Márciusi Ifjak

Sziasztok!

Köszönjük, hogy eljöttetek az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mai tüntetésére és meghallgattatok minket is! Sokan voltunk ma a színpadon a szónokunk, Barta Bea mögött, mert azt szeretnénk, ha a HAHA sokféle egyetemistából állna, akik egy hálózatot létrehozva teremtenék meg az önszerveződés kereteit. Azt szeretnénk, ha a Hallgatói Hálózat Ti is lennétek.

 

-----------------------------------------------------------------------

Akik lemaradtak volna, a beszéd teljes szövege itt olvasható:

"Sziasztok! A Hallgatói Hálózat tagjai vagyunk.

Az egyetem a miénk! – kiáltottuk egy hónappal ezelőtt, február 15-én, mikor a drasztikus keretszám-csökkentés, a hozzájárulásnak csúfolt tandíj és a következő generáció röghöz kötése ellen tüntettünk. Nem értük be a szokványos tiltakozással: megtartottuk az első magyar hallgatói fórumot.

Fantasztikus élmény volt!

Fantasztikus élmény volt, mert bebizonyítottuk, hogy lehet egymást meghallgatva vitázni. Hogy lehet közösen dönteni mindannyiunkat érintő kérdésekben.

Ezzel a reményt kaptuk vissza. A reményt, hogy nem vagyunk egyedül. Sokan vagyunk, akik az aktív részvételt választjuk a passzív hallgatás helyett, legyőzve az örökölt, és az újonnan támadt félelmeinket. Lendületet és hitet adtunk egymásnak! A Hallgatói Hálózat elkezdett valóban hálózattá válni: a diákok országszerte szabadon, önerőből szerveződnek és szélesre tárják az egyetemek kapuit. Sejtek alakulnak az egyes karokon, középiskolákban, városokban. Alulról szerveződő hallgatói mozgalom születik, ahol a részvétel és a szolidaritás a legfőbb értékek.

Azt üzenjük minden jelenlegi és leendő hallgató-társunknak: Az Egyetem a miénk! Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a jövőnk megtervezésének jogát! Nem hagyjuk, hogy a megkérdezésünk nélkül döntsenek rólunk! Legyen szó a kari lapok cenzúrázásáról, az egyetemi közösségi terek hiányáról vagy felsőoktatás szétrombolásáról!

Mi olyan demokrácia megteremtéséről álmodunk, melynek alapja a gyengébbekért érzett felelősségtudat és az egymásba vetett bizalom.

Március 15-e van, a 164 éve történteket ünnepeljük ma. Az akkori márciusi ifjak a szabadság felé vezető úton indították el az országot. Mi azt látjuk, hogy ma, 2012-ben messze nem értünk még az út végére: mi továbbra is küzdeni fogunk, hogy mind a diákság, mind a társadalom szabad szerveződésének keretei megteremtődjenek.

2012 márciusának ifjai, csatlakozzatok a Hallgatói Hálózat sejtjeihez, adjatok hangot követeléseiteknek és segítsetek ezek megvalósításában! Mert az egyetem a miénk!"

 

2012.03.15. 21:31 sokkishal


Szólj hozzá!

Címkék: esemenyek

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoihalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr554319236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hallgatói Hálózat

Önszerveződő magyar diákmozgalom.

Ne csak lájkolj, szerveződj!

HaHa Hasznos Hivatkozások

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

1world1struggle (1) 2014 (2) 4. Alaptörvény-módosítás (1) alternatív iskolák (1) antipopulizmus (1) árvíz (1) Athén (1) autonómia (2) Bajnai (1) Bánkitó (3) bázisdemokrácia (1) bizonytalanság (1) budapest pride 2014 (2) CDN (1) CEU (1) civil politika (1) Corvinus (1) demokrácia (2) demokratikus bázis (1) demokratikus ifjúságért alapítvány (1) demokratikus iskolák (1) demokratikus nevelés (1) diák (1) diákhitel (1) diploma (1) disputa (2) educatio (3) egyetemfoglalás (3) egyiptom (1) elegünk van! (1) élő (2) elte (3) ELTE BTK (1) emmi (2) érvénytelen szavazat (1) esemenyek (31) eu (4) európa (1) felsőoktatási törvény (17) fischer iván (1) forradalom (1) G. Szabó Dániel (1) generációk (1) Gordon (1) Görögország (1) HaHa (1) haha sejtek (1) hallgató (1) hallgató? (10) hallgatoi forum (8) hallgatói szerződés (3) hallgatók (1) halozat (10) hangout (1) hoffmann rózsa (6) HÖK (1) horvátország (2) humor (1) igazgyöngy alapítvány (1) interjú (1) international (2) jog (2) kancellár (1) keretszámok (15) korrupció (2) középiskolások (6) közlemény (8) közvetlen demokrácia (1) küldöttgyűlés (1) külföld (1) lék (2) március 15 (2) művészet (1) NAV (1) nemzetközi aktivizmus (1) nyílt fórum (1) nyugdíjas (1) occupy (4) pártok (5) pécs (1) pedagógusok (1) pénzügyek (1) plénum (1) politechnikum (1) pride (2) reformpedagógia (1) rendszerkritika (1) röghöz kötés (4) sejtek (2) SOTE (1) szabadegyetem (11) szakmai (7) szavazás (3) szegénység (2) szégyenlista (1) széles (1) szélsőjobb (2) sztrájk (7) tanárok (1) történelem (1) tudás érték (1) tüntetés (4) undefined (1) választások (3) vélemény (5) vendégposzt (1) videó (14) zenész (1) zöld fiatalok (1) Címkefelhő

Feedek

Creative Commons licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása