", bevándorlókkal végeztették a kellemetlen fizikai és szellemi munkát, pénzügyi és társadalmi tartalékaik végére értek; a bankrendszer csődjeinek a java még csak most következik, az államok mai irányítása ezeket nem fogja tudni kezelni. A feltörekvő államok villámgyors fejlődése hatalmas társadalmi feszültségekkel jár, és félelmetes kárt okozott a helyi ökológiai rendszerekben (vízháztartás, szennyezések). A kizárólag pénzügyi hatékonyságra optimalizált globális infrastruktúránk a végletekig pazarló módon bánik a valós, véges erőforrásokkal (energia, talaj, ásványkincsek), semmi tekintettel nincs az ökológia és társadalmi rendszerek fenntartására. Az ezekben okozott hatalmas károk növekvő mértékben ütnek vissza ránk, mialatt a ma egyeduralkodó monetáris irányítási rendszer szépen összeroskad.

Személyes véleményem szerint képesek lehetünk megoldani ezeket a problémákat - amennyiben meg tudjuk tartani globális szervezettségünket a mai szinten. Ehhez azonban fizikai szinten (erőforrás és energia használat, szállítás, utazás, ...) sokkal kisebb körfolyamatokat, helyi ellátó rendszereket kell kialakítani. Közületek nagyon sok fiatalra NEM az egyetemen van szükség, hanem az ellátó rendszerekben: a földeken, ipari üzemekben, szolgáltató rétegben; az erőforrások ésszerű kihasználása mellett csak a mai mértékhez képest kevés, de irgalmatlan kemény szellemi munkára képes jövendőbeli értelmiségi kiképzésére van lehetőség. Ezt vagy belátjátok/belátjuk, és ennek megfelelően gondolkozunk a felsőoktatásról (és közös jövőnkről) - vagy nem, és a jelenlegi szép, ám értelmetlen listákkal tüntettek, szónokoltok tovább.

Ez viszont valós tartalom, alternatíva hiányában törvényszerűen ki fog fulladni, akkor pedig mai vezetőink szervezik meg helyettünk lényegében ugyanezt (közszolgálati egyetem, közmunka, "jó multiknak" állami szervezésben eladott biorobotok, új földesurak, elsorvadó közoktatás és közellátás). A különbség annyi, hogy a képességek helyett a származás és a "rendszer" iránti hűség lesz a legfontosabb követelmény. A társadalmi feszültségek csak fokozódni fognak, a valós problémák elhárításához elengedhetetlen szervezettségű, méretű és szaktudású "elit" helyett közutálatnak örvendő gerinctelen hajbókoló csapat fog kikerülni az egyetemekről. A "Civilizációnk túlélése" című tárgyból pedig nincs pótvizsga.

Ez az én véleményem. Mi a tiétek?

maroz 2013.01.28. 08:35:24

@Szanyi Tibor: Nem, de ha nem érted, hogy mi az a mozgalom, és hogy miért is buta kérdés az egy mozgalommal kapcsolatban, hogy hány "tagja" is van egy mozgalomnak, akkor csak ismételgesd bátran a buta kérdésed továbbra is, én ennek csak örülök, hiszen amint mondtam ezt a blogot azért olvassák TáTK-os diákok is. Legalább tisztába jönnek azzal, hogy mi is az, ami a ti fejetekben van.

Amúgy meg ha visszaolvasol láthatod, hogy te jöttél számokkal. Te matolcsyztad ide a 80%-ot, az 5-10%-ot. És amikor rákérdeztem, hogy mégis, hogyan jött ez ki önnek, kedves Matolcsy úr, adtál rá egy khmmm... vicces magyarázatot.

És ugye ezek után a diákok, vagy bárki bízzon meg bennetek, higgye el, hogy ti jó oktatást, tudásalapú izémizét szeretnétek. Ja, majd pont a sötétség az alagútból lesz az, ami elhozza számunkra a világosságot.

Knifemaster 2013.01.28. 08:37:19

Ha a politikával bármit meg lehetne oldani már rég betiltották volna.

maroz 2013.01.28. 08:49:44

@Szanyi Tibor: "Ezért a politika e két szintje - szerintünk - szükségszerűen éljen együtt. A deformitás az - szerintünk -, ha az egyik szint teljesen maga alá nyomja a másikat. (Ez történik a 20. században Európában, amikor a pártpolitika - egypárti vagy többpárti politika - teljesen maga alá gyűrte a hagyományosan gyenge civil politikát, így az egész "közélet" azonossá válik a pártpolitikával.)"

Oké. Tehát szerinted is helyes a diákok azon helyzetfelismerése, hogy ez a deformitás tényleg létezik, a többpárti politika tényleg maga alá gyűrte a civil politizálást, minek következtében az egész "közélet" azonossá vált a pártpolitikával.

Akkor most már végképp nem értelek. Miért is ne lenne teljesen elfogadható, teljesen korrekt a magukat civilnek elgondolók részéről az az elkeseredett és fájdalmas kiáltás, miszerint szálljatok már le rólunk végre, és fejezzétek be a gyűrésünket? Vagy méltánytalannak tartod a picsába küldést azok után, hogy ennyi éven keresztül intenzíven gyűrtetek és előidéztétek azt a bizonyos deformitást, aminek a létét ezek szerint te is elismered? Ne tartsd. Gondolj inkább arra, hogy én hová küldenélek benneteket, ha picit jobban belemelegednék. És nekem ugyan nincsenek olyan jó kis matolcsy-számaim mint neked, de nagyon meglepne, ha ezzel a küldődühömmel egyedül lennék az országban.

Szóval tessék csak elgondolkodni azon a picsán, mert szerintem még mindig egy méltányos desztináció ahhoz képest, amit érdemelnétek. Ti, a pártpolitika öreg hazai csinálói, úgy, ahogy vagytok. Hallgassatok a Ferire, nem mondott ő hülyeséget Őszödön. Fényezőműhely, az lesz a vége, ha nem kaptok észbe idejében.

beyo 2013.01.28. 08:51:33

@Kedves Loránd x: Nem biztos, hogy kielégítő választ fogok tudni adni a kérdésedre! Lehet igazad is a felvázolt jövőképpel kapcsolatban, és lehet, hogy nincs. Egy biztos, a dolgok a válság hatására elkezdtek változni. Abban is biztos vagyok, hogy a válság megoldására régionként csak eltérő válaszokat lehet adni, ami szintén, ha úgy tetszik egy új világrend irányába mutat, de, hogy ez az új világrend pontosan mit is fog jelenteni a gyakorlatban még a jövő kérdése. Az már látszik, hogy a klasszik bal-jobb, nyugat-kelet struktúra borul Európában, inkább értelme van centralista-radikális és észak-dél párhuzamokban gondolkodni.

Azt viszont gondolom, hogy egyelőre botorság lenne ebben az országban a tudásalapú társadalom eszméit feladni. Olyan változások történtek az elmúlt években az országban, hogy a tekintélyesre nőtt társadalmi szakadék mellett generációs szembenállás jelei is elkezdtek mutatkozni.

Egészen mást jelent a tudás ma, mint a tudás jelentett mondjuk 20-30 évvel ezelőtt, és nagyobb a kettő között a különbség, mint mondjuk 1960 és 1990 között volt. Egy tanárom mondta az még gimiben, hogy már nem akkor számítasz okosnak, ha minnél több dologra tudod a választ, hanem akkor, ha tudod, hogy a válaszokat hol kell keresned. Egy másik blogban is írtam már, olyan mértékű a tudás, hogy ez a kor nem kedvez mindenhez értő reneszánsz géniuszoknak, az emberekeknek specializált tudásokat kell megszerezniük, mert csak így van esélyük a munkaerő piacion. Az, ami most történik a felsőoktatásban egy régi, ma már nem működtethető rendszert akar konzerválni. Ha tágabban értelmezzük ezt, akkor kormány törekvései egyfajta újfeudalista rendszer irányát mutatják, biorobotokkal (amit te egy kicsit talán más kontextusban írtál). Ez pedig egy olyan dolog, ami ellen fel kell lépni, nem lehet megengedni, hogy az emberekben rejlő tőkét egy felülről jövő akarat ilyen mértékben sorvassza el.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.28. 10:25:51

@Szanyi Tibor: Mire válaszoltál, muszka bérenc? Tudod. Ügynök-e vagy? Kit szolgálsz?

Közpénzt arra bízni akinél a 3. bekezdés után nem a 4., hanem a 3. jön? Nem, nem soha többet. Már persze az előző bekezdésben vélelmezett, 23. éve több nagyhatalom érdekében is végzett hazaáruláson, kollaboráción túl.

Barátkozzál te a fityiszes, jobbklikkes, lehetettvolnamásos, dékás, ... (ha valakit kihagytam a felsorolásból, bocsika) eftársaiddal.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.28. 10:44:37

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Végül is nekem címződött.

Csak ezzel a gondosan kontraszelektált, jellemtelen, mellébeszélő organizmussal szemköpszt, akarom mondani, szemben nekem néha dolgom is van.

Bocsi a várakoztatásért.

Off.
Nem szeretek lelkizni. Komolyan mondom, azon túl, hogy viszolygok magamtól, hogy szóba egyeledtem, akarom mondani elegyedtem egy bolsevikkal, a legnagyobb gondom az, ezzel egy kicsit legitimáltam is a Szanyi eftársat. Pedig Ő nem legitim. NEM LEGITIM! Miért?

Szovjet tankok árnyékában mutyizták le a szojvet megszálló eftársak tudtával és akaratával egyezően a módszerváltásnak nevezett nagy porhintést (elismerve, ebben már az amiknak -USA- is komoly szerep jutott). Ez a porhintés pediglen csak két dologról szól. A kifosztásunkról és a kivéreztetésünkről. Rideg nagyhatalmi érdekek mentén.

Véleményem bizonyítani nem tudom, pártállami titokszolis archívumok megnyitása, a mai napig, mindegyik jómadár szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentene. Értem én. De melyik nemzetét?
On.

von Putri 2013.01.28. 11:06:02

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
Kérdésedben benne van a válasz

A HaHa tevékenysége éppen olyan, mint a genezise. Egy nagyon behatárolt, szűk elit próbálja befolyásolni a társadalom jelentős részét különféle (részben valós) sérelmekre hivatkozással. Közben bekeverik a politikát az érdekvédelembe, a forradalmi receptet a jogszerű megmozdulásokba

Hátha van aki bebugázható, legalább a fogalmatlan fiatalok közül

Szanyi Tibor 2013.01.28. 12:08:19

@maroz:

Számomra elég megbízható információs forrás a saját szemem, az egytemeken dolgozó/tanuló elvtársaim elmondása, valamint a mellettem dolgozó egyetemista gyakornokok rendszeres híradása. Ezek eredője, hogy a HaHa elnevezése egybeesik a szó köznapi érelmezésével, úgyhogy szerintem felhagyhatsz az üres önigazolási erőlködéseiddel, nem jutsz előrébb.

Szanyi Tibor 2013.01.28. 12:49:31

@maroz:

Elgondolkodtam. Igazából csak egy kérdés jutott eszembe, vajon mitől is olyan kultikus és delejes hely számotokra az a p...csa, hogy ennyire ajánlgatjátok másoknak? No, mindegy, ezt ti tudjátok, viszont alighanem valami komplexus nyomhat, amikor a véleményemet elnyomásnak fogod fel...

Tanbácsi 2013.01.28. 12:50:08

Tudom, hogy unalmas, de a választásokon pártok indulnak és aztán a színeikben megválasztott képviselők hozzák a döntéseket a parlamentben. Lehet szobaállni velük (legalább az elküldésből kihagyott LM(b)P-vel) és rajtuk keresztül nyomást gyakorolni. Lehet önállóan ráhajtani a szavazókra. Vagy lehet a bizonytalan szavazókkal együtt csodálkozva nézni, hogy megint "nélkülünk születnek a döntések".

maroz 2013.01.28. 13:05:30

@Szanyi Tibor: Rendben, ha úgy érzed, hogy neked, mint az mszp egyik prominensének ezt az üzenetet kellett továbbítanod felém, akkor én tényleg fel is hagyok irányotokba bármiféle kommunikációs kísérlettel.

Csak jelezni szeretném, mert biztosan nem ismertél meg, hogy én vagyok a ti vevőtök. A választópolgár, aki egészen 2006-ig mindig rátok, a ballibre szavazott. Igaz, 2006-ban már kellett az a bizonyos három feles a bőr alá, de legyűrtem és ti bejutottatok. 2010-ben már nem volt a világon annyi pálinka, hogy újból rátok bírtam volna szavazni. A mostani itteni szereplésed, az, ahogyan te egy purpárléban az én kibaszott adómból eltartott képviselőként megnyilvánulsz, az az igényesség, az a szellemi teljesítmény, amit itt és máshol felmutatsz igazolta számomra a 2010-es döntésemet és egyúttal megalapoz a 2014-esnek is, annak, hogy legyen bármi, jöjjön akár több Orbán-ciklus is egymás után, mindegy, de ti semmiképp. Add át az üdvözletemet Mesterházynak is, azt írta ma, hogy "Másra, többre, jobbra vagyunk képesek.", mármint hogy Magyarország képes többre jobbra, amiben én is szeretnék bízni, de abban nem tudok, hogy veletek lennénk többre, jobbra képesek. Talán egy kiadós 2014-es zakó, talán az végre észhez térítene benneteket. Rajtam nem fog múlni, azt megígérhetem, és azt is, hogy amint hogy 2006-ban is hoztam még legalább két embert most is azon leszek, hogy úgyszintén legalább kettőt eltérítsek attól a felelőtlen szándékától, hogy rátok szavazzon. Mondd meg Mesterházynak, hogy ha szeretné, 2018-ban keressen meg újból, de lehetőleg ne téged küldjön, mert nekem nagyon nem jöttél be.

2013.01.28. 13:13:29

@Szanyi Tibor:
Üres és hiteltelen vélemény a HaHa-t mint szervezetet a mozaikszó köznapi jelentésével azonosítani, tekintve hogy a hétvégéd nem kis részét áldoztad a HaHa létjogosulatlanságának, hiábavalóságának, "amatőrségének" a bizonygatására. Magamból indulok ki, mivel ami számomra úgymond "béna", azzal nem foglalkozok.
A picsa pedig a magyar nemzet csaknem a fele számára (az ésszerűség alapján az egész nemzet számára az lenne) kultikus helynek minősülhet, mivel '89 óta skandálja több millió ember hogy húzzatok el oda, persze a többesszám magában foglalja a fidesz, stb elvtársakat is.

Szanyi Tibor 2013.01.28. 13:19:34

@maroz:

Ha jól értelek, akkor te 2006-ban az akkori ballib szocialista pártra szaaztál, de a 2010-es baloldali szocialista párt már nem jött be neked. 2014-ben viszont egy még karakteresebben baloldali szocialista párttal fogsz találkozni.

Viszont elég nagyfiúnak látlak, hiszen már legkevesebb 7 éve van szavazati jogod, s eszerint igazi régi motoros lehetsz a hallgatói világban , tehát a felvetéseidet saját magad is megteheted Mesterházynak, nem kellek én ehhez neked fullajtárnak. ;)

Khonsu 2013.01.28. 13:28:59

@Szanyi Tibor: Ezzel a kommentjével sajnos elárulta magát. Jött egy kicsit kampányolni, ami egy évvel a választások előtt teljesen természetes dolog. Ám amikor nyilvánvaló lett, hogy a HaHa nem kíván Önökhöz (sem) csatlakozni, akkor már rögtön csak egy nevetséges jelentéktelen szerveződés lett a szemében.
Vagyis aki nincs velünk, az ellenünk van? Sajnos úgy látom Önök sem jobbak a fidesznél, ugyanaz a gondolkodásmód.

Szanyi Tibor 2013.01.28. 13:55:56

@Khonsu:

Tévedsz, kedves Khonsu!

1) Eszemben sem volt itt szavazatokat gyűjeni, eleve egy konfrontatív kihívásra válaszoltam.

2) Nagyjából fogalmunk sincs, hogy maroz barátunkban kit is tisztelhetünk, de az bizonyos, hogy nem a bloggazdát, mert ő más néven szokott bekapcsolódni. Tartok tőle, hogy saját magát képviseli, mint kvázi véndiák, aki konkrétan nem kíván az MSZP-re szavazni. Lelke rajta.

3) Ha a korábbi dolgokat is olvasnád, akkor láthatnád, hogy a HaHa-t egy jelentős, ismereteim szerint akár 10 %-os hallgatói befolyással bíró , de semmiképp nem reprezentatív szervezetnek tartom, amely persze mérettől függetlenüs lehet tetszőlegesen nevetséges is.

maroz 2013.01.28. 14:16:02

@Szanyi Tibor: Hogy-hogy fogalmad sincs? Hát nem bemutatkoztam, nem elmondtam, hogy nézz rám, én vagyok a ti vevőtök?!? Tibor, én alig valamivel vagyok fiatalabb, mint te, és elmondtam neked, hogy 2006-ig mindig rátok szavaztam. Azért legalább ezt a "mindig"-et érthetted volna. Én hosszabb ideig voltam a ti támogatótok, mint amennyi ideig egy átlagos házasság tart Magyarországon. És igen, teljesen igazad van abban, hogy én saját magamat képviselem, de gondolj bele abba is, hogy ti 2010-ben elveszítettetek legalább egymillió, de inkább 1,4 millió hozzám hasonlóan csak saját magukat képviselő választópolgárt, és Orbán borzasztóan szar kormányzása ellenére is kábé pont ott tartotok a felmérések szerint, ahol 2010-ben voltatok.

Tibor, mire gyúrsz? A tíz százalékot is elérni képtelen kispárti státuszra? Mire fel ekkora nagy a te arcod? :)

Szanyi Tibor 2013.01.28. 14:19:47

@dr kotász:

Ha jól értem a nemzeti egység iránti elkötelezettségedet, akkor mindannyian ugyanonnan jövünk, és ugyanoda megyünk .... ;)

Összességében egyetértek.

Khonsu 2013.01.28. 14:21:08

@Kedves Loránd x: Annyiban egyetértek, hogy változásra van szükség, de annak jellegéről már vitatkoznék. A felsőoktatás, a tudás alapú társadalom leépítése ugyanis szerintem növeli a munkanélküliséget nem fordítva, így csak súlyosbítaná a gondokat. A diplomások körében a legalacsonyabb a munkanélküliek arány, míg a képzettség szintjével lefelé haladva egyre növekszik. Tehát a felsőoktatás leépítése olyan munkakörökben növelné a kínálatot, ahol már most sem tudják kellő számban foglalkoztatni az embereket. Mégpedig ennek egyik oka a gépesítés, automatizálás ami gyorsuló ütemben halad. Ezen "okos" termelő rendszerek üzemeltetéséhez okos munkásokra van szükség. Ezért javasolnék is egy alternatívát, diploma ÉS szakmunkás képzettség egyszerre, szerintem ez a jövő. Ezért nem csökkenteni, hanem növelni kell a képzést, és ezzel párhuzamosan ösztönözni az egyetemistákat, hogy akár tanulmányaikkal párhuzamosan szakmunkás képesítést, szaktudást is szerezzenek.

"amennyiben meg tudjuk tartani globális szervezettségünket a mai szinten. Ehhez azonban fizikai szinten (erőforrás és energia használat, szállítás, utazás, ...) sokkal kisebb körfolyamatokat, helyi ellátó rendszereket kell kialakítani."

Ezt ellentmondásnak látom. A kisebb körfolyamatokra optimalizálás és a globális szervezettség fenntartása egymás ellen hat. Vagy-vagy, egyszerre nem megy. Az új világhoz új rendszer kell, ami nem egyszerűen a régi reformja. A kommunikációs infrastruktúra fejlődése erősíti a társadalmi csoportok, önszerveződő közösségek közötti kapcsolatot, míg ugyanakkor az egyéni és csoportos önmegvalósítással az össztársadalmi egység ellen hat. Adja magát, hogy az új rendszer alapját ezen csoportok adják, melyekben valamely tulajdonság(ok) alapján hasonló emberek szerveződnek spontán. A politikának erre a szintre kell helyeződnie, a csoportok önkormányzatára. A politikai struktúra nem egy szálon, össztársadalmilag kell fusson mint jelenleg, hanem párhuzamosan, a csoportok között nem átnyúló hatalomkörrel. Ez nagyban enyhítené a feszültséget. Globálisan mindezt egy hálózatos szervezetnek kell összefognia, mely szolgáltatóként biztosítja a szükséges infrastruktúrát, védelmet, politikamentes és professzionális szakmai alapon működik. Sokkal inkább hasonlatos egy vállalatra mint egy országra. Az átállás folyamatos kell legyen, ami ugyanakkor a nemzetállamok szükségszerű végét eredményezi majd, ám maguk a nemzetek mégis szorosabb egységekbe forrhatnak a csoportrendszer miatt. Ez egy történelmi ciklus is, teljesen természetes. Kezdődött a széttagolt városállamokkal majd megszülettek a nagy központosított birodalmak. A középkorban ismét apró darabokra hullott Európa, decentralizálódott melyet laza egységbe akkor ez egyház fogott. Majd jöttek a központosított nemzetállamok, vállalatok, virágoztak most pedig hanyatlanak és újra jön a decentralizáció.

Miért nem jött eddig létre egy ilyen rendszer, vagy merült fel a lehetősége?
Azért mer a működéséhez óriási mennyiségű adatot kell kezelni, és gyorsan feldolgozni, nem bírta volna el az adminisztráció. Az informatika fejlődésével ez az akadály azonban mára elhárult. Az új rendszer alapjai már születőben vannak, ezt láthatjuk a világban. Külön szépsége a dolognak, hogy ettől senkinek sem kell félnie, mert nem szükséges számára ellenségkép, így mindenki számára nyitva áll.

A civilizáció fenn fog maradni, de egy évtizeden belül a felismerhetetlenségig megváltozik.

Szanyi Tibor 2013.01.28. 14:31:37

@maroz:

Belátom, hogy potenciális vevő lehetsz, habár elég nehéznek gondolom azokat az ügyleteket, ahol a vevő indításból kioktat, fenyeget, lealáz, stb. 14 év képviselőség alatt viszont megszoktam, hogy aki a szavazatával kufárkodik, mint te, azaz ahhoz köti a szavazatát, hogy az adott párt úgy ugrál-e, ahogy ő fütyül, nos, az soha nem válik valós szavazóvá, úgyhogy nem is foglalkozom az ilyen riszáló, ámde reménytelen esetek meggyőzésével, számukra nem tudok többet adni, mint a véleményemet.

Khonsu 2013.01.28. 15:08:08

@Szanyi Tibor: Köszönöm, így már tisztább a kép.

Részemről nagyon tisztelem a HaHa-t, ahogy más alulról jövő, politikailag független szerveződéseket is. Azért, mert bennük, ha nem is konkrétan bizonyos szervezetekben, hanem magában az elvben látom a jövőt, én ebben hiszek. Ezért kiállok ezen szerveződések mellett.

Elhiszem, hogy rosszul esett Önnek, hogy elhajtották a p*ba, de igazából ez minden pártnak szólt, nem személyes, még ha kissé durva is a megfogalmazás.
Azonban mivel ez egy fiatalok által, elsősorban saját részükre szerkesztett blog, szerintem belefér. Hivatalos levélben gondolom finomabban fogalmaznák meg ugyanezt. Ők csupán annyit kérnek, hogy hagyja őket békén a politika.

Ettől azonban még nem szükséges az ellenségeskedés, mindenki megfér egymás mellett, legyen az független vagy politikus. Ha egyik vagy másik fél ezt nem hajlandó elfogadni, abból láthatja, hogy csak konfliktus származik, aminek nem sok értelme van, mert vannak ennél nagyobb gondok is az országban.

Madibainges 2013.01.28. 15:13:42

:D Magyarul egy párt ne azt csinálja, amit a választók akarnak? És még csodálkozol, hogy ennyire lenézünk? Te jó ég, mennyi mindent el kell még takarítani...

Szanyi Tibor 2013.01.28. 15:31:00

@Khonsu:

Kedves Khonsu!

Bármennyire is hevesnek tűnik ez a jelenlegi vita, pont nem a civil politika és a pártpolitika szereplői vannak itt, hanem sokan mások. Kábe egy hahás, meg egy szoci reprezentáns van jelen. Ez picit sem baj, végtére a "mindenki más" az maga a nép, aki viszont dönt!

Ennek ellenére okosabbnak vélem, ha a civil mozgalmak a tényleges céljaikkal foglalkoznak, s kevésbé mások bárhová küldözgetésével. Az ugye durván két napja nem derül itt ki, hogy mi is a HaHa tényleges oktatáspolitikai törekvése, meg az sem, hogy mi is az MSZP, vagy bármelyik másik párt álláspontja ugyanerről, de az nagyon erősen megjelenik, hogy senki ne szóljon bele amásk dolgába.

Eddig tudok is élni a helyzettel. Viszont azt erősen értelmetlennek tartom, hogy a "növényevők" azt ordibálják szerte szana, hogy a "mindenevők" és - horribile dictu - a "ragadozók" takarodjanak ki az erdőből. A ilyen akcióknak bármilyen jó is lehet a píárja, az eredményessége meglehetősen kérdéses, a darwini ismeretek alapján különösen. ;)

Khonsu 2013.01.28. 16:23:30

@Szanyi Tibor:
Ön bizonyára nálam is jobban tisztában van azzal, hogy Magyarországon, Európában és a világ számos részén a társadalmat kellőképp kizsigerelték már, ráadásul erre nálunk a politikusok is jó pár lapáttal rátettek. Ennek következtében a társadalom mára egy lőporos hordó, aminek csak egy szikra kell. Ez pedig nagyban árnyalja a képet, hogy kik is a "ragadozók". :)

Leírom, hogyan látom én. Megjelent a HaHa, egy eléggé nagy hangú csoport, amit jelenleg senki sem kontrollál. Ezt az előbb vázolt helyzetben szemlélve a politikai pártok megijedtek, hogy veszélyes folyamatokat indíthatnak el, és begyújthatják azt a bizonyos lőporos hordót. Így aztán megpróbálják vagy ellehetetleníteni vagy irányítás alá vonni a szerveződést. De leküzdhetetlen akadályokba ütköznek, mert egy képlékeny hálózatos szervezettel van dolguk, ezért nem találnak, nem is találhatnak benne vezetőt, akivel tárgyalhatnának. Csak véleményvezérek vannak, akik megjelennek például ezen a blogon. Így ezt felismerve nem maradt más választás, mint az ők meggyőzésük.

Azon sem kell meglepődni, hogy mostanában a civil szervezetek igyekeznek tisztes távolságot tartani a politikusoktól, mert sajnos a politika társadalmi megítélése nem túl rózsás. Ennek megváltoztatása nehezebb lesz, mint legyőzni a Fideszt, ha egyáltalán még lehetséges. A civil szervezetek egyszerűen attól tartanak, hogy a politikusok rossz társadalmi megítélése miatt árt az ügyüknek, ha közülük együtt mutatkoznak valakivel, vagy összemossák őket valamely párttal.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.28. 17:09:41

Ez csak szöveg.

Olvasom a facebook oldalatokat, és minden kérdést lehurrognak a HAHA ellenzéki aktivistái.

Nem utolsó sorban március 15-i tüntetéseket szerveznek nálatok az oldalon, a kormány ellen.

Ugyanazok likolgatják Bajnait, meg a ti oldalaitokat.

Szóval nagyon kilóg a lóláb.

A legfőbb kérdés amire soha nem válaszoltatok:

Miért nem a HÖOK-ot változtatjátok meg olyanra hogy a diákok érdekeit képviseljék ?

Mert cirkuszolni akartok megrendelésre. Azért.

Khonsu 2013.01.28. 17:38:21

@Trompf: Nehéz elfogadni, hogy valaki jogos elégedetlenségében spontán képes cirkuszolni nem csak megrendelésre?

Amint láthatod épp most hajtották el a politikusokat, szerintem Bajnaira ugyanúgy vonatkozik mint bárki másra.

Tüntetést függetlenként is lehet szervezni. Vagy ha én most kimegyek a kormány ellen tüntetni, akkor máris MSZP-s, 14'-es, Jobbikos stb. vagyok?
Nagy baj van a fejekben ebben az országban...

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2013.01.28. 18:41:18

@Khonsu: @beyo: Köszönöm, hogy válaszoltatok. Nem is úgy gondoltam, hogy ezt a kérdést hirtelen megvitatjuk - én túl sok időt foglalkoztam már vele ahhoz, hogy "közérthetően" tudjak róla beszélni, a vitaindító cikkben meg túl sok a "hevület" és kevés szándék látszik a tanulságok levonására.

Csupán úgy véltem, talán érdemes kicsit másról is vitatkozni, mint teljesen érdektelen politikai színekről. Főleg azért, mert a civilizáció nem "változik", hanem mi alakítjuk. Ha észnél vagyunk és vállaljuk a felelősséget, akkor tudatosan - ha nem, akkor sodródunk. Félreértés ne essék, a mai "irányítás": a jelen gazdasági-politikai-média, sőt, tudományos elit teljes tevékenysége elenyésző kivételtől eltekintve "sodródás". Ahogy a fiatalos "mind elmentek a csába" hőbörgés, meg az elmélyült tudás és elemzés hiányában összeguglizott ötletbörzézés is.

Nézzétek el nekem hogy ennyire "karcos" vagyok, de tényleg komolyan aggódom a közeljövő miatt, és kevésnek tűnik az, amink van (több éve "szondázom" teljesen nyíltan a netet "másként gondolkodó" körökben). Viszont ha van kedvetek még egy kört futni, ezt ajánlanám esti merengéshez: hajnalvilag.blogspot.hu/2012/03/jovo-erdeklodes-hianyaban-elmarad.html

németh györgy 2013.01.28. 20:11:08

A 2012-ben kezdődött diák tüntetések nem csak azért voltak Magyarország életének „nagy cselekményei” mert megtörténtek, hanem mert ettől az emberek nagy részében is megmozdult valami. Ezért volt/van, hogy néhány dilettáns politikus rárepült…

Vombatus Ursinus 2013.01.29. 11:40:30

@Szanyi Tibor: Ezekben mi van szerinted, ami figyelemre méltó?

Szanyi Tibor 2013.01.29. 12:15:11

@Vombatus Ursinus:

Kedves Barátom, Vombatus Urbinus!

Nos, eléggé széles a skála, hogy kinek mi ragadja meg a figyelmét. Gondolom, a cikk szerzője, valamint az Index szerkesztője úgy ítélte meg, hogy sokak érdeklődésére számot tarthat néhány leírt összefüggés, különben aligha közölték volna az ominózus esszét. Az én figyelmemet az ragadta meg, hogy a HaHa néhány prominense milyen bensőséges kapcsolattal rendelkezik a Fideszhez.

Üdvözlettel,
SzT

Vombatus Ursinus 2013.01.29. 12:41:05

@Szanyi Tibor:

Kedves Szanyi Tibor, téged az irónia szele sem érintett meg. Sajnos. Miféle "bensőséges" kapcsolatról hadoválsz? Elolvastad egyáltalán, amit belinkeltél ide?

Vombatus Ursinus 2013.01.29. 12:52:58

@Szanyi Tibor:

"Úgy, hogy kampánykiadásnak az tekintendő, ami a kampányidőszak alatt történik."

Úgy igen. Csak könyvelés kérdése az egész.

Ugye nem akarod nekem bemagyarázni, hogy egy legkevesebb fél éves időtartamú profi, országos választási kampányt le lehet boltolni egymillió forintból képviselőnként, mert tényleg kinevetlek.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.29. 13:54:02

@Vombatus Ursinus:

Az, hogy hadovál, axióma. Igazán elképesztőnek azt tartom, hogy azokkal szemben vádaskodik, akiket azért mégiscsak megnyerni szeretne. És ez pöffeszkedik azzal, hogy ő politikus, méghozzá professzionális. Pronak lehet pro persze, amennyire tudom, mert ez szakmai ártalom ma berkeikben nálunk.

Kiváncsi vagyok hányan bírják ki amit itt összehoz, legalábbis émelygés nélkül, hogy erősebb fokozatot ne említsek. Én a pártja vezetése helyében leállítanám.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.29. 14:21:57

@Khonsu:

Nagyon igaz, de miért segítsz nekik? Hadd vágják maguk alatt a fát és essenek akkorát amekkorát érdemelnek. Mi jobb történhet az országgal?

Meggyőzni? Őt? Minek? Pillanatra se felejtsd el, ha hozzá szólsz, nem baráttal beszélsz.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.29. 15:02:12

@Kedves Loránd:

Videód, nem bántásból mondom, csak visszajelzésnek, amit formailag keresel: mélyen ellenszeves.

Nem mondsz semmit, azt viszont igen kegyesen, kenetteljesen, álmélységekben mozogva. Csak a legtapasztalatlanabbnak nem esik le, mennyire manipulatívan. Ha valóban magad keresed, azt javaslom, keresd tovább! Aki a videón beszél, nem valódi ember, hanem szerep. Alighanem a tükör előtt sokszor kipróbált szerep, a legnagyobb elentmondásban azzal, hogy nem meggyőzni akar. Dehogyisnem. Így látszik. A néző nem hülye. Semmi természetesség az egészben, csak hatni nagyon akarás. Finomkodó póz. A biztosan meglévő akármilyen töltetű hátsó szándék tapintható.

Ami az itteni megjelenésed illeti, a lényege úgy nézem ugyanaz, mint Szanyié: kicsavarni a diákok kezéből a meggyőződés fegyverét, mellébeszéléssel kisiklatni, lebénítani őket, összezavarni. Mozgalmukat így, vagy amúgy szétzilálni. Nem hinném, hogy jószándékú, rendes ember vagy minden magasztosság igényeddel együtt, inkább azt gyanítom, romlott. Lépre akarsz csalni másokat, gyanújukat el akarod altani behízelgő szövegeddel, tettetett intellektuális mélységeddel, álmegértéseddel, ami valójában mind nincs.

Itteni jelenléted csakis bomlasztó, nem hasznos. A részletek közömbösek, a hozzájuk viszonyulás csapda: tered ad az irrelevánsnak. Szerintem célszerű magadra venni amit a diákok a pártoknak üznentek. Mint fent.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2013.01.29. 17:23:55

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Sok olyan emberrel próbáltam már beszélgetni, akiknek nincs türelmük utánanézni egy számukra ellenszenves megnyilatkozás hátterének, így aztán teljes magabiztossággal fogalmaznak meg általános véleményt. Nem a tárgyról, hanem a személyről. ... és "hátsó szándékot" vetsz a szememre, amikor azzal kezdem, hogy manipulálni kívánom a nézőt... na ezen azért mosolyogtam egyet :-D
Lehet, hogy kicsit elszoktál attól, hogy nem színész, hanem egy hétköznapi ember őszintén beszél valamiről, ami számára fontos? Szerinted engem nem bosszantott, hogy ennyire béna lett? Viszont nem volt sem kedvem, sem időm többet foglalkozni vele.

Ha szabad ezek után visszatérnem a témára is egy kicsit: az a gondom, hogy a tüntetés önmagában kevés, TARTALOM kellene bele. Az az igény, hogy "a pártok szolgálják ki az elvárásokat", jámbor óhaj csupán, de sem a józan logikus gondolkodás próbáját nem állja ki, sem a tapasztalatoknak nem felel meg.

A kormány kénytelen szembesülni saját üres zsebével, kitalálja, hogy a felsőoktatáson (is, számtalan más terület után) szorít egyet. Lesz egy tüntetés, aminek átmenetileg tényleg van visszhangja (a diákság mozgékonyabb és "beágyazottabb" réteg, mint a lecsúszó régiók, várólistán ülő betegek, működő tömegközlekedésre vágyó egyedek, a lassan felmorzsolódó civil szféra, ...) Jön a nagy PR, egyeztetés, oszd meg és uralkodj játék; a tömegek altatására ott van a rezsi csökkentés, lebegtetve, hogy lesz még újabb is. Lesz majd megint tüntetés, lesz majd megint osztozkodás, és így tovább.

Az egész nem több, mint játék a homokozóban. Hangsúlyozom: SZERINTEM. Ha van türelmed utánanézni, hogy ezt csak a levegőbe mondom, vagy éveket töltöttem vele; ha kíváncsi vagy, milyen mértékben jöttek be az elmúlt években a feltételezéseim - megteheted. Csak azért szóltam bele a társalgásba, mert ebben a kísérletben az utolsó esélyt látom az irányváltásra (mert sajnos van egy egyszerű alternatívája a 2014-es választásnak, amely felé nyílegyenesen haladunk, ismétlem, SZERINTEM).

Ha nem jön be, akkor tényleg mennem kell, mert én névvel, arccal vállalom a véleményemet. Na nem oda, ahova te javasolnád, csupán a határon túlra. Nem boldogulni, mert az nekem megy itt is, csak túlélni azt, amit szerinted nem illik elképzelni, vagy a lehetőségével riogatni.

Szanyi Tibor 2013.01.29. 17:51:55

@Vombatus Ursinus:

A kampányidőszak nem fél év, hanem jóval kevesebb. Egyébként csiszolhatnál a bratyizós közvetlenségeden. Természetesen annyit nevetsz, amennyit akarsz. T

Szanyi Tibor 2013.01.29. 18:02:20

@Vombatus Ursinus:

Értem az iróniát, meg annak azt a változatát is, amikor azzal kívánják terelni a sztorit, hogy irónikusnak tüntetik fel a valóság lényegét. Kábé úgy, mint amikor a hülye feleség kérdezi a férjét, hogy "ugye nem csalsz meg?", mire fel a férj szerető, ám kacsintó mosollyal azt mondja, hogy "De!" ..., majd hivatalos út címén elmegy egy horgásztúrára a "barátaival".

Szanyi Tibor 2013.01.29. 18:05:52

@Szanyi Tibor:

... és nyilván annak sincs jelentősége, hogy ezt az ironikus missziót a Magyar Nemzet vállalta fel....

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.29. 18:13:09

@Kedves Loránd:

1. Nincs mit megvitatni. Idejössz azzal az igénnyel, hogy mások helyett gondolkozz, olyan ügyben ami nem a sajátod, de nem segítve a másokat, hanem az ő szándékaik, akaratuk ellen. Bármilyen szépek esetleg a gondolataid, akármit is képzelsz magadról, ehhez nincs jogod. Csak totalitariánus alapról lehet követelni a mások helyett gondolkodást.

Nem az én oldalam, de ha az lenne, ezt tűrhetetlennek tartanám. A dumád álszent, a többi meg nem idetartozó, mert nem rólad van szó, akár jól látom ezt, akár nem. Az itt képviselt szándék szemszögéből biztos, hogy rossz szándékkal jöttél.

2. Olyan közegben ahol a beírások alapból nem névvel történnek undorító, amellett, hogy fonák, azzal keresni fölényt, hogy névvel jelensz meg. És? Ha egy hivatalban dolgozol és valaki névtelenül följelent mást, akkor szóváteheted. Itt nem. Kit érdekel? Nem szempont, semmi sem jár neked érte, nem vagy senkinél sem semmivel jobb emiatt.

Nem kevésbé visszataszító, ahogyan sajnálod magad, mintha a diákok miatt kellene áldozatként elmenned. Nem az ő hibájuk, ami van. Te akarod akadályozni, hogy javítsanak. Nem tartozik neked senki, hogy ez a te elképzelésed szerint történjen. Beszéld meg, ha muszáj, Leninnel vagy Hitlerrel az effélét. Ha igaz, hogy esélyt látsz a diákok részéről a változtatásra, állj melléjük, ne próbáld gyeplődbe fogni őket.

Elég belőled. Tartsd tiszteletben, ami engem illett.

Szanyi Tibor 2013.01.29. 18:19:57

@Khonsu:

Kedves Khonsu!

A civil szervezetek politikától, politikusoktól való távolságtartása nem mostani jelenség, hanem a dolgok természetéből adódik. Mindazonáltal vannak attitüd-divatok is, nos, ezek inkább időszakosak. Manapság valóban felerősödött a politika, a politikusok szidalmazásának keletje.

Minthogy azonban az emberek tényleges választási hajlandósága messze nem zuhant akkorát, mint amennyit a hangorkánból vélelmezhetnénk, ezért feltételezem, hogy mégis csak léteznek működő politikai preferenciák.

Felhívom a figyelmedet egy érdekes jelenségre! Azokon a helyeken, ahol nem volt eleve lefutott a meccs, az ún. második fordulókban endre többen vettek részt, mint az elsőben. Ez arra enged következtetni, hogy ha valóban lehet, akkor az emberek szívesen döntenek.

Azt pedig szintúgy természetesnek tartom, ha valaki inkább civilként próbálja a számára kedves irányba terelgetni a közügyeket, s inkább egy civil szervezetben, mintsem a pártok közötti választásokon fogalmazza meg az akaratát. Ez is jó, az is jó, tehát ez nem jelenti azt, hogy az emberek többsége fütyülne a közügyekre, a politikára.

T

Szanyi Tibor 2013.01.29. 18:25:32

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:

Elolvastam a hozzászólásaidat. Szerintem elég sötét vagy. T

2013.01.29. 21:23:26

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Csak a jegyzőkönyv kedvéért:

1: TE kezdtél el rólam beszélni, erre reagáltam, és arra utaltam, hogy nekem semmilyen függésem nincs ettől a történettől, sem hős, sem áldozat szerepben. Arról nem tehetek, hogy te mit olvasol ki belőle. Elmondtad, örülök, nem izgat.
2: Ha jól látom: TE beszélsz a nevükben, helyettük. Nem ártana, ha te is újraolvasnád az indító cikket. Én a saját nevemben, a saját véleményemet képviselem, úgy vélem, hogy simán elfér az itt megjelenő tartalmak és szempontok között; és NEM kérem hozzá az engedélyedet. Ugye ezzel te is egyetértesz, és nem akarsz úgy viselkedni, mint azok a történelmi alakok, akikhez engem hasonlítasz, hm? :-D

TÉGED és az áthatolhatatlan ellenszenvedet tiszteletben tartom, ez volt az utolsó szavam hozzád, és ha senki már nem szólít meg, akkor természetesen nincs több mondanivalóm ebben a körben. Cserébe, ha véletlenül mással társalogni kezdenék, kérlek ne szólj bele. Azt hiszem már mindent elmondtál rólam, amit szerinted tudni érdemes... :-D

Köszönöm.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.29. 21:41:09

@Kedves Loránd x:

Én: „Elég belőled. Tartsd tiszteletben, ami engem illett.”

Te: Fenti bejegyzésed.

Én: Köpök.

Te: Szájalj még! Tied lesz az utolsó, megígérem.

Khonsu 2013.01.29. 23:40:17

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Csak beszélgetünk. Amíg valaki nem lép fel támadólag ellenem, addig nem tekintem ellenségemnek, de persze szövetségesemnek sem :)

Nem árt megismerni minél több ember álláspontját, és ő azért egy elég nagy szerveződést reprezentál, tehát mindenképp érdekes lehet a véleménye, még ha nem is értünk vele egyet. Orbánnal ugyanígy szívesen elbeszélgetnék, vagy bárkivel.
Magánemberként nincs velük bajom, csak azzal amit képviselnek.

Ha majd egyszer beüt a krach, jön egy új rendszer leváltandó a mait, akkor mindenkihez szólni kell, kezet nyújtani, de soha le nem térdelni. :)

Khonsu 2013.01.29. 23:53:38

@Kedves Loránd: Most nem sok időm van jobban belebonyolódni, de amint látom vannak ötleteid, ahogy nekem is, majd még megbeszélhetnénk egyszer bővebben. :)

Khonsu 2013.01.30. 00:23:29

@Szanyi Tibor: Köszönöm.

Azt én sem állítottam, hogy a többséget nem érdekelné a politika. Csupán annyit, hogy a többség olyan mérvű változásra vágyik, aminek reményét nem találja a jelenlegi politikai palettán. És ez nem is speciális magyar probléma, sok helyen van így, főleg a válság óta. Vannak persze sokan, akik a bizonytalan várakozás mellett megtartották preferenciájukat valamely jelenlegi szereplő irányába, de sok embernél ez inkább hiánypótlás, mint valódi igény és érdekegyezés. Kifejeződése annak, hogy kevésbé akarják "azt a másikat", de igazi mély azonosulás szerintem csak kevés emberben van jelenleg a pártokkal.

Úgy látom, hogy a pártok és a civil szervezetek között, illetve közöttünk abban feszül az elvi különbség, hogy a civil szervezetek egészséges esetben spontán alulról szerveződnek és terjeszkednek, majd végül fejlődésük csúcsán szervezik meg politikai képviseletüket. Ezt preferálom én. Míg a másik esetben a pártok felülről terjeszkedve építik ki szervezeteiket a civil szféra irányába. Úgy látom Ön pedig ezt a változatot preferálja. Persze általában nem ennyire fekete-fehér a dolog, és van amikor a kettő keveredik. Most például ezt szeretné kihozni a lehetőségekből, miközben a HaHa nem szeretné, így ebben a konkrét ügyben patthelyzet van.

Tehát nem állítom, hogy az emberek többsége fütyülne a közügyekre, csupán sokan más megközelítést választanak, szeretnének választani, ahogy az Ön is kifejtette. Illetve nagyon sokan vannak, akik jelenleg nem érzik magukat ténylegesen képviselve. :)

Szanyi Tibor 2013.01.30. 01:45:17

@Khonsu:

Szinte szóról-szóra egyetértek az általad írottakkal. Pontosabban szóról-szóra. Még azzal is, hogy a pártok felülről terjeszkedve építik ki szervezeteiket a civil szféra irányába. És el is ismerem, hogy ezt a változatot preferálom. Mentségemre szolgáljon, hogy hivatásos politikus vagyok.

Sokak abba a hibába esnek, hogy civil attitüdöt várnak el a politikusoktól, ami ab start marhaság, mégis. Például itt is számon kérte rajtam valaki, hogy van-e fogalmam a civil politizálás lényegéről, sőt, vitára hívott nagy hanggal, majd amikor bemásoltam neki Glatz Ferenc ide vonatkozó, velőt rázóan precíz esszéjét, mint magamévá tett felfogást, akkor meg bekussolt az illető. Szóval olyasmi a helyzet, mint amikor a profi labdarúgót azzal ba...gatják, hogy lövése sincs a grundfociról....

A HaHa tragédiája abban áll, hogy nem volt elég lelkiereje, s ahelyett, hogy lesz.rta volna a csimpaszkodó politikusokat, inkább a pi...ba küldte őket. Ezzel csak feldühítette a ragadozókat, akik viszont eredményesen mészárolgatják ezt a mozgalmat. A Fidesz, a Jobbik már aktívan beléjük rúgott, s mit szépítsem, én is. Mindez annak köszönhető, hogy a HaHa hangadóinak szinte mindegyike dörgölőzik valamelyik párthoz, de minthogy ez ügyben egymástól is fo.nak az érintettek, ezért inkább "ökumenikusan", ám de igen képmutatóan üvöltöznek a pártokra. Rosszul teszik. Annál is inkább, mert mi politikusok kicsit többet tudunk a háttérről, mint a karosszékes blogolók. Csak éppen nem feltétlenül jövünk ki az infoinkkal, viszont véleménnyel annál inkább.

Engem konkrétan az tolt fel a plafonra, hogy a HaHa szinte szó szerint és saját követelésként megfogalmazta hat pontban azt, amit mi, szocik egy hónappal azelőtt megtettünk. Ehiszem, hogy véletlen az egybeesés, illetve annyiban mégsem, hogy ép ésszel nem nagy kunszt ugyanarra az evidens következtetésre jutni. De akkor ezt ismerjék el, s ne sz.rozzanak minket! Sőt, akár el se ismerjék, csak ne sz.rozzanak minket!

Ennél már csak az lenne okosabb, ha valóban a követeléseikkel foglalkoznának, mert hovatovább már senki nem tudja, hogy it is akarnak tulajdonképp. Ezt eredendően se nagyon tudták, legfeljebb a főokosaik. Én ott voltam, szépen a háttérben, amikor az ELTE lágymányosi épületében elkezdődött az egész. Nem csináltam semmit, habár jó páran érdeklődve fordultak hozzám. Nekik csak annyit mondtam, hogy nézzék meg, amit én is láttam! Hogy tehát megszavazták a hídfoglalást, majd elindultak a híd felé. Kisebb részük tényleg a híd felé, bő kilencven százalékuk meg haza. Ekkor mondtam az egyiküknek, hogy máskor olyat szavaztassanak meg, aminek a végét, de legalább a következő lépését is látják. Nem mintha nem lett volna elég emberük a hídfoglaláshoz, csak másnapra kifújt a nafta.

Szóval a megszavazni és a megcsinálni, az két különböző dolog. Mi, politikusok ezt már jól tudjuk. De pont ezért nem nagyon kellene a politikát és a politikusokat en bloc a francba küldeni, hanem ezek közül valóban választani sokkal érdemesebb. Ez is egy tanulási folyamat. Magyarországon 1989-ig legfeljebb kétszer öt percig volt demokrácia ama ezer éves történelmünk során. Dőreség azt gondolni, hogy ezer év ilyen-olyan államiság automatikusan kiadja a demokrácia lényegét. Egy frászt. A sok-sok magyarországi diktatúra inkább azt verte a zsigereinkbe, hogy miként kell átverni egymást. Ettől kellene óvakodnunk, s sajnos a HaHa is elbukott ezen az óvatossági vizsgán. Sebaj, majd valaki más, talán ...

2013.01.30. 04:20:43

@Khonsu: Bármilyen formában, örömmel. Nyilván most sem ülök karba tett kézzel, hanem igyekszem előre haladni az elképzeléseim informatikai részével (és közben a fizetett munkámat is tisztességgel végezni). Társadalmi, gazdasági és politikai kérdésekről csak beszélni tudok, az informatikai részt viszont úgy tűnik, nekem kell letenni az asztalra.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.30. 11:41:26

@Khonsu:

Magától értetődik, hogy bárkihez úgy viszonyulsz, ahogyan helyesnek találod, efféle kifogásolására sem alapom, sem szándékom nincs. De, mert úgy tűnik, hogy egyébként kb. ugyanazt képviseljük (célt és szellemet), megkockáztathatónak tartom a figyelmeztetést. Ez, karikírozott, eltúlzott plédával olyasmi, hogy nem akarok én beleavatkozni annak a sofőrnek a dolgába, aki látom, fordul egy szakadék felé, amit nem vett észre, amikor üvöltök neki, hogy álljon meg. Mondom, ne vedd egy az egyben párhuzamnak, nem azonosságról van szó, csak jellegről És közben egy kicsit rosszul is érzem magam, nehogy olyan félének hangozzak, mint valaki itt korábban (medve...), akinek pont én hívtam föl a figyelmét (mindegy, hogy egyedül vagy nem), hogy ne károgjon.

Tehát. Amikor írod „Csak beszélgetünk. Amíg valaki nem lép fel támadólag ellenem, addig nem tekintem ellenségemnek, de persze szövetségesemnek sem :)”

az olyan megközelítés amit teljes egészében osztanék, ha valóban az volna a helyzet, hogy csak beszélgetünk. Valójában egészen más a helyzet. Az, hogy idejött azzal a céllal. hogy áttematizálja azt ami itt folyik és ezt így a vége felé, illetve ahol most tartunk, azt kell mondanom, annak ellenére, hogy az eszközeit végtelenül silánynak tartottam, hogy sikkerrel. Ő és egy másik bomlasztó mostanára légnyegileg eluralta a terepet, átvette az alaphang megadását. Ez, figyelembe véve a kereteket amik enyhén szólva mások VOLTAK, siker a számára és olyan erők számára amiről azt gondolom, hogy közösen ellenzünk. A te dolgod mit csinálsz. Én nem tartom szerencsésnek az ehhez asszisztálást. A jóhiszeműság nagyon helyes és fontos, de nem az önvédelemről megfeledkezés árán. Talán világosabb vagyok, ha itteni szerepét, egy trolléval azonosítom. Tudod mi a célja ügynök-trolloknak az ilyen oldalakon. Szétzilálni a nem ínyükre való társalgást, formálódó közösséget, veszekedésbe, személyeskedébe vezetni, mindenkinek elvenni a kedvét a további részvételtől. Ő ezt itt igazán ügyesen, bármennyire is primitíven látja el. Nem elfogulatlan azaz őszinte beszélgetés folyik hanem kisiklatás. eltérítés, áttematizáls. Van akinek hízeleg, hogy mintegy föntről komolyan vaszik, véleményére úgymond kíváncsiak, és már benn is van a csapdában. A másik felé durva hízelgés, lekenyerezőnek szánt, annak néhol be is váló, de borzasztóan ízléstelen ál-közvetlekedés, csöpögően baráti megszólítás ér el hasonlót. Én mindezt nem tartom a szó hétköznapi értelmében beszélgetésnek. Manipulálás folyik a javából.

Ugyanakkor, az sem áll, hogy nem lép föl támadóan Már hogyne lépne! Lehet, hogy nem konkrétan Khonsu akivel szemben támadó (semmi érteleme, hogy visszakeressem, hogy talán még az is előfordult), hanem azzal szemben támadó ami a lényeg. Ne feledkezzünk meg miről van szó, nem csak úgy véletlenül vagyunk, írunk itt, hanem egy konkrét ügyben, hogy ugyanis ő és amit képvisel menjen a picsába. Erre bemászik az ablakon és nyomul. Beszélgetni? Ugyan! Bomlasztani, szétzúzni, megtörni, ellehetetleníteni, lekenyerezni, aláásni, megsztani, megvesztegetni, kifárasztani. Mikor hogy. De sohasem elfogulatlanul, mint másik ember, nemzet-társ, vagy ahogy akarod. Szó sincs efféléről. Legyünk észnél, ha mér 1989-ben nem voltunk.

Ha a diákokkal vagy, közülük, velük, akkor bizony itt és most ellenséged. Amint nekem. Jobb erről nem megfeledkezni, mert különben mér le is győzött. Szerintem ez a valóság.

Azt írod ezután

„Nem árt megismerni minél több ember álláspontját, és ő azért egy elég nagy szerveződést reprezentál, tehát mindenképp érdekes lehet a véleménye, még ha nem is értünk vele egyet. Orbánnal ugyanígy szívesen elbeszélgetnék, vagy bárkivel.
Magánemberként nincs velük bajom, csak azzal amit képviselnek.”

Ismét csak a lelkem mélyéből fogalmazol. Ugyanígy gondolkozok, ugynígy viselkedek is, lehet, hogy a tőlem itt látottak alapján meglepődnél miyen szinteken vannak igazán jó ismerőseim/barátaim mindenféle oldalakon, és tényel magán emberként. Hét persze. Csakhogy nézzük azért meg a körülményeket! Komolyan úgy látod, hogy most itt magánemberként, ismétlem, mászott be az ablakon, hogy társaságra vágyik? Azért ennire ne csapjuk be magunkat. Teéljesen világos és nem szívesen dícsérem, de nem is titkolja,m hogy nem erről va ón szó. Most akkor magunak csapőjuk be, góhyog csak mi vélemyéníünre kíváncsi, ha mr van egy ilyen jó kis oldal ahol eküldték a tolakodését a oicsába, hét tovább tolakszik? És a Nap forog a Föld körül, mert az is látszik, sőt, hogy a Föld lapos? ÉN beszélgetek veled (és talán a maga nekem nagyon nem tetsző árujával még Kedves is), de ő? És figyelj, utálok vitakozni veled, mert ha azt teszem az is az ő sikerük, gyúzelnmük, pont erre céllra van itt, dehát nem látod, menire elelnt mondsz magdnak néhány soron beleül? Olvasd légyszív vissza: „nagy szerveződést reprezentál” és „magánemberklnt”. Most mi van? Szerintem csakis az előző. Szó sincs magánemberségről a részéről. Ha véletlenül találkozol vele egy buliban és szóba elegyedtek, ott lehet ilyesmi. Itt nincs módja az embernek ezt akár csak elképzelni sem, anélkül, hogy ne csapná be saját magát durván. Bocs.

A záró soraiddal megint csak nagyon egyetértek. Ugyanakkor a kéznyújtásra ráérünk akkor, ezt most, amikor fölül vannak, a szembenálláson belül megelőlegezni, politikai értelemben öngyilkosság. Azt akezet, hogy ennél a képnél maradjak, el fogják fogadni, hogy annál fogva úgy rántsanak át a fejük fölött, hogy döngve zuhansz a földre! Ezt nemcsak gondolom, a tapasztalat is ezt mutatja. A magyar népnek pontosan ezt a jószívű emberi előzékenységét használták ki ellene miután hízelegve ezekre a legjobb érzéseire appelláltak, és ezt félrehasználva juttatták abba a katasztrofális helyzetbe amiben van. Ő és szövetségesei közel egy negyed évszázaddal ezelőtt, mindegy, hogy személyesen, vagy nem. MUSZÁJ nekünk mindig hagyni bacsapni magunkat, szépeket gondolva, magunktól is becsapni magunkat? Amiről szó van, mégha az ilyen nagy szavak fellengzősnek is hathatnak, nem több és nem kevesebb, mint egy ország/nép küzdelme a fönnamaradésért. Most, a diákok által egyelőre csak megcsillant egy kis remény. (emiatt agitál, manipulál itt félelmében akiről beszélünk) Megint rögtön elkótyavetyélni, bűn, megbocsáthatatlan és – ha jól látlak – te sem fogod megbocsátani magadnak szerintem utólag ha nem kapsz észbe, mire használnak, illetve akarnak használni.

Ettől kezdve nem az én dolgom, be is fogom most már, úgy nézem.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.30. 12:01:10

Az előzőm javított kiadása, miután láttam mellégépeléseim mennyiségét.

@Khonsu:

Magától értetődik, hogy bárkihez úgy viszonyulsz, ahogyan helyesnek találod, efféle kifogásolására sem alapom, sem szándékom nincs. De, mert úgy tűnik, hogy egyébként kb. ugyanazt képviseljük (célt és szellemet), megkockáztathatónak tartom a figyelmeztetést. Ez, karikírozott, eltúlzott példával olyasmi, hogy nem akarok én beleavatkozni annak a sofőrnek a dolgába, aki látom, fordul egy szakadék felé, amit nem vett észre, amikor üvöltök neki, hogy álljon meg. Mondom, ne vedd egy az egyben párhuzamnak, nem azonosságról van szó, csak jellegről. És közben egy kicsit rosszul is érzem magam, nehogy olyan félének hangozzak, mint valaki itt korábban (medve...), akinek pont én hívtam föl a figyelmét (mindegy, hogy egyedül vagy nem), hogy ne károgjon.

Tehát. Amikor írod „Csak beszélgetünk. Amíg valaki nem lép fel támadólag ellenem, addig nem tekintem ellenségemnek, de persze szövetségesemnek sem :)”

az olyan megközelítés amit teljes egészében osztanék, ha valóban az volna a helyzet, hogy csak beszélgetünk. Valójában egészen más a helyzet. Az, hogy idejött azzal a céllal, hogy áttematizálja azt ami itt folyik és ezt így a vége felé, illetve ahol most tartunk, azt kell mondanom, annak ellenére, hogy az eszközeit végtelenül silánynak tartottam, hogy sikerrel el is érte. Ő és egy másik bomlasztó mostanára lényegileg eluralta a terepet, átvette az alaphang megadását. Ez, figyelembe véve a kereteket amik enyhén szólva mások VOLTAK, siker a számára és olyan erők számára amiről azt gondolom, hogy közösen ellenzünk. A te dolgod mit csinálsz. Én nem tartom szerencsésnek az ehhez asszisztálást. A jóhiszeműség nagyon helyes és fontos, de nem az önvédelemről megfeledkezés árán. Talán világosabb vagyok, ha itteni szerepét, egy trolléval azonosítom. Tudod mi a célja ügynök-trolloknak az ilyen oldalakon. Szétzilálni a nem ínyükre való társalgást, formálódó közösséget, veszekedésbe, személyeskedébe vezetni, mindenkinek elvenni a kedvét a további részvételtől. Ő ezt itt igazán ügyesen, bármennyire is primitíven látja el. Nem elfogulatlan, azaz őszinte beszélgetés folyik hanem kisiklatás, eltérítés, áttematizálás. Van akinek hízeleg, hogy mintegy föntről komolyan veszik, véleményére úgymond kíváncsiak, és már benn is van a csapdában. A másik felé durva hízelgés, lekenyerezőnek szánt, annak néhol be is váló, de borzasztóan ízléstelen ál-közvetlenkedés, csöpögően baráti megszólítás ér el hasonlót. De legalább próbálkozik vele. Én mindezt nem tartom a szó hétköznapi értelmében beszélgetésnek. Manipulálás folyik a javából.

Ugyanakkor, az sem áll, hogy nem lép föl támadóan. Már hogyne lépne! Lehet, hogy nem konkrétan Khonsu akivel szemben támadó (semmi érteleme, hogy visszakeressem, hogy talán még az is előfordult), hanem azzal szemben támadó ami a lényeg. Ne feledkezzünk meg miről van szó, nem csak úgy véletlenül vagyunk, írunk itt, hanem egy konkrét ügyben, hogy ugyanis ő és amit képvisel menjen a picsába. Erre bemászik az ablakon és nyomul. Beszélgetni? Ugyan! Bomlasztani, szétzúzni, megtörni, ellehetetleníteni, lekenyerezni, aláásni, megsztani, megvesztegetni, kifárasztani. Mikor hogy. De sohasem elfogulatlanul, mint másik ember, nemzet-társ, vagy ahogy akarod. Szó sincs efféléről. Legyünk észnél, ha már 1989-ben nem voltunk.

Ha a diákokkal vagy, közülük, velük, akkor bizony itt és most ellenséged. Amint nekem, mert szívvel, lélekkel támogatom őket. Jobb erről nem megfeledkezni, mert különben már le is győzött. Szerintem ez a valóság.

Azt írod ezután

„Nem árt megismerni minél több ember álláspontját, és ő azért egy elég nagy szerveződést reprezentál, tehát mindenképp érdekes lehet a véleménye, még ha nem is értünk vele egyet. Orbánnal ugyanígy szívesen elbeszélgetnék, vagy bárkivel.
Magánemberként nincs velük bajom, csak azzal amit képviselnek.”

Ismét csak a lelkem mélyéből fogalmazol. Ugyanígy gondolkozok, ugynígy viselkedek is, lehet, hogy a tőlem itt látottak alapján meglepődnél miyen szinteken vannak igazán jó ismerőseim/barátaim mindenféle oldalakon, és tényleg magán emberként. Hát persze. Csakhogy nézzük azért meg a körülményeket! Komolyan úgy látod, hogy most itt magánemberként, ismétlem, mászott be az ablakon, hogy társaságra vágyik? Azért ennyire ne csapjuk be magunkat. Teljesen világos és nem szívesen dícsérem, de nem is titkolja, hogy nem erről van szó. Most akkor magunkat csapjuk be, hogy csak a mi vélemyényünkre kíváncsi, ha már van egy ilyen jó kis oldal ahol eküldték a tolakodását a picsába, hát tovább tolakszik? És a Nap forog a Föld körül, mert az is látszik, sőt, hogy a Föld lapos? ÉN beszélgetek veled (és talán a maga nekem nem tetsző árujával még Kedves is), de ő? És figyelj, utálok vitakozni veled, mert ha azt teszem az is az ő sikerük, győzelmük, pont erre a célra van itt, dehát nem látod, mennyire ellentmondsz magdnak néhány soron beleül? Olvasd légyszív vissza: „nagy szerveződést reprezentál” és „magánemberként”. Most mi van? Szerintem csakis az előző. Szó sincs magánemberségről a részéről. Ha véletlenül találkozol vele egy buliban és szóba elegyedtek, ott lehet ilyesmi. Itt nincs módja az embernek ezt akár csak elképzelni sem, anélkül, hogy ne csapná be saját magát durván. Bocs.

A záró soraiddal megint csak nagyon egyetértek. Ugyanakkor a kéznyújtásra ráérünk akkor. Ezt most, amikor fölül vannak, a szembenálláson belül megelőlegezni, politikai értelemben öngyilkosság. Azt a kezet, hogy ennél a képnél maradjak, el fogják fogadni, hogy annál fogva úgy rántsanak át a fejük fölött, hogy döngve zuhansz a földre! Ezt nemcsak gondolom, a tapasztalat is ezt mutatja. A magyar népnek pontosan ezt a jószívű emberi előzékenységét használták ki ellene, miután hízelegve ezekre a legjobb érzéseire appelláltak, és ezt félrehasználva juttatták abba a katasztrofális helyzetbe amiben van. Ő és szövetségesei közel egy negyed évszázaddal ezelőtt, mindegy, hogy személyesen, vagy nem. MUSZÁJ nekünk mindig hagyni bacsapni magunkat, szépeket gondolva, magunktól is becsapni magunkat? Amiről szó van, mégha az ilyen nagy szavak fellengzősnek is hathatnak, nem több és nem kevesebb, mint egy ország/nép küzdelme a fönnmaradésért. Most, a diákok által egyelőre csak megcsillant egy kis remény. (Ez rémiszti meg, emiatt agitál, manipulál itt félelmében akiről beszélünk) Megint rögtön elkótyavetyélni, bűn, megbocsáthatatlan és – ha jól látlak – te sem fogod megbocsátani magadnak szerintem utólag ha nem kapsz észbe, mire használnak, illetve akarnak használni.

Ettől kezdve nem az én dolgom, be is fogom most már, úgy nézem.

Khonsu 2013.01.30. 14:56:26

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Valóban veszélyes játék, de tudok magamra vigyázni. :)

És amint láthatod, nem volt eredménytelen a vita. Egyrészt beismerte, hogy valóban azért van itt amit sejtettünk eddig is. Pontosan leírta, hogy tulajdonképpen mi a baja a HaHa-val. Ami pedig a legfontosabb, feltárta a gyenge pontokat.
Ennek ismeretében a szervezet már ellenállóbbá válhat a támadásokkal szemben, illetve felkészülhet rá, tudván mely gyengeségeket kihasználva várható támadás.

Khonsu 2013.01.30. 15:57:47

@Szanyi Tibor: Köszönöm, ez kimerítő válasz volt.

Az elmúlt napok lejárató és vicc kampánya után nehéz kibogozni mi lehet az igazság. Ugyanakkor hiszem, hogy a HaHa 99%-a valóban független, jövőjéért aggódó diák. A hangadók ilyen-olyan irányú elkötelezettségét nem tudom megítélni, mert nem vagyok tagja a szervezetnek, csak kívülről szurkolok nekik. :)
Persze, ha ez igaznak bizonyul, az probléma, és gyengeség a szervezetre nézve, de mivel a hangadóknak hatalmuk nincs, így a bizalom elvesztésével legfeljebb annyi történhet, hogy jönnek új hangadók és a 99% majd őket követi. Bízom annyira a diákság ítélőképességében, hogy felismerik ki az akit rossz szándék vezérel és úgy ítélik meg.

A követelések egybeesését szerencsének is tekinthetik, még ha esetleg nincsenek is jó viszonyban a szervezettel, mert ha a diákok sikert tudnak elérni, akkor azzal jelentős munkát takaríthatnak meg önöknek. Ha nem sikerül, akkor pedig önökön a sor, ha kormányra kerülnek. Azt nem tudom, hogy konkrétan önöket sz.rozták-e célzottan, vagy csak az összes pártot egyöntetűen, de bizonyára rosszul eshetett a vázoltak fényében. Nekem is nyilván rosszul esne, de mivel a szándékos konfrontálódással végül is csak egy megszokott politikai eszközt alkalmaznak, így nem ítélkeznék ebben az ügyben, eddig láthatóan bejött nekik, mert egyre népszerűbbek.

A bizonytalan célokat és az ilyen szavazásokat betudom annak, hogy még nagyon friss ez az egész, nem kiforrott a szervezet. Ezért követnek el bakikat, fognak is még, de nagyobb és régebb óta fennálló szervezetek se mindig működnek olajozottan.

Egyetértek abban, hogy ez valóban egy tanulási folyamat, és úgy látom a HaHa épp most megy át ezen a folyamaton. Minden elkövetett és elemzett hiba, minden kivédett támadás egy mérföldkő, amely előrébb viszi és erősíti a szervezetet. Ezért én még nem írnám le őket, nagyon változóban, alakulóban van még ez az egész, kíváncsian várom a fejleményeket.

"A sok-sok magyarországi diktatúra inkább azt verte a zsigereinkbe, hogy miként kell átverni egymást."

Ez sajnos teljesen igaz, és szerintem jelentős részben ezért vagyunk most ott ahol. Ezt a gondolkodásmódot kéne sürgősen száműzni minden oldalnak a nagypolitikában is.

Nem tudom mi lesz végül a HaHa-ból, de én még nem temetném. Abban is biztos vagyok, hogy lesznek még mások is. :)

Szanyi Tibor 2013.01.30. 17:34:58

@Khonsu:

Kedves Khonsu!

Még annyi megjegyzést fűznék ehhez, hogy a külső szemlélő esetleg homogén masszának látja a diákságot, és úgy általában rokonszenvezik a diákokkal, viszont a HaHa, de/és a HÖOK egyaránt igen komoly elismertségi problémákkal küzd a diákságon belül, mégpedig a diákság átütő többségén belül, nem utolsó sorban az említett problémák miatt.

Nem kapcsolódik közvetlenül a témához, de esetleg érdekelhet:

balramagyar.nolblog.hu/archives/2013/01/30/Szeresd_a_politikat/

2013.01.30. 21:22:40

@Szanyi Tibor: "Még annyi megjegyzést fűznék ehhez, hogy a külső szemlélő esetleg homogén masszának látja a diákságot, és úgy általában rokonszenvezik a diákokkal, viszont a HaHa, de/és a HÖOK egyaránt igen komoly elismertségi problémákkal küzd a diákságon belül, mégpedig a diákság átütő többségén belül, nem utolsó sorban az említett problémák miatt. "

Ez így van, olyan véleményt is hallottam hogy a HaHa-t valóban a fidesz tolja hátulról, a jelenlegi médiaakciókat pedig az miatt csinálják hogy eltereljék a diáktüntetésekről és a követelésekről a figyelmet. Ez egy egyetemi hallgató szájából hangzott el aki valószínűleg diplomát is kap majd és nincs egyedül ezzel az állítással... Azt hiszem nem kell különösebb magyarázat ahhoz hogy ha ilyen felfogóképességgel megáldott emberek is vannak a hallgatók között akkor érthető hogy nem egységes a HaHa és a HÖK megítélése.

Khonsu 2013.01.30. 23:00:56

@Szanyi Tibor: Ez igaz, ráadásul ehhez még hozzá jön a jól ismert "birka türelem" is, ami nem csak a diákokra jellemző az országban. Magyarul mindenki ül a babérjain és várja, hogy majd valaki megoldja a problémákat helyette, közben pedig magában bosszankodik. Ő maga azonban véletlenül se állna ki az érdekeiért, aztán fel van háborodva, ha azok akik ezt megteszik (helyette is) nem egészen úgy tették ahogy ő ezt elképzelte. Úgyhogy kíváncsian figyelem mi lesz ebből, aztán majd meglátjuk.

Khonsu 2013.01.30. 23:06:23

@dr kotász: Az érdekesen nézne ki, ha pont a fidesz tolná, saját maguknak csak tán nem tesznek keresztbe. :D

2013.01.31. 09:30:59

@Khonsu: Félinformációkat kapnak el, vagy pletyka szinten viszonyulnak egy ilyen fontos ügyhöz. Egyrészt ezzel magyarázható az ellenszenv hallgatók részéről a HaHa irányába, másrészt a nulla motiváltsággal, és talán az elkötelezettség többféle irányban.

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása